-
۱۳۹۲-۰۷-۱۹ ۰۹:۴۶
جایگاه روش در پسامدرنیسم؛
ایزدبانوی انتقام و شکستن چارچوبها
وظیفهی هر پژوهشگری است که بنا بر اهداف پژوهشی خود، ارزشها و منطق روششناختی که با آن سر و پنجه نرم میکند، تصمیم بگیرد که چگونه میتواند به بهترین وجه توانمندیهای بازاندیشانهی پژوهش خود را بروز دهد. هر پژوهشگری مسیر خود را برمیگزیند، مسیری خطرناک که هم لذات خاص خود را دارد و هم خطرات فرو رفتن در مرداب خطاها را در پی دارد.
-
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۰۸:۰۰
یان ایک ولشرینگ/ یورش سایبری؛
لطفاً جایگاه اخلاق را مشخص کنید!
فضاهای سایبری که رسانهها در آن قدرت مانور بیشتری دارند، فرصتهای ستیزهجویانه و غیراخلاقی را نیز فراهم میآورد. مقالهی پیش رو کوششی است در راستای خوانش اخلاقی از پدیدهی «تخریب» در فضای مجازی و پیبندی موازین حقوقی برای پیشگیری از آن.
-
۱۳۹۲-۰۷-۰۶ ۰۸:۵۸
استیو فولر؛
سكولاريزاسيون علم و قراردادي تازه در سياستگذاري علوم (2)
در اوايل قرن بيستم، نخبهگرايي علمي از جانب تمهيدات و آمادهسازیهای نظامي و اخيراً توسط رقابتهای اقتصادي مورد توجه قرار گرفته است. نیمهی نخست قرن بيست و يكم به علم فرصتي خواهد داد تا ميراث ازدسترفتهی اين قرن را بازيابي كند تا از اين طريق بتواند پاسخگوي تمام نيازها و تقاضاهاي جامعهی علمي باشد.
-
۱۳۹۲-۰۶-۳۱ ۱۳:۳۱
استيو فولر؛
سكولاريزاسيون علم و قراردادي تازه در سیاستگذاری علوم (1)
مقایسهی جريان سكولاريزاسيون علم، با جريان جداييِ كليسا و دولت، منجر به سلب هزینهها و بودجههاي علمي از عهدهی دولت میشود، مگر در مواردي كه مستقيماً بر موضوعات سياست عمومي اثرگذار است. بحث من بر سرِ شدت يافتن اين جريان است كه پيش از اين، جهانِ اروپايی، آمريكايي را درنورديده است.
-
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۱۴:۴۵
اوسکالی ماکی؛
ملکهی ملالانگیز علوم اجتماعی (2)
جودشناسی اقتصادی ممکن است تا حدی بر مدلهایی که اقتصاددانان پیش مینهند، مبتنی باشد، اما ناگزیر –به نحو آشکار یا تلویحی- از سایر منابع، از قبیل سایر علوم اجتماعی، تجارب فاعلهای اجتماعی، اعتقادات دینی، استدلالها و مقولات فلسفی نیز نشئت میگیرد.
-
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۲۶
اوسکالی مالی؛
ملکهی ملالانگیز علوم اجتماعی (1)
واقعیات آن چیزی هستند که صادقاند، آنها چیزی هستند که جملات صادق را صادق میسازند. یک جملهی صادق از آن رو صادق است که رابطهی درخوری (از قبیل مطابقت) با واقعیات عالم داشته باشد. بسیاری از اقتصاددانان معتقدند این یک واقعیت در مورد تورم است که یک پدیدهی پولی است. از این رو، رابطهی بین واقعیت بودن و حقیقت، ما را بر آن میدارد که بگوییم: «این یک واقعیت است که تورم، پدیدهای پولی است»؛
-
۱۳۹۲-۰۶-۱۹ ۱۴:۳۰
رویکرد کلگرایانه در سنتهای علمی
علم به عنوان یک دانش سازمانیافته، در اصل یک فعالیتِ شناختی است و بدین لحاظ صرفاً معرفتشناسی علم میتواند به [مطالعهی] ماهیت حقیقی آن بپردازد. از سوی دیگر، علم حتماً دارای یک خصلت اجتماعی است که باید در جامعهشناسی علم مورد بررسی قرار گیرد. به عبارت دیگر، ماهیت ذاتی هر فعالیت علمی، [در واقع] فرایند فراگیری دانش است که آن را به صورت یک فعالیت شناختی در میآورد.