کل اخبار:56750
-
۱۴۰۰-۰۵-۰۵ ۱۴:۱۴
«رفتار مصرف کننده در گردشگری»
زهره دهدشتی شاهرخ
رفتار مصرف کننده مبنای کلیه فعالیتهای بازاریابی برای توسعه، ترویج و فروش محصولات گردشگری است. لذا درک رفتار مصرف کننده برای انجام موفقیتآمیز فعالیتهای بازاریابی بسیار اهمیت دارد.
-
۱۴۰۰-۰۵-۰۵ ۱۴:۰۶
«کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه درسی»
فرهاد سراجی و محمد عطاران
توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) ماهیت برنامه درسی، وظایف معلم، یادگیرنده و رسالت مدارس و دانشگاهها را تغییر داده است. طراحان برنامه درسی و معلمان با درک صحیح قابلیتها و ویژگیهای این فناوری میتوانند گامهای مثبتی برای ارتقای کیفیت برنامه درسی بردارند.
-
۱۴۰۰-۰۵-۰۵ ۱۴:۰۰
«تفکر در دوره باستان»
ترنس اروین
لسفه در سرآغازهایش، در سرزمین یونان، کوششی تدریجی است برای نشاندن عقل بر اریکۀ قدرتی که خیال بر آن نشسته بود؛ و برای ارائۀ تبیینی منطقی و عقلانی از عالم و آدم به جای تبیین اساطیری سنّتی که زادۀ تخیّل شاعران بود. اخراج شاعران از شهر آرمانی از سوی افلاطون در واقع از آرمان حکومت مطلقۀ عقل و حکمت حکایت میکند.
-
۱۴۰۰-۰۴-۲۳ ۰۹:۳۳
سند مدینه؛ مطالعاتی در باب پایهریزی قانونگذاری در اسلام
کتاب حاضر گامی است در بررسی سندی تاریخی که میتواند علاوه بر نمایاندن نحوة قانونگذاری در دوران آغازین اسلامی و شکلگیری جامعة مدنی با محوریت پیامبر اسلام (ص) منبع مناسبی برای بازتعریف حقوق مدنی و اجتماعی و وظایف و تکالیف شهروندی و بایستههای حاکمیتی باشد.
-
۱۴۰۰-۰۴-۲۳ ۰۹:۳۰
«زبان دینی»
مایکل اسکات
یکی از مسائل فلسفه دین و الهیات مسئله زبان دینی است. پرسش اصلی این حوزه آن است که جملات ناظر به ساحت الهی و هویات متعالی، مشخصاً خدا، چه معنایی دارند و چگونه باید آنها را تحلیل کرد. مایکل اسکات که خود از متعاطیان فعال این حوزه است، در این کتاب میکوشد ابعاد مسئله زبان دینی را مطرح کند و برخی از پاسخهای ارائه شده برای آن را بکاود.
-
۱۴۰۰-۰۴-۲۳ ۰۹:۲۱
فلسفه در دوره باستان
حمیده کوکب، ملیحه صابری نجف آبادی، حمیدرضا خادمی
تاریخ فلسفه غرب (ویژه دانشجویان فلسفه اسلامی) سه مجلد را در بر میگیرد که کتاب پیش رو بخش اول از مجلد نخست آن است.
-
۱۴۰۰-۰۴-۱۲ ۱۰:۵۵
نقد و تحلیل ساختار فیلم «دشت خاموش»؛
میعاد در لجن
در پیگیری شاکلهی هویتی «دشت خاموش» میتوان به تاثیرپذیری زیباشناختی از مکتب نئورئالیسم ایتالیا طی نشان دادن فضا رسید. از سویی تأکید بر اهمیت لوکیشن در طراحی «دشت خاموش» را متأثر از سینمای کیارستمی دانست. خوانش تصویری دیگر از فیلم «دشت خاموش» را میتوان در نگرهی «ژیل دلوز» یافت، هنگامی که تحرک دوربین در برابر دیوارهها را تعبیری از تفکر این فیلسوف دربارهی کارکرد سهگانهی تصویر قلمداد کرد، آنگونه که اتصال میان «تصویر-ادراک»، «تصویر-کنش» و «تصویر-تأثر» را به عنوان صور شکلدهندهی فیلم مورد ملاحظه قرار میدهد.
-
۱۴۰۰-۰۴-۱۲ ۱۰:۰۸
بهشتی: دکتر اژهای هم در بحث اجرائیات و مدیریت وارد شده بود و هم در بحث علم
مراسم بزرگداشت استاد فقید حجتالاسلام والمسلمین جواد اژهای به همت سازمان سمت برگزار شد.
-
۱۴۰۰-۰۴-۱۲ ۰۹:۵۹
مبانی علوم اعصابشناختی: راهنمای مقدماتی
نیکول گیج و برنارد بارس
انقلابهای علمی هیجانانگیزند، ولی پیگیری آنها دشوار است. این مسئله برای اساتیدی که میخواهند بهروز باشند و نیز آخرین یافتههای علم «ذهن ـ مغز» را به دانشجویان روانشناسی، علوم تربیتی، اقتصاد، علوم سیاسی، جامعهشناسی و زیستشناسی تدریس کنند به صورت مضاعف دشوارتر است. منابع عمومی اغلب قابل اعتماد نیستند و مجلات تخصصی نیز زبان اختصاصی خود را دارند.
-
۱۴۰۰-۰۴-۱۲ ۰۹:۵۵
«رسانهشناسی»
مهدی محسنیان راد
رسانهشناسی به عنوان شاخهای از ارتباطشناسی، دانش مطالعه ماهیت، جریان و فراگرد نظامهای معنایی مستقر در نئوکورتکس مغز انسان مرتبط با ارتباطات رسانهای است که دربرگیرنده کارکردها و کاربردهای آن در کلیتی متشکل از پیشینه، فنون و فناوریهای تولید محتوا و جابهجایی متن، در زمینه روابط متقابل منابع قدرت و مخاطبان و فرایند صید مفهوم ارتباطگیران از محتوا تا تأثیر است
-
۱۴۰۰-۰۴-۰۵ ۱۵:۰۰
«مشاوره با افراد در گستره عمر»
دنیلو.وانک، کمبرلیر. هال، شریلا. جاستین و لوسی وانگ هرناندز
در بطن مطالب این کتاب، باور نویسندگان به اهمیتِ در نظر گرفتن مسائل فرهنگی در مشاوره موج میزند. بنابراین، در هر فصل، مطالبی در مورد مشاورة پاسخگو به نیازهای فرهنگی مختلف، اهمیت درک ویژگیهای فرهنگی خود، و شناخت نسبی و احترام به فرهنگهای گوناگون مراجعان گنجانده شده است.
-
۱۴۰۰-۰۴-۰۵ ۱۴:۴۸
«درآمدی بر فلسفه پزشکی»
کتاب حاضر به طور خاص برای متخصصان و پژوهشگران حوزه نوظهور فلسفه علم پزشکی قابل استفاده است و پژوهشگران و دانشجویان فلسفه علم به طور کلی نیز میتوانند از آن بهره ببرند. علاقهمندان به مباحث فلسفه علم بهویژه کسانی که در حوزه پزشکی مطالعه میکنند نیز در این کتاب مطالب مفیدی خواهند یافت.
-
۱۴۰۰-۰۴-۰۵ ۱۴:۴۲
«جرایم علیه اشخاص؛ شخصیت معنوی»
عباس محمدخانی
در کتاب حاضر که به بررسی جرایم علیه شخصیت معنوی اشخاص اختصاص یافته است، سعی در بررسی دقیق جرایم مزبور و روشننمودن حدود هریک از آنها داریم؛ به طوری که در حد حوصلۀ کتاب، هیچ مطلبی بدون استدلال بیان نشود.
-
۱۴۰۰-۰۴-۰۵ ۱۲:۴۵
«فلسفه انگلیسی زبان ۱۷۵۰ تا ۱۹۴۵»
جان اسکوروپسکی
نویسنده در مقدمهاش مینویسد: «این تاریخی است که یک فیلسوف نوشته است، نه یک مورخ. هنگامی که متفکران گذشته نزد معاصران احضار میشوند، حس آهنگ کُند و شکوفایی تدریجی فلسفه از دست میرود؛ سعی کردهام از این امر پرهیز کنم. البته آرائم را بیشتر از یک مورخ ایدهها در این کتاب دخالت دادهام و بسیار بیشتر گزینشی عمل کردهام. داستان را از یک منظر فلسفی امروزی و بدون انکار کردنِ وقوف بعد از وقوع روایت میکنم.»
-
۱۴۰۰-۰۴-۰۵ ۱۲:۳۷
مبانی حقوق کیفری کسبوکار
هدف از مجموعة حاضر در دو جلد تشریح اصول و مبانی حاکم در حقوق کیفری کسبوکار و علاوه بر آن تبیین جرمانگاریها و جرمزداییها در این مجموعه است.
-
۱۴۰۰-۰۴-۰۵ ۱۲:۳۰
«پارمنیدس»
مارتین هیدگر
کتاب حاضر به عنوان اثری مبنایی برای پژوهشگران فلسفه در حوزههای فلسفههای پیش از سقراط، فلسفههای اگزیستانس و متافیزیک قابل استفاده است. همچنین دانشجویان کارشناسی فلسفه برای درس «پدیدارشناسی و فلسفههای اگزیستانس» و دانشجویان ارشد فلسفه برای درس «فلسفههای اگزیستانس» میتوانند به این کتاب مراجعه کنند.
-
۱۴۰۰-۰۴-۰۵ ۱۲:۲۰
خواندن و نگارش انتقادی برای مقاطع تحصیلات تکمیلی
مایک والاس و آلیسون ری
این کتاب را میتوان به عنوان ابزاری برای یادگیری فردی، کتاب درسی در کلاس، شیوهنامة کاربردی برای تدوین پیشینة پژوهش و مبانی نظری و یا یک کتاب راهنما که از طریق آن مدرس و دانشجو گام به گام پیش میروند، به کار برد.»
-
۱۴۰۰-۰۳-۲۵ ۱۳:۴۱
نگاهی به هفدهمین شماره «سیاستنامه»
هفدهمین شماره "سیاستنامه" مجله تخصصی اندیشه سیاسی با طرح جلدی از فردیش نیچه منتشر شد.
-
۱۴۰۰-۰۳-۲۵ ۱۳:۲۵
حق تعیین سرنوشت و حقوق ملتها
سید صادق حقیقت
اصل/ حق تعیین سرنوشت یکی از اصول و حقوق انسانی است که شرط آن وجود یک جماعت است. تعیین سرنوشت از این جهت «اصل» است که متفکران مختلف، همچون اندیشمندان چپ، آن را به عنوان یک قاعده برای استقلالطلبی به کار بردند و از این جهت یک «حق» است که هر انسانی استحقاق استفاده از آن را در ابعاد مختلف دارد. در واقع، حق تعیین سرنوشت ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد
-
۱۴۰۰-۰۳-۲۵ ۱۳:۰۹
آیا شریعتی تکرارپذیر است؟
مقلدانِ شریعتی
او یک بار با تمام وجودش در جامعه ما به واقعیت عینی بدل گردید و از آن پس نه او تکرارپذیر است و نه آن حوالت تاریخی؛ نه شریعتی تکرارپذیر است و نه آن روح زمانه؛ نه شریعتی تکرارپذیر است و نه آن حدت و حرارت بالای روزگار برای جوشیدن و خروشیدن.
-
۱۴۰۰-۰۳-۲۵ ۱۲:۵۵
تاریخ جدید؛ جستارهایی در شناخت مکتب آنال
ژاک لوگوف
درباره کتاب تاریخ جدید میتوان گفت که این کتاب دریچهای به روی قرائتی متفاوت از تاریخ گشوده است؛ قرائتی که با خوانش رایج در باب تاریخنگاری غرب متفاوت است.
-
۱۴۰۰-۰۳-۱۱ ۱۰:۳۲
در باب فلسفه ورزی و شاعری اسماعیل خویی؛
شاعری که فلسفه می ورزید
شاعری دیگر است و فلسفه ورزی درباره شعر دیگر. شاعری می تواند از عهده دو کار مذکور برآید که سالهایی از عمر را با فلسفه زیسته باشد و فلسفه با جان وروانش عجین شده باشدو خویی از همین اندک شماران معاصر است .گاه در اشعار او نیز مضامین فلسفی نهفته است. اگرچه او وارد متن سیاست شد و اشعار و آثار کاملا سیاسی پدید آورد اما تا آخر عمر از فلسفه خسته نشد.
-
۱۴۰۰-۰۳-۰۸ ۲۳:۵۰
خودیابی فرهنگی در جهان دیجیتال
بی آنکه در طرد و تمجید فرهنگ «دیگری» در کلیت آن براییم باید اعتراف کرد که امروز،فرهنگی که ما در قلمرو جمعی خود تجربه می کنیم،پیوند تنگاتنگی با فرهنگ دیگر دارد زیرا نسل کنونی ما در یک جامعه جهانی، شبکه ای و در حال کنش زیست می کند. سوژه مدرن امروز با حافظه فرهنگی خود ،در جهان امروز زیست می کند.بسیاری از سیاستمداران و نخبگان جامعه،این سیالیت فرهنگ را تجربه می کنند و حتی بخشی از آنها، فرزندان خود را راهی غرب کرده اند تا در آنجا تحصیل، چه بسا برای همیشه زندگی کنند.
-
۱۴۰۰/۰۳/۰۱
گفت و گو با بهروز فرنو درخصوص نسبت میان مشکلات روز و مسائل زمانه با آشفتگی تفکر و کلام؛ (۲)
آیا فلسفه کانتی امکان حل بحران را دارد؟
اگر با ریاست کسی چون آقای سروش [بر نهادها] مخالفم، نه تنها به خاطر شخص ایشان یا اختلافات فی مابین است، بلکه اساساً فلسفههای علمی و مباحث شناخت شناسی حوزههای کانتی و نوکانتی مورد تاکید ایشان را با توجه به عدم امکان تامل حکمی و ماهوی، واجد صلاحیت برای تشخیص و درک مسائل کلّی و پرسش از ماهیت علم و تکنولوژی و نسبت آن با اصالت دنیا و سیطره عقل معاش، در عالم جدید و بحران آن، نمیدانم.
-
۱۴۰۰/۰۲/۲۸
گفت و گو با بهروز فرنو درخصوص نسبت میان مشکلات روز و مسائل زمانه با آشفتگی تفکر و کلام؛ (۱)
چه رازی، بیش از پیش، از پرده برون افتاده است؟
امروز در غلبه بیماری کرونا، بر خلاف تصور خودبنیاد چهارصد سال اخیر بشر، عجز او نسبت به حلّ و رفع مشکلات خودش، بیش از پیش آشکار شده است. یعنی برای بشر عصر جدید که در رویای چهارصد ساله حلّ همه مشکلات، تنها با عقل معاش و درایت خود، در عالم مدرن بود، این عجز کابوسی است که خواب غفلت خدایگانی او را پریشان میکند.
-
۱۴۰۰-۰۲-۲۱ ۱۲:۲۳
ملکیان از نقش فیلسوف گفت و سروش به اندیشه پست مدرن نزدیک شد
روشنفکر کجا رفت؟
شگفت زده شدم وقتی شنیدم که سروش از " جناب هیدگر" و نظر او درباب حقیقت گفت، از رورتی نقل قولی بسیار مهم کرد و غیره. سروش با آشنایی بسیار اولیه و اجمالی که اخیرا با مباحث پست مدرن پیدا کرده ، با تواضع از هرگونه تعریف جامع و مانع و قاطع از روشنفکری و حقیقت امتناع ورزید و صرفا به تعدد و تکثر دیدگاهها در این باب اشارت کرد.
-
۱۴۰۰-۰۱-۲۸ ۱۲:۰۰
کتاب «سبکشناسی ادراکی» نقد و بررسی میشود
نشست نقد و بررسی کتاب «سبکشناسی ادراکی» سهشنبه ۳۱ فروردین از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب برگزار میشود.
-
۱۴۰۰-۰۱-۲۸ ۱۱:۳۰
«زن و سینما» منتشر شد؛ بررسی حضور و تاثیر زنان در سینما
کتاب «زن و سینما» مجموعه مقالاتی را شامل میشود که به بررسی حضور زنان در سینما میپردازد و اکنون با گذشت بیستوسه سال با اندک تغییراتی از سوی نشر چشمه منتشر شده است.
-
۱۴۰۰-۰۱-۲۸ ۱۱:۰۰
«خر فیلسوف» در کتابفروشیها
کتاب «خر فیلسوف»، اثر توفیق الحکیم، نویسنده مطرح مصری با ترجمه پریسا عرب از سوی انتشارات روزبهان منتشر شد.
-
۱۴۰۰-۰۱-۲۸ ۱۰:۳۰
ابن سینا در فهم مفاهیم ریاضیاتی شبیه کانت نیست
پژوهشگر پسادکتری در دانشکده فلسفه دانشگاه بیرمنگام گفت: ابن سینا دیدگاه تجربهگرایانه به عالم دارد که اگر حواس پنجگانه نبودند از طریق ذهن خام خود نمیتوانستیم ریاضیات را فهم کنیم ابن سینا در حوزه فهم مفاهیم ریاضیاتی به نظر میرسد شبیه کانت نیست.