کتاب و نشر

نگاهی به کتاب «دانش اتوپیا» امانوئل والرشتاین؛
دست به دست هم دهید
والرشتاین سرنوشت سایر جوامع غیراروپایی مثل ایران را نیز در چارچوب همین نظریه ارزیابی میکند، چنانکه جان فوران، جامعهشناس امریکایی در کتاب شناخته شده مقاومت شکننده، تحولات ایران در سدههای اخیر را تحت دیدگاههای والرشتاین مورد ارزیابی و تحلیل قرار داد یعنی در چارچوب ادغام ایران به عنوان جامعهای اولا بیرون از نظام جهانی مدرن که سپس به تدریج در حاشیه و پیرامون آن قرار گرفت.
-
۲ روز قبل
فلوشیپ نشر تهران؛ نقشه راهی برای توسعه صنعت نشر
هاجرخاتون قدمی جویباری، کارشناس نشر بینالملل، درباره برگزاری نخستین فلوشیپ نشر در نمایشگاه بینالمللی کتاب ۱۴۰۴ معتقد است، این رویداد باید فراتر از یک نمایشگاه معمولی، به نقشه راهی برای توسعه صنعت نشر کودک ایران در منطقه بدل شود.
-
۲ روز قبل
رنسانسی در تاریخ و ادبیات مزدیسنا
پورداود را باید از نادرهکارانی برشمرد که همانندش به دشواری یافتنی است. بنیادی که او پی افکند، استوار و گزندناپذیر است. بهویژه آنکه در کنار کوششهای سختکوشانهای، راه را برای پژوهشهای دیگران هموار کرد و یاریگر شاگردان دانشمند و جوانش مانند بهرام فرهوشی و جلیل دوستخواه شد.
-
۲ روز قبل
تلاش برای تبدیل نمایشگاه کتاب تهران به همایشی فرهنگمحور
غلامرضا طریقی، مسئول کارگروه فعالیتهای فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران گفت: مبنای برنامههای کارگروه فرهنگی به شکلی است که نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از یک رویداد فروشگاهی به همایشی فرهنگمحور تبدیل شود.
-
۳ روز قبل
آینده از آن هایدگر است
مهدی نصر: برآمدن دنیای تکقطبی امریکا بعد از فروپاشی شوروی، تأثیر بسیار مخربی بر فضای فکری ایران بر جای گذاشت. در سی و چند سال اخیر، روشنفکران مدافع نظام غرب، چنان فعالانه در فضای دانشگاهی و مطبوعاتی ایران فعالیت کردند که فلسفه تحلیلی، کانت، هگل و مارکس و مدلهای بی در و پیکر پستمدرنیسم تبدیل به جریان غالب در فضای فکری ایران شد.
-
۳ روز قبل
بریز و بپاشهای نمایشگاه کتاب/فایده هزینه ۲۲۶میلیاردی چیست؟
گزارشهای مالی سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران روایتگر حکایت غریبی است، هزینهکردهای این دوره و سهمخواهی دستگاهها و نهادها از آن نشان میدهد که نمایشگاه در میانسالی گرفتار بریز و بپاشهای اقتصادی فراوانی شده است.
-
۳ روز قبل
صنعتیزاده هزینه فرهنگ کرمانی منوچهر ستوده را پرداخت
ایرج افشار: «همایون[صنعتیزاده] در مجالس خودمان وقتی صحبت سیاسی پیش میآمد ساکت میماند. نمیدیدم که هیچگاه وارد بحث بشود، تودار بود. اما در یکی از شگرفترین جریانهای سیاست داخلی ایران خود را دخیل کرده بود».
-
۷ روز قبل
انقلاب نتیجه انباشت نارضایتیها از شکست پروژه مدرنیته پهلوی بود
رهنما در این کتاب میکوشد از دوگانگیهای رایج در تاریخنگاری ایران (نگاه «غربستیز» یا «غربگرا») فراتر برود. او با نقد روایتهای توطئهمحور (که همه چیز را به دخالت خارجی تقلیل میدهند) و همچنین روایتهای آرمانگرایانه (که نقش نخبگان را نادیده میگیرند) بر تعامل پیچیده نیروهای داخلی و خارجی تأکید میکند.
-
۸ روز قبل
رگ و ریشه شاهسونها
ایل شاهسون در تاریخ سیاسی ایران افزون بر مسائل اجتماعی که طبیعتاً هر ایلی برای خود دارد بسیار مؤثر بوده است و تا دورۀ پهلوی دوم نیز فعالیت ایلی و عشایری داشتند. ایل شاهسون بعد از آن ادامه پیدا نکرد ولی بیشتر اسکان پیدا کردند اما هویت فرهنگیشان هنوز زنده است و امکان ردیابی تمامی تیرهها وجود دارد.
-
۹ روز قبل
نمایندگان نشر ۳۴ کشور در راه ایران
۹۱ ناشر خارجی از ۳۴ کشور برای حضور در نخستین فلوشیپ نشر تهران ثبتنام کردند، قرار است ۳۰ ناشر در این فلوشیپ حضور داشته باشند.
-
۹ روز قبل
نگاهی به کتاب «دانش اتوپیا» امانوئل والرشتاین؛
دست به دست هم دهید
والرشتاین سرنوشت سایر جوامع غیراروپایی مثل ایران را نیز در چارچوب همین نظریه ارزیابی میکند، چنانکه جان فوران، جامعهشناس امریکایی در کتاب شناخته شده مقاومت شکننده، تحولات ایران در سدههای اخیر را تحت دیدگاههای والرشتاین مورد ارزیابی و تحلیل قرار داد یعنی در چارچوب ادغام ایران به عنوان جامعهای اولا بیرون از نظام جهانی مدرن که سپس به تدریج در حاشیه و پیرامون آن قرار گرفت.
-
۹ روز قبل
مروری بر «گفتوگوهای ایران و آمریکا؛ از مشروطه تا انقلاب سفید»
مقالات این مجموعه نشان میدهند که در اواخر قرن نوزدهم و آغاز قرن بیستم، آمریکا برای ایران و –ایران برای آمریکا – بسیار مهم بود و در این دوران اگر چنین نبود، اروپا بر ایران احاطه داشت و آمریکا مشغول نیمکرۀ غربی بود. این کتاب به ترسیم رابطۀ دوکشور از دل مباحث مربوط به مدرنیته از پایان قرن نوزدهم تا آغاز دورۀ پسامدرن میپردازد.
-
۱۰ روز قبل
آیا انسان «ارادهٔ آزاد» دارد؟
آدمها وقتی برای اولین بار بحثهای فلسفی دربارۀ ارادۀ آزاد را میشنوند دود از کلهشان بلند میشود و البته حق هم دارند، زیرا متفکرانی که منکر ارادۀ آزادند با جدیتِ تمام میگویند هیچکس، به معنای واقعی کلمه، هیچکدام از اعمالش را انتخاب نمیکند و طرفداران ارادهٔ آزاد معتقدند اعمال ما «تعینیافته» نیستند و ما در انتخابشان آزادیم.
-
۱۰ روز قبل
انتشار «معلّمهای منِ» محمّدابراهیم باستانیپاریزی در آیندۀ نزدیک
حمید باستانیپاریزی: امسال شصتوهفتمین کتاب پدرم که مجموعه مقالاتی است که خود جمعآوری و دستهبندی کرده است با نام «معلّمهای من» منتشر میشود. این کتاب شرح حال استادان و معلمانی است که پدر نزدشان آموزش دیدهاند.
-
۱۱ روز قبل
تصویری از روزگار رونق دودمان صفوی
احمد بازماندگان خمیری گفت: سفرنامۀ آبهکاره یکی از مهمترین سفرنامههایی است که از دورۀ صفویه برجای مانده است اما متأسفانه تاکنون توجه چندانی به آن نشده است. او در دورهای از ایران و هند دیدن کرد که اوج رقابتهای تجاری بین کشورهای اروپایی بود.
-
۱۱ روز قبل
علیه پوزیتویسم
علوم انسانی با همه اهمیتش، از فلسفه برآمده و خاستگاهش اندیشه فلسفی بوده است. بنابراین اگر قرار است تأملی در امکان علوم انسانی شود به فلسفه و مباحث فلسفی مرتبط است.
-
۱۱ روز قبل
تبعید فلسفه
آسمان خاکستری یأسآور، دریای خاکستری ... حتی مرغهای دریایی هم خاکستری هستند. اندوه، اندوه دوری از خانه، درماندگی. اما این روسیه است، سرزمین پدران و اجدادمان. دلم میلرزد. واقعاً برای همیشه میرویم؟ به خاطر بقیه، نقابی از امید و شادی به چهره دارم، و بالاتر از همه، شاید به خاطر خودم. آنچه لنینیسم از جان و دل روسیه کند، همانهایی بودند که سوار بر کشتی، کشور را ترک کردند.
-
۱۴ روز قبل
رونمایی از ترجمه کتاب منابع آلمانی درباره تاریخ صفوی ایران و خلیجفارس
مدیرکل ارشاد هرمزگان گفت: ترجمه کتاب منابع آلمانی درباره تاریخ صفوی ایران و خلیجفارس به مناسبت روز ملی خلیج فارس رونمایی خواهد شد.
-
۱۵ روز قبل
عرضه بیش از ۸۰ اثر از ایران در نمایشگاه «ادبیات غیرداستانی» مسکو
با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، بیش از ۸۰ عنوان کتاب ایرانی در نمایشگاه بینالمللی «ادبیات غیرداستانی» مسکو به مخاطبان روس عرضه شد.
-
۱۶ روز قبل
برداشت جامعهشناسانه از دین و دینداری
کتاب «تأملاتی پیرامون دین در حوزه عمومی» نوشته بهروز قمری تبریزی سعی کرده که برداشتی متفاوت و جامعهشناسانه از نقش دین و دینداری در جامعه مدرن ارائه دهد.
-
۱۸ روز قبل
نگاهی به کتاب «وقتی چین بر جهان حکم میراند»؛
چین و مسئله موازنه قدرت با آمریکا
چین برای دستیابی به توازن قدرت با آمریکا راهبرد تاریخی مرکزگرایی در نظام بینالملل را دنبال میکند. این بدان معناست که از طرفی قصد دارد آمریکا را از منطقۀ آسیا-پاسفیک منزوی و سپس اخراج کند و در سطح نظام بینالملل سازمانها و قواعد بینالمللی را در اختیار خواستههای خود قرار دهد.