شناسهٔ خبر: 66522 - سرویس کتاب و نشر
نسخه قابل چاپ

طرح‌های حمایتی، پیوند مردم با کتابفروشی‌ها را تقویت می‌کند

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، می‌گوید کتابفروشی کم و نمایشگاه کتاب تهران برای نقدینگی ناشران یک فرصت است.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا:

ابراهیم کریمی با اشاره به روند برگزاری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: بدون اغراق نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ را پُررونق‌تر و پُرمحتواتر از سال‌های قبل دیدم. باید گفت که امسال ناشران بیشتر و بهتری حضور داشتند که مایه خرسندی است.

وی با اشاره به واسپاری امور نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: بهتر است که هر کاری را اهالی آن حرفه انجام دهند؛ برگزاری نمایشگاه کتاب یا اداره نشر و تأسیس کتاب‌فروشی نیز از این امر مستثنی نیست. هرچقدر کارهای صنفی را به بخش خصوصی و فعالان این عرصه بسپاریم، بهتر انجام می‌شود.

کریمی افزود: این مسئله در دنیا تجربه شده است، قرار نیست که دوباره چرخ را اختراع کنیم، موضوعی نیست که درباره آن بحث کنیم که این‌گونه بهتر است. تجربه دیرین، در این حوزه همین موضوع را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، به ایجاد نقدینگی ناشران کمک می‌کند، ادامه داد: نمایشگاه کتاب، فرصتی است تا ناشران، مستقیم با خوانندگان و مخاطبان کتاب‌ها دیدار داشته باشند و نظرات آن‌ها را بشناسند. در غرفه بسیاری از ناشران حرفه‌ای، مدیرمسئول، تمام روز در غرفه حضور داشت که هدف اصلی آن‌ها آشنایی با مخاطبان و شناخت بهتر جو بازار کتاب است.

کریمی، نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را فرصت غنیمتی برای فعالان حوزه نشر دانست و گفت: این رویداد با هدف برنامه‌ریزی برای آینده صنعت نشر برگزار می‌شود؛ از سوی دیگر، نقدینگی‌ای که ناشران در این فرصت به دست می‌آورند، موجب می‌شود که کار خود را در طول سال بهتر انجام بدهند.

رئیس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران همچنین بر لزوم حمایت از کتاب‌فروشان در قالب طرح‌های مختلف از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد و گفت: در سال‌های گذشته تجربه فروش‌های فصلی کتاب در ایام مختلف سال را تجربه کردیم؛ «عیدانه»، «فجرانه»، «تابستانه» و «پاییزه» کتاب، فرصت خوبی بود که افراد مختلف با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بتوانند با یارانه از کتاب‌فروشی‌ها کتاب خریداری کنند.

وی با بیان اینکه احیای طرح‌های فصلی ضروری است، عنوان کرد: ویترین، برای عرضه کتاب کم است و هرچقدر از کتاب‌فروشان در قالب طرح‌های مختلف حمایت کنیم برای رونق صنعت نشر و به نفع فرهنگ جامعه است.

کریمی همچنین با اظهار خرسندی از وزارت سیدعباس صالحی و حکم محسن جوادی به عنوان معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: هر دو فرد، تجربه حضور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دارند، خودشان نیز افراد فرهیخته و فرهنگی هستند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون امور فرهنگی وزیر، بیش از اینکه افراد اجرایی باشند، افراد فرهنگی بودند و هستند و امیدوارم در این دولت، حال و روز فرهنگ و کتاب و اقتصاد کتاب بهتر از این باشد.

نظر شما