توسعه

کل اخبار:157

  • خردسیاسی ۱۳۹۴-۱۰-۲۹ ۱۱:۱۰

    خرد سیاسی در زمان توسعه نیافتگی

    رضا داوری اردکانی

    این کتاب متضمن خلاصه مطالبی است که در ده پانزده سال اخیر توسط رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم نوشته شده است.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۶ ۱۶:۴۵

    آدرس غلط در شناخت عامل توسعه شهرها/ نقدی بر کتاب «نظام ارباب غایب در ایران»

    کتاب «نظام ارباب غایب در ایران» نوشته حمید عبداللهیان با ترجمه غلامرضا جمشیدی‌ها و علیرضا صادقی در سال ٩٢ از سوی انتشارات جامعه‌شناسان منتشر شد. کتاب، پایان‌نامه نویسنده در دانشگاه کارلتون کانادا بوده است. نوشتن كتابي در باب توسعه‌نيافتگي ايران دغدغه بحق بسیاری از پژوهشگران و ایران‌دوستان است و این کتاب نیز تلاشی برای پاسخ‌گویی به یکی از حساس‌ترین بخش‌های تاریخ ایران یعنی دوره قبل از سرمایه‌داری است و از این حیث قابل‌تقدیر و ستودنی است.

  • قانعی ۱۳۹۴-۰۹-۱۸ ۱۴:۲۵

    گزارشی از نشست چالش‌های جامعه شناختی توسعه؛

    توهـم مهنـدسـانه

    ما الان تنها توهم مهندسانه توسعه را داریم، یعنی‌ توهم مهندسانه دستبرد در فضا، طبیعت، حیات اجتماعی و فرهنگ؛ بدون اینكه آینه‌ای (نظام دانشی) مقابلش داشته باشد كه به آن نشان دهد چقدر چهره‌اش كریه است. ما در این كراهت زندگی می‌كنیم. تا وقتی كه ما نظام دانش نداشته باشیم و به سمت آن نیز حركت نكنیم، نمی‌توانیم آینه‌ای درست كنیم و نشان دهیم كه چه فاجعه‌ای در حال وقوع است و چه راهكارهایی برای آن می‌تواند وجود داشته باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۲۷ ۰۹:۰۰

    ربیعی : کارخانه ها توسعه نمی آورند، توسعه در گروکتاب و انسان فرهیخته است

    وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: کارخانه های بزرگ فولاد با دودکش های آنچنانی و دیگر نمادهای تکنولوژی، توسعه نمی آورد بلکه آدم های فرهیخته و کتاب کانون توسعه هستند.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۲۶ ۱۰:۴۵

    نظریه ها و تجربه های توسعه

    انجمن جامعه شناسی ایران کتاب نظریه ها و تجربه های توسعه را نقد و بررسی می کند.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۳ ۱۳:۴۵

    گرامی‌زادگان : مسایل خانواده در برنامه پنجم مورد بی‌توجهی قرار گرفت

    مدیرکل دفتر بررسی‌های امور حقوقی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با اشاره به طرح امنیت زنان در روابط اجتماعی گفت: این طرح نیاز جامعه است اما نگاه به این موضوع هم باید به گونه‌ای باشد که در لوایح مستخرجه بعدی که بر مبنای سند ارائه می‌شود، کرامت و ارزش گذاری به حقوق انسانی ارج نهاده شود.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۸ ۱۶:۱۰

    پایان ممیزی رشته‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد تا اواسط آبان

    معاون امور آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی در نشست خبری در مشهد گفت: دانشگاه آزاد اسلامی از سال 93 توسعه کمی را در بخش تحصیلات تکمیلی شروع کرده که مهم‌ترین بحث در اجرای این طرح، حفظ کیفیت و رعایت مقررات رایج در کشور به‌ویژه در بخش تامین اعضای هیات علمی بوده است.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۶ ۱۶:۳۰

    آمادگی وزارت خارجه برای توسعه پروژه‌های هسته‌ای اساتید دانشگاه

    معاون وزارت امور خارجه گفت: وزارت امور خارجه آمادگی دارد پروژه های اساتید ایرانی را که مرتبط با علوم هسته ای است دریافت کرده و زمینه تحقیق و توسعه بیشتر را برای آنان فراهم کند.

  • ژاپن ۱۳۹۴/۰۷/۲۲

    گفت‌وگو با پروفسور محمد نقی‌زاده؛

    بنیان‌های مدرنیته ژاپنی

    ژاپن ضمن نياز به ياد گيری از غرب و همزيستی رقابت آميزبا آن، تهاجم يک جانبه و هويتی آن را نپذيرفت. لذا ضمن آموختن از علوم و تکنولوژی و تفکرات غربی، به خاطر مقابله با بحران هويت ملی و حذر از شکست و حقارت صنعتی، به افزايش قدرت توليد و انگيزه‌های ملی برای دسترسی بدان پرداخت.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۶:۱۰

    احکام فرهادی برای اعضای شورای توسعه پژوهش در علوم انسانی

    وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در احکام جداگانه نایب رئیس و اعضای شورای توسعه پژوهش و فناوری در علوم انسانی و هنر را منصوب کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۳۱ ۱۱:۵۰

    برگزاری نشست دیدگاه اساتید توسعه درباره موانع توسعه اجتماعی ایران

    انجمن جامعه شناسی ایران نشست تخصصی دیدگاه اساتید توسعه درباره موانع توسعه اجتماعی ایران را برگزار می کند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۳۰ ۱۲:۳۰

    در باب صلح و توسعه

    صلح يعني عدالت يا جلوگيري از شكاف درآمدي شديد كنوني كه مردم را به خصم يكديگر بدل كرده و در صورت تداوم آن شيرازه جامعه را از هم مي‌دراند؛ صلح يعني ...

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۷:۳۰

    پشت پرده توسعه‌يافتگی

    يكي ديگر از مسائلي كه پشت پرده هر توسعه‌يافتگي قرار دارد، موضوع نرخ باسوادي است كه اين موضوع نيز روند رو به بهبودي را در كشور دارد. اين روند افزايشي با ثبات ولي كند نشان از برنامه‌هاي بلندمدت براي بهبود شرايط تحصيلات در كشور دارد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۷:۲۰

    باسوادها و بی‌سوادها چه کسانی هستند؟

    درحال‌حاضر نرخ باسوادی به‌عنوان یکی از شاخص‌های توسعه در تمام دنیا شناخته شده است و به‌همین‌دلیل سازمان فرهنگی، علمی و تربیتی ملل متحد، یونسکو، سالانه آمار سواد خواندن و نوشتن جمعیت بالای ١٥ سال در دنیا را ارائه می‌دهد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۳ ۱۴:۱۰

    معرفی کتاب توسعه گردشگری شهری

    امروزه این یادمان‌های تاریخی و تمدنی بشر به همراه سایر جاذبه‌های شهری؛ مانند مراکز خرید و پذیرایی و...، مجموعۀ متنوعی از قابلیت‌های گردشگری را در خود جای داده‌اند که در صورت توجه و هدایت مناسب می‌تواند به ارتقای گردشگری و در نتیجه توسعۀ شهری بینجامد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۳ ۱۳:۵۰

    لزوم توسعه زبان همراه با توسعه علم

    محمدرضا افضلی،‌ عضو شورای واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، ضمن تأکید بر توسعه زبان همراه با پیشرفت‌های علمی گفت: مقاومت برخی در به‌کارگیری مصوبات فرهنگستان زبان تا حدودی طبیعی است.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۵ ۱۶:۳۰

    برپایی نشست هم‌اندیشی «زنان، کتاب و توسعه پایدار»

    نشست هم‌اندیشی «زنان، کتاب و توسعه پایدار» با حضور وزیر ارشاد و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دوشنبه 16 شهریور در مجموعه فرهنگی ورزشی تلاش برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۴ ۰۹:۲۰

    تعامل توسعه و فرهنگ/ بررسی نسبت اقتصاد، فرهنگ و توسعه

    توسعه فرهنگی یعنی توسعه‌ای که اگرچه میوه‌های آنرا در رشد اقتصادی، رفع بیکاری و ...می‌بینیم، اما از مسیر فرهنگ بومی سرچشمه گرفته است. پس توسعه فرهنگی، توسعه در فرهنگ نیست، بلکه توسعه‌ای اقتصادی است.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۹ ۱۱:۵۹

    توسعه و الزامات آن در گفت‌وگوی «اعتماد»با احمد موثقی

    این رویكرد تهاجم و تخاصم به جای تعامل با دنیا و رویكرد تخاصم در داخل كشور و گسترش شكاف‌های ارزشی حول محور سنت علیه مدرنیته و غرب و با عناوینی عوامفریبانه و رویكردی احساسی، هیجانی و پوپولیستی در واقع تمام دستاوردهای فرهنگی دوره اصلاحات را از نظر تقویت عقلانیت، اعتدال، گفت‌وگو، مدارا و پذیرش قواعد دموكراتیك تحت‌الشعاع قرار داده بود.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۴ ۱۸:۰۰

    میزگرد محمود سریع القلم و مسعود نیلی : اول توسعه، بعد دموکراسی

    اصول توسعه در همه کشورها يکسان است اما اين الگوي توسعه است که مي‌تواند تفاوت داشته باشد. هر کشوري براي اينکه بخواهد بهرفاه پايدار و توسعه برسد، اصولي را رعايت مي‌کند اما ممکن است بر اساس شرايط فرهنگي، جغرافيايي، منابع طبيعي و مسير‌هاي طي شده قبلي، الگوها متفاوت باشند. مرور تجربه کشورها نشان مي‌دهد اگر مباني و اصول توسعه رعايت نشود، توسعه شکل نمي‌گيرد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۱۲:۳۰

    اجرایی شدن سند مجموعه‌سازی در کتابخانه‌های عمومی بر اساس نیاز هر منطقه

    معاون توسعه كتابخانه‌ها و كتابخواني نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از اجرایی شدن سند مجموعه‌سازی در کتابخانه‌های عمومی بر اساس نیازهای هر منطقه در سراسر کشور خبر داد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۳:۲۰

    نیاز به تهیه دکترین توسعه فرهنگی در جهان اسلام داریم

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در در نشستی با شورای هماهنگی دبیرخانه اجلاس وزرای کشورهای اسلامی بر تدوین و تهیه دکترین و الگوی نظری توسعه فرهنگی در جهان اسلام تأکید کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۳:۱۰

    آبادانی یک شهر دیگر ترکیه به لطف ایرانی‌ها

    پس از آن که ایرانی‌ها با سفرهای متعدد و پرداخت هزینه‌های اضافی سبب آبادانی برخی شهرهای ترکیه بویژه در جنوب این کشور شده‌اند، اکنون مقاصد نوظهور دیگری در ترکیه منتظر آمدن گردشگران ایرانی و آبادانی بیشتر هستند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۳:۰۰

    لزوم توسعه فیزیکی و تجهیزات دانشگاه آزاد سیستان و بلوچستان

    دبیر هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در اولین جلسه ساها در واحد زاهدان با اشاره به پتانسیل و توانایی این واحد دانشگاهی در عرصه‌ آزمایشگاهی گفت: باید دانشگاه همکاری خود را با بخش خصوصی تقویت کرده و ثابت کند که توانایی‌های لازم را در راستای توسعه علمی و آزمایشگاهی دارد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۴ ۱۲:۲۰

    نابسامانی توسعه آموزش عالی نتیجه تعلل در تصویب‌ سند آمایش

    عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: وزارت علوم متاسفانه هنوز سند آمایش آموزش عالی را به تصویب نرسانده و این مساله بهم ریختگی در توسعه آموزش عالی را به وجود آورده است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۳ ۱۴:۴۵

    طراحی طرح توسعه دانشگاه شریف تا بزرگراه شیخ فضل الله

    رئیس دانشگاه صنعتی شریف از طراحی طرح توسعه دانشگاه تا بزرگراه شیخ فضل الله خبر داد و تحقق این امر را منوط به تامین بودجه و حمایت های دستگاه های مختلف دانست.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۳ ۱۱:۱۰

    تقدیرگرایی عامیانه و انسداد توسعه‌یافتگی

    دعانویسی و رمالی و فال و فالگیری در جامعه تقدیر محور زیاد است، جامعه به توانایی خود اعتقاد ندارد و درنتیجه عقب‌مانده می‌شود. اگر جوامع بتوانند با تفکر تقدیرگرایی مقابله کنند به توسعه‌یافتگی می‌رسند یا دست‌کم در مسیر توسعه قرار می‌گیرند. هلندی‌ها مثل معروفی دارند که می‌گویند خداوند زمین را آفرید و هلندی‌ها کشورشان را.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۰۹:۴۰

    مشکل توسعه رشته‌های پیام نور حل شد

    رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: مشکل توسعه رشته های پیام نور حل شده است.

  • محیط زیست 2 ۱۳۹۴-۰۴-۲۰ ۱۰:۳۷

    گفتاری از محمدامین قانعی‌راد در خصوص «الگوهای توسعه، عدالت و محیط‌ زیست»؛

    مارکسیسم تاریخی، عامل جهانی تخریب محیط زیست

    فقط تفکر دکارتی نبود که توسط فروغی به ایران آمد، یک تفکر دیگر تفکر چپ مارکسیستی بود که توسط حزب توده وارد ایران شد و یک نوع عدالت توده‌گرایانه در کشور شکل داد. رکن سوم هم اندیشه‌ی دینی بود که بعد از انقلاب خود را بین نیروهای چپ مذهبی نشان داد. البته باید تأکید کنم برای همه‌ی این مسائلی که مطرح می‌کنم مارکسیسم، عدالت، مذهب و غیره یک کلمه‌ی متعارف هم بگذارید.

  • طباطبایی ۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۰۹:۴۷

    چرایی ناکامی تاریخی ما در بهره‌بردن از علم در راه رسیدن به توسعه؛

    درنگی بر نقش نادیده‌ی علوم انسانی در توسعه‌ی کشور

    توسعه چیست؟ و نسبت آن با علم و عقل مدرن چیست؟ و نیز برای برنامه‎ریزی توسعه باید چه کرد؟ آیا الگوهای ثابت و از پیش‌تعیین‌شده‌ای برای توسعه وجود دارد که به صرف پیروی از آن‎ها توسعه بیابیم؟ آیا با تقلید از غرب مشکلات ما در راه توسعه حل می‌شوند یا کاری دیگر سزاوار است؟