نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۵-۰۴ ۱۱:۲۰

    «آیین و اسطوره در ایران شیعی» منتشر شد

    «آیین و اسطوره در ایران شیعی؛ انسان‌شناسی مناسک عزاداری محرم» نوشته جبار رحمانی توسط نشر آرما منتشر شد.

  • ۱۴۰۱-۰۵-۰۲ ۱۴:۲۷

    اتفاق‌های تاریخی کم‌نظیر در سفرنامه میرزا حسن‌خان

    سفرنامه میرزا حسن‌خان (صاحب دیوان) سفر یا فرار میرزا حسن‌خان را از تهران به تبریز، طی ۲۳ روز از تاریخ دهم رجب تا سوم شعبان سال ۱۳۰۱ قمری شرح می‌دهد. میرزا حسن‌خان نام این سفر ناگهانی را «الفراریه» گذاشته و علت آن را دلگیرشدن از پدر خویش ذکر کرده است.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۳۰ ۱۵:۳۶

    کتابی درباره دلوز و اسپینوزا/ در اثنای فاجعه اندیشه به چه کار می‌آید؟

    جهان اسپینوزا کتابی درباره دلوز و اسپینوزاست و آغاز کردن آن با این نقل قول از آدورنو تنها به این منظور است که از بطن فاجعه شروع کنیم، از بحران اینجا و اکنون، از ارتباط اندیشه و سیاست و این دغدغه که در بحبوحه فاجعه‌ها یک کتاب فلسفی دیگر به چه کار می‌آید.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۳۰ ۱۵:۱۵

    «تاریخ تشیع در غرب اسلامی» منتشر شد

    کتاب «تاریخ تشیع در غرب اسلامی» اثر محمدرضا شهیدی پاک در ۴۲۳ صفحه به چاپ رسید.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۲۸ ۱۸:۴۷

    کوزلک درکی از مدرنیته می‌دهد که کم‌تر سویه‌های ایدئولوژیک و روشنفکرانه دارد

    کوزلک مفهوم بحران را یکی از مفاهیم اساسی در دوران جدید می‌داند که بسطی فزاینده یافته و زیست جهان مدرن را تسخیر کرده است. او با تاریخ‌نگاری این مفهوم، نشان می‌دهد زیست انسان مدرن اروپایی چگونه با مفهوم بحران درهم تنیده است. لذا، او مفهوم بحران را یکی از نشانه‌های مدرنیته می‌داند

  • ۱۴۰۱-۰۴-۲۶ ۱۸:۴۳

    قانون شرعی و تاریخ اجتماعی تهران در دوره قاجار چگونه بوده است؟

    هدف از ترجمه این کتاب باعنوان فارسی «قانون شرعی و تاریخ اجتماعی تهران در دوره قاجار» که حاصل بیست سال تحقیق اسنادی، کتابخانه‌ای و میدانی «پروفسور نوبوآکی کُندو» است؛ نیز دست یافتن به نتیجه یکی از جدیدترین تحقیقات و امکان استفاده هرچه بیشتر فارسی‌زبانان از آن بوده است.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۲۳ ۱۳:۴۴

    بیماری دعوتی خشونت آمیز به فلسفه است!

    بیماری دعوتی خشونت‌آمیز به فلسفه است؛ از راه می‌رسد، ناخواسته، ویرانی در زندگی پیشین فرد ایجاد می‌کند و بسیاری از فرضیات و ایده‌های ما را در مورد اینکه زندگی ما می‌تواند و باید چگونه باشد، نابود می‌کند.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۲۰ ۱۳:۲۳

    پسامارکسیسم؛ قلمرو جدید نظریه سوژه انقلابی مارکس

    در این کتاب استدلال می‌شود که در کانون نظریات هر یک از این متفکران، نظریه سوژه انقلابی مارکس همچنان حضور دارد و با این حال نظریه هریک از آنها به تدریج از مارکس دور شده و به قلمروی وارد شده که شاید بهتر باشد آن را پسامارکسیسم بنامیم.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۱۸ ۱۶:۴۶

    نگاهِ درهم‌تنیده سیاحان اروپایی از ایرانِ دوره صفوی

    «ایران در تاریک‌خانه غرب» در دو بخش سیاحت و سیاحان در ایران و در باب ایران از نگاه سیاحان از سوی نشر تاریخ ایران منتشر شده است. این اثر پژوهشی به نگرش سیاحان غربی پرداخته و جنبه کاذب برداشت آنان را در مورد ایران نمایان کرده است.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۱۴ ۱۴:۲۱

    روایت دانیل پیک از ذهن و ایدئولوژی

    دانیل پیک در این کتاب به دنیای اسرارآمیز شست‌وشوی مغزی در قرن بیستم و بیست و یکم، از کاندیدای منچوری تا داعش، تبلیغات تلویزیونی تا الگوریتم‌های آنلاین می‌پردازد. این اثر با ترکیب مطالعات موردی جذاب با بینش‌های تاریخی و روان‌شناختی، سفری هیجان‌انگیز به اسرار کنترل فکر است.

  • کتاب قدرت جغرافیا ۱۴۰۱-۰۴-۱۴ ۱۱:۲۳

    قدرت جغرافیا

    پرناز طالبی

    این کتاب نشان می‌دهد که چگونه سیاست دفاعی آمریکا در مقابل چین با تاکید بر موقعیت استرالیا شکل می‌گیرد و چگونه ایران بر منطقهٔ خاورمیانه تاثیر می‌گذارد.

  • کتاب شناخت و علاقه های انسانی ۱۴۰۱-۰۴-۱۴ ۱۱:۰۰

    کتاب شناخت و علاقه های انسانی

    ناصرالدین علی تقویان

    کتاب شناخت و علاقه های انسانی (به آلمانی: Erkenntnis und Interesse) کتابی است که در سال 1968 توسط فیلسوف آلمانی یورگن هابرماس منتشر شد، که در آن نویسنده به توسعه علوم طبیعی و انسانی مدرن می پردازد.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۱۲ ۱۳:۳۲

    پژوهشی ژرف و پردامنه در باب رستنی‌ها از آغاز آفرینش

    زنده‌یاد احمد مهدوی‌دامغانی همزمان با انتشار کتاب «رستنی‌ها و پدیده‌های نباتی در تاریخ طبری» یادداشتی بر این کتاب نوشته‌ است.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۱۲ ۱۳:۲۷

    سفرنامه‌هایی قابل اتکا در حوزه مطالعات بلوچستان

    کتاب «بلوچستان در سه سیاحت‌نامه عهد قاجار» با مقدمه و تصحیح محسن شهرنازدار منتشر شد. سیاحت‌نامه‌های جای گرفته در این کتاب، در بردارنده سه سفرنامه بین سال‌های ۱۲۵۱ تا ۱۲۶۴ خورشیدی به بلوچستان است.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۱۱ ۱۰:۱۷

    «تاریخ کامل نسل‌کشی ارمنیان» و «نسل‌کشی ارمنی» چاپ شد

    نشر افکار دو عنوان کتاب تاریخی درباره‌ نسل‌کشی ارامنه منتشر کرد. «تاریخ کامل نسل‌کشی ارمنیان» و «نسل‌کشی ارمنی» عناوین کتاب‌های چاپ شده است.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۱۱ ۱۰:۱۴

    شرح رساله الانصاف ملامحسن فیض منتشر شد/تحلیل مبانی فلسفه و عرفان

    شرح رساله «الانصاف: تحلیل مبانی کلام، فلسفه و عرفان» ملا محسن فیض کاشانی به قلم حجت‌الاسلام سید علیرضا حسینی توسط انتشارات دلیل ما منتشر شد.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۶ ۱۹:۰۳

    شورش علیه تک‌ روایتی در تاریخ

    شورش علیه تک‌ روایتی در تاریخ عنوان یادداشتی است که به مناسب انتشار کتاب اوکراین 2022: تاریخ در خطر به رشته تحریر درآمده است. کتاب به دنبال پاسخ به این سؤال است که جنگ اوکراین چگونه آغاز شده و چه مراحلی را تا به امروز پشت سر گذاشته است؟ در این میان ناتو و همچنین ایالات متّحده امریکا چه نقشی داشته‌اند؟ واقعیت‌های جامعه‌ی اوکراین در زمان زلنسکی و پیش از او پروشنکو چگونه بوده و آیا اوکراین کشوری با حاکمیت معیارها و ارزش‌های اروپایی‌ بوده است؟

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۶ ۱۹:۰۱

    سفر فلسفی ژیژک با قطار یک مفهوم

    اسلاوی ژیژک در کتاب «رخداد؛ سفری فلسفی با قطار یک مفهوم» می‌کوشد چارچوبی برای فکر کردن به تغییری، که نام فلسفی آن «رخداد» است، فراهم کند.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۶ ۱۸:۵۹

    نیم‌نگاهی به حادثه پارک اتابک در «احزاب سیاسی در انقلاب مشروطیت»

    کتاب «احزاب سیاسی در انقلاب مشروطیت» به قلم حسن اصغری ضمن نگاهی به فعالیت انجمن‌ها و احزاب گوشه چشمی هم به سرانجام فعالان سیاسی این انقلاب کرده است.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۱۴:۳۷

    کتاب «دنیای دینانی» منتشر شد

    کتاب «دنیای دینانی‌(در شناخت اندیشه و آثار غلامحسین ابراهیمی دینانی)» نوشته محمدجعفر محمدزاده از سوی انتشارات اطلاعات به بازار نشر عرضه شده است.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۱۴:۳۲

    خودآگاهی و تاریخ‌پژوهی یادنامه استاد عبدالهادی حائری

    عبدالهادی حائری، استاد دانشگاه فردوسی در گستره بی‌رونق تاریخ‌نگاری ایران، یک نوآور واقعی بود. شاید اگر شالوده‌شکن، به عنوان کسی که مسائل و موضوعات را از هم تفکیک می‌کند، تعریف شود. او را می‌توان یک شالوده‌شکن و یا ویرانگر واقعی پهنه تاریخ معاصر ایران انگاشت.»

  • ۱۴۰۱-۰۳-۳۰ ۱۶:۰۳

    کتاب «نیم قرن تا ناکامی» رونمایی می‌شود

    آخرین اثر انتشارات دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران که با رویکردی دوگانه و در دو بخش به زیور طبع آراسته شده رونمایی می‌شود.

  • ۱۴۰۱-۰۳-۳۰ ۱۶:۰۲

    «در دفاع از خدا»؛ روایتی تاریخی از پروژه فکری «آرمسترانگ»

    کتاب «در دفاع از خدا»، نوشته کارن آرمسترانگ، آخرین ترجمه فارسی از آثار آرمسترانگ، روایتی تاریخی که جزئی از پروژه فکری اوست، در مشهد منتشر شد.

  • سیاست نامه ۱۴۰۱-۰۳-۳۰ ۱۳:۲۵

    فقه سیاسی یا حقوق سیاسی؟

    شماره بیست و دوم مجله سیاست‌نامه منتشر شد

  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۸ ۱۸:۴۳

    بررسی «قانون علیه انسان» با مرد عوضی هیچکاک و محاکمه کافکا

    هفتمین رویداد دوزیستگاه با موضوع «قانون علیه انسان» با محوریت رمان «محاکمه» کافکا و فیلم «مرد عوضی» هیچکاک یکشنبه ساعت ۱۷ در خانه اندیشه‌ورزان برگزار می‌شود.

  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۸ ۱۸:۳۹

    مسجدجامعی: قبرستان بقیع میراث بشری است

    احمد مسجدجامعی در نشست رونمایی از کتاب «بهشت بقیع» عنوان کرد: مسئله بقیع را شیعی نکنیم، بلکه رویکرد به بقیع را اسلامی کنیم؛ حتی مسئله را از نگاه اسلامی هم فراتر ببریم و تبدیل به میراث بشری کنیم؛ زیرا این امر در جامعه بین‌المللی هم پذیرفته است.

  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۶ ۱۵:۵۱

    کتابی فارغ از هیاهو که در پی شناخت ریشه‌ای و تاریخی مساله اسرائیل است

    «متاستاز اسراییل» به چاپ سوم رسید. این کتاب درباره یک غده سرطانی به نام اسرائیل در بدنه یهود و روایت استمرار تبعیض، ترور و تعدی این رژیم جنایتگر است که تاریخ و سیر تشکیل اسرائیل را به‌ زبان و روایت ساده پیش روی مخاطب می‌گذارد.

  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۴ ۲۰:۴۹

    بررسی شورای نگهبان از مشروطه تا جمهوری اسلامی در «بنیان صیانت»

    کتاب بنیان صیانت (شورای نگهبان از مشروطه تا جمهوری اسلامی) توسط انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد.

  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۴ ۲۰:۴۶

    دیالکتیک اخلاق و عدالت در فریادهای خاموش/افروغ صدای فرودستان است

    سخنرانان در آیین رونمایی و معرفی کتاب «فریادهای خاموش» گفتند که دیالکتیک اخلاق و عدالت در این کتاب مطرح است و نویسنده عدالت را در مقامی بالاتر می‌نشاند. عماد افروغ صدای فرودستان جامعه است.

  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۱ ۱۸:۴۰

    آیین معرفی کتاب جدید عماد افروغ برگزار می‌شود

    آیین معرفی کتاب «فریادهای خاموش روزنگاشت تنهایی» تالیف عماد افروغ، دربرگیرنده مجموعه یادداشت‌های روزانه این جامعه شناس، در سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.