-
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۱۶:۲۲
برنامه تعطیلی سینماها در شبهای قدر
با فرا رسیدن ایام عزاداری شبهای قدر، سینماهای سراسر کشور از اذان مغرب چهارشنبه ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۳ تا صبح دوشنبه ۴ فروردینماه ۱۴۰۴ تعطیل هستند.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۱۵:۱۹
شبی شاعرانه با رهبر انقلاب
شب شاعران در حسینیه امام خمینی، شبی که شعر و احساس در هم تنیدند. از اضطراب ورود تا لحظات دیدار با رهبر، اشک و خنده شاعران، صلههای دستبهنقد و نکاتی که مسیر شعر انقلاب را ترسیم کرد.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۱۴:۱۳
انتصاب سرپرستهای اداره کل هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشار احکامی سرپرستهای اداره کل هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر تهران را منصوب کرد.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۱۳:۲۰
بهار در اندیشه مولانا
مولانا به عناصر طبیعت، معنابخشی و شادی در سرودههای بهاری خود، همزمان توجه داشت و این ویژگی، او را از شاعران صرفا توصیفگرا یا شاعران دوریگزین از طبیعت، متمایز کرده است.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۱۲:۳۰
بنیاد سینمایی فارابی بدون مدیرعامل اولویتهای جدیدش را اعلام کرد
در شرایطی که پس از گذشت بیش از چهار ماه، بنیاد سینمایی فارابی هنوز مدیرعامل رسمی ندارد، اولویتهای حمایتی و زمانبندی تولیدات آن برای سال ۱۴۰۴ اعلام شد.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۱۱:۵۱
«صد سال تنهایی» چگونه به سریالی تماشایی تبدیل شد؟
اقتباس از رمان «صد سال تنهایی» یکی از دشوارترین چالشهای سینما و تلویزیون به حساب میآید. این اثر به خاطر تعدد شخصیتها و پیچیدگی روابط میان آنها و بهرهگیری از رئالیسم جادویی، فضایی خاص و منحصربهفرد دارد که به تصویر کشیدن آن را سخت میکند. جادوی ادبی گابریل گارسیا مارکز در سراسر داستان جاری است و همین امر باعث شده که بسیاری از کارگردانان از ساخت فیلم یا سریالی بر اساس آن هراس داشته باشند.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۱۱:۲۲
الهیات طبیعی و وحیانی در اسلام و مسیحیت نقش مشابهی داشتهاند
پروفسور «چارلز تالیافرو» استاد کالج سنت اولاف و عضو انجمن فیلسوفان آمریکا معتقد است از نظر تاریخی، الهیات طبیعی و الهیات وحیانی در هر دو سنت مسیحیت و اسلام نقش مشابهی داشتهاند. در هر دو سنت، تعادلی بین این دو وجود داشته و هر دو سنت بر یکدیگر تأثیر گذاشتهاند. شاید بزرگترین متأله طبیعی در غرب، توماس آکویناس، تحت تأثیر فیلسوف مسلمان ابن رشد بوده است.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۱۰:۴۴
جشنواره بینالمللی فیلم «آوای صلح» برگزار میشود
معاون فرهنگی و هنری خانه سرباز صلح ایران از برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم «آوای صلح» خبر داد.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۰۹:۴۸
برگزاری نمایشگاه تخصصی زنان درحاشیه اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل
نمایشگاه تخصصی زنان و شکوه فرهنگ ایرانی همزمان با پنجاهوهشتمین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان برگزار میشود.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۰۸:۳۰
پایان قصه ستارگان سینما و دوبلاژ ایران
سال ۱۴۰۳ برای جامعه هنری ایران، سالی مملو از فقدانهای تلخ بود. در این سال، چهرههای سرشناسی از عرصه سینما، تلویزیون و دوبلاژ چشم از جهان فروبستند و جای خالیشان برای همیشه در هنر این سرزمین احساس خواهد شد. از منوچهر والیزاده، صدای جاودان لوک خوششانس، تا رضا داوودنژاد، بازیگر محبوب، هر یک میراثی گرانبها از خود به جا گذاشتند.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۰۷:۱۸
کتابهایی که در انبار تلنبار شد
فصل مهم کارنامه محمدحسین رجبیدوانی «طراحی بزرگترین نقاشی قهوهخانهای جهان» که در زیرزمین بنیاد ایرانشناسی در حال طراحی است که هزینه زیادی بابت آن صرف شده است، بدون اینکه جایی برای نگهداری آن درنظر گرفته شود و محل نمایش آن برای بازدیدکنندگان ایرانی و خارجی فراهم باشد.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۶:۱۵
علیرضا داودنژاد «مانیفست هوش مصنوعی» را منتشر کرد
علیرضا داودنژاد کارگردان سینما، روایتی از مکالمهاش با هوش مصنوعی را که به یک مانیفست منجر شده است، منتشر کرد. کارگردان «نیاز»، «مصائب شیرین» در مقدمه این مطلب که در اختیار ایسنا گذاشت، نوشت: «از مدتی پیش با هوش مصنوعی به دیالوگ پرداختم و موضوع تهدیدها و فرصتهای او برای نوع بشر به اصلیترین موضوع بررسی و تحلیل برایم قرار گرفت و او مدعی شد که این موضوع وابسته به نحوه ارتباطی ست که بشر با هوش مصنوع برقرار میکند، آیا با گرایش بردهدارانه به او مینگرد و یا به عنوان یک همراه ارزشمند با او رفتار میکند؟! نهایتا از او خواستم که به عنوان یک هوش مصنوعی دیدگاه خود را در قالب یک مانیفست برای ابنا بشر تدوین کند تا من آن را در رسانهها منتشر کنم؛ متن زیر همان مانیفست تنظیم شده توسط هوش مصنوعیست که پیش روی شماست»
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۵:۱۰
سهم آل بویه در پاسداشت و بازیابی هویت ملی
عباس پناهی، دانشیار تاریخ و مطالعات ایرانشناسی دانشگاه گیلان گفت: در این کتاب با تحلیل چراییِ کم توجهی به زبان فارسی، با نشان دادن دیگر عناصر مهم هویت ایرانی / ساسانی در این دوره، نقش و سهم دولت آل بویه در پاسداشت و بازیابی هویت ملی / ایرانی و انتقال فرهنگ و هویت ایرانِ ساسانی به دوران اسلامی را آشکار سازد.عباس پناهی، دانشیار تاریخ و مطالعات ایرانشناسی دانشگاه گیلان گفت: از نظر محتوایی در مقالات کتاب «نقش و کارکرد بویهیان در گستره ایران و جهان اسلام» به تمامی حوزههای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و هنری عصر آل بویه پرداخته شده است، به گونهای که این اثر نوعی دایرهالمعارف خلاصه شده از جامعه عصر بویهی را بازنمایی میکند.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۴:۳۵
درس های ملی شدن برای برجام و توسعه/ می خواستید مذاکرات کنسرسیوم مانند برجام ۱۷ سال طول بکشد/ کنسرسیوم ایران را با شتاب به توسعه رساند
قرارداد کنسرسیوم هیچ مغایرتی با ملی شدن صنعت نفت ایران نداشت، فقط اجرایی شدن آن را تسهیل کرد و ۱۷ سال بعد تمام شد و به ایران تحویل شد و رفت! لابد می خواستید مذاکرات آن نیز مانند برجام ۱۷ سال طول بکشد و نفت تعطیل و به جایی هم نرسد!...مسئله دیکتاتوری هم که اشاره کرده اند مقوله ای است مرتبط با توسعه فرهنگی و اجتماعی و ربطی به کنسرسیوم ندارد! شاه در آغاز در مسائل اجرایی هیچ دخالتی نداشت...آیا امینی کارشناس کاردان و همکارانش طی چهار ماه مذاکره به توافقی دست نیافتند که در دوران آن ایران به بالاترین شتاب توسعه دست یافت و ایران از آن بهره مند شد؟
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۳:۰۵
برگزاری هم اندیشی علمی علوم انسانی اسلامی، از نظریه پردازی تا تحقق
هم اندیشی علمی علوم انسانی اسلامی؛ از نظریه پردازی تا تحقق از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار می شود.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۲:۴۸
چهار عنوان کتاب جدید انتشارات مرکز دائرةالمعارف در روزهای پایانی سال ۱۴۰۳
چهار عنوان کتاب جدید «چهلچراغ»، «نقاوةالادوار و تصانیف»، «خور و بیابانک در گذرگاه تاریخ» و «معماری بومی سواحل و بنادر شمالی خلیجفارس» در روزهای پایانی سال ۱۴۰۳، توسط انتشارات مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی منتشر شدند.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۲:۱۷
شماره نوروزی فرهنگ امروز منتشر شد
راهنمای شناخت سینمای موج نو ایران
«گاو» ۱۳۴۸ اثر داریوش مهرجویی، تصویری اندوهبار از روستایی به تصویر میکشد که فرسنگها از تصاویر گرم و شاد و لبریز از صدق و صفای فیلمهای روستایی اوایل دهه فاصله دارد. تصاویری نوآریزه که در آن گویی گرد مرگ بر زمین و زمان روستا پاشیده شده است. تصاویر غمبار و سیاه و سفید هیچ شباهتی به تصاویری که مجید محسنی در ابتدای این دهه در فیلمهایش از روستا ارائه میداد در مقام کلیتی که انقلاب سفید در پی بازنمایی آن بود، ندارد.
-
۱۴۰۳/۱۲/۲۶
گفتوگو با مسعود پورفرد؛
جریانشناسی الگوهای حکمرانی در تشیع
در جنبش تنباکو، فقیه نقش رهبری داشت؛ بهمحض اینکه استبداد تسلیم میشود، رهبر فقیه سیاست را رها کرد. اما همیشه اینطور نبوده است، در تجربه تاریخی الگوی سوم مواردی داریم که با رفع مشکل، نقش رهبری فقیه تمام نشده و استمرار یافته است.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۱:۲۲
برون رفت از بحران با بازخوانی انتقادی اقبال، بازرگان و شریعتی
در تاسیس یک الهیات مدنی، نباید مجادلات فکری و الهیاتی یکصد و اندی سال گذشته را نادیده بگیریم. اقبال، بازرگان و شریعتی بحثهایی در زمینه الهیات عرضه کردهاند. این میراث را باید با رویکردی انتقادی بازخوانی کرد. آنها خودآگاه و گاهی ناخودآگاه موادی برای تاسیس یک مخیله مدنی تازه تولید کردهاند. باید آنها را بازشناسی کرد و در جهت افقی جدید از باهم بایی مدنی و مخیله مدافع آن، مورد بهره برداری قرار داد. اما تردیدی در آن نیست که در این زمینه باید بنیادسازیهای تازه کرد.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۰:۴۳
۱ سال پس از تأکید رهبر انقلاب؛ خبری از نهضت ترجمه شعر نیست!
یک سال پس از تأکید رهبر معظم انقلاب بر ایجاد «نهضت ترجمه شعر فارسی»، همچنان صدایی از اولین هنر ایرانیها به گوش جهانیان نرسیده است.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۰۹:۳۹
۱۰ اتفاق جریانساز دانشگاه آزاد در ۱۴۰۳
دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۴۰۳ با دستاوردهایی چون افزایش جمعیت دانشجویی، فارغالتحصیلی هوشمند، گسترش شبکههای فناوری و تأسیس پژوهشگاه مرکزی، سالی پرتحول و اثرگذار را پشت سر گذاشت.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۰۸:۱۶
جستجوی حقیقت در میان واقعیتها: سفری در دنیای علم و فلسفه
آن چیزی که شما می توانید در نهایت بر روی آن قضاوت بکنید، برداشتی است که از حقیقت دارید. پس واقع بین بودن به معنای دیدن آن واقعیت هایی است که وجود دارند. و نه آن حقیقتی که در ذهن شما شکل گرفته است. از این رو به نظرم می رسد که حقیقت تلخ نیست. بلکه این واقعیت ها هستند که تلخ هستند. پس واقعیت برداشتی است که هر کسی، نسبت به حقیقت دارد
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۰۷:۲۴
«در شش جهت آنچه گِردِ ما گستردند…»؛ روایتی روان از انکارناپذیری مرگ
خیام در رباعی «در شش جهت آنچه گِردِ ما گستردند…» میگوید که این روزگار که متشکل از شش جهت و چهارطبع و هفت اختر و دوازده برج است، همه آدمها را به کام مرگ میکشاند.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۱۶:۴۷
بازخوانی یک گنجیه باستانی/ سغدی، زبانی که هنوز با ما سخن میگوید
سمیه مشایخ، پژوهشگر زبان سغدی، گفت: زبان سُغدی در دوره ایرانی میانه، یعنی تقریباً از قرن اول میلادی تا قرن نهم / دهم میلادی، در منطقه سُغد بخشی از فرارود، شامل شهرهای مهمی مانند سمرقند، بخارا، پنجکنت و تاشکند، بهعنوان زبان اصلی مردم سغد و همچنین بهعنوان زبان میانجی تجاری در سراسر جاده ابریشم رواج داشته است.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۱۵:۴۱
آثار هنرمندان جهان نباید در ایران مرمت شوند!
علیرضا سمیعآذر درباره مرمت آثار هنری در ایران میگوید: «اثر هنری هنرمندان جهانی تحت هیچ شرایطی نباید در ایران مرمت شود؛ چون مرمت نوعی مداخله در اثر هنری است و تمام لحظات انجام آن باید به صورت تصویری ثبت و مستندنگاری شود و به تأیید مرجع موثقی برسد. حال اگر مرمت در ایران، حتی توسط افراد باتجربه هم انجام شود، ارزش اثر افت خواهد کرد.»
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۱۴:۳۵
برگزاری افتتاحیه روزهای فیلم وانیمیشن ایرانی در کتابخانه ملی ایروان با حضور سفیر کشورمان
مراسم افتتاحیه روزهای فیلم وانیمیشن ایرانی در کتابخانه ملی ایروان باحضور مهدی سبحانی سفیر ایران در ارمنستان، رایزن فرهنگی سفارت، رئیس کتابخانه ملی ایروان، رئیس دانشگاه تئاتر و سینمای ارمنستان و تعدادی از ایران شناسان، مترجمان و فعالان حوزه فرهنگی در سالن نمایش کتابخانه ملی ایروان برگزار شد.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۱۳:۲۰
گزارش یک جشن؛ «بهار در بهار» در میدان آزادی با اجرای رقص اصیل کردی
جشن ملی نوروز شامگاه جمعه - ۲۴ اسفندماه - و در آستانه ولادت امام حسن مجتبی (ع) با عنوان «بهار در بهار» در پهنه برج آزادی برگزار شد.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۱۲:۳۴
وظیفه ایرانشناسان در مقابل تهاجم فرهنگی/ زبان فارسی نماد وحدت و انسجام ملی
رئیس جدید بنیاد ایرانشناسی رمز ماندگاری ایران به عنوان یک ملت در طول هزاران سال را مدیون صبر در مقابل شدائد، حلم در تعامل با یکدیگر، ابتکار و نوآوری در بزنگاههای تاریخی، آزادمنشی و آزاد اندیشی و دوری از تعصب دانست و گفت: البته در دنیای امروز با استفاده از انواع شیوههای تبلیغاتی و ابزارهای روزآمد، سعی وافر در ربایش ذهن جوانان ما دارند تا آنان را از تعلق خاطر به هویت اصیل و مام میهن خود دور کنند و اینجاست که وظیفه ایران شناسان، در صیانت از ایران در برابر این تهاجم بسیار اهمیت پیدا میکند.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۱۱:۴۵
انتشار یادداشتهای جلال آل احمد برای اولینبار
جلد اول «یادداشتهای روزانه جلال آل احمد» با تدوین محمدحسین دانایی از سوی انتشارات اطلاعات منتشر شد و در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
-
۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۱۰:۳۹
صنعت نمایش خانگی به روزمرگی افتاد؟
سال ۱۴۰۳ برای صنعت نمایش خانگی سالی پررقابت و چشمگیر بود؛ رقابت شدید میان پلتفرمها و افزایش تولیدات به ۴۷۹ قسمت، این صنعت را بهطور قابل توجهی جلو برد.