کل اخبار:56749
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۱۵:۲۵
این جنگهای متوالی تالی کدام مقدماند؟
سخن هگل در مقام فیلسوفی بزرگ در قرن نوزدهم اروپا نمیتوانست از بدبینی سادهدلانه و سادهانگارانه یا از بدبینی روانشناسانه یا خلق و خوی شخصی او نشأت گرفته باشد، زیرا هگِل از معدود فلیسوفان تاریخ اروپا است که در فلسفهاش متذکرِ تاریخ تفکر فلسفی غرب، از پیش از سقراطیان تا زمانه خودش، است.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۱۵:۲۳
فلسفه فیزیک در گفتوگو با رعنا سلیمی، پژوهشگر
در آغاز مهبانگ بود
تا پیش از دوران مدرن، فلسفه و فیزیک دو رشته یا شاخه جدا از یکدیگر نبودند، فیزیک یا طبیعیات، بخشی از پیکره کلی دانایی بشر درباره جهان هستی، معطوف به امور طبیعی بود و فیلسوفان در آثارشان بخشی را به آن اختصاص میدادند. در دوران جدید، با تمایز پیدا کردن روششناسی علوم و تخصصی شدن رشتههای مختلف، میان فلسفه و فیزیک هم فاصله افتاد، اگرچه این دو در بنیاد از یکدیگر جدا نیستند و هر دو به یک معنا کوشش در جهت تبیین و توضیح هستی هستند.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۱۵:۱۹
چرا غیرمتخصصان میخواهند کتابهای تخصصی بخوانند؟
یچه فیلسوف بزرگ آلمانی برای بیشتر ایرانیهای اهل مطالعه آشناست و جالب اینکه خیلی از آنها حداقل یک کتاب از او خواندهاند و بقیه هم به دنبال فرصتی میگردند که آثارش را مطالعه کنند. شاید در ظاهر این خبر مسرتبخش و خوشحالکننده باشد که ما ایرانیها به جایی رسیدهایم که مطالعه آثار این فیلسوف بزرگ را در میان برنامه مطالعاتی خود قرار میدهیم.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۲۳:۰۳
تاریخ غرب تاریخ استیلا است/چرا شرقیها مثل غربیها فکر میکنند؟
ساسانی گفت: تاریخ غرب تاریخ استیلا است و درصدد است که نشان دهد نسبت به دیگر اقوام برتری دارد. به همین دلیل است که شرقشناسی جزء لاینفک فرهنگ غرب شده است.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۲۳:۰۰
باستانشناسی دنیای ایرانی و سرزمینهای پیرامون تا قهوه و قهوهخانه در ایران
مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهشهای ایرانی و اسلامی) دو کتاب جشننامۀ یوسف مجیدزاده و مجموعۀ نوشتارهای سیّدعلی آلداود را منتشر کرد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۱۴:۴۷
تاریخ یکی از پایههای آگاهیبخش است
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در آئین رونمایی از کتاب «خفتگان آستان علوی» در بنیاد فرهنگی امامت قم با اشاره به اهمیت تاریخ و بازخوانی صحیح آن بیان کرد: یکی از پایههای آگاهیبخش، تاریخ است.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۱۴:۴۵
آقابکوف یکی از افراد برجسته هسته جاسوسی شوروی در ایران بود/ مکاتبات تهران چگونه به دست روسها افتاد؟
کتاب «خاطرات یک چکیست»، شرح مفصلی از روزهای تولد آقابکوف، سفرهایش به ایران و دیگر نقاط خاورمیانه تا انتشار خاطرات خود است. آقابکوف توانست با نفوذ در بین دولتمردان ایرانی و گروههای چپی چون کروژکهای مارکسیستی، در راستای منافع شوروی در ایران گامهای موثری بردارد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۱۱:۳۴
رندِ حافظ، زوربایِ کازانتزاکیس
رمان زوربای یونانی یکی از درخشانترین آثار نیکوس کازانتزاکیس ،نویسندۀ مشهور یونانی، است. قهرمان این رمان زوربا نام دارد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۲ ۲۳:۴۴
داستان سه نسل نابرابری علیه زنان کره جنوبی
میثاق خلج معتقد است که این کتاب تاثیر بسزایی در شکلگیری اعتراضات و صحبت درباره موضوعاتی پیرامون نابرابریهای جنسیتی در کره جنوبی و راهاندازی کمپین حمایت از حقوق زنان داشته است.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۲ ۲۳:۴۱
جین کمپین کارگردان برگزیده سال آمریکا شد
جین کمپیون برای «قدرت سگ» برنده جایزه انجمن کارگردانهای ۲۰۲۲ شد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۲ ۲۳:۳۵
یاسمن غنی در «مقابر» انتساب قبور موجود در کشور به پیامبران را بررسی میکند؛
هجرت برخی پیامبران بنیاسرائیل به ایران
در این کتاب، به قدر توان و بر اساس اسناد موجود، ضمن معرفی و توصیف مقابر و شرح زندگانی آن پیامبران، تا حدی شبهات پیش آمده در زمینه مورد نظر و درستی یا نادرستی این انتسابات از نظر تاریخی بررسی شدهاست.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۱ ۱۹:۱۶
نشان عالی یونسکو به شهرام ناظری اعطا شد
نشان عالی یونسکو در مراسم جایزه حکیم نظامی با حضور جمعی از چهرههای فرهنگی و هنری به شهرام ناظری اهدا شد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۱ ۱۹:۱۴
کوررنگی دینی یا کوررنگی اخلاقی؟ سروش دباغ
مقاله پیش رو را بیش از پنج سال پیش نگاشتم؛ اما بنا به ملاحظاتی از انتشارش منصرف شدم. طی دو سال اخیر، نویسنده محترم، همان مشی و روشی را که به تفصیل در این نوشتار نقد شده، به نحو دیگری در پیش گرفته و در نقد آراء برخی از نواندیشان دینی متأخر، از تعابیرِ «تجدیدنظر طلب» و «هسته سخت اسلام» استفاده کرده است.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۱ ۱۸:۴۶
محورهای نیازمند کاوش در فلسفه دین و کلام جدید
جمعی از محققان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تألیف کتاب «فلسفه دین و کلام جدید» محورهای تازه و نیازمند کاوش را در بخشهای مختلف فلسفه دین معرفی کردند.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۱ ۱۸:۴۳
نظامی یکی از محورهای وحدت آفرین اعتلای فرهنگ کشور است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین بزرگداشت حکیم نظامی گفت: نظامی یکی از محورهای وحدت آفرین برای کسانی است که به اعتلای فرهنگ فکر می کنند.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۱ ۱۸:۴۰
ترجمه «تسلیم شدن» روانه بازار نشر شد
رمان «تسلیم شدن» نوشته رای لوریگا با ترجمه حسین حضرتی توسط نشر خزه منتشر شد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۱ ۱۸:۳۶
«ماشینم را بران» برنده هشت جایزه آکادمی ژاپن شد
فیلم نامزد اسکار ساخته هاماگوچی ریوسوکه پیش از مراسم اسکار، جوایز اصلی فیلم ژاپن را درو کرد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۱ ۱۸:۳۱
سیوسومین نمایشگاه کتاب تهران فروش اینترنتی نیز خواهد داشت
سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران گفت: هماهنگیهای لازم برای برگزاری سیوسومین نمایشگاه کتاب تهران صورت گرفته و بناست همزمان با نمایشگاه در سال ۱۴۰۱ فروش کتاب از طریق سامانه اینترنتی نیز انجام شود.
-
۱۴۰۰-۱۲-۲۱ ۱۸:۲۷
اوّلْ اصلاح اقتصادی
علیاکبر داور که در این کتاب مجموعهٔ مقالاتِ او در دفاع از چنین دیدگاهی در فاصلهٔ بهمن ۱۳۰۱ تا آبان ۱۳۰۲ به انضمام تعداد دیگری از نوشتههایش منتشر میشوند، خود در ادوار بعدی تلاش بیوقفهای را برای تأسیس دستگاه دیوانسالاری مدرن تا زمان خودکشیاش در ۲۰ بهمن ۱۳۱۵ کرد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۸ ۱۶:۱۳
گفتوگو با نامزدهای کتاب سال در حوزه علوم سیاسی
کلید تاثیرگذاری بر جهانی شدن تولید ثروت، دانش و قدرت است/ جهانی شدن؛ فرصت یا تهدید؟
محمود خانی جویآباد میگوید: جهانی شدن هم فرصت است و هم تهدید، به میزان قوی و تاثیر گذار بودن بازیگران، جهانی شدن به فرصت تبدیل میشود و بالعکس. باید از مزایای آن سود جست و از تهدیدات آن حتیالمقدور گریخت. کلید تاثیرگذاری بر جهانی شدن تولید ثروت، دانش و قدرت است.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۸ ۱۵:۰۶
ابن سینا به تنهایی الگوی تمدنساز است/ نقشی که نابغه بزرگ در تمدن اسلامی ایفا کرد
ویژگی اصلی ابنسینا، احاطه داشتن بر بسیاری از دانشهای زمانش بود. علت انتخاب عنوان این کتاب تنها دانش ابنسینا نبود بلکه نقشی بود که این نابغه بزرگ در تمدن اسلامی ایفا کرده بود. او به تنهایی یک الگوی تمدنساز است، از هر نظر که به مسئله نگاه کنید!
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۸ ۱۵:۰۴
ادی ردمین نامزد جایزه اولیویه شد/ معرفی بهترینهای نمایش بریتانیا
ادی ردمین، جسی باکلی و اما کورین از جمله نامزدهای جایزه اولیویه بریتانیا شدند.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۸ ۱۵:۰۱
آمریکا و روسیه؛ تاریخی از پشت پرده ها!/وقتی آمریکا آلاسکا را خرید
همانطور که کاترین دوم تا سالها بعد از انتشار اعلامیه استقلال آمریکا، دولت اینکشور را به رسمیت نشناخته بود، حالا نوبت آمریکا بود که از به رسمیتشناختن دولت روسیه سر باز بزند.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۸ ۱۴:۵۷
اعترافات کارل مارکس!
این پاسخها که به دست مارکس نگاشته شده به بهار 1865 بازمیگردد، زمانی که مارکس پیش عمویش «لیون فیلیپس» در زالت بوملِ هلند اقامت داشت.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۸ ۱۳:۰۵
صدای پای هگل در بام اندیشه ایران
در تاریخ باوری هگل روح ملی از حیات ملی شکل می گیرد و جبر ذاتی و درونی در طبیعت و روح اشیاء ، روح اجتماعی را بسط می دهد .
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۶ ۲۰:۱۳
«فرار کن» بهترین مستند بلند شد/ «یک خانه شکسته» برگزیده کوتاه
«فرار کن» به عنوان بهترین مستند بلند از سوی «ایدا» انتخاب شد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۶ ۱۹:۵۳
برندگان جایزه کتاب علمی-تخیلی هیوگو اعلام شدند
برندگان جایزه کتاب علمی تخیلی هیوگو در سال 2021 در رشتههای مختلف در حالی اعلام شد که این جایزه در سال جاری هفتاد و نهمین دوره خود را در شهر واشنگتن آمریکا برگزار کرد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۶ ۱۹:۲۴
راه حل جدید ابنسینا برای تبیین فاعلیت و خالقیت حضرت باریتعالی
شیخالرئیس نظریه و راه جدیدی برای تبیین فاعلیت و خالقیت حضرت باریتعالی مطرح کرده است؛ او تنها راه چاره جهت تبیین فاعلیت باری تعالی را اعتقاد به فاعلیت بالعنایه باری تعالی میداند.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۶ ۱۹:۱۹
نگاهی به «طیفهای جدید اسلامی در ایران معاصر| سیدصادق حقیقت
دکتر محسن کدیور در سخنرانی عید مبعث ۱۴۰۰ خود گونهشناسی جدیدی از جریانهای فکری در ایران به دست داده است
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۶ ۱۹:۰۵
زندگی با اسطورهها مانع ورود ما به مدرنیته است
محمد صنعتی در آیین رونمایی از نخستین شماره نشریه «چکامه» که ویژهنامهای درباره زندگی و تفکرات اوست، گفت: تا زمانی که با اسطورههایمان عجین هستیم نمیتوانیم وارد مدرنیته شویم