جامعه

کل اخبار:145

  • نوذری ۱۳۹۵-۰۴-۰۱ ۱۱:۴۳

    حوزه عمومی به روایت حسینعلی نوذری و مسعود پدرام؛

    جایگاه روشنفكران سپهر عمومی است

    جایگاه روشنفكر در سپهر عمومی است و باید به این مساله خودآگاهی پیدا كند. اما اینكه این چگونه می‌توان این فضاها را شكل داد مساله ای مهم است. .. این فضاها جای روشنفكر است و اگر این اتفاق بیفتد، مشكلات جامعه حل می‌شود یعنی هم‌افزایی و انباشت افكار توسعه اخلاقی در جامعه ایجاد می‌كند.

  • فقه در اجتماع ۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۰:۴۰

    تاملی بر فقه اجتماعی؛

    جادۀ دوطرفۀ فقه و جامعه

    تأثیر اول فقه بر جامعه، جامعه‌سازی براساس هنجارهای فقهی است. در واقع کمک فقه به جامعه این است که جامعه‌ای را براساس هنجارها و بایدونباید‌های فقهی تشکیل دهد. در مرحلۀ دوم، این هنجارهای فقهی را در جامعه درونی می‌کند؛ یعنی این هنجارهای فقهی آرام‌آرام در میان افراد جامعه و خود جامعه فراگیر می‌شوند. سومین عامل در تأثیر فقه بر جامعه، انسجام اجتماعی براساس فقه است. فقه براساس مناسک اجتماعیِ امربه‌معروف، نماز جماعت و حج، سبب برقراری انسجام اجتماعی در میان مسلمان‌ها می‌شود.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۱۱:۴۰

    بررسی تولید اندیشه در جامعه ایرانی

    چهارمین کرسی ترویجی با رویکرد عرضه و نقد ایده علمی با محوریت روش شناسی نائینی به مثابه الگوی تولید اندیشه در جامعه ایرانی برگزار می شود.

  • هابرماس ۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۰۹:۱۸

    یورگن هابرماس (۲)؛

    دمکراتیزه کردن دانشگاه

    مادامی‌که نخواهیم عامدانه روی حصول عقلانیت درنگ کنیم، نیازی به پذیرش وجود موضعی مخالف بین دانشگاهی با هدف تخصصی کردن مشاغل و دانشگاهی با هدف سیاسی کردن امور بیرونی و پدیده‌های خارجی نیست؛ به همین دلیل نباید از وجود دانشگاه غیرسیاسی‌شده یا بی‌تفاوت نسبت به مسائل سیاسی خوشحال باشیم، سیاست‌های روز باید به‌عنوان بخشی از جامعه‌ی درونی دانشگاه به شمار آیند.

  • هابرماس ۱۳۹۴-۱۱-۲۵ ۰۹:۰۴

    یورگن هابرماس (۱)؛

    رسالت دانشگاه در جامعه‌ی مدرن

    گسترش دانش در دانشگاه‌ها بر کنش تفاهمی و ترابطی نیز تأثیر می‌گذارد، مع‌ذلک نکته‌ی درخور تأمل این است که هرگاه یک دانشگاه بر اساس استدلال‌های منطقی یا مطابق با اصول عقلانیت به‌مثابه یک کارخانه سازمان‌دهی شود، در آن صورت بدون آنکه خود واقف باشد به طور غیرمستقیم بر روند «درک خود» فرهنگی و هنجارهای عوامل اجتماعی تأثیر خواهد گذارد.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۲۱ ۱۰:۱۵

    تقلیل اهداف علوم انسانی به بازار خسارت جبران ناپذیر می زند

    علوم انسانی اهدافی بالاتر و متعالی تر از اهداف اقتصادی و بازار دارد، لذا تقلیل دادن اهداف علوم انسانی به اهداف بازار خسارت ها و زیانهای جبران ناپذیری برای یک جامعه به دنبال دارد.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۱۳:۳۰

    دانشگاه تهران به دنبال ارتباط نزدیک با جامعه جهانی

    رییس دانشگاه تهران گفت: یکی از برنامه های دانشگاه حرکت به سوی بین المللی شدن و برخورد فعال تر با جامعه جهانی است که در این راستا نیز اقداماتی انجام شده است.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۰۷ ۱۶:۰۰

    جامعه دچار سقوط اخلاقی است/ توجه کافی به فلسفه وفقه اخلاق نداشتیم

    آیت الله رشاد در پیش همایش فلسفه اخلاق با بیان اینکه امروز جامعه از لحاظ اخلاقی دچار سقوط شده است، دلیل این امر را عدم اهتمام علمای حوزه و دانشگاه به علم اخلاق دانست.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۲۶ ۱۵:۳۰

    انتقاد از غیبت جامعه موزه‌داری/ نیاز به تلاش علمی داریم

    دبیر همایش جایگاه موزه‌ها در ترویج علم سبز از عدم شرکت موزه داران در این همایش انتقاد کرد و گفت: پیدایش علم موزه‌داری به تلاش علمی هم نیاز دارد.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۱۲:۴۵

    بدون فلسفه نه دانشگاه واقعی داریم نه دانشجو و دانشمند

    باید روزی فرا برسد که جامعه ما متوجه شود بدون فلسفه ما نه دانشگاه به معنای واقعی آن را داریم و نه دانشجو و پژوهشگر و اندیشمند و دانشمند.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۰۹:۰۰

    نشست «رمان و جامعه» برگزار می‌شود

    نشست «رمان و جامعه» با رویکرد بررسی آثار ادبی و رمان بر جامعه از دیدگاه جامعه شناسان روز یکشنبه ۲۴ آبان برگزار خواهد شد.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۰۴ ۱۱:۴۰

    انتشار مجموعه چهار جلدی «شناخت، جامعه و تکامل»

    حسین شیخ رضایی، نویسنده و استادیار موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران از انتشار مجموعه چهار جلدی جدیدی با عنوان کلی «شناخت، جامعه و تکامل» خبر داد.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۱۲:۴۰

    تنش اسمیت و روسو/ معرفی کتاب کتاب «مزایا و مشکلات جامعه تجاری»

    این کتاب از اندیشه اولین و شاید مهم‌ترین مدافع جامعه اقتصادی، یعنی آدام اسمیت آغاز می‌کند و در مقابل به اولین و مهم‌ترین منتقد آن، ژان‌ژاک‌ روسو می‌پردازد.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۷ ۱۳:۱۱

    « زن و جوامع عرب در طول يك قرن» طرح پژوهشي جمعي از بانوان نخبه و دانشگاهي مسلمان مصري

    کتاب « زن و جوامع عرب در طول يك قرن» معرفی اجمالی آثاری است که كه در طول قرن بيستم توسط زنان يا درباره زنان در جهان عرب نوشته شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۹:۲۰

    نشست «موسیقی و جامعه» برگزار می‌شود

    خانه اندیشمندان علوم انسانی با همکاری گروه جامعه شناسی هنر انجمن جامعه شناسی ایران نشست «موسیقی و جامعه» را برگزار می کند.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۰:۱۰

    پیش شرط یک جامعه توسعه یافته کودک پرسشگر است

    سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: اصلا گزاف نیست اگر بگوئیم یکی ازپیش شرط های جامعه توسعه یافته وجود کودکان پرسشگر و اندیشه ورز است.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۳:۰۰

    حصارهای ذهنی در مسیر تحول علوم مانع ایجاد می کند

    یک عضو هیأت علمی دانشگاه شيراز معتقد است، مشکلات فرهنگی جامعه و محدودیت های ذهنی افراد از جمله موانع تحول در علوم انسانی است و متاسفانه به علوم انسانی به عنوان یک پدیده فرهنگی توجه نمی شود.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۶:۵۰

    انجمن های حوزوی جوابگوی نیاز حوزه و جامعه

    اعضای انجمن‌های حوزه در دیدار با معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه اصفهان تاکید بر پاسخگویی به نیازهای حوزه و جامعه تاکید کردند.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۱۵:۴۰

    «کمربند»روی پیشخوان کتابفروشی ها/کشمکش سنت‌گرایی و فرهنگ‌ بیگانه در جامعه عرب

    کتاب «کمربند»نوشته «احمد ابودهمان» و ترجمه حسین سلیمانی‌نژاد به همت نشر نی روی پیشخوان کتابفروشی ها رفت.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۸:۱۰

    عدالت‌نژاد: نواندیشی دینی در پی بیان روشن و شفاف از دین و بهبود وضع سیاسی‌ـ‌اجتماعی مردم است

    سعید عدالت‌نژاد، دانش‌آموخته مطالعات اسلامی دانشگاه برلین معتقد است نواندیشی دینی که در تلاش برای رسیدن به نقطه بیان روشن و شفاف از دین است و می‌کوشد به شرایط سیاسی‌ـ‌اجتماعی مردم بهبود ببخشد، باید جوانان را به عنوان عنصر مهم جامعه در نظر داشته باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۱۶:۲۰

    پوران درخشنده: نه هدفم سیاه‌نمایی است نه به آن اعتقاد دارم

    پوران درخشنده کارگردان سینما این روزها مشغول نگارش نهایی فیلمنامه پروژه جدید خودش است و می‌گوید یک ماه دیگر آماده فیلمبرداری خواهد شد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۶:۱۰

    علی اصغر حداد: وظیفه اصلی ادبیات طرح سوال است

    علی اصغر حداد گفت: اگر معتقد باشیم وظیفه ادبیات آن است که جامعه را پیش ببرد با ادبیات شعار مواجه خواهیم شد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۳:۲۰

    ظهور جامعه‌ی مصرفی

    هرچند که مصرف همه‌ی جنبه‌های فرهنگ بشری را دربرگرفته است، اما تنها در قرن حاضر است که با معیاری واقعی، به عنوان بنیان اصلی جامعه ظاهر شده است نه اینکه تنها یک پدیده‌ی فرعی از ویژگی آن باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۰۹:۰۰

    «شکاف اخلاقی در جامعه ایران؛ زمینه ها و چالش های پیش رو» برگزار می‎شود

    «شکاف اخلاقی در جامعه ایران؛ زمینه ها و چالش های پیش رو» در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار می‎شود.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۴:۳۰

    علوم انسانی پشت درهای بسته پژوهشگاه ها و دانشگاه ها متحول نمی شود

    این پروسه باید در مسیر خود و با قواعدی خاص، به پیش رود، اینکه عده ای فارغ و خارج از فضای جامعه یا در محیط های دربسته پژوهشگاه ها و دانشگاه ها بنشینند و طرح مساله و پژوهش کنند، به پیشرفتی دست نمی یابیم.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۰۹:۵۰

    تبه‌كاریها و فسق و فجور شيرازه‌ جامعه را از هم می‌گسلد

    قرآن کریم یکی از عوامل هلاکت و نابودی مترفین و ثروت‌مندان شهوت پرست را آن می داند كه با تبه‌كاریها و فسق و فجور خود، شيرازه‌ جامعه را از هم می گسلند و ارزش‌های اخلاقی و انسانی را زیرپا می گذارند.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۳:۱۰

    هنر خوش‌نویسی فضیلت‌های اخلاقی جامعه را افزایش می‌دهد

    یك هنرمند خوش‌نویس با بیان اینكه حال هنر خوش‌نویسی ما خوب نیست، گفت: نباید اجازه دهیم تكنولوژی بر هنر سنتی و اصیل ایرانی ما برتری پیدا كند.

  • فیاض ۱۳۹۴/۰۵/۱۰

    ابراهیم فیاض در گفت‌وگو با «فرهنگ امروز»؛

    علوم انسانی فروشی نیست!

    اگر علوم انسانی تأویل شود به علوم تجربی، به شدت خشن و خشونت‌زا می‌شود؛ چراکه انسان را تا حد یک شیء تقلیل می‌دهد، که خود مارکس هم با آن به مخالفت می‌پردازد، انسان تبدیل به کالا می‌شود و خریدوفروش به وجود می‌آید؛ این ساختاری است که در فاشیسم به وجود آمد و بعد از آن مارکسیسم علمی در شوروی به آن پیوست ...دانشگاه‌های ما صورتکی از علوم انسانی دارند، اما کار اصلی آن‌ها همان علوم پزشکی و فنی است.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۱۰:۳۰

    دانشگاه در ترجمه ادبیات فارسی عقب‌مانده‌تر از جامعه است

    وحید ضیایی شاعر و مترجم می‌گوید: دانشگاه در زمینه معرفی و ترجمه ادبیات فارسی همواره کندتر و عقب مانده‌تر از جامعه بوده و به شکلی بزن در رو با این مساله مواجه شده است.

  • تکنوکراسی 1 ۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۰۹:۲۴

    گفتاری از علیرضا منصوری پیرامون کاربردی‌سازی علوم انسانی(۲)؛

    علم کروزوئه‌ای فرآورده‌ی تکنوکراسی

    علم فعالیتی جمعی و دموکراتیک است که نخبه‌سالاری تهدیدی برای آن به‌شمار می‌رود. علم نیازمند تأیید نیست، بلکه بر نقد مداوم استوار است.. باید اجازه داد که پژوهشگر به انتخاب خود تخصص خود را انتخاب کند و گرنه این سیستم منجر به علم کروزوئه‌ای می‌شود که تکه تکه و منفصل است و وحدتی ندارد.