نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۱ ۲۰:۲۹

    مولانا؛ روایتِ ادیبی ورای زمان و مکان

    «حیات انسانی پنج گزاره‌ی معرفت شناختی و تجربی مشترک دارد و شاید بشود گفت همه‌ی تقلّاهای معرفت‌شناختی بشری گرد این پنج گزاره شکل گرفته: اله/انسان/زندگی/مرگ/عشق. در سرتاسر هستی بشری، مولاناست شاید که به طرزی مبسوط و متعهدّانه به طرح و تبیین این پنج گزاره در شعرش کوشیده و بنابراین می‌شود او را به عنوان جامع‌ترین دایره‌المعارف مواجه با کلان گزاره‌های هستی بشری شناخت. این است که مولانا را از آن همه‌ی بشریّت می‌کند.»

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۱ ۱۹:۱۹

    مورخ در تاریخ‌نویسی متأثر از حافظه تاریخی مردم زمان خود است

    پیش‌نشست دوم «همایش ملی تاریخ فرهنگی در ایران» با حضور سیروس نصراله‌زاده، فرزانه گشتاسب، محمدامیر احمدزاده و یاسر ملک‌زاده برگزار شد.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۱ ۱۹:۱۷

    نگاه مولانا به جهان در گفت‌وگو با علی اصغر باباصفری

    مولانا ائتلاف و پیوستگی گردون، آسمان و افلاک را به‌واسطه عشق می‌داند و معتقد است که بدون عشق همه‌جا تیره‌وتار است. عشق است که همه خمیدگی‌ها را به‌راستی و درستی تبدیل می‌کند و بی‌عشق همه‌چیز خمیده، راکد و بی‌وجود است و همین نگاه عاشقانه است که چنین شور و حسی را در اشعار مولانا ایجاد کرده و در نگاه و بینش او شور و نشاط در جهان هستی به‌واسطه عشق است و همه ذرات هستی از عشق، در جوش و خروشند.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۱ ۱۹:۱۴

    همایش بزرگداشت مولانا برگزار شد

    همایش یک‌ روزه بزرگداشت مولانا در سه بخش به کوشش پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، بنیاد ایران ‌شناسی و با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی شنبه ۹ مهر ۱۴۰۱ در سالن آمفی تئاتر پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۱ ۱۹:۱۲

    انسان در قبال تصدیقاتش مسئولیت اخلاقی دارد

    بیست‌وهفتمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی دربارهٔ سهروردی به «ظرفیت‌های حکمت سهروردی در فلسفهٔ اخلاق» اختصاص داشت که با سخنرانی دکتر احمد فاضلی در روز چهارشنبه ۳۰ شهریورماه برگزار شد.