کل اخبار:973
-
۱۳۹۶-۰۵-۰۲ ۱۷:۰۰
نقد برخی اساتید به مصوبه مجلس در باب جرم شناخته شدن سرقت علمی
در واکنش به مصوبه مجلس در باب جرم شناخته شدن سرقت علمی برخی از اساتید علی رغم ابراز مسرت از این موضوع بر این مصوبه نقدهایی ابراز کرده اند.
-
۱۳۹۶-۰۵-۰۲ ۱۱:۰۰
مجموعه داستانی صادق کرمیار رونمایی میشود
تازهترین مجموعه داستان صادق کرمیار با عنوان «فریاد در خاکستر» رونمایی و نقد میشود.
-
۱۳۹۶-۰۴-۲۴ ۱۴:۲۰
کتاب «تاریخ و فرهنگ شیعه در آسیای جنوب شرقی» نقد شد
کتاب «تاریخ و فرهنگ شیعه در آسیای جنوب شرقی» نوشته دیکی سفیان توسط محمد فیصل موسی نقد و در یک نشریه بین المللی اندونزیایی منتشر شد.
-
۱۳۹۶-۰۴-۱۷ ۱۱:۰۰
سخنگوی انجمن جایزه قلم زرین: آثار برگزیده جشنواره ها باید نقد شوند
سخنگوی انجمن جایزه قلم زرین با تاکید بر اینکه در داوری ها باید بدون توجه به نام نویسنده و ناشر خود اثر در نظر گرفته شود،، نقد آثار برگزیده جشنواره ها را گامی در جهت رشد ادبیان کشور دانست.
-
۱۳۹۶-۰۴-۱۴ ۰۸:۳۹
«برترین فیلمنامه های جهان» بررسی شدند
موسسه خانه کتاب شماره دوازدهم فصلنامه «نقد کتاب هنر»را منتشرکرد از مهمترین موضوعات مطرح شده در این فصلنامه گزارش نشستی است که در دیماه سال 1395 برای نقد و بررسی مجموعه «برترین فیلمنامه های جهان» با حضور رامتین شهبازی و شادمهر راستین برگزار شد
-
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۰:۲۳
نگاهی به کتاب آیینها و نمادهای تشرف (اسرار تولد و نوزایی) میرچا الیاده؛
دیدگاهی فراتاریخی به آیین
الیاده به سراغ الگوهای تشرفی در جهان مدرن میرود؛ یعنی به سراغ تجربۀ دینی مردمانی که دیگر هیچ تجربۀ دینی در معنای دقیق کلمه ندارند و در نوعی زندگی تقدسزداییشده و در جهانی تهی از قداست میزیند. وی معتقد است که انسان غیردینی اعصار جدید چه بخواهد و چه نخواهد به الگوهای رفتاری، باورها و زبانِ homo religiosus (انسان دینورز) ادامه میدهد.
-
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۵:۰۰
گناهکاران در امنیتاند/ تحلیلِ انتقادی «روالِ عادی»
نمایشنامه روال عادی نوشته «ژان کلود کریر» (۲۰۰۲)، فیلمنامهنویس مشهور فرانسوی، همکار لوئیس بونوئل، مؤسس و مدیر مدرسه ملی سینما، رماننویس و نمایشنامهنویس است.
-
۱۳۹۶-۰۴-۰۳ ۱۵:۲۰
تکیه بر باد/ نقدی بر فیلم «رگ خواب»
به غیر از سکانس پایانی فیلم که صحنهای زائد است - اگر نگوییم تمسخری است به شعور تماشاگر- چند ایراد جزئی موجب خدشهدارشدن روایت «رگ خواب» شده است. این ایرادها هم با چیدمان صحنهها و کموزیادبودن آنها مرتبط است و به متن بازمیگردد.
-
۱۳۹۶-۰۳-۳۰ ۱۳:۴۰
تازگی یک ژانر قدیمی/ نقد رمان «زمستان مومی» اثر صالح طباطبایی/ امیرعلی نجومیان
زمستان مومی اثر داستانی بسیار گیرایی است زیرا خواننده را در مسیر حل این معما گامبهگام پیش میبرد و او را لحظهای به حال خود رها نمیکند و با نهایت ظرافت، سررشتههایی که در بخشهای بعدی داستان به هدفهای مشخصی ختم میشوند به دست خواننده میدهد.
-
۱۳۹۶-۰۳-۲۷ ۱۵:۴۰
شهود و آواز/ نگاهی به نمایشهای شنیدن، چلگیس و مطرب، کار امیررضا کوهستانی، حسین جمالی و بهزاد فراهانی
«شنیدن»، اجرای قدیمی از امیررضا کوهستانی است که در سال ٩٤ در تالار چارسو اجرا شده و اینبار رپرتوار آن در تالار مستقل تهران اجرا میشود، اما دو اجرای چلگیس، نوشته و کار حسین جمالی و مطرب، نوشته و کار بهزاد فراهانی به دلیل ایرانیبودن و کمدیموزیکالبودن با هم وجوه مشترکی دارند. با هم در ادامه نقد این آثار را میخوانیم:
-
۱۳۹۶-۰۳-۲۷ ۱۴:۰۰
صدرور بیرویه مجوز نشر و تولید کتابهای بیارزش
مدیر انتشارات فصل پنجم با بیان اینکه دانش تولید کتاب بر اساس تجربه و بهتدریج کسب میشود، گفت: از جمله مسائلی که به تولید کتابهایی فاقد ارزش فنی و محتوایی منجر میشود، صدور بیرویه مجوز نشر است.
-
۱۳۹۶-۰۳-۰۱ ۱۳:۰۰
شنگول من منگول من/ نگاهی به نمایش «بیپدر»از سیدمحمد مساوات
علاوه بر متن نمایش که از سادگی آغاز میشود و به پیچیدگیهای فلسفی میرسد و اصلا انتخاب هوشمندانه داستانی آشنا و ساده برای بیان مفهومی فلسفی و دشوار، نشان از آگاهی و توانایی نویسنده دارد؛ نویسندهای که بر واژهها مسلط است و آنها را به بازی میگیرد، درعینحال نباید فراموش کرد که بخشی از موفقیت این نمایش، مرهون کارگردانی خلاقانه و بازیهای درخشان همه بازیگران است.
-
۱۳۹۶-۰۲-۲۳ ۱۳:۳۰
تکنویسی از بُرشهای گذرا/ نقدی بر «ماجرای نیمروز» محمدحسین مهدویان
«ماجرای نیمروز» فرزند زمانه اعتدال است؛ اعتدال نه به معنای ریشهشناسانه کلمه که فارابی آن را عدلورزی، فعلیتبخشیدنِ عدل و برافراشتهکردن عدالت میداند، بلکه به معنای امروزی و سیاستورزانهاش؛ یعنی نه سیخ بسوزد و نه کباب. فیلم، روایتگر یکی از پیچهای مهم تاریخی پس از انقلاب ٥٧ است؛ یعنی دهه ٦٠.
-
۱۳۹۶-۰۲-۲۰ ۱۰:۱۴
نقدی بر پرونده «ایرانشناسی ایرانی» منتشره در شمارۀ ۱۳ نشریه فرهنگ امروز؛
ایرانشناسی در ایران؛ از امکان تا ضرورت
ایرانشناسی علمی است که فرهنگ ایران را بهعنوان یک کل واحد و مجموعۀ پیچیده مینگرد و هریک از مظاهر آن را بهعنوان یک عنصر فرهنگی در زمینۀ این کل و در ارتباط با سایر اجزای این مجموعه مطالعه میکند. این تعریف هیچیک از سایر علوم انسانی را در بر نمیگیرد و بهعنوان یک رشتۀ کارآمد، عمیق، دشوار و زیبا قابل طرح و دفاع است.
-
۱۳۹۶-۰۲-۱۹ ۱۵:۳۰
از این قاعده بیپروایی/ ٣ نمایش «تو با کدام باد میروی؟» «آدم، آدم است» و «بوفکور» در یک نگاه
سه نمایش «تو با کدام باد میروی؟»، «آدم آدم است» و «بوف کور» هر سه از منظر ساختاری شبیه هم هستند هرچند هر کدام شیوه اجرائی خود را دارد.
-
۱۳۹۶-۰۲-۱۳ ۱۲:۰۰
نقدی بر آثار هوشنگ گلشیری در نمایشگاه کتاب
مجتبی هوشیار محبوب با دو اثر داستانی و اثر انتقادی درباره آثار هوشنگ گلشیری در نمایشگاه سیام کتاب تهران حضور پیدا میکند.
-
۱۳۹۶-۰۱-۲۸ ۱۲:۰۸
نقدی بر ویرایش دائرةالمعارف بزرگ اسلامی؛
ویرایش از منظر دائرةالمعارف بزرگ (!)
صورت چاپشدۀ مقالۀ مقالۀ نگارندۀ این سطور در این دائرةالمعارف بزرگ (!) مرا بسیار حیرتزده کرد و با توضیحات اینجانب برای خوانندگان این مجله و گردانندگان دائرةالمعارف بزرگ اسلامی نیز پر از شگفتی خواهد بود. اینهمه خطا و غلط آشکار آن هم تنها در ۳ ستون دایرةالمعارفی که نشان از کمسوادی و بیمسئولیتی دارد، جز شگفتی، حس تأسف و تأثر مرا نیز برانگیخته است.
-
۱۳۹۶-۰۱-۲۸ ۱۱:۰۰
نقدی بر مدخل «خمینی، روح الله» در دایره المعارف بزرگ اسلامی
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی، کتاب «نقدی بر مدخل خمینی، روح الله در دایرة المعارف بزرگ اسلامی» را به قلم سهراب مقدمی شهیدانی و میثم عبداللهی منتشر کرده است.
-
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۳:۰۰
کمترین نقدهای کتاب در کدام زمینهها انجام شدهاست؟
بر اساس آمار جشنواره نقد کتاب در سال گذشته، در این سال، گویی در پنج حوزه علوم قرآنی، علوم سیاسی، علوم تربیتی و روانشناسی، ادبیات عرب، و اسلام و ایران، اثری منتشر نشده است تا کسی یا کسانی با نقد آنها نشان بدهند که این آثار را مجدانه خوانده و در آنها تأمل کردهاند! پرسش جدی این است که آیا در این عرصهها هیچ اثر قابل توجه و بحثانگیزی منتشر نشدهاست؟
-
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۱:۲۱
آفرینش از هیچ/ نقد نمایش «ولپن» با طراحی و کارگردانی مهدی کوشکی
نمایش «ولپن»، نوشته بن جانسون اجرای مجددی از نمایشی است که مورخ مهرماه سال ١٣٩٠ در مجموعه تئاتر شهر که کارگاه نمایش آن زمان و پلاتو اجرای فعلی است بر صحنه رفت و اجراهای موفقی را تجربه کرد.
-
۱۳۹۶-۰۱-۱۴ ۱۸:۲۰
کتابی درباره یک جاهطلب
علی نامجو-روزنامهنگار حوزه هنر، در یادداشتی به بررسی کتاب «کریستوفر نولان»، گردآوری و تالیف امیررضا تجویدی، پرداخته؛ کتابی که در آن درباره کریستوفر نولانِ فیلمساز، پیش و پس از ورود به صنعت هالیوود، نوشته شده است.
-
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۰:۴۰
کلنجاررفتن با مشتی ایده تکراری
ارجاعِ مراد فرهادپور به «مقدمهای بر رستم و اسفندیار» اثر شاهرخ مسکوب در سخنرانی اخیرش٢ به شیوهای اشاره دارد که در غرب رواج داشت و اینجا کمتر اتفاق افتاده است. بازخوانی شاهنامه بهقصد بیرونکشیدن مفاهیمی که بهکارِ امروز ما بیاید و نه حفظ و ازبَرخوانی شاهنامه و نه نشستن در کنجِ عافیت کتابخانهها و ردزدن و تطبیق نسخ موجود شاهنامه در فلان کشور و توسط فلان نسخهپرداز.
-
۱۳۹۵-۱۲-۱۸ ۱۶:۰۰
رمان منیرالدین بیروتی نقد میشود
کتاب «ماهو» نوشته منیرالدین بیروتی جمعه (۲۰ اسفندماه) در سرای ناشران قم، نقد و بررسی میشود.
-
۱۳۹۵-۱۲-۱۸ ۱۵:۴۰
فرشتهای بر بالای شانه/ درباره نمایش موفق «حرفهای» کیانیان در سالن پالیز
اما مهمترین امتیاز حرفهای، طنز بسیار قوی درونی آن است که همراه با طنز آشکار حتی بار اصلی محتوایی نمایش را برعهده میگیرد.
-
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۶:۲۰
علیه توهم فلسفه دانی
میگوییم توهم فلسفه دانی و نه فلسفهدانی، چرا که این آثار حتی در سطح فلسفه دانی نیز به مخاطبان چیزی ارایه نمیکنند. اما مساله مهمتر فلسفه ورزی است، یعنی واداشتن مخاطب به فکر کردن و دست و پنجه نرم کردن ذهن او با مفاهیم و استدلالها و پیچ و خم آنها.
-
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۹:۱۶
نقدهایی به مقاله «فریب فرهنگ»؛
مخاطب کیست؟
در طول تاریخ حتی در کشورهای مترقی و با سرانۀ مطالعۀ بالا، اکثریت روشنفکر نداشتیم؛ اما در بسیاری از آن کشورها جامعهای داشتیم که گوش شنوای روشنفکران بودند؛ بنابراین در تعریف اهداف تبلیغ نیز باید دقت بیشتری داشت، حتی در زمان نقد نیز باید بپرسیم که مخاطب ما کیست.
-
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۴۰
نقدهای غرضورزانه بر «هفت» تاثیر ندارد/پاسخگویی بهجای حاشیهسازی
مدیر گروه اجتماعی شبکه سه سیما درباره خبرهایی مبنی بر تعطیلی برنامه سینمایی «هفت» یا تغییر مجری آن به دلیل مطالبی که درباره جشنواره فیلم فجر ارائه کرد، توضیح داد.
-
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۵:۰۰
روایت روزگار خراب/ نقدی بر «سنگ و سایه» محمدرضا صفدری
محمدرضا صفدری «سنگ و سایه» را «یک بازی بلند» نامیده است؛ شاید ازآنرو که داستان او بر اساس منطق بازی بنا شده است.
-
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۳:۰۰
پرتگاه ملودرام و باقی ماجراها
فیلم های ملودرام جشنواره امسال چگونه بودند؟
-
۱۳۹۵-۱۱-۲۳ ۱۰:۱۸
نقد آرا هگل درباب فلسفه تاریخ؛
فرشته تاریخ
هنگامی که همهچیز به شیوه هگلی از پیش تعیین شده و گذار از مراحل مختلف تاریخی اجتنابناپذیر اعلام گردیده و وقوع هر رویدادی، حتی نوع جابرانه و ظالمانه آن، برای رسیدن به فرجام نهایی، وآرمانشهر وعده داده شده مثبت و ضروری ارزیابی گردیده، و خلاصه در حالی که همه امیدها و آرزوها به آیندهیی دور و دراز و خارج از اراده ما واگذار شده، ناگهان بر خلاف همه پیشبینیها و حساب و کتابها، فرشته تاریخ در زمان حال و در «اکنون» ظهور میکند و اراده و شعاع تاثیرش تمامی محاسبات و معادلات را برهم میریزد.