اقتصاد

کل اخبار:264

  • شریعتی ۱۳۹۸-۰۴-۰۳ ۱۱:۱۲

    گزارشس از چهل‌ودومین سالگرد علی شریعتی در کانون توحید؛

    دکتر، ما و بحران‌های تو درتو

    همه تنازع شریعتی با روحانیت سنتی در همین جاست. روحانیت سنتی شریعتی را نمی‌فهمد، چون این روحانیت مدام مرز می‌کشد و شریعتی مدام مرزها را می‌شکند و درکی از دین ارایه می‌کند که به تعبیر خودش گاه بی‌دین‌ها با او همدلی بیشتری می‌کنند. بنابراین از دین قرائتی همساز با آن درک جهانی ارایه می‌کند. شریعتی شیعه را در پرتو زیست اسلامی و زیست اسلامی را در پرتو زیست شرقی می‌خواند و آنگاه از کل این فرهنگ شرقی می‌پرسد که تو چه سهمی در بازسازی یک زیست مسالمت آمیز جهانی داری؟

  • ۱۳۹۸-۰۳-۲۲ ۱۳:۳۰

    کتاب «مارکس، سرمایه و جنون عقل اقتصادی» ترجمه شد

    حسین رحمتی، مترجم، از ترجمه‌ کتاب «مارکس، سرمایه و جنون عقل اقتصادی» نوشته‌ی دیوید هاروی خبر داد.

  • ۱۳۹۸-۰۳-۱۸ ۱۴:۰۰

    آیا بحران باعث پالایش صنعت نشر می‌شود؟

    در مواجهه با بحران، واحدهای ضعیف‌تر پیش از همه آسیب می‌بینند و از گردونه حذف می‌شوند اما آیا این یک فرایند طبیعی است که موجب پالایش صنعت نشر، حذف ناشران وابسته و ماندگاری حرفه‌ای‌ها می‌شود؟

  • ۱۳۹۸-۰۲-۲۲ ۱۳:۳۰

    حجت الله عبدالملکی: دست نامرئی آدام اسمیت کجاست؟

    عبدالملکی، اقتصاددان گفت: برنامه‌ریزی مبتنی بر سیاست‌های نظام سرمایه‌داری از سال ۶۸ پیگیری شده است و در ۶ سال گذشته نیز یک نگاه بسیار مفرط به اقتصاد سرمایه‌داری و بازار آزاد حاکم بوده است.

  • محمد مالجو ۱۳۹۸-۰۲-۱۴ ۱۴:۳۷

    صوت/ «نظام اقتصادی حاکم بر ایران چگونه نظامی است؟»

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۷ ۱۳:۳۰

    ورود تهیه‌کنندگان به سینما مشروط می‌شود/پایان چالش پول‌های مشکوک؟

    براساس آیین‌نامه‌ای که جمعی از تهیه‌کنندگان عضو صنوف تهیه‌کنندگی سینمای ایران تدوین کرده‌اند، اسامی تهیه‌کنندگانی که شرایط لازم برای حضور در سینما را دارند، به زودی اعلام خواهد شد.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۱۱ ۱۵:۳۰

    وقتی دموکراسی‌ها، دموکراسی را تضعیف می‌کنند

    چانگ استدلال می‌کند که هرچند به لحاظ نظری و در ظاهر، گویی کشورهای ثروتمند و موسسات عمده، مانند صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی، می‌خواهند که تمام ملل، جوامع مدرن و موفق شده باشند، در عمل، کشورهایی که در رده‌های بالاتری هستند، نردبامی را که خود آن‌ها برای رسیدن به ثروت از آن بالا رفته‌اند را از جلوی پای دیگر کشورها برداشته‌اند!

  • بازآفرینی ۱۳۹۷-۱۲-۱۱ ۱۲:۵۵

    بازآفرینی بازار

    جان مک‌میلان

    به گفته ماریو بارگاس یوسا: «اقتصاددانان گاه بهتر از رمان نویسان داستان سرایی می‌کنند.» نویسنده این کتاب سعی دارد گفته یوسا را به بهترین نحو به عمل آورد.

  • ۱۳۹۷-۱۱-۱۶ ۱۱:۰۰

    سبد کتاب‌های اقتصادی با چه موضوعاتی پر می‌شود/تئوریک یا تجاری؟

    تولیدات حوزه اقتصاد صنعت نشر ما تنها کتاب‌های نظری و تئوریک بوده که پرونده‌شان در ذهن خواننده پس از اعلام نمره قبولی در آزمون دانشگاه بسته می‌شود و کتاب‌های عمومی‌تر حوزه اقتصاد هم صرفا کتاب‌های عامه‌پسندی در ژانر موفقیت و چگونه پولدار شویم هستند.

  • یهود ۱۳۹۷-۱۱-۰۷ ۱۱:۱۰

    رابطۀ یهودیت با اقتصاد در طول تاریخ (۲)؛

    یهودیان ثروتمند؛ شایعاتی نزدیک به حقیقت

    تاریخ نشان داد که برخلاف دیدگاه عام، اکثر یهودیان کارگر و تهی‌دست هستند، اقلیت ثروتمند آن‌ها را یهودیان آلمانی سابق تشکیل می‌دهند که پس از مهاجرت به آمریکا نیز همان روش سرمایه‌داری را ادامه دادند... اینکه یهودیان بر صدر جایگاه‌های مدیریتی بانک‌های مطرح دنیا قرار دارند، مردم را بیش از پیش به این‌سو سوق می‌دهد که شاید شایعات به حقیقت نزدیک باشند.

  • ۱۳۹۷-۱۱-۰۱ ۰۹:۵۱

    حسین راغفر: انتقام محافظه‌کاران از انقلاب/کار به تحقیر آرمان انقلاب کشیده است

    استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا معتقد است که محافظه‌کاران جمهوری اسلامی، در حال تحقیر آرمانهای آن و انتقام‌گیری از خود انقلاب هستند.

  • یهود ۱۳۹۷-۱۰-۳۰ ۱۱:۱۵

    رابطۀ یهودیت با اقتصاد در طول تاریخ (۱)؛

    تجاری خانه به دوش

    در دورانی که مدیترانه کلاً در دست مسلمانان است و مسیحیان امکان تردد در جهان را ندارند، یهودیان به یگانه تجار جهان غرب تبدیل می‌شوند. یهودیان در سراسر جهان حضور دارند. زبان عبری واسطۀ آن‌ها و قوانین اعتماد لازم را برای تجارت ایجاد می‌کند. در شهرهایی که امکان روابط عادی وجود ندارد، یهودیان نماینده‌ای در دفتر صرافی خود قرار می‌دهند تا به امور رسیدگی کند. اختلافات و منازعات بر اساس قوانین تلمود توسط قضات حل‌وفصل می‌شود. حواله‌ها به عبری نوشته می‌شوند. قراردادها توسط حقوق مندرج در تلمود مورد حمایت هستند. این‌گونه است که یهودیان خانه‌به‌دوش کم‎کم به تجاری خانه‌به‌دوش تبدیل می‌شوند.

  • بازار ۱۳۹۷-۱۰-۲۹ ۱۲:۱۵

    چه چیز به چه کسی می رسد؟ چرا؟

    آلوین راث

    الوین راث، برای کارهایش در حوزه طراحی بازار، سال ۲۰۱۲ به همراه لوید شپلی جایزه نوبل اقتصاد گرفت.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۲ ۱۳:۴۰

    هرج و مرج اقتصادی امروز نتیجه سیاست های نئولیبرالی است

    حسین راغفر گفت: هرج و مرج اقتصادی که امروز شاهد آن هستیم به این دلیل است که در سه دهه اخیر دولت های ما سیاست های اقتصاد نئولیبرالی را پیاده کرده اند.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۱ ۱۲:۲۰

    یوسف اباذری مطرح کرد: نئولیبرالیسم حتی سوژه دولتمردان را می‌سازد/ در زیبایی همه با هم رقابت داریم

    یوسف اباذری می گوید: واقعیت این است که نئولیبرالیسم فقط با اقتصاد کار ندارد بلکه فرهنگ و هنر و حتی ورزش را درگیر کرده و ماجرا هم فقط مربوط به ایران نیست بلکه منطقه‌ای است.

  • مالجو ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۰:۲۳

    محمد مالجو؛

    اثر مشروطه‌ستیزی بر نظام اقتصادی در ایران امروز

    در شرایط کنونی می‌بینیم دو گرایش اصلی به‌طور توأمان میان همین نیروهای واحد فعال است: یک گرایش در حوزه سیاسی و یک گرایش در حوزه اقتصادی. در حوزه سیاسی شاهدیم نیروهای تحول‌خواهِ درون حکومت عملا الگوی تمنای نافرجام از بالا و وعده‌های توخالی‌دادن به پایین را که شکل از ریخت افتاده آرمان مشروطه است جایگزین الگوی فشار از پایین و چانه‌زنی از بالا کرده‌اند. در حوزه اقتصادی اما همین نیروها استقرار و برقراری نوعی نظام بازار آزاد یا، به زبان دیگر، نوعی نظام سرمایه‌داری متعارف را طلب می‌کنند.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۲۰ ۱۱:۲۰

    کندوکاوی در زندگی تهیدستان پس از «انقلاب اقتصادی»

    مولف کتاب خود را کندوکاوی در زندگی تهیدستان پس از «انقلاب اقتصادی» در ایران (حدفاصل سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲) و تهاجم بازار معرفی کرده است.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۱۵ ۱۷:۰۰

    شعیری: وقتی «فرهنگ» بین چرخ‌دنده‌های اقتصاد له می‌شود

    یک نشانه‌شناس با بیان اینکه شرایط اقتصادی همواره به فرهنگ آسیب زده است، گفت: فرهنگ بین چرخ دنده‌های اقتصاد، گاهی جنبه منفی پیدا کرده، گاهی محو و گاهی له شده و نتوانسته ظهور و بروز پیدا کند، همچنین منافع فردی بر منافع جمعی ترجیح داده شده است. با این وجود باید انتظار داشت فرهنگ عمومی شدیدا تضعیف شود.

  • عدالت ۱۳۹۷-۰۸-۰۹ ۰۸:۵۱

    معرفی و بررسی کتاب تاریخ مختصر عدالت توزیعی؛

    تقدم فلسفه سیاسی بر اندیشه اقتصادی

    ساموئل فلای شاکر با اذعان به تحولات مفاهیم معطوف به عدالت معتقد است که اگرچه ارسطو مطالبی درباره آنچه «عدالت توزیعی» می نامید نوشته است، و افلاطون هم مطالبی پیرامون چگونگی تقسیم دارایی در جامعه مطلوب دارد، و حتی در برخی متون قدمایی و الهیاتی نظیر تلمود مباحثی درباره دعاوی مالکانه متعارض برمی خوریم اما با تصویری گمراه کننده در این زمینه مواجهیم، نویسنده سپس دو فرضیه باطل‌کننده تصویر رایج باستانی بودن عدالت توزیعی را اینچنین مطرح می کند

  • اقتصاد ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۱۳:۱۷

    دانشنامه مختصر اقتصاد

    دیوید هندرسن

    این کتاب یکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین کتاب‌های کلاسیک در زمینه دانش اقتصادی است

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۱ ۱۳:۴۰

    اقتصاددانان ما به مسائل اجتماعی و رویکردهای مردمی توجهی ندارند

    مسعود درخشان گفت: امروز همه بحث اقتصاددانان ما حول محور تورم و نقدینگی است اما به مسائل اجتماعی و رویکردهای مردمی توجهی ندارند در حالی که چنین توجهی در غرب وجود داشته است.

  • نفت ۱۳۹۷-۰۶-۱۷ ۱۲:۵۰

    نفت و هژمونیسم امریکا

    محسن مسرت

    اقتصاد نفت شاید پیچیده‌ترین و پررمز و رازترین اقتصاد در جهان سرمایه‌دای باشد

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۹ ۱۳:۲۰

    اروپامداری تنها یک ادعاست/ مظاهر چندگانه اروپامداری

    «اروپامداری» بر این فرض استوار است که شباهتها و یکسانی های فرهنگی مشخص، مسیرهای تاریخی جوامع مختلف را شکل می دهد. اروپامداری تنها راه حل مسائل عصر ما را تقلید از مدلهای غربی می داند.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۷ ۱۲:۰۰

    سیطره فرهنگ مصرف زده ارزش های اقتصادی را به حاشیه رانده است

    سیطره فرهنگ مصرف زده و رانتی نفتی ارزشهای مثبت اقتصادی از جمله فرهنگ کار و تولید و مشارکت و قناعت را به حاشیه برده است و شهرهایی بی قواره وبی نسبت با تولید و ارزشهای تولیدی بوجود آورده است.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۱۴:۴۰

    مهم ترین مسئله ایران توسعه نیافتگی است/ عدم شفافیت در اقتصاد

    استاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: یک ویژگی منحصر به فرد اقتصاد ایران، مسئله عدم شفافیت است. شدت مناسبات رانتی با شدت عدم شفافیت مرتبط است ونسبت مستقیم دارد.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۱۶ ۱۵:۲۰

    کتاب «جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران» منتشر شد

    کتاب «جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران» از مجموعه کتاب های اندیشنامه سیاست خارجی و حاصل تلاش رضا رحمتی منتشر شد.

  • اقتصاد ۱۳۹۷-۰۵-۱۴ ۱۵:۱۴

    گفتارهایی در روش‌شناسی علم اقتصاد

    موسی غنی‌نژاد

    اوج نفوذ اندیشه‌های پوزیتیویستی در اندیشۀ اقتصادی مدرن درست در زمانی روی داد که پوزیتیویسم اولیۀ طرفدار اثباتِ صحتِ تجربی در علوم طبیعی رو به زوال نهاده بود و جای خود را به نوعی رویکرد «فرضیه‌ای استنتاجی» می‌داد.

  • ۱۳۹۷-۰۴-۲۷ ۱۲:۲۰

    کلید علم در قفل اقتصاد نمی چرخد/ کشور با روزمرگی اداره می‌شود

    ضرورت استفاده از توانایی‌ دانشگاهیان درحل مشکلات اقتصادی بارها از سوی رهبر معظم انقلاب مورد مطالبه قرار گرفته و به دلیل عدم استفاده از این ظرفیتها، راهکارهای اقتصادی تاکنون راهگشا نبوده است.

  • ۱۳۹۷-۰۴-۱۱ ۱۲:۰۰

    راغفر: مشکلات امروز ناشی از سیاست های تعدیل اقتصادی است

    حسین راغفر گفت: آنچه امروز در جامعه ما رخ داده محصول فرسایش اخلاق در جامعه است که ناشی از همین سیاست های اقتصادی پس از جنگ است.

  • ۱۳۹۷-۰۴-۰۵ ۱۳:۴۰

    سیاست های نئولیبرالی دهه ۷۰ ریشه مشکلات امروز کشور است

    ناصر فکوهی استاد دانشگاه تهران گفت: اقتصاد نئولیبرالی نخبه گرا در کشور ما از دهه ۷۰ مرجع شد که تبعات بسیاری با خود داشت و این سیر قهقرایی ما را به شرایط امروز رساند.