رضا داوری اردکانی

کل اخبار:348

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۱ ۱۱:۰۰

    داوری اردکانی درباره «فلسفه آموزش عالی» سخنرانی می کند

    موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی نشستی را با عنوان «فلسفه آموزش عالی» با حضور رضا داوری اردکانی برگزار می کند.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۲:۰۰

    داوری اردکانی عضوشورای سیاستگذاری«طرح جامع اعتلای علوم انسانی» شد

    رضا داوری اردکانی از سوی رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، عضو شورای سیاستگذاری «طرح جامع اعتلای علوم انسانی» شد.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۱:۴۰

    داوری اردکانی در باب فلسفه آموزش عالی سخن می گوید

    به مناسبت هفته پژوهش موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی نشستی را با عنوان فلسفه آموزش عالی با حضور دکتر رضا داوری اردکانی برگزار می کند.

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۵/۰۹/۱۷

    گفت‌وگو با رضا داوری اردکانی در باب ناسیونالیسم؛

    ایران همین جاست که ایستاده‌ایم

    من هم مثل اکثر قریب به اتفاق مردم ایران کشورم را دوست می دارم اما اهل تعصب نیستم. همه می دانیم که ایران تاریخ طولانی دارد و در این تاریخ طولانی راه های پست و بلند و پر فراز و نشیب را پیموده و قوت و ضعف و خردمندی و بی خردی را آزموده است. پس آن را نه مرکز جهان و مجمع همه خوبی ها و مبری از هر شر و فساد بدانیم و نه از آن رو بگردانیم که این رو گرداندن با هیچ توجیهی موجه نمی شود. ایران، ایران تاریخی است. پس از یاد نبریم که جامعه کنونی ما هم مظهری از ایران است. ما ایرانیم و ایران حاصل و خلاصه وجود مردم ایران است.

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۵-۰۸-۱۸ ۰۸:۴۱

    رضا داوری اردکانی؛

    گفتار در ضرورت و اولویت اصلاح نظام اداری و آموزشی

    ما از این معنی که مدیریت، مدیریت امروز برای فرداست، بسیار دوریم. سخن ماکس وبر را به یاد آوریم که بوروکراسی را مثال و تجسم خرد تجدد می‎دانست و این خرد یعنی خردی که فردا را باید بسازد، در طی دو سه قرن اخیر کم و بیش در کار ساختن و ویران‎کردن بوده است و اگر اخیراً در مدیریت نظام تجدد بحران راه یافته است از آن روست که فردا دارد به امروز تکراری و مکرر که جوهر اصلیش مصرف است تبدیل می‎شود و به این جهت زمان، زمان مدیریت امروز بی‎فردا و تکرار هر روزی کارهاست.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۲ ۱۷:۰۰

    ما آینده خودمانیم / رضا داوری اردکانی

    آینده نگری شرایط و لوازم خاص دارد و آینده نگران علاوه بر تخصصی که دارند معمولاً از اطلاعات و معلومات تاریخی و علمی و فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی برخوردارند ولی آینده­ نگری نه یک تخصص است و نه داشتن علم و اطلاعات برای رسیدن به آن کافی است.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۰۴ ۱۲:۲۰

    دکتر داوری اردکانی: وضع اخلاقی خوبی نداریم

    رئیس فرهنگستان علوم ایران گفت: این که مسیر انحطاط سرعت گرفته است باید همه را به فکر وادارد که بپرسند جهان دارد به کجا می‌رود و چه بر سر آدمی خواهد آمد؟

  • ۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۶:۰۰

    رضا داوری اردکانی: آیا جهان به سوی فاجعه و نابودی می ­رود؟/ وضع اخلاقی خوبی نداریم

    رئیس فرهنگستان علوم ایران گفت: این که مسیر انحطاط سرعت گرفته است باید همه را به فکر وادارد که بپرسند جهان دارد به کجا می ­رود و چه بر سر آدمی خواهد آمد؟

  • ۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۰:۲۰

    حسین نمازی به سمت دبیری فرهنگستان علوم منصوب شد

    حسین نمازی با حکم رضا داوری اردکانی به سمت دبیری فرهنگستان علوم منصوب شد.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۳:۰۰

    داوری اردکانی:امام موسی صدر برای جهان و مردم جهان صلح، آرامش و سعادت می‌خواست

    داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم گفت: من اگر به این مجلس آمده‌ام بخاطر ادای احترام به مردی است که برای جهان و مردم جهان صلح و آرامش و سعادت می‌خواست.

  • داوری اردکانی ۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۱۱:۳۹

    رضا داوری اردکانی؛

    پیدا و پنهان عقل

    از نشانه­ های خرد اینست که مردم راه و مقصدی پیدا می­ کنند و به سوی آن راه می­ پویند. پس خرد به تساوی میان همه آدمیان تقسیم نشده است و چیزی نیست که آن را بتوان با تصمیم به وجود آورد یا از میان برد. به عبارت دیگر ظهور و خفای خرد در اختیار ما نیست اگر در تاریخ عقل گاهی پنهان است و زمانی نیز آشکار می­ شود و مردمان از آن بهره­ مند می­ شوند ما چگونه می­ توانیم عقل را پدید آوریم یا هدایت کنیم؟ عقل اگر باشد راهنمای مردم است و بخت خوش از آن کسانی است که در زمان و تاریخ ظهور و بسط خرد به دنیا می­ آیند و به سر می­ برند.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۲ ۱۵:۴۰

    فلسفه اسلامی یا فلسفه ایرانی؟/ رضا داوری‌اردکانی

    فلسفه ایرانی، فلسفه نژاد ایرانی نیست؛ چنانکه فلسفه یونانیان هم به نژادشان تعلق ندارد. مقصود کربن هم از فلسفه ایرانی باید فلسفه‌ای باشد که در منطقه ایران اسلامی پدید آمده و بسط یافته و نسبتی نیز با سوابق تفکر در ایران دارد.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۶:۴۰

    ماهیت علم در دوره جدید تغییر کرده است/ فلسفه تفنن نیست

    داوری اردکانی می نویسد: در زمان جدید ماهیت علم تغییر کرده است. علم جدید علم تکنولوژیک است و آن را با ملاک و میزان «اخلاق» و «فضیلت» نمی‌توان و نباید سنجید.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۱۶:۰۰

    با سخنرانی رضا داوری اردکانی؛ نشست علمی «خرد سیاسی در عصر مشروطیت» برگزار می شود

    نشست علمی «خرد سیاسی در عصر مشروطیت» با سخنرانی رضا داوری اردکانی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۱۰:۲۰

    فردید سیاسی نبود/ تنها کشور غیراروپایی هستیم که فلسفه داریم

    داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم گفت:فردید سیاسی نبود بلکه مثل خیلی از صاحب نظران دیگر که سیاست برآنها غالب است به سیاست توجه داشت همانطورکه به شعر هم علاقه داشت.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۵:۲۰

    اهمیت شهاب‌الدین سهروردی در فلسفه اسلامی/رضا داوری اردکانی

    نوشتار پیش رو برگرفته از کتاب ما و تاریخ فلسفه اسلامی نوشته دکتر رضا داوری اردکانی است که در آن به نقش و اهمیت شیخ اشراق در فلسفه اسلامی پرداخته است.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۵:۰۰

    عقل، موید و پشتوانه‌ خردمندی است/ فقر پرسش فلسفی

    رضا داوری اردکانی در مرکز فرهنگی شهر کتاب گفت: هنر و فلسفه نماینده‌ عقل هستند؛ البته این عقل به معنای منطق نیست؛ این عقل موید و پشتوانه‌ خردمندی است.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۲۳ ۱۳:۲۰

    برگزیدگان دومین دوره‌ جایزه‌ رضا داوری‌اردکانی معرفی شدند

    در دومین دوره‌ جایزه‌ رضا داوری‌اردکانی، رساله‌ رضا کورنگ بهشتی با عنوان «پروکلوس و تدوین گونه‌ای جامع الهیات یونانی برمبنای فلسفه‌ی افلاطون» به‌عنوان رساله‌ی برگزیده انتخاب شد.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۲۳ ۱۰:۰۰

    داوری‌اردکانی: فلسفه بنای خرد را محکم می‌کند/ فلسفه برای مردم آب و نان نمی‌شود

    رضا داوری‌اردکانی، فیلسوف ایرانی در مراسم دومین دوره اهدای جایزه دکتر داوری اردکانی، ضمن اشاره به این‌که فلسفه در عمل زندگی به ما مددی نمی‌رساند، گفت: هر جا که فلسفه هست، خردمندی هم هست، فلسفه تنها بنای «خرد» را محکم می‌کند.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۲۱ ۰۹:۰۰

    مراسم اهدای دومین دوره‌ جایزه رضا داوری‌اردکانی

    مراسم اهدای دومین دوره‌ جایزه رضا داوری‌اردکانی سه‌شنبه ۲۲ تیرماه در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می شود.

  • قانعی راد ۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۰۹:۳۵

    گزارشی از سخنرانی محمدامین قانعی‌راد در نشست «تجربه ایرانی مواجهه با علوم انسانی مدرن» (۳)؛

    جامعه‌شناسی در پرتو کینه روشنفکران

    بنابراین، برخلاف الگوی امریکایی و فرانسوی، جامعه‌شناسان در ایران هیچ‌گاه نتوانستند با توسعه آن‌طور که باید و شاید پیوند بخورند، بلکه بیشتر ناقد توسعه بودند. حتی احسان نراقی، هیچ‌گاه با رژیم شاه و با غرب عقد اخوت نبستند، فقط جلال آل‌احمد نبود که غرب‌گرایی را نقد می‌کرد، نراقی هم به این کار مبادرت می‌ورزید. جامعه‌شناسی در سال ۱۳۵۷ را باید در پرتوی کینه‌ای که در شرایط پساشکست در دل روشن‌فکران کشور نسبت به امریکا و پهلوی وجود داشت، نگریست.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۳:۲۰

    فلسفه ایرانی / رضا داوری‌اردکانی

    می‌دانیم که فلسفه اختصاص به هیچ کشور و ملتی ندارد و آن را به هیچ‌ جا منسوب نمی‌توان کرد. اگر معمولا گفته می‌شود فلسفه یونانی است مراد این نیست که فلسفه خاص سرزمین و قوم یونان است بلکه آن را امری پدید‌آمده در تاریخ یونان می‌دانند. به عبارت دیگر تعلق فلسفه به یونان تعلق تاریخی است. در مورد فلسفه عربی و اسلامی و ایرانی و مسیحی چه بگوییم؟

  • ذاکرصالحی ۱۳۹۵-۰۳-۱۱ ۰۹:۲۳

    گزارشی از نشست «تجربه ایرانی مواجهه با علوم انسانی مدرن» (۲)؛

    بازاریاب‌ها از بیرون برای علوم انسانی نسخه نپیچند

    در دهه‌ی ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ موج اسلامی‌سازی علوم انسانی را داشتیم. در دهه‌ی ۸۰ تا ۹۰ این موج تبدیل به بومی‌سازی علوم انسانی می‌شود. در چهار، پنج سال اخیر موج سومی شروع شده که آن ممیزی علوم انسانی با رویکرد فنی-مهندسی است: بحث تجاری‌سازی، کاربردی‌سازی و فناوری‌سازی علوم انسانی.اما بازاریاب‌ها از بیرون برای علوم انسانی نسخه نپیچند و خود دانشگاهیان باید بتوانند پاسخی درخور و غیرتبلیغاتی در چارچوب عقلانیت فرهنگی خاص علوم انسانی فراهم آورند.

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۰۹:۳۲

    رضا داوری اردکانی/ گزارش نشست «تجربه ایرانی مواجهه با علوم انسانی مدرن» (۱)؛

    گِله از جامعه‌شناسان

    از جامعه‌شناسان گله دارم چون به این مسئله که در جامعه‌ی ما مطرح شده و لااقل یک وجه آن درست است، فکر نکرده‌اند؛ آن وجه این است که علوم انسانی موجود بر مبنای دینی استوار نیست. لابد جامعه‌شناسان فکر می‌کنند این مسائل مربوط به فلسفه است و ما راجع به مبادی بحث نمی‌کنیم، بلکه جامعه‌شناس وظیفه دارد بر روی جامعه بحث کند نه بر مبادی.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۱۷:۲۰

    داوری اردکانی: بدون فلسفه، نظم و عقل و صلح و سلامت وجود ندارد

    داوری ارادکانی، رئیس فرهنگستان علوم گفت: بدون فلسفه، نظم و عقل و صلح و سلامت وجود ندارد یعنی اگر بشر تفکر نداشت جامعه قوام پیدا نمی کرد البته عقل را نباید با هوش اشتباه گرفت.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۲۲ ۱۶:۰۰

    داوری اردکانی: برپایی نمایشگاه کتاب احترام به علم است

    داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم با حضور در بیست و نهمین نمایشگاه کتاب گفت: برپایی نمایشگاه کتاب مراسم احترام به علم است و طبیعی است که هر جامعه ‌ای به این مراسم نیاز دارد.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۲۲ ۱۱:۰۰

    شماره جدید نشریه فرهنگستان علوم با سرمقاله داوری اردکانی منتشر شد

    پنجاه و هفتمین شماره نشریه فرهنگستان علوم با سرمقاله دکتر رضا داوری اردکانی با عنوان «ما آینده خودمانیم» منتشر شد.

  • هاشمی ۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۰۸:۳۷

    محمد منصور هاشمی؛

    متن و حاشیۀ فیلسوف دوران ما

    داوری همواره نقاد وضع کنونی دنیا و تقدیر تاریخی تجدد بوده و به تأمل در شرایط تاریخی تجدد و کشورهای غربی از سویی و شرایط تاریخی حاشیه‌نشینان تجدد از سوی دیگر پرداخته است. اما نقادی تاریخی و فلسفی را با رد و قبول ایدئولوژیک اشتباه نباید کرد. در سطح فلسفی مسأله مخالفت و موافقت مطرح نیست. مسأله شناخت مطرح است.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۰:۰۸

    تصویب سیاست های هشتمین جشنواره بین المللی فارابی

    نخستین جلسه شورای سیاستگذاری هشتمین جشنواره بین المللی فارابی با حضور چهره هایی چون رضا داوری اردکانی و غلامعلی حدادعادل برگزار شد.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۲:۴۰

    ناگفته های داوری اردکانی از تجربه ایرانی مواجهه با علوم انسانی

    نشست تجربه ایرانی مواجهه با علوم انسانی مدرن با حضور صاحب نظران حوزه علوم انسانی از جمله رضا داوری اردکانی برگزار می شود.