-
دیروز ۲۰:۵۱
نقدی پیرامون برخی ایدههای مهم فردریش آگوست فون هایک؛
دنیای هراسناک هایک
آیا آنچه تحت عنوان تجارت یا تولید در دنیای امروز رخ میدهد صرفاً اقتصادی و بر اساس نظام بازار است؟ آیا استعمارگری قدرتهای بزرگ با ابزارهایی چون نیروی نظامی، مسائل سیاسی، پدیدههایی چون حق وتو یا امتیازات سیاسی برخی از قدرتهای جهانی و... بر روی اقتصاد و تجارت در دنیا تأثیر نمیگذارد؟
-
دیروز ۱۵:۰۷
چرا فارسی یک «اَبَرزبان» است؟
یدالله گودرزی معتقد است، زبان فارسی یک «اَبَرزبان» است و میگوید: باید گفت که ابرزبانها ممکن است در برخی شاخصهها پررنگتر و در بعضی کمتوانتر ظاهر شده باشند اما توانستهاند قلههای رفیع ادبی، اندیشهای و هنری را در خود جای دهند و تولیدکننده دانش باشند.
-
دیروز ۱۴:۱۹
از تصاحب آوینی و بقیه شهدا دست بردارید؛ رسانه باید معتمد همه باشد
علی میرفتاح با گلایه از اینکه باید از تصاحب آوینی و شهدا دست برداریم، عنوان کرد برخی از افرادی که برای آوینی بزرگداشت میگیرند هیچکدام از کتابها و آثار او را نخوانده و ندیدهاند.
-
دیروز ۱۳:۵۸
سه نکته برای سرمایه گذاران در بازار نزولی ارزهای دیجیتال
-
دیروز ۱۳:۱۴
داوران جشنواره کن معرفی شدند
فهرست داوران بخش مسابقه اصلی جشنواره کن به ریاست ژولیت بینوش اعلام شد.
-
دیروز ۱۲:۳۶
فلسفهخوانی، فلسفهدانی نیست
هر سال شمار زیادی کتاب فلسفی در ایران منتشر و خریداری میشود، اما خواندن آنها الزاماً به فهم عمیق فلسفه نمیانجامد. فلسفهخوانی لزوماً به فلسفهدانی و فلسفهدانی لزوماً به فلسفهورزی منجر نمیشود.
-
دیروز ۱۱:۲۸
آیا حامیان دیکتاتوری به حامیان دموکراسی تبدیل می شوند؟
نکتهی جالب این که در مجموع، فاصلهی بین موقعیت اطرافیان فرانکو در دوره گذار به دموکراسی ثابت ماند، و طی دههی ۱۹۹۰ اغلب این افراد موقعیتهای قابل قیاسی با موقعیتهایی داشتند که در فاصله سالهای ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۵ در دوره دیکتاتوری به آن دست یافته بودند. به این ترتیب یک فرضیهی مهم تأیید میشود: چون فرایند گذار اسپانیا به دموکراسی فرایندی از بالا به پایین بوده است، هر چه فرد در دوران فرانکو اهمیت بیشتری داشت، موقعیتی که در دوران دموکراسی کسب کرد هم مهمتر بود.
-
دیروز ۱۰:۰۰
درباره حضور زنان در پوستر نمایشگاه کتاب
«فرهنگ ایرانی، گرچه در مقاطعی یا موضوعاتی اندک ناحقی به زنان نشان داده، اما در مجموع از دیرباز و پیش از آن که حتی غربیها داعیه حمایت از حقوق زنان داشته باشند، در کمال قدرشناسی و احترام بوده است. ادبیات فارسی، فرهنگ فولکور و هنر ایران گواه این رویکرد است.
-
دیروز ۰۹:۱۲
سیمین دانشور، نویسندهای که به خاطر فشار ساواک استاد تمام نشد!
به قول خودش «مرحوم فروزانفر، مرا دوشیزه مشکین شیرازی مینامید تا اشارتی باشد به پوست آفتابخورده جنوبیام.» سیمین تاج یا آنطور که ما میشناسیمش سیمین دانشور، زنی یکتا در ادبیات ماست.
-
دیروز ۰۷:۴۸
پوستر با المانهای بومی و تلفیقی از سنت و مدرنیته طراحی شد
حمیدرضا بیدقی، طراح پوستر سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران معتقد است کتاب دریچهای به سوی آگاهی است و با طراحی پوستری با المانهای بومی و تلفیقی از سنت و مدرنیته، سعی کرده این مفهوم را به مخاطبان القا کند.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۸ ۱۵:۰۸
نکوداشتی برای سعید حمیدیان
مراسم نکوداشت سعید حمیدیان، استاد زبان و ادبیات فارسی، پژوهشگر، مصحح و مترجم برگزار میشود.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۸ ۱۴:۳۰
فاجعه اتمی چرنوبیل از افسانه تا واقعیت
در ساعت ۱:۲۳ دقیقه به وقت مسکو، در این واحد انفجاری رخ داد و آتشسوزی بهوقوع پیوست. این حادثه به بزرگترین فاجعه در تاریخ انرژی هستهای تبدیل شد: ناحیه فعال راکتور به طور کامل تخریب شد، ساختمان واحد نیروگاه تا حدی فرو ریخت و مقدار قابلتوجهی از مواد رادیواکتیو در محیط زیست انتشار یافت.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۸ ۱۳:۳۳
فلوشیپ نشر تهران؛ نقشه راهی برای توسعه صنعت نشر
هاجرخاتون قدمی جویباری، کارشناس نشر بینالملل، درباره برگزاری نخستین فلوشیپ نشر در نمایشگاه بینالمللی کتاب ۱۴۰۴ معتقد است، این رویداد باید فراتر از یک نمایشگاه معمولی، به نقشه راهی برای توسعه صنعت نشر کودک ایران در منطقه بدل شود.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۸ ۱۲:۲۳
آژانس یهود در قلب تهران
«بنا به دعوت قبلی آژانس یهود ساعت ۱۵ روز مزبور در حدود ۳۰۰ نفر از روسا و کارگردانان موسسات و سرشناسان یهود مقیم تهران در آژانس یهود حضور یافتهاند.»
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۸ ۱۱:۴۵
اقدام وزارت علوم برای دریافت کدهای استخدامی جذب هیئت علمی
یک مقام مسئول در وزارت علوم گفت: مجوزهای تامین اعتبار ۱۹۲۶ نفر مربوط به فراخوان جذب ۱۴۰۱ و ۶۵۰ نفر مربوط به فراخوان ۱۴۰۲ اخذ و برای دریافت ردیف استخدامی به سازمان اداری و استخدامی ارسال شد.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۸ ۱۰:۴۰
نشست "تحلیلی بر آثار و خدمات میرزا حسن رشدیه" برگزار می شود
نشست "تحلیلی بر آثار و خدمات میرزا حسن رشدیه" روز سه شنبه 9 اردیبهشت در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می شود.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۸ ۰۹:۲۸
اهمیت دوری از افرادی که واقعیتها را در نظر انسان وارونه جلوه میدهند
کسانی که واقعیتها را در نظر انسان وارونه جلوه میدهند شباهت زیادی به سراب دارند و امیر مؤمنان علی (ع) مخصوصاً روی این مطلب تکیه فرموده که دروغگویان، دور را نزدیک و نزدیک را دور میسازند.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۸ ۰۸:۱۷
رنسانسی در تاریخ و ادبیات مزدیسنا
پورداود را باید از نادرهکارانی برشمرد که همانندش به دشواری یافتنی است. بنیادی که او پی افکند، استوار و گزندناپذیر است. بهویژه آنکه در کنار کوششهای سختکوشانهای، راه را برای پژوهشهای دیگران هموار کرد و یاریگر شاگردان دانشمند و جوانش مانند بهرام فرهوشی و جلیل دوستخواه شد.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۸ ۰۷:۱۲
تلاش برای تبدیل نمایشگاه کتاب تهران به همایشی فرهنگمحور
غلامرضا طریقی، مسئول کارگروه فعالیتهای فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران گفت: مبنای برنامههای کارگروه فرهنگی به شکلی است که نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از یک رویداد فروشگاهی به همایشی فرهنگمحور تبدیل شود.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۷ ۱۵:۳۹
فرهنگ ایرانی در ویترین خود چه دارد؟
فرهنگایرانی در ویترینخود چه دارد نام نشستی است که در خانه اندیشمندانعلوم انسانی برگزار خواهد شد.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۷ ۱۵:۳۳
تعمیر لوازم خانگی ال جی چطور انجام می شود؟
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۰۹
آینده از آن هایدگر است
مهدی نصر: برآمدن دنیای تکقطبی امریکا بعد از فروپاشی شوروی، تأثیر بسیار مخربی بر فضای فکری ایران بر جای گذاشت. در سی و چند سال اخیر، روشنفکران مدافع نظام غرب، چنان فعالانه در فضای دانشگاهی و مطبوعاتی ایران فعالیت کردند که فلسفه تحلیلی، کانت، هگل و مارکس و مدلهای بی در و پیکر پستمدرنیسم تبدیل به جریان غالب در فضای فکری ایران شد.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۳۰
بریز و بپاشهای نمایشگاه کتاب/فایده هزینه ۲۲۶میلیاردی چیست؟
گزارشهای مالی سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران روایتگر حکایت غریبی است، هزینهکردهای این دوره و سهمخواهی دستگاهها و نهادها از آن نشان میدهد که نمایشگاه در میانسالی گرفتار بریز و بپاشهای اقتصادی فراوانی شده است.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۲۶
چالشهای کنشگری و بقای ایران
متأسفانه ما دگرگونی نهادها در عصر دیجیتال را در ایران در کتابهای درسی آموزش نمیدهیم. کتابهای درسی که واقعاً خودشان مشکلات زیادی ایجاد میکنند، اما کارهایی میشود انجام داد. یکی از آنها دگرگونسازی لاکپشتی به شکل همگانی با پیگیری و استمرار بالاست. من به آن تعبیر «سیم شدن همگانی» به معنای «سریش شدن همگانی» دادهام. این نخستین مرحله از جنبشهای اجتماعی است.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۷ ۱۱:۴۴
سکوت ایران در قبال تصمیم مهم دولت هند برای زبان فارسی
مدیر مرکز میکروفیلم نور با اشاره به انتخاب زبان فارسی بهعنوان زبان کلاسیک کشور هند، تاکید کرد که حفظ این زبان نیازمند عزم جدیتر مسئولان ایرانی است.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۷ ۱۰:۵۰
راینهارت کوزلک؛
نگاهی تاریخی به تکوین مفاهیم
ازنظر کوزلک، دستهای از مفاهیم در دوران جدید وجود دارند که به ثبت تجارب مدرن و درعینحال شکلدادن تجارب مدرن و افق انتظارها پرداختهاند. او این مفاهیم را Grundbegriff» » یا «مفاهیم بنیادین» مینامد؛ حدود 130 مفهوم، شامل بحران، انقلاب، رهایی، دولت، طبقه و... ازنظر او، با مطالعه تاریخی تحول این مفاهیم میتوانیم بفهمیم چه چیزی در جهان مدرن درواقع «جدید» است و وجه تمایز آن با جهان قدیم چیست.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۷ ۱۰:۳۲
وقتی همه تلفنهای صداوسیما اشغال شد؛ چرا «عروس» مورد علاقه آوینی بود؟
بهروز افخمی از سینمای مورد علاقه آوینی که بیشتر فضای انقلابی داشت و اینکه چرا «عروس» در سینمای مطلوب او قرار گرفته بود، سخن گفت.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۷ ۰۹:۰۲
تاکید خسروپناه بر رعایت مفاد «سند موسیقی»
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتشار پیامی در صفحه ویراستی خود بر لزوم رعایت مفاد «سند موسیقی» تاکید کرد.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۷ ۰۸:۱۵
ریمون آرون فرمانده سارتر در جنگ جهانی دوم
ژان پل سارتر، در میان صدهاهزار سرباز ذخیرهای بود که در اول سپتامبر ۱۹۳۹ برای حضور در جنگ بسیج شدند. سارتر متولد ۱۹۰۵، خدمت نظامی خود را در سال ۱۹۲۹ در رَستۀ هواشناسی گذرانده بود، که در آنجا، تحت فرمان ریمون آرون قرار داشت، کسی که بعدها دوست او و سپس به مخالف سیاسی او بدل شد.
-
۱۴۰۴-۰۲-۰۷ ۰۷:۱۷
صنعتیزاده هزینه فرهنگ کرمانی منوچهر ستوده را پرداخت
ایرج افشار: «همایون[صنعتیزاده] در مجالس خودمان وقتی صحبت سیاسی پیش میآمد ساکت میماند. نمیدیدم که هیچگاه وارد بحث بشود، تودار بود. اما در یکی از شگرفترین جریانهای سیاست داخلی ایران خود را دخیل کرده بود».