دین

کل اخبار:556

  • ۱۳۹۲-۰۷-۲۶ ۱۴:۲۸

    جنبش‌هاي نوپديد معنوي در مقابل معنويت و عرفان اسلامى

    مدیرگروه جنبش‌های نوپدید دینی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) گفت: آنچه آمار موجود تا حدود بسیاری اثبات كرده اشاره به اين واقعيت است كه جنبش‌هاي نوپديد معنوي تاكنون در مقابل معنويت و عرفان اسلامي قرار گرفته‌اند.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۲۳ ۱۳:۰۱

    بررسی ارتباط میان حقوق بشر و حقوق اسلامی در یک اثر تازه

    کتاب «ویژگی‎های حقوق بشر در حقوق اسلامی Features of Human Rights in Islamic Law» به مطالعه و بررسی ارتباط میان حقوق بشر و حقوق اسلامی با توجه به اندیشه های حقوقی مطرح گردیده در حقوق اسلامی پرداخته است.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۲۳ ۱۲:۴۹

    «قرآن شناخت» منتشرشد

    کتاب «قرآن‌شناخت» تاليف حجت الاسلام والمسلمين محمدعلي اسدي نسب، در گروه بينش و انديشه‌ي مركز پژوهش‌هاي جوان كانون انديشه جوان منتشرشد.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۲۰ ۱۳:۰۶

    کاوش‌های نظری در باب الهیات و تمدن منتشر می‎شود

    کاوش‌های نظری در باب الهیات و تمدن با بررسی امکان انجام مطالعات تمدنی در موضوعات اسلامی منتشر می‌شود.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۲۰ ۱۲:۳۲

    آیت‌الله جوادی‎آملی: برای داشتن علم دینی ابتدا باید جهان بینی دینی داشته باشیم

    جمعی از اعضای شورای سیاستگذاری و شورای علمی کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی با حضور در محل بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با آیت الله جوادی آملی دیدار و در محضر ایشان به طرح برخی سوالات علمی در حوزه نظریه پردازی علوم انسانی اسلامی پرداختند که معظم له ضمن ارائه مقدمه‎ای به این سوالات پاسخ فرمودند.

  • محمدتقی اسلامی‬ مهدی علیزاده ۱۳۹۲-۰۷-۱۸ ۱۴:۱۸

    گزارشی از برنامه‎ی زاویه؛

    علیزاده: زبان اخلاق زبان فطرت است و قابل ترجمه به همه‎ی فرهنگ‎ها / اسلامی: اخلاق کاربردی متفاوت از موعظه کردن است

    اتفاقی که با مدرنیته رخ داده است این است که دایره مقدورات انسان بسیار بسیار شعاع و قوس بیش‎تری یافته است. و همین امر انسان را مجبور می‎سازد تا در این عصر سیستم کنترل و مهار خود را چند برابر کند. و اگر روی سیستم خود کنترلی خود یعنی روی وجدان اخلاقی خود کار نکند و آن را تربیت نسازد که سایه‎گستر وجودش شود، مشخص نیست این سیستم پرشتاب او را به کجا خواهد کشاند.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۶ ۱۵:۴۸

    فلسفه‌ی تكنولوژی و نسبت آن با اخلاق و دين بررسی می‌شود

    مؤسسه مطالعاتی علم دينی صدرا در نظر دارد در پاييز سال جاری دو نشست تخصصی در زمينه دين و تكنولوژی برگزار كند كه نشست اول با موضوع فلسفه تكنولوژی و اهميت آن در اواخر آبان‌ماه و نشست دوم با موضوع نسبت اخلاق، دين و تكنولوژی در اواسط آذر ماه برگزار خواهد شد.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۶ ۱۵:۳۹

    "صورت بندی روشنفکری در جمهوری اسلامی ایران" منتشر شد

    صورت بندی روشنفکری در جمهوری اسلامی ایران مشتمل بر مباحثی همچون گفتمان ملی – مذهبی‌ها و گفتمان تکنوکرات‌ها و فن سالاران روانه بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۶ ۱۵:۳۸

    قاسم پورحسن: اعتدال پیشینه نیرومندی در تفکر اسلامی دارد

    یک عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه اعتدال در جامعه امروز غرب مساوی با عقلانیت مدرن است و لزوما به معنای اخلاقی و فلسفی نیست، گفت: اعتدال پیشینه نیرومندی در تفکر اسلامی دارد و متفکران مهم اسلامی مانند ابن سینا، غزالی از میانه روی سخن می گویند.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۶:۲۵

    کتاب «فقه اسلامی Islamic Jurisprudence» منتشر شد

    کتاب «فقه اسلامی Islamic Jurisprudence» به قلم عمران احسن خان نیازی، حاوی اطلاعاتی جامع درباره معرفی مکاتب حقوق اسلامی، اصول فقه، تاریخ فقه و تاریخ تفسیر است.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۶:۲۲

    اولین جلد دایرةالمعارف قرآن به زبان فارسی منتشر شد

    اولین جلد از دایرةالمعارف قرآن با رویکردی آکادمیک و مطابق معیارهای بین‌المللی در حوزه مطالعات قرآنی و با ویراستاری حسین خندق آبادی، مسعود صادقی، مهرداد عباسی و امیر مازیار توسط انتشارات حکمت منتشر شد.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۱ ۱۳:۰۳

    آيت الله شبیری‌زنجانی: مسائل دینی باید بیش‎تر در دانشگاه‌ها پیاده شود

    آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی گفت: افرادی برای تربیت دانشگاهیان گماشته شوند که دین و خداباوری در آن‌ها تجسم پیدا کرده باشد.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۰۹ ۱۷:۴۰

    سند اسلامی شدن دانشگاه منتشر شد

    نظام آموزشی در افق 1404 برخوردار از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌هاى پیشگام در عرصه تولید دانش تمدنى و تبیین و توسعه فرهنگ جهانى اسلام و پیشتاز در گسترش مرزهاى دانش و علوم کاربردى و کارامد مبتنى بر نگرش وحیانى به منظور کسب مرجعیت علمى و فرهنگى در منطقه و جهان اسلام و داراى اساتید عالم، متدین، عدالت‌خواه و آزاداندیش تربیت‌یافته در مکتب اسلام و انقلاب، مسئولیت‌پذیر در عرصه هاى سیاسى، اجتماعى و اقتصادى با توانایى تربیت متخصصانى متدین و متعهد و دانشمندانى برتر خواهد بود

  • ۱۳۹۲-۰۷-۰۹ ۱۲:۵۱

    خسروپناه: نسبی گرایی در فهم، ناسازگار با فهم اسلامی است

    عبدالحسین خسروپناه در همایش علمی منظور و منثور در موسسه فلسفه روسیه عنوان کرد، بحث ظاهر وباطن قرآن را نباید با مباحث هرمنوتیک فلسفی و روش هاس نوین و پست مدرن فهم متون یکسان دانست. نسبی گرایی در فهم مبنایی ناسازگار با فهم اسلامی است.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۰۹ ۱۲:۴۳

    "پژوهشی درباره جوامع حدیثی اهل سنت" منتشر شد

    جلد نخست مجموعه دو جلدی «پژوهشی پیرامون جوامع حدیثی اهل سنت» در سه بخش مباحث پیشینی، جوامع پیش از عصر کتب سته و شکل‌گیری کتب سته نوشته شده است.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۰۹ ۰۹:۰۳

    كتاب "نقد آرا هرمنوتيكي مجتهد شبستري" منتشر شد

    كتاب "نقد آرا هرمنوتيكي مجتهد شبستري" توسط مؤلف محترم حجت الاسلام و المسلمين استاد علي رباني گلپايگاني، محقق گروه علمي بينش و انديشه­‎ي مركز پژوهش‎­هاي جوان كانون انديشه جوان، منتشر شد.