علوم انسانی

کل اخبار:1236

  • ۱۳۹۸-۰۹-۲۷ ۱۰:۳۰

    عثمان باکار: اسلامی‌سازی علوم بدون دانش تلفیق قابل دستیابی نیست

    یک اندیشمند مسلمان اندونزیایی گفت: بدون دانش تلفیق، آن چیزی که اسلامی‌سازی دانش خوانده می‌شود قابل دستیابی نیست و برای رسیدن به اهداف اسلامی‌سازی علوم مهم است که به دانش تلفیق دست یابیم.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۲۵ ۱۲:۳۰

    غلامرضا اعوانی: حکمت، تنها راه اسلامی کردن علوم است/ موانع سر راه علوم انسانی

    غلامرضا اعوانی در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش گفت: حکمت، تنها راه اسلامی کردن علوم است؛ یعنی ما اگر بخواهیم علوم را اسلامی کنیم فقط از راه حکمت می توانیم این کار را بکنیم.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۲۰ ۱۱:۰۰

    استالین‌ها و هیتلرهای روزگار با فلسفه و علوم انسانی دشمن هستند

    ملکیان گفت: استالین‌ها و هیتلرهای روزگار با فلسفه و علوم انسانی دشمن هستند چون می‌دانند نطفه فلسفه هر جا کاشته شود نطفه خفقان، فریبکاری و استبداد آنجا نمی‌تواند منعقد شود.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۲۰ ۱۰:۰۱

    قبادی: خروجی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی ۱۰ برابر افزایش داشته است

    رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: از سال ۷۵ تا ۹۸ که در شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی مستقر بودم با استدلال می‌گویم که به صورت کمی و کیفی بدون اغراق خروجی این شورا ۱۰ برابر افزایش داشته است.

  • طالب ۱۳۹۸-۰۹-۱۱ ۰۹:۲۷

    علامه طباطبایی و علوم انسانی در گفتاری از سید حمید طالب‌زاده؛

    فیلسوف اعتباریات

    فیلسوفی در جامعه ما پیدا شده است که توانسته با مفهوم اعتبار، زمینه‌ای فراهم کند که ما هم متوجه موضوعات علوم انسانی به نحو مدرن شویم. حالا اگر می‌خواهیم با دیدگاه و نظر اسلامی به آن نگاه کنیم، بحث دیگری است. اما باید متوجه اصل معنا شویم. اگر صرفا به مفهوم فطرت بپردازیم و بخواهیم همه علوم انسانی و امور انسانی مثل اجتماع، روان، سیاست، اقتصاد و... را با توجه به آن توضیح دهیم، نتیجه همین می‌شود. ما مساله را گم می‌کنیم.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۱۰ ۱۲:۰۰

    آیت الله رشاد: دون رفع مشکل علوم انسانی، نظام ما اسلامی نمی شود

    رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در مراسم اعطای چهارمین جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی مطرح شد، بیان کرد: تا زمانی که مشکل علوم انسانی را حل نکنیم، نظام ما اسلامی نخواهد شد.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۰۶ ۱۵:۳۰

    تغییر ذائقه برترین های کنکور علوم انسانی/ کاهش محبوبیت حقوق

    بررسی انتخاب رشته ها و دانشگاه های برترین های کنکور گروه علوم انسانی نشان می دهد دغدغه های شغلی در صدر انتخاب گروه علوم انسانی قرار گرفته است و بسیاری از رشته ها با افت توجه مواجه اند.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۱:۳۰

    نسبت طباطبائی و علوم انسانی در ایران بررسی می‌شود

    نشست علمی «علامه طباطبائی و علوم انسانی در ایران: گذشته، حال و آینده» در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۸-۰۸-۱۹ ۱۱:۰۰

    مالک شجاعی در نشست دیلتای و علوم اجتماعی: علوم انسانی ارتباط معناداری با زمینه‌‏های فرهنگی دارند

    مالک شجاعی گفت: در چارچوب پارادایم پوزیتیویستی نمی‌‏توان از علوم انسانیِ «بومی» دفاع کرد؛ ولی در دو پارادایم هرمنوتیک و انتقادی، علوم انسانی ارتباط معناداری با زمینه‌‏های فرهنگی دارند.

  • ۱۳۹۸-۰۸-۱۱ ۱۲:۳۰

    داوری اردکانی: دستگاه‌های علمی ما به علوم انسانی وقعی نمی‌نهند

    داوری اردکانی در افتتاحیه مدرسه عالی علوم انسانی روزگار نو با بیان اینکه دستگاه های علمی ما به علوم انسانی وقعی نمی نهند، گفت: ما نیازمند این هستیم که دانش را در جای خود قرار دهیم.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۳۰ ۱۶:۰۰

    مدرسه عالی دانشگاهی برای علوم انسانی

    «مدرسه عالی علوم انسانی روزگار نو» گامی در چنین راهی است و درصدد است با فراخوانی و بازخوانی تاریخی این علوم و بهره‌گیری از ادب، تاریخ و سنت قوم، در راه سامان جامعه امروز، راهی نو برای علوم انسانی در این سرزمین بگشاید.

  • فلسفه و دانشگاه ۱۳۹۸-۰۷-۲۸ ۱۲:۵۷

    نظام معانی دانشگاه ایرانی؟!

    توهمات شبه دانشگاهی صرفا در شخصیت برخی از اساتید بروز نخواهد یافت بلکه ممکن است در برخی از دانشجویان مقطع تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس و دکتری این پدیده وارد شود و این قشر به جای تحصیل و مطالعه و درس خواندن، صرف عکس یادگاری و عکس گرفتن و کپی یا فوروارد کردن از مطالب و کتاب هایی که نه یکبار خوانده اند و نه مفاهیم این کتاب ها را درک کرده، تمام وقت مفید خود را به هدر دهند و یا در کتاب سازی هایی صرف ‌کنند، که صرفا با رزومه سازی به دنبال چهره سازی علمی از خویش شوند

  • ابراهیم توفیق ۱۳۹۸/۰۷/۲۱

    جامعه‌شناسی تاریخی در گفت‌وگو با دکتر ابراهیم توفیق/ بخش دوم؛

    جامعه‌شناسی ما ضد تاریخی است

    گاه پیش خودم فکر می‌کنم چرا گفت‌وگویی میان جامعه‌شناسان و تاریخ‌نگاران ما وجود ندارد؟ آیا شما می‌توانید گفت‌وگوی میان آنان را به من نشان بدهید؟ من جامعه‌شناسان کمی را می‌شناسم که آدمیت را بشناسند. این نکته ذهن من را مشغول می‌کند چون ما جامعه‌شناسانی داریم که گفت‌وگویی با تاریخ‌نگاران ما ندارند، تاریخ‌نگارهایی هم داریم که با جامعه‌شناسان کاری ندارند.

  • ابراهیم توفیق ۱۳۹۸/۰۷/۱۹

    جامعه‌شناسی تاریخی در گفت‌وگو با دکتر ابراهیم توفیق/ بخش اول؛

    تقسیمات میان‌ رشته‌ها را قبول ندارم

    تقسیمات رشته‌ای به شکلی که با آن مواجهیم مورد پذیرش من نیست، به نظر من همه‌ی این‌ها یک جایی به هم می‌رسند و آن هم لحظه‌ی حال است. یک تاریخ‌نگار اگرچه موضوعش فقط گذشته است، ولی سؤالی که از گذشته می‌کند سؤالی است که نسبتی با لحظه‌ی حال دارد و این همان نقطه‌ای است که این دو به هم می‌رسند و گفت‌وگو بین آن‌ها امکان‌پذیر می‌شود.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۱۰ ۱۳:۰۰

    ششمین نشست اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی برگزار می‌شود

    رفیعی آتانی از برگزاری ششمین نشست اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی با موضوع علوم اجتماعی اسلامی و با هدف تولید علم، گفتمان‌سازی و شبکه‌سازی در حوزه جامعه‌شناسی اسلامی خبر داد.

  • ۱۳۹۸-۰۶-۲۶ ۱۵:۰۰

    ۶ محور برای حمایت از تحقیقات علوم انسانی مشخص شد

    رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران گفت: در این صندوق ۶ محور را در راستای حمایت از تحقیقات حوزه علوم انسانی و پایه تدوین کرده‌ایم.

  • ۱۳۹۸-۰۶-۲۵ ۱۵:۰۰

    کنفرانس انجمن علوم انسانی و فناوری ۲۰۱۹ برگزار می شود

    کنفرانس «انجمن علوم انسانی و فناوری ۲۰۱۹: فناوری‌های روزمره» نوامبر ۲۰۱۹ در رولا- ایالات متحده آمریکا برگزار می‌گردد.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۲۳ ۱۰:۳۰

    همایون همتی: بیانیه گام دوم باید از منظر علوم انسانی تحلیل شود

    همایون همتی استاد ادیان و عرفان گفت: یکی از کارهای فوری و مهم در مورد بیانیه گام دوم این است که با بهره‌گیری از یافته ها و داده های علوم اجتماعی و علوم انسانی جدید مورد تحلیلی جامع قرارگیرد.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۲۲ ۱۲:۳۱

    مدرسه تابستانی فلسفه و علوم اجتماعی برگزار می شود

    مدرسه تابستانی فلسفه و علوم اجتماعی ویژه دانش آموزان علوم انسانی شهریورماه در در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار می شود.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۱۶ ۱۰:۳۰

    سید محمد رضا حسینی بهشتی مدیر گروه فلسفه دانشگاه تهران تأکید کرد؛ ضرورت نگاه نقادانه نسبت به علوم انسانی

    مدیر گروه فلسفه دانشگاه تهران گفت: دانشجویان علوم انسانی باید تلاش کنند بعد از نگاه توصیفی و آشنا شدن با هر رشته علوم انسانی، دوباره نگاه پرسشی و نقادانه به آن داشته باشند.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۱۴ ۱۲:۳۰

    دومین کنفرانس علوم انسانی، اجتماعی و سبک زندگی برگزار می شود

    دومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، اجتماعی و سبک زندگی، ۱۵ مهر ۱۳۹۸ در دانشگاه نیوویژن شهر تفلیس گرجستان برگزار می شود

  • ۱۳۹۸-۰۵-۱۳ ۱۴:۳۰

    دست‌های خالی علوم انسانی برای تالیف/ وقتی زردها می‌فروشند

    دست‌های علوم انسانی برای تالیف خالی است و این را می‌توان با نگاهی به فهرست‌ پرفروش‌های طرح تابستانه کتاب و ارجاع به آثار پرفروش طی سال‌های گذشته مشاهده کرد. سبد خرید مخاطب ایرانی هر روز با خرید کتاب‌های روانشناسی زرد ترجمه‌ای پر می‌شود.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۰۶ ۱۵:۳۰

    یادداشتی از ابراهیم دادجو؛ ذات‌گرایی جدید در علوم طبیعی و علوم انسانی

    امکان بحث ذات‎گرایانه در علوم انسانی به‌خوبی می‎تواند ما را از سیطره مباحث قراردادگرایانه فلسفه‎ها و فلسفه‎علم‎های معاصر رهایی دهد.

  • ۱۳۹۸-۰۴-۲۵ ۱۱:۰۰

    ریچارد سوئین برن: علوم انسانی از اومانیسم گذر کرده و به عصر پسااومانیستی رسیده است

    پروفسور ریچارد سوئین برن استاد ممتاز دانشگاه آکسفورد معتقد است که علوم انسانی از عصر اومانیسم گذر کرده و به عصر پسااومانیستی وارد شده است.

  • داوری ۱۳۹۸-۰۴-۱۲ ۱۰:۰۷

    رضا داوری اردکانی؛

    شرایط اخلاقی و تاریخی پیشرفت علم

    آیا راهی جز راه طی شده جهان توسعه‌یافته می‌شناسند؟ اگر افق تازه و راه دیگری گشوده و پیدا شود دیگر پیمودن راه توسعه وظیفه نیست و باید از آن منصرف شد اما تا زمانی که راه دیگر پیدا نشده است بیش از دو انتخاب پیش روی آن‌ها نیست. یکی ماندن در وضع توسعه‌نیافتگی و دیگر رفتن به سوی توسعه. انتخاب دوم رفتن به سوی ایده‌آل نیست اما انتخاب اول ماندن در رخوت و بیهودگی و ملال و ناتوانی و پرحرفی و بیهوده‌کاری و فقر و پریشانی و بیماری و فساد است. از این وضع باید رهایی یافت. سیاستمداران و دانشمندان وظیفه دارند که در تمهید مقدمات و فراهم آوردن شرایط گذشت از این وضع بکوشند.

  • ۱۳۹۸-۰۴-۰۱ ۱۵:۳۰

    راه‌اندازی دوره دکتری فلسفه علوم انسانی در مؤسسه امام خمینی (ره)

    راه‌اندازی دوره دکتری فلسفه علوم انسانی در مؤسسه امام خمینی (ره) در جلسه اخیر شورای تحول و ارتقا علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد.

  • ۱۳۹۸-۰۴-۰۱ ۱۱:۳۰

    حداد عادل: لزوم نقد علوم انسانی غربی توسط دانش‌آموختگان فلسفه علوم انسانی

    رئیس شورای تحول علوم انسانی با اشاره به رشته فلسفه علوم انسانی گفت: این رشته می‌خواهد افرادی را تربیت کند که حرف مستدل برای حوزه و دانشگاه داشته و بتوانند علوم انسانی غربی را نقد کنند.

  • تاریخ ۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۱۱:۰۹

    یادداشتی دربارۀ نظریه و تاریخ اجتماعی؛

    نه آنکه عطار بگوید...!

    مهم‌ترین کلیدواژه در بستر تفهمی مطالعات تاریخ اجتماعی، «جهانِ زیسته» است و این محور، آن‌چنان مستحکم است که اجازه نمی‌دهد نظریه‌های بیگانه با زمانه و زمینۀ بومیِ یک پژوهش، در چنان مطالعه‌ای، ارج و قدر و اهمیتی داشته باشند. حتی بهترین نظریه‌های برآمده از زمانه‌ها و زمینه‌های دیگر و حتی آن‌هایی که مبتنی بر دانش تفصیلیِ راجع‌به زیست‌جهان‌های دیگرند، باز نمی‌توانند به‌طور عام برای همۀ زیست‌جهان‌ها به کار آیند.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۱۸ ۱۳:۳۰

    محمدمنصور هاشمی: سایت ویدئویی «کافه سرو» به سوالات مخاطبان علوم انسانی پاسخ می‌دهد

    محمد منصور هاشمی درباره پایگاه ویدئویی کافه سرو که به تازگی راه اندازی شده گفت: قصدمان از راه اندازی کافه سرو این است که آگاهی و دانش عمومی را بالا ببریم.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۱۳:۰۰

    گلشنی: پرداختن صرف به اسلامی سازی علوم انسانی اشتباه است

    عمده شبهات از طرف دانشمندان علوم تجربی مطرح می‌شود و به همین جهت پرداختن صرف به اسلامی سازی علوم انسانی اشتباه است؛ علوم تجربی در محیط ما نیز بسیار تأثیرگذار است.