کل اخبار:1410
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۰ ۱۳:۰۰
بررسی کتاب «آدمی؛ یک تاریخ نویدبخش»: این کتاب درباره ایده رادیکال است!
از بمباران جنگ جهانی گرفته تا جهانی واقعی که شاید تنها در رمان سالار مگسها بتوان نمونهاش را یافت، از مزرعه پرورش روباه در سیبری گرفته تا جنایتی ننگین در نیویورک، از دستگاه شوک در دانشگاه ییل گرفته تا آزمایش زندان در دانشگاه استنفورد… روتخر برخمان به ما نشان میدهد که باور انسان به مهر و نیک خواهی قادر است تفکر نوینی را بیافریند و مبنایی باشد برای تغییرات راستین در جامعه. زمان آن فرا رسیده است تا نگاهی نو به سرشت بشر بیفکنیم.
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۹ ۱۱:۳۰
بررسی کتاب «آدمی؛ یک تاریخ نویدبخش»: این کتاب درباره ایده رادیکال است!
از بمباران جنگ جهانی گرفته تا جهانی واقعی که شاید تنها در رمان سالار مگسها بتوان نمونهاش را یافت، از مزرعه پرورش روباه در سیبری گرفته تا جنایتی ننگین در نیویورک، از دستگاه شوک در دانشگاه ییل گرفته تا آزمایش زندان در دانشگاه استنفورد… روتخر برخمان به ما نشان میدهد که باور انسان به مهر و نیک خواهی قادر است تفکر نوینی را بیافریند و مبنایی باشد برای تغییرات راستین در جامعه. زمان آن فرا رسیده است تا نگاهی نو به سرشت بشر بیفکنیم.
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۸ ۱۳:۰۰
جلد چهارم «تاریخ فلسفه غرب» آنتونی کنی منتشر شد: فلسفه در جهان جدید/ از بنتام تا رورتی
خواننده در این مجلد با آخرین فلاسفه بزرگ غرب آشنا خواهد شد و علاوه بر فلاسفه تحلیلی پس از ویتگنشتاین، مکتب فرانکفورت، ریچارد رورتی، یورگن هابرماس، آلوین پلاتینگا و.. را نیز خواهد شناخت که تاکنون در تاریخ فلسفهای به این جامعیت به آنها پرداخته نشده است.
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۷:۰۰
آیا همیشه از یک سوراخ گزیده میشویم؟/ فهم مساله تاسیس در گفتوگو با آرش حیدری، جامعهشناس
مشروطه را نباید به امضای یک فرمان از جانب یک شاه در حال احتضار یا رویدادی که در تاریخ مشخصی رخ داده خلاصه کرد. مشروطه انقلابی است در سطوحی متعدد و در بازهای به تقریب 50 سال قبل از رخداد انقلابی قابل تحلیل است که پسلرزههایش تا اکنون ما تداوم دارد. انفجاری از نیروها در قلمروهای زیباییشناسی، سیاست، زندگی روزمره، اندیشه سیاسی و اجتماعی، تاریخنگاری و... از دل این انفجار بزرگ انبوهی نیرو سر برکشیدند، از نیروهای تنظیماتی که خواهان تنظیم دولت و تربیت ملتند گرفته تا ایدههایی رهاییبخش در قلمرو زیباییشناسی، طردشدگان، فرودستان، زنان و...
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۵:۳۰
روز روشن در بر دانا شب یلدا شود/ نگاهی به شب چله در تاریخ و فرهنگ ایرانیان
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۵:۰۰
لحظه تاسیس به داوری تاریخ
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۹ ۱۶:۰۰
نگاهی به کتاب «برادران؛ جان فاستر دالس، آلن دالس»: داستان برادران قدرتمندی که تاریخ ایالات متحده آمریکا را روشن میکنند
داستان برادران دالس داستان آمریکاست و بر آن است که تاریخ معاصر ایالات متحده و جهان را روشن میسازد و به توضیح آن کمک میکند. فاستر و آلن نشانگر کشوری بودند که آنها را پرورده بود. نوع دیگری از رهبری مستلزم وجود نوع دیگری از ایالات متحده بود.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۴:۳۰
بیرون راندن هنرمند از تاریخ / بابک احمدی
جامعهشناسی هنر، گرایشی در علم جامعهشناسی است که به بررسی ساخت و کارکرد اجتماعی هنر و ارتباط میان این پدیده، جامعه و قوانین حاکم بر آن میپردازد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۰:۳۰
گفتوگو با مولف کتاب «مواجهه با بیکاری در ایران»: دولت در مساعدت به اقشار آسیبپذیر مدخلیت نداشته است/زنانهتر شدن فقر در دهه نود
محمدجواد عبدالهی میگوید: تحقیقات تاریخی به ما نشان دادهاند دولت در ایران همچون دیگر جوامع سنتی تا پیش از شروع عمده فرآیند نوسازی از دهه 1310ه.ش به اینسو، جز در مواردی خاص از قبیل کمک به رعایای خود به هنگام بروز قحطیهای عمومی، در مساعدت به اقشار آسیبپذیر اجتماع مدخلیت چندانی نداشت.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۰۰:۴۲
نگاهی به مولفه های ایرانشهر؛
ایرانشهر یعنی ادب، رواداری و مردم آزاری نکردن
ایرانشهر یا دولت کشور ایران دارای مولفه هایی در سیاست داخله و خارجه است که در غیبت آن کشور با بحران مواجه شده است. رعایت ادب، تشریفات، در جای خود بودن، فهم منافع ملی، تلاش برای ایران، حکومت قانون، نظام مند بودن و رعایت ترتیبات و اصول با رویکردهای واقع گرایانه و محافظه کارانه اساس سیاست ایرانشهری است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۹ ۱۴:۳۰
«تشیع در تونس؛ خوانشی علمی در تاریخ طولانی» منتشر شد: تشیع در تونس؛ از تاریخ طولانی تا خیزش دوباره
عبدالحق الزموری، پژوهشگر تونسی به تازگی کتاب «تشیع در تونس» را منتشر کرده است. او در گفتوگویی ضمن معرفی کتاب خیزش دوباره شیعیان در عصر جدید را بررسی کرده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۹ ۱۰:۳۰
نگاهی به کتاب «تاریخ مختصر ترکیه»: بازخوانی رخدادها و تحولات اصلی ترکیه در دوران تولد جمهوریت
کتاب «تاریخ مختصر ترکیه» سعی کرده تحولات کشور ترکیه در دوران تولد جمهوریت در این کشور را مورد بررسی قرار دهد و به دور از جزئیات به بازخوانی رخدادها و تحولات اصلی در این کشور بپردازد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۵ ۱۰:۰۰
مفهوم قانون در گذر تاریخ
محسن صابری روزنامهنگار و دانشآموخته رشته حقوق در قم، بهبهانه 10 آذر، روز مجلس، به معرفی و بررسی اجمالی آخرین اثر مرحوم دکتر داوود فیرحی تحت عنوان «مفهوم قانون در ایران معاصر» پرداخته است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۲:۰۰
کتاب «عجایب مشرقزمین: جستاری در تاریخ هیولاها» پاسخ میدهد؛ چرا هیولاانگاری کهن شرق به سنتهای دینی غربی رسوخ کرد؟
کتاب «عجایب مشرقزمین: جستاری در تاریخ هیولاها» نوشته رودلف ویتکوور با ترجمه وحید سلیمانی از سوی انتشارات فرهامه منتشر شد. در این کتاب به جنبه بسیار محدودی از تاریخ بیپایان هیولاها میپردازد؛ آن موجودات پیچیدهای که همواره تخیل آدمیزاد را مسخر خویش کرده بودند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۲ ۱۳:۳۰
گفتوگو با سعاد پیرا درباره امینالسلطان و لزوم بازبینی کارنامه شخصیتهای تاریخی: عملکرد اتابک در بستن قراردادهای ننگین خلاصه نمیشود
سعاد پیرا: امینالسلطان در دوران مظفری دایره عمل گستردهتری مییابد، اما زمانه هم دیگر مانند زمانه ناصری نیست. در همین نامهها که مربوط به دوران مظفرالدینشاه هستند، شما میتوانید شخصیت امینالسلطان را ببینید. در یکی از نامهها در مورد وضعیت مملکت و اوضاع اقتصادی مینویسد و پس از اشاره به افزایش محصول گندم در همین سال، او به شاه اظهار میداردکه باید برای غلات انبار داشته باشیم.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۸ ۱۷:۰۰
گذار به معنا در موسیقی ایران/ اهمیت تاریخی موسیقی شجریان در گفتوگو با احمد کاظمی موسوی به مناسبت چهلمین روز درگذشت او
شجریان با آنکه تحصیلات دانشگاهی نداشت آگاهی خوبی از شعر فارسی و تجوید در قرائت آیات عربی داشت. او در مناجات «ربّنا» دست به کار تازهای در برگزیدن آیات مناسب در مخاطبه با پروردگار زد. ا
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۷ ۱۱:۳۰
کتاب «تاملات در باب حقوق و شریعت، تاریخ و سیاست» منتشر شد: تاملات محمدعلی موحد در باب حقوق و شریعت، تاریخ و سیاست
کتاب «تاملات در باب حقوق و شریعت، تاریخ و سیاست» مجموعه مقالات محمدعلی موحد است. این مقالات گویای دغدغههای فکری مؤلف و تداوم آنها طی شش دهه است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۷ ۱۰:۳۰
زمان برگزاری هشتمین آزمون استخدامی کشوری تغییر کرد
تاریخ برگزاری هشتمین آزمون استخدامی متمرکز دستگاه های اجرایی سال ۱۳۹۹ تغییر کرد و از ۶ و ۷ آذرماه به ۱۱ و ۱۲ دی ماه موکول شد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۷:۰۰
اگر تاریخ نباشد، سرنخ همهچیز گم میشود
استاد تاریخ علم دانشگاه تهران با بیان این که اگر تاریخ نباشد، سرنخ چیزها گم میشود، تاکید کرد: نگاه ما به تاریخ، باید متحول شود. تاریخی که در حال حاضر وجود دارد، مفاهیم را پیگیری میکند و به این معتقد نیست که ما چند دانشمند بزرگ داشتهایم، به این معتقد است که تمام این دانشمندان در کنار هم در شکلگیری مفهومی به نام علم، با یکدیگر مشارکت کردهاند و علم امروزی را تشکیل دادهاند؛ «تاریخ» علمی است که باید خوانده و فهمیده شود.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۴ ۱۲:۳۰
ماجرای تنبیه شدن آخوند کاشی/ بازداشتن از مطالعه چه عواقبی دارد؟
فرمودند که چوب و فلک بیاورید، فورا حاضر کردند. دستور دادند که ملا محمد کاشانی را بخوابانید و چوب بزنید که دیگر از این کارها نکند...
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۱ ۱۳:۳۰
تاریخ یک انقلاب به روایت عزتالله سحابی
کتاب «تاریخ یک انقلاب» با عنوان فرعی گزیده مقالات، سخنرانیها و مصاحبههای عزتالله سحابی به اهتمام امیر طیرانی از سوی بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۰ ۱۲:۰۰
چرا «افسانه آریایی» در میان نخبگان سیاسی ترکیزبان محبوب است؟
کتاب «پان ترکیسم: تاریخسازی و دروغپردازی» بر کشورهای نوزاد پدیدآمده در گستره پساشوروی پیشین در آسیای میانه و قفقاز درنگ کرده است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۹ ۱۳:۳۰
محمدعلی موحد و برگی از تاریخ معاصر حقوق بینالملل ایران
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۷ ۱۶:۰۰
دولت مقدم بر اصلاح سیاسی/ چشمانداز و عمل: راهبری، دولت و تحول جامعه
در قرن اخیر و احتمالا در 500 سال گذشته هیچ نوعی از رهبران نسبت به رهبران سیاسی تاثیرگذارتر و هیچ سازمانی به اندازه دولتها تحولآفرین نبوده است. محصول برجسته فرهنگی ساخته دست بشر در دوره مدرن یعنی ایده پیشرفت به طور تفکیکناپذیری به سازماندهی جامعه توسط دولت مرتبط شده است. از فرضیه هابز مبنی بر اینکه جامعه مدنی بدون دولت نمیتواند وجود داشته باشد تا مفاهیم متاخرتر مبنی بر اینکه «توسعه» تنها میتواند از طریق سیاستگذاریهای عمومی مناسب اتفاق بیفتد، دولت به عنوان نمونه تمام عیار سازمان تحولآفرین مطرح شده است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۷ ۱۴:۰۰
لذت کشف نسبت تئاتر و فرآیند متمدن شدن/ پیشنهاد مطالعه کتاب «تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی»
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۱ ۱۶:۳۰
نقد کتاب؛ تاریخ و تامل : یادداشتهای روزانه پسربچه یهودی؛ واقعیت یا تاریخسازی صهیونیستی
کتاب «یادداشتهای روزانه» که دربرگیرنده یکی از قربانیان نوجوان نسلکشی نازیهاست، فرازها و اشارات مختلفی دارد که برخی از آنها به نفع افسانه جعلی یهود و بعضی هم در ضدیت با آن هستند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۱ ۱۲:۳۰
کتابها درباره اعدامیان یازده آبان ۱۳۴۲ چه میگویند؟
در سحرگاه روز یکشنبه، یازدهم آبانماه سال ۱۳۴۲ در میدان تیر حشمتیه تهران، دو تن را به جوخه اعدام سپردند و از آن روز، تا به امروز، نام آنها به هم آمیخته و ذکر میشود، حاج اسماعیل رضایی و طیب حاج رضایی که مرحوم طیب حاجرضایی از اهالی گود و کباده بود.
-
۱۳۹۹-۰۸-۰۷ ۱۵:۰۰
تاریخسازان گمنام و بیشکوه/ محسن آزموده
-
۱۳۹۹-۰۸-۰۷ ۱۴:۰۰
ریاستجمهوری کمال آتاتورک و الگوبرداری رضاشاه
-
۱۳۹۹/۰۸/۰۷
چیستی و چرایی ایرانشهر در گفتوگو با تورج دریایی، استاد تاریخ دانشگاه کالیفرنیا؛
ایرانشهر توهم و اغراق نیست
من کاملا با نظر دکتر طباطبایی همعقیده هستم و فکر میکنم که ایشان درست میفرمایند. اما برای من مساله ایرانشهر اولا یک مساله تاریخی در دوره ساسانی است ثانیا یک مساله فرهنگی است. به نظر من ابعاد فرهنگی ایرانشهری یا ایرانی با ما هست و ما هر قدر هم سعی کنیم، نمیتوانیم این را انکار کنیم. البته در طول تاریخ این ایده دستخوش تغییر و تحول میشود.