ایران

کل اخبار:1017

  • فراستخواه ۱۳۹۷-۱۲-۱۲ ۱۳:۰۵

    نگاهی به کتاب «گاه‌وبی‌گاهی دانشگاه در ایران»، نوشته مقصود فراستخواه (۱)؛

    دانشگاه آرمانی‌شده: ضرورت دگرگونی معیارهای قدمایی فرهیختگی

    گاه زمینه‌مند به علم به‌مثابه «معنادهی به تجربه‌های زیسته که در زمینه‌ای اجتماعی صورت می‌گیرد»، آشکارا با «شناخت بی‌طرفانه» در تعارض است. نمونه‌های این تعارض در جاهای دیگری از کتاب حضوری صریح‌تر دارند، ازجمله در به‌کارگیری هم‌زمان رویکردهای ساختی-کارکردی، فوکویی و هابرماسی بدون احساس هیچ تعارضی میان آن‌ها. رویکرد ساختی-کارکردی چنان‌که گفته شد، روح کلی حاکم بر کتاب است.

  • 25 ۱۳۹۷-۱۲-۰۶ ۱۱:۱۳

    شمارۀ نوروزی نشریۀ فرهنگ امروز منتشر شد؛

    علیه ایران

    اظهارات افرادی که پرچم چپ را به دوش می‌کشند این شبهه را ایجاد می‌کند که گفتمان قومیت گرایی در ایران و ستیز با هویت ملی میراثی باشد از چپ انقلابی. به همین دلیل فرهنگ امروز به دنبال آن است دریابد آبشخور این موضع‌گیری‌ها به چه میزان از اندیشه چپ است.

  • ضیا هاشمی ۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۱۰:۴۰

    بررسی و نقد کتاب پیدایش ناسیونالیسم ایرانی؛

    نژاد و سیاست بی‌جاسازی

    یکی از مهم‌ترین و ناشناخته‌ترین پژوهش‌های آینده‌نگر، رابطه بین برخورد ایرانیان با دنیای غرب و شکل‌گیری ناسیونالیسم در ایران است. همان‌گونه که در کتاب تأکید می‌شود، اولین آشنایی ایرانیان با ناسیونالیسم همین تجربه بوده است که ابراهیمی با رویکردی انتقادی، تدوین ناسیونالیسم را به‌رغم ضعیف بودن رویکرد نظری، مورد بررسی قرار داده است. چنین پژوهش‌هایی می‌تواند آغازگر خوانشی انتقادی از پدیده‌هایی شود که در طول تاریخ معاصر ایران بدیهی انگاشته شده‌اند.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۰۱ ۱۶:۰۰

    ۱۸ اثر ایرانی در حراج کریستیز دوبی

    ۱۸ اثر از ۱۲ هنرمند ایرانی در حراج هنری کریستیز دوبی ۲۰۱۹ به فروش خواهند رسید.

  • ۱۳۹۷-۱۱-۲۸ ۱۵:۰۲

    سنت لاتینی افلاطون در ایران ناآشناست/ شرح و تفسیر انتقادی یک کتاب

    علیرضا ساعتی، مولف کتاب «شرح و تفسیر انتقادی رساله سوفسطایی افلاطون» با بیان اینکه سنت لاتینی افلاطون در ایران نا آشناست، گفت: سنت لاتینی می‌تواند به فهم متن کمک کند.

  • فیرحی ۱۳۹۷-۱۱-۲۷ ۱۱:۱۷

    داوود فیرحی هفته گذشته در نشست اندیشه ایرانشهری، فردوسی را نماینده ناسیونالیسم تبارگرا خوانده بود؛

    غیبت مفهوم ایران در پروژه فیرحی

    ایران همین جایی است که ایستاده‌ایم و کتاب‏ های علمی تاریخی، نسخه‏ های اندیشه‏ ای عهد باستان و بناها و آثار و کتیبه ‏هایی که هر روز هم بر کشفیات آن افزوده می‏ گردد جای هیچ گونه انکار و نفی را باقی نمی‏ گذارد.

  • ۱۳۹۷-۱۱-۱۰ ۱۶:۰۱

    سرنوشت روز مجسمه در ایران

    تنها پنج سال از تعیین یک روز جهانی برای مجسمه می‌گذرد، گرچه که در همان سال قرار بود روزی برای مجسمه در ایران هم تعیین شود ولی به دلیل اختلاف نظرهایی که وجود داشت تا امروز تاریخ مشخصی به نام مجسمه در تقویم ایران ثبت نشده است.

  • ۱۳۹۷-۱۱-۰۹ ۱۰:۴۰

    آن چه در همایش ۱۶۰ سال روابط ایران و اتریش گذشت

    همایش ۱۶۰ سال روابط ایران و اتریش صبح روز یکشنبه، ۳۰ دی ماه در مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه و با مشارکت مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب برگزار شد.

  • ۱۳۹۷-۱۱-۰۸ ۱۱:۴۰

    میزگرد «تاریخ فرهنگی در ایران» برگزار می شود

    میزگرد «تاریخ فرهنگی در ایران» در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

  • مرادخانی ۱۳۹۷/۱۱/۰۶

    گفت‌وگوی میثم سفیدخوش با علی مرادخانی دربارۀ اهمیت فلسفۀ هگل در تکوین علوم انسانی جدید (۱)؛

    فلسفۀ هگل، اینجا و اکنون علوم انسانی در ایران

    سفیدخوش معتقد است که تبار مفهوم «علوم انسانی» را می‌توان در دوران پیشامدرن و حتی در فلسفۀ ارسطو نیز بازجست، اما در مقابل، مرادخانی بر این باور است که علوم انسانی جدید تنها پس از شکل‌گیری دستگاه فلسفی هگل و تدوین طرح نظری تاریخ و جامعۀ انسانی از سوی اوست که معنا و هویت می‌یابد. با این حال، هر دو برآن‌اند که فلسفۀ هگل به‌طور عام و تأملات او دربارۀ برخی از شرایط تکوین علم جدید، نسبتی وثیق با شرایط کنونی علوم انسانی در ایران دارد.

  • ۱۳۹۷-۱۱-۰۳ ۱۲:۴۰

    کتاب «در خانه برادر: مروری بر زیست روزمره افغانستانی‌های ساکن ایران» روی میز منتقدان

    کتاب «در خانه برادر: مروری بر زیست روزمره افغانستانی‌های ساکن ایران» یکشنبه ۷ بهمن در انجمن جامعه شناسی ایران نقد و بررسی می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۳۰ ۱۲:۴۰

    نشست «سلبریتی‌‏های اینترنتی در ایران» برگزار می شود

    نشست تخصصی «سلبریتی‏‌های اینترنتی در ایران» با سخنرانی احسان شاه قاسمی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار می ‏شود.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۹ ۱۱:۰۰

    بررسی تاریخ اجتماعی ایران از منظر تحلیل عملکرد مردمان عادی

    از جمله اسناد جذابی که در کتاب «زبان سیاسی ایرانیان» برای اثبات این موضوع که ایرانیان حتی در قشر کمتر تحصیل‌کرده با مفاهیم دموکراتیک آشنا بوده‌اند ارائه شده است، نامه‌های عزیز رسولی، یکی از کارگران شرکت نفت در خوزستان به مقامات عالی‌رتبه و سیاستمداران است. رسولی در سال ۱۳۴۰ از طریق یک نامه مطلع می‌شود از شرکت نفت اخراج شده است. او پس از قرار گرفتن در این وضعیت نامه‌نگاری‌های خود را آغاز می‌کند و در این نامه‌ها قانونی بودن این تصمیم را زیر سوال می‌برد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۶:۴۰

    دایره‌المعارف‌نویسی در ایران در گفت‌وگو با احمد پاکتچی

    تصور نمی‌کنم حداقل زمانی که دایره‌المعارف‌نویسی به راه افتاد، مخاطبش عامه مردم بود. اولا به ‌این دلیل که دایره‌المعارف در آن زمان ارزان نبود. در گذشته ‌این اشراف و افراد متمول بودند که به دایره‌المعارف‌ها دسترسی داشتند. ثانیا امروز با مطالعه دایره‌المعارف‌های گذشتگان می‌بینیم که‌این لحن و طرز مطرح کردن مباحث برای مخاطب عام نیست و هدفش نخبگان است. بنابراین اگر هم دایره‌المعارف‌ها برای مخاطب عمومی ‌نوشته می‌شوند، پدیده‌ای است که بعدا اتفاق می‌افتد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۴ ۱۴:۲۰

    عباس منوچهری: مبانی توسعه ایرانی واگرایانه بوده است

    عباس منوچهری می‌گوید: توسعه بدون مبانی فکری که بتواند نوعی از همگرایی را در جامعه ایجاد کند مشکل‌ساز می‌شود و می‌بینیم که باعث شده اقتصاد و فرهنگ و سیاست در چنین شرایطی هرکدام راه خودشان را بروند و حتی در خود فرهنگ هم دوباره همگرایی جدی می‌بینیم.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۴ ۱۱:۴۰

    الگوی عاطفی مواجهه ما با امر قدسی/ آیا جامعه شیعی محزون است؟

    با وجود غلبه اندوه وحزن مقدس بر فضا و رژیم عاطفی جامعه شیعی لزوماً نمی توان گفت این جامعه جامعه ای محزون است چرا که نوعی رضایت و سرخوشی درنهایت این آیین های اندوه مقدس برای مردم شکل می گیرد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۲ ۱۲:۲۱

    ۱۲ دانشگاه ایرانی در بین برترینهای مرکز جهانی رتبه بندی دانشگاهها

    بنیانگذار پایگاه استنادی جهان اسلامی گفت: براساس اعلام مرکز جهانی رتبه بندی دانشگاه ها ۱۲ دانشگاه ایرانی در میان دانشگاه های برتر جهان قرار گرفتند.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۱۸ ۱۲:۲۰

    ایران پنجمین کشور تولیدکننده مهندس در جهان است

    رئیس انجمن مهندسی ایران با بیان اینکه کشور ایران پنجمین کشور تولیدکننده مهندس در جهان است، گفت: اعتبارسنجی و ارزشیابی حلقه مفقوده مراکز آموزشی بود.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۱۷ ۱۶:۴۰

    مروری بر هنر معماری و شهرسازی در ژاپن و ایران

    با حضور چهره‌های برجسته معماری ایران و ژاپن، نشست بررسی هنر و معماری و شهرسازی در ژاپن و ایران برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۱۷ ۱۲:۲۰

    کارگاه مشترک ایران و اتحادیه اروپا برای همکاری علمی برگزار می شود

    قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل از برگزاری دور سوم کارگاه مشترک جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا در زمینه های علم و فناوری خبر داد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۱۵ ۱۵:۴۰

    جایگاه شاعران زن در فضای مردسالارانه شعر معاصر

    عباس صفاری در یادداشتی به بررسی فضای حاکم بر بازار نشر ایران برای انتشار دفاتر اشعار بانوان شاعر پرداخت.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۱۱ ۱۳:۲۰

    ابن‌سینا حکمت خودرا از ایران دریافت کرد/حکمت اشراق میراث شیعه است

    رئیس بنیاد ایران شناسی با بیان اینکه ابن سینا، اصل، شجره و عصاره ایرانی دارد، گفت: ابن‌سینا فلسفه اشراق و حکمت باستانی ایرانی را نگه داشت و آن را به عنوان میراث به دیگران سپرد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۲ ۱۵:۰۰

    ایران از زمان قدیم مهد ادیان مختلف بوده است

    سید ابوالحسن نواب گفت: در قرآن کریم ایمان به سایر ادیان جزو خود ایمان است. ایران از زمان قدیم مهد ادیان مختلف بوده و نقش بی نظیری در گسترش ادیان داشته است.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۲ ۱۴:۰۰

    ۱۶ دانشگاه ایرانی در میان سبزترین موسسات جهان قرار گرفتند

    ۱۶ موسسه ایرانی، بر پایه ویرایش ۲۰۱۸ رتبه‌بندی جهانی دانشگاهی «گرین‌متریک» درباره توسعه پایدار، در سیاهه سبزترین‌های جهان جای گرفته‌اند.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۲ ۰۹:۴۹

    سه‌کی: ایران اولین کشوری بود که در غرب چین شروع به کاغذسازی کرد

    یوشیفوسا سه‌کی، نسخه‌شناس ژاپنی گفت: «از قدیم ژاپنی‌ها کاغذ خود را بهترین می‌دانسته‌اند. هر چند این ادعا بی اساس است. هر یک از انواع کاغذ برای مورد خاصی کاربرد دارد. کاغذ ژاپنی مرغوب است اما فقط یکی از انواع کاغذهاست.»

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۱:۲۰

    دانشگاه ایرانی به مثابه یک توپوسِ تکین؛ روایتی تاریخی- انتقادی از نقش استراتژیک دانشگاه در ایران

    دانشگاه ایرانی علی‏‌رغم تحولات رخ‌داده در تمام این سال‏ها هنوز هم توپوسی تکینه است. البته به نظر من شکل بروز این تکینگی با گذشته تفاوت دارد. مبارزه‏‌ی دانشگاه در سال‏های بیشتر از راه تولید کردارهای فرهنگی‏‌ای صورت می‏‌گیرد که با کردارهای فرهنگی مورد پذیرش در متن اجتماع ایرانی متفاوت است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۶ ۱۶:۴۰

    نشست «بررسی تحولات ایران از آستانه مشروطیت تا پایان قاجار»

    «ایران در گذار» با هدف بررسی تحولات ایران از آستانه مشروطیت تا پایان قاجار توسط دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۵ ۱۶:۴۰

    نشست «الگوهای تحول فقه حکومتی در ایران»

    چهارمین نشست از سلسله نشست‌ها و کارگاه­‌های مهارت‌­افزایی با عنوان الگوهای فقه حکومتی در ایران برگزار می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۵ ۱۴:۲۰

    کاهش نرخ مهاجرت دانشجویان/ لیسانسه‌ها دارای بیشترین میزان بیکاری

    دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: میانگین مهاجرت دانشجویان در دنیا ۳ تا ۴ درصد است، این در حالی است که در کشور ما نرخ مهاجرت دانشجویان حدود یک درصد است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۹ ۱۴:۰۰

    دو قطبی شدن، ادبیات ایران را زمین می‌زند

    الهام فلاح می‌گوید چیزی به قدر دوقطبی شدن ادبیات امروز ایران را زمین نمی‌زند.