تعلیم و تربیت

کل اخبار:79

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۹:۰۰

    کتاب «فلسفه تعلیم و تربیت اشراق» منتشر شد

    جلد اول کتاب «فلسفه تعلیم و تربیت اشراق» نوشته حجت‌الاسلام محمد بهشتی به کوشش انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه روانه بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۹ ۱۶:۴۰

    تبیینی فلسفی از کنش و واکنش «فناوری اطلاعات و ارتباطات» و «تربیت»

    تبیینی فلسفی از کنش و واکنش «فناوری اطلاعات و ارتباطات» و «تربیت» با سخنرانی دکتر سعید ضرغامی همراه دوشنبه ۲۵ خردادماه برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۷ ۰۹:۰۰

    صدوبیست‌ویکمین شماره فصل‌نامه «تعلیم و تربیت» منتشر شد

    صدوبیست‌ویکمین شماره فصل‌نامه «تعلیم و تربیت» در بهار سال ۱۳۹۴ منتشر و در تارنمای پژوهش‌گاه مطالعات آموزش و پرورش در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۱۷:۲۰

    کتاب «فلسفه تعلیم و تربیت مشاء» چاپ و منتشر شد

    کتاب «فلسفه تعلیم و تربیت مشاء» اثری از گروه علوم تربیتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه است که توسط محمد داودی استادیار گروه علوم تربیتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به رشته تحریر درآمده است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۱۰:۱۳

    «روش‌های تربیت اخلاقی در المیزان» منتشر شد

    کتاب «روش‌های تربیت اخلاقی در المیزان» نوشته سیداحمد فقیهی توسط انتشارات موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) روانه بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۲:۲۰

    فراخوان مقاله پیرامون فلسفه‌های بومی در تربیت

    نشریه Educational Philosophy and Theory در نظر دارد تا در شماره آتی خود پیرامون نقش فلسفه های بومی در تربیت فراخوانی را برگزار نماید.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۵۰

    نشست بررسی «جایگاه تربیت در کتاب‌های درسی» برگزار می‌شود

    نشست بررسی «جایگاه تربیت در کتاب‌های درسی» فردا با حضور حجت الاسلام محی‌الدین بهرام محمدیان، رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۶ ۱۶:۱۰

    ناجی: اغلب کتاب‌های سنتی تعلیم و تربیت، در کودک سوالی ایجاد نمی‌کنند

    سعید ناجی در کارگاه «داستان‌نویسی در برنامه فلسفه برای کودکان» گفت: داستان باید با فلسفه آشتی کند در حالی که در گذشته چنین چیزی وجود نداشت. در اغلب کتاب‌های سنتی تعلیم و تربیت، نظریه‌هایی که گفته می‌شد صرفاً خبری بود و ما تنها باید اطلاعات را یاد می‌گرفتیم. متاسفانه بیشتر متون آموزشی که اکنون منتشر می‌شود در کودک سوالی ایجاد نمی‌کنند.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۰۸ ۲۰:۱۵

    نشست رویکرد تحلیلی در فلسفه تعلیم و تربیت برگزار می‌شود

    به همت انجمن فلسفه تعلیم و تربیت ایران نشست رویکرد تحلیلی در فلسفه تعلیم و تربیت برگزار می شود.

  • ۱۳۹۳-۰۸-۲۵ ۱۹:۰۰

    برگزاری نخستین همایش «جامعه و تعلیم و تربیت» در دانشگاه خوارزمی

    نخستین همایش «جامعه و تعلیم و تربیت» با هدف نکوداشت دکتر علی شریعتمداری ، ششم اسفندماه سال جاری در دانشگاه خوارزمی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۱۰

    بهترین جلوه‌گاه پیوند فلسفه با عمل فلسفه چیست؟

    به کار بردن شیوه های تفکر اندیشه ورزانه و قضاوتهای مستدل در حوزه اخلاق و ارزش های حاکم بر حیطه تعلیم و تربیت و تلاش برای ایضاح بهتر مفاهیم و شعارهای مطرح آن وظیفه ای است که انجام آن از اندیشمندان حوزه فلسفه تعلیم و تربیت انتظار خواهد رفت.

  • مدارس فرانسه ۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۱۱:۴۷

    نگاهی به سیاست‎‌های آموزشی در فرانسه؛

    سیاست های آموزشی: اصلاحات ممکن و ناممکن

    آیا اصلاح ساختار نهاد آموزش و پرورش تنها در کشور فرانسه تا این حد کار سختی است؟ امیل دورکیم در کتاب خود با عنوان تحول آموزشی در فرانسه به صراحت به این مساله اشاره می‌کند که با گذشت هر قرن، نهاد آموزش و پرورش به کلی دچار تغییر می‌شود – چه در نحوۀ عملکرد و چه در اهدافی که دارد – چرا که نهاد مدرسه ماهیتی اجتماعی دارد و به طبع در هیچ جای دنیا جامعه‌ای وجود ندارد که تغییر را تجربه نکند.

  • خسرو باقری ۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۱۱:۲۷

    گزارشی از نشست «جایگاه جنسیت و خانواده در نظام تربیت»/قسمت دوم؛

    مدرسه و دوگانۀ تعبد-تعقل

    تعبد روی دیگر سکه‎ی عقلانیت است و بدون آن، این سکه‎ای نیست که بتوان آن را خرید و فروش کرد. نباید بین تعبد و عقلانیت تقابل ایجاد کرد و نباید اگر از منطق دین پرسش شد، با عنوان خودمداری یا عقلانیت افراطی از آن اسم برد. البته عقلانیت باید شکل مناسب و متعادل خودش را داشته باشد، ولی این‌طور نیست که بگوییم پرسشگری نوعی خودمداری است که مدرسه‎ افراد را به این شیوه پرورش می‎دهند. اگر مدرسه‎ افراد را پرسشگر پرورش می‎دهند، چه چیزی بهتر از این خواهد بود ...

  • ۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۰:۰۴

    مشورت با جوانان بر دیگر گروه های سنی اولویت دارد

    حجت‌الاسلام والمسلمین مشهدی آقایی در جلسه «تربیت اسلامی در آیینه روایات» گفت: دل جوان مانند زمین آماده و مستعد است. در این دوره قلب جوان رقیق تر، ذهنشان تیزتر و سرعت آنها به سمت خیر بیشتر است. نباید جوانان را از خود دور کنیم، باید نظر جوان را در امور مختلف جویا شویم.

  • ۱۳۹۳-۰۲-۱۰ ۰۸:۵۳

    تمدید مهلت ارسال مقالات برای همایش فلسفه تعلیم و تربیت در عمل

    دکتر یحیی قائدی دبیر علمی همایش فلسفه تعلیم و تربیت در عمل گفت: با توجه به درخواستهای پیاپی که برای تمدید زمان ارسال چکیده مقالات در همایش بود تصمیم برآن شد تا مهلت دریافت چکیده آثار تا پانزدهم خرداد ماه تمدید شود.

  • ۱۳۹۲-۱۲-۰۵ ۰۹:۵۷

    کشیش‎های جریان‌های انحرافی مسیحیت معجزات دروغین را به یکدیگر تعلیم می‎دهند

    یک کارشناس دینی گفت: عرفان‎های دروغین مسیحیت کارهایی می‎کنند که آن کارها را به معجزه نسبت می‎دهند در حالی که معجزه قابل تعلیم نیست اما آن‎ها این اعمال را به کشیش‌های خود تعلیم می‎دهند.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۲۸ ۱۱:۴۸

    تعلیم مفاهیم کلی فلسفه اسلامی به کودکان امکان‎پذیر است

    نویسنده کتاب فلسفه اسلامی طرح درس‎هایی برای آموزش به کودکان در نشست نقد و بررسی این اثر گفت: در این کتاب سعی شده روش‎هایی که برای تعلیم مفاهیم اسلامی ارائه شده چیزی جدای از زندگی کودکان نباشد. همان پرسش‎های بچه ها در ضمن زندگی عادی آن‎هاست که یکسری مفاهیم کلی در ذهن آنها شکل می‎گیرد.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۱۴ ۰۸:۵۱

    فراخوان مقاله همایش فلسفه تعلیم و تربیت در عمل

    به همت انجمن علمی فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه خوارزمی همایش فلسفه تعلیم و تربیت در عمل 16 و 17 اردیبهشت ماه 1393 برگزار می‎شود.

  • آموزش ۱۳۹۲-۰۹-۱۰ ۰۹:۱۹

    غلامرضا ذاکرصالحی؛

    جامعه‌ی تبعی، توسعه‌نیافتگی و اكسير آموزش

    از مشخصه‌های جامعه‌ی تبعی، عدم رشد سیاست‌ورزی خردمندانه است. امری که موجب انزوای عقلای قوم و بی‌انگیزه شدن نخبگان و کارشناسان و جولان‌داری کم‌مایگان و متوسط‌اندیش‌ها می‌شود. در چنین شرایطی با فروپاشی قوه‌ی عاقله و خارج شدن تدریجی سایر قوا از حد اعتدال مواجه‌ایم.