کل اخبار:3192
-
۱۳۹۸/۰۸/۱۱
گفتوگو با دکتر امیربانو مصفا درباره جایگاه مظاهر مصفا در شعر و ادب فارسی؛
سیمای او در این آینه روشن همان است که من میخواهم
خودش تعریف میکند که من قم بودم و در مدرسۀ ابتدایی تحصیل میکردم. رضاشاه که با قطار طی طریق میکرده یک توقفی هم در ایستگاه قم میکرده، مدتها در مدرسه مدیر و ... داشتند به بچهها تعلیم میدادند که مثلاً وقتی رضاشاه آمد شما به سمت او نگاه کنید. بعد میگوید وقتی رضاشاه آمد من لج کردم به طرف دیگر نگاه کردم. یکچنین روحیهای داشت و اصلاً قدرتستیز بود.
-
۱۳۹۸-۰۷-۲۹ ۱۳:۰۰
وزیر علوم: یک مورد صندلی فروشی هم در دانشگاههای وزارت علوم رخ نداده است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه حتی یک مورد صندلی فروشی هم در دانشگاههای دولتی زیر نظر وزارت علوم رخ نداده است، گفت: این موضوع باید از جانب مسئولان وزارت بهداشت پاسخ داده شود.
-
۱۳۹۸-۰۷-۲۹ ۱۱:۳۰
ویزای ۲۰ دانشجوی ایرانی به آمریکا لغو شده است
گزارشی جدید حاکی از آن است که ویزای حداقل ۲۰ دانشجوی ایرانی به آمریکا لغو شده است. طبق آمار وزارت امور خارجه تعداد ویزاهای اعطایی به دانشجویان ایرانی تقریبا نصف شده است.
-
۱۳۹۸-۰۷-۲۹ ۱۱:۰۰
گسترش همکاری دانشگاه های ایران و موسسه تبادلات آکادمیک آلمان
گسترش همکاری های علمی موسسه تبادلات آکادمیک آلمان با دانشگاه های ایران در دیدار قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل با مدیر موسسه مذکور تاکید شد.
-
۱۳۹۸-۰۷-۲۸ ۱۲:۵۷
نظام معانی دانشگاه ایرانی؟!
توهمات شبه دانشگاهی صرفا در شخصیت برخی از اساتید بروز نخواهد یافت بلکه ممکن است در برخی از دانشجویان مقطع تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس و دکتری این پدیده وارد شود و این قشر به جای تحصیل و مطالعه و درس خواندن، صرف عکس یادگاری و عکس گرفتن و کپی یا فوروارد کردن از مطالب و کتاب هایی که نه یکبار خوانده اند و نه مفاهیم این کتاب ها را درک کرده، تمام وقت مفید خود را به هدر دهند و یا در کتاب سازی هایی صرف کنند، که صرفا با رزومه سازی به دنبال چهره سازی علمی از خویش شوند
-
۱۳۹۸-۰۷-۲۸ ۱۰:۰۰
ایران برای اولین بار در جمع ۲۵۰دانشگاه برتر دنیا در علوم کامپیوتر
دانشگاه صنعتی شریف برای اولین بار در میان ۲۵۰ دانشگاه برتر دنیا بر اساس رتبه بندی موضوعی تایمز ۲۰۲۰ در گروه علوم کامپیوتر قرار گرفت.
-
۱۳۹۸-۰۷-۲۴ ۱۷:۰۰
بهشتی: چون نمیدانیم چه میخواهیم نارضایتی مدام اجتماعی داریم/ اختلال منحصر به دانشگاه نیست
احسان شریعتی گفت: دانشگاه مدرن در ایران منقطع از سنت شکل گرفت و البته نتوانست به مدرنیتهای برآمده از سنت ایرانی یاری برساند و تحولی در سنت ایجاد کند.
-
۱۳۹۸-۰۷-۲۴ ۱۴:۰۰
پاسخ استاد دانشگاه جرجتاون آمریکا به چرایی وقوع انقلاب ۵۷ ایران
«انقلاب ایران؛ ریشههای نا آرامی و شورش» نوشته مهران کامروا و ترجمه مصطفی مهرآیین توسط نشر کرگدن منتشر شد. دیدگاههای نویسنده در این کتاب با سایر متون پژوهشی درباره انقلاب ایران، تفاوت دارد.
-
۱۳۹۸-۰۷-۲۳ ۱۳:۳۱
سند آمایش آموزش عالی نهایی شد/ ادغام و تجمیع دانشگاهها در اولویت
معاون آموزشی وزارت علوم از نهایی شدن سند آمایش آموزش عالی خبر داد و گفت: در بخش ساماندهی سند، دانشگاه های هم وزن نزدیک به هم تجمیع و دانشگاه های ضعیفتر در دانشگاه های بزرگ تر ادغام می شوند.
-
۱۳۹۸-۰۷-۲۱ ۱۶:۰۰
ملاحظات سیدجواد طباطبایی درباره دانشگاه منتشر شد/ دانشگاه امری ملی است نه ملک طلق گروهی خاصی
سیدجواد طباطبایی در کتاب «ملاحظات درباره دانشگاه» تاکید میکند که یک دانشگاه ملی ناظر بر حوزه مصالح عمومی کشور است و هیچ عملی برای کشور و حتی گروههای سیاسی ـ اجتماعی کشور بدعاقبتتر از تصرف در حسن جریان امور نیست.
-
۱۳۹۸-۰۷-۲۱ ۱۵:۰۰
یادداشتی از رسول جعفریان؛ علم بدون ساماندهی معلومات موجود پیشرفت نمی کند
بدون شک، در حوزه علوم و فنون، ما هیچ راهی جز وصل شدن به شبکه اطلاعاتی نداریم و این مشکلی است که هم اکنون حتی دانشگاه های بزرگ ما دارد، چه برسد به دانشگاه های کوچک.
-
۱۳۹۸-۰۷-۲۱ ۱۲:۳۰
چه کسانی منکر جریان علمی در دانشگاه هستند
وزیر علوم با اشاره به دیدار اخیر و فرمایشات مقام معظم رهبری با نخبگان گفت: حتماً حساسیت خواهیم داشت تا دانشجویان و اساتید ما باتوجه به زحمتی که برای توسعه و پیشرفت علمی کشیدند، ناامید نشوند.
-
۱۳۹۸-۰۷-۲۰ ۱۴:۰۰
کتاب «فلسفه دانشگاه» نقد و بررسی میشود
نشست نقد و بررسی کتاب «فلسفه دانشگاه (تأملاتی درباره دانشگاه در جهان و ایران)» در سرای کتاب برگزار میشود.
-
۱۳۹۸-۰۷-۱۶ ۱۲:۳۰
نظر روسای دانشگاهها درباره امتیاز فرزندان اساتید در کنکور
روسای دانشگاهها درباره امتیاز فرزندان هیئت علمی نظرات مختلفی دارند، برخی می گویند این امتیاز به همراه تمامی سهمیهها باید حذف شود اما برخی دیگر معتقدند این امتیاز، تسهیلات ویژه ای نیست.
-
۱۳۹۸-۰۷-۱۴ ۱۷:۰۰
تاریخنگار مدرن حوزوی در دانشگاه
رسول جعفریان در سالهای اخیر با صراحت لهجه و شجاعتی مثالزدنی به بیان دیدگاههایش درباره سنت علمی ما پرداخته و از ضرورت بازنگری انتقادی و بدون تعارف با تاریخ سخن میگوید و بیپروا سخنانی میگوید که در حکم آب در خانه مورچگان ریختن و آشفته کردن خواب کسانی است که یا ناآگاهند یا خود را به ناآگاهی میزنند یا عامدانه از بسط جهالت و غفلت تودهها سود میبرند.
-
۱۳۹۸/۰۷/۱۴
گفتوگو با رسول جعفریان؛
سیاستزدگی آفت تاریخ و تمدن
تاریخ ۳۰ سال قبل از انقلاب هم گرفتار یک دگردیسی شد و مرحوم آیت در این زمینه موثر بود. البته بعد اسم او فراموش شد اما آن وقت تغییراتی رخ داد که کاری انقلابی تلقی شد. مثلا همه خیابانهایی که در انقلاب به اسم مصدق نامگذاری شده بود به کاشانی تغییر نام یافت. همین اتفاق در مورد بیمارستانها هم رخ داد.
-
۱۳۹۸-۰۷-۱۰ ۱۰:۰۰
دانشگاههایی که مرکز جذب هیات علمی را دور می زنند شناسایی شدند
رئیس مرکز جذب وزارت علوم گفت: برخی از دانشگاهها مرکز جذب وزارت علوم را دور می زنند و گزینه های های خود را به عنوان هیات علمی پذیرش می کنند.
-
۱۳۹۸-۰۷-۰۸ ۰۹:۳۰
آیت الله میرزایی: وقتی نهاد دانشگاه از علم تهی میشود
حسب تعریف و ماهیت، از دانشگاه انتظار میرود که امنترین مکان برای اندیشهورزی آزادانه و بدون محدودیت فکری باشد. در واقع فرآیندهای علمی خط قرمزی ندارند، یعنی خط قرمز را برنمیتابند. اگر اندیشه علمی در محدوده خطوط قرمز قرار گرفت، همانند چنبرهای که سیاست بر دانشگاه زده، دیگر علمی وجود ندارد. با ساختمانهایی بیروح و تهی و شاغلانی مواجه میشویم که در اصطلاح به «تولید علم» مشغولند.
-
۱۳۹۸-۰۷-۰۲ ۱۷:۰۰
چون را ه گنج بر همهکس آشکاره نیست/ مرور فراز و فرودهای ۵ دهه فعالیت هنری با بهروز غریبپور به بهانه زادروز این هنرمند
سالی که ما به دانشگاه وارد شدیم، سال حرفهایها و افرادی بود که عقبه تئاتری داشتند. از همسالانم میتوانم به سودابه اسکویی، فرزند دو شخصیت برجسته تئاتر در آن روزگار اشاره کنم. من سرپرستی گروه «شهاب» کردستان را برعهده داشتم. میخواهم بگویم اساتید ما چندان هم با شاگردان کم سابقه و نابلد مواجه نبودند، روی این اصل مطالبات ما بیش از خواستههای یک دانشجوی سال اول یا دومی بود. اگر کلاس کیفیت نداشت، مقابل استاد میایستادیم و حتی تا تغییر مدرس پیش میرفتیم.
-
۱۳۹۸-۰۷-۰۲ ۱۰:۳۰
دانشگاههای چین مشتاق حضور استادان ایرانی/ سعدی و جامی شاعران محبوب چینیها
نجمه درّی میگوید: دانشگاههای چین بسیار مشتاق استفاده از استادان ایرانی هستند و از کتابها و نرمافزارهای اموزشی ارسالی از طرف ایران نیز استقبال میکنند.
-
۱۳۹۸-۰۷-۰۱ ۱۴:۰۰
وام شهریه دانشجویان دکتری پیام نور ۲ برابر شد
رئیس دانشگاه پیام نور با اشاره به تسهیلات وام شهریه این دانشگاه اعلام کرد: در صورت تقاضای دانشجوی دکتری میزان وام شهریه به صورت دو برابر پرداخت می شود.
-
۱۳۹۸-۰۷-۰۱ ۱۳:۰۰
آغاز دوره آموزشی زبان فارسی در دانشگاه اندونزی
دوره آموزشی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه اندونزی، با حضور مهرداد رخشنده، رایزن فرهنگی ایران، اساتید و دانشجویان این دانشگاه آغاز شد.
-
۱۳۹۸-۰۶-۲۷ ۱۱:۳۰
دانشگاه ها ملزم به رعایت ظرفیت پایان نامه برای اساتید شدند
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم اعلام کرد: از سال تحصیلی جدید براساس بخشنامه وزیرعلوم برای جلوگیری از تقلب در پایان نامه ها، برای همه استادان ظرفیت پایان نامه باید رعایت شود.
-
۱۳۹۸-۰۶-۲۶ ۱۴:۰۰
ارسال فهرست محرمانه متقاضیان پایان نامه غیرمجاز به دانشگاهها
مدیر کل حقوقی وزارت علوم از مکاتبه محرمانه با وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد، شهیدبهشتی، علامه طباطبایی و سمنان در خصوص دانشجویان این دانشگاه که با موسسات غیرمجاز قرارداد داشته اند، خبر داد.
-
۱۳۹۸-۰۶-۲۴ ۱۶:۰۰
توضیحات وزیر علوم درباره رانت پژوهشی در دانشگاه ها
وزیر علوم درباره وجود رانت پژوهشی در دانشگاه های بزرگ توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: سازمان و نهادها همیشه به دانشگاههای بزرگ بیشتر توجه می کردند.
-
۱۳۹۸-۰۶-۲۳ ۱۶:۰۰
نرخ اجاره بهای خوابگاه های دانشجویی به دانشگاه ها ابلاغ شد
نرخ اجاره بهای خوابگاه های دانشجویی مجردی، متاهلی ملکی در سال تحصیلی ۹۹-۹۸، توسط صندوق رفاه دانشجویان وزار ت علوم به دانشگاه ها ابلاغ شد.
-
۱۳۹۸-۰۶-۲۳ ۱۳:۳۱
پدیدارشناسی استعلایی و سیاست / حمید ملکزاده
دانشگاه چیست و کار دانشگاهی بر چه چیزی دلالت دارد؟ این یکی از پرسشهای بنیادینی است که هنوز پاسخ روشنی درباره آن نداریم.
-
۱۳۹۸-۰۶-۲۳ ۱۲:۳۰
رسالت فراموششده / دکتر محمدباقر تاجالدین
مسئولیت و رسالت اجتماعی دانشگاهیان حکم میکند که اکنون و در این برهه حساس از کشور به دور از هرگونه غرضورزی و یکجانبهگرایی با یک اجماع و هماهنگی نسبی تمامی فکر و خرد و اندیشه خویش را در کنار هم قرار دهند و برای برونرفت جامعه از چالشهای پیشرو، راهکارهای منطقی و عقلانی و مطلوب ارائه نمایند تا باشد که در فردای تاریخ، نسلهای آینده این سرزمین قضاوتهای نادرستی درباره آنان نداشته باشند و آنان را در معرض اتهام سکوت و بیتفاوتی و بیتوجهی قرار ندهند.
-
۱۳۹۸-۰۶-۲۳ ۱۱:۳۰
رابطه کارکردی «نهاد دانشگاه» و «نظام اجتماعی» / دکتر منوچهر ذاکر
در سالهای اخیر شاهد تغییر رویکرد سیاستهای دانشگاهی و عطف توجه به مسائل بومی هستیم. منتها ارتباط دانشگاه با جامعه نمیتواند فقط به خدمترسانی تکنیکی یا اعطای مدرک محدود شود. نقد وضعیت موجود و بیان آزادانه تفکرات علمی و نتایج پژوهشی، پیش شرط فعالیت دانشگاه است.
-
۱۳۹۸-۰۶-۱۶ ۱۷:۰۰
مسئولیت اخلاقی اهالی دانشگاه در قبال جامعه / دکتر موسی اکرمی
متأسفانه در شرایط فعلی «اخلاقی بودن» و «اخلاقی ماندن» برای استادان دانشگاه دشوار شده است. اما این بدان معنا نیست که اهالی دانشگاه باید تسلیم سیستم شده و در آن حل شوند.