رضا داوری اردکانی

کل اخبار:348

  • ۱۳۹۵-۰۱-۲۳ ۱۲:۲۰

    دومین جایزه‌ «دکتر رضا داوری‌‌اردکانی» برگزار می‌شود

    مرکز فرهنگی شهر کتاب، دومین دوره جایزه «دکتر رضا داوری‌اردکانی» را به پایان‌نامه‌ برتر فلسفه در مقطع دکترای این رشته اعطا می‌کند.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۲۲ ۱۰:۲۰

    شهيد آويني هنگام شهادت كتاب شايگان مي‌خواند

    بعد از پايان جنگ تحميلي كه وقت بيشتري براي مطالعه‌ پيدا كردند، كتاب‌هاي دكتر «داوري اردكاني» را با علاقه مي‌خواندند. آثار «داريوش شايگان» و «سيد حسين نصر» را هم مطالعه مي‌كردند. هنگام شهادت كتاب «آسيا در برابر غرب» دكتر شايگان در كيف سفري‌شان بود.

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۵-۰۱-۲۱ ۰۹:۵۷

    رضا داوری اردکانی؛

    ما آینده خودمانیم

    آینده ‌نگری شرایط و لوازم خاص دارد و آینده ­نگران علاوه بر تخصصی که دارند معمولاً از اطلاعات و معلومات تاریخی و علمی و فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی برخوردارند ولی آینده ­نگری نه یک تخصص است و نه داشتن علم و اطلاعات برای رسیدن به آن کافی است. این معلومات و اطلاعات باید با خودآگاهی به امکان‌­های کشور و توانایی­‌های مردمی که باید آینده را بسازند توأم شود.

  • داوری ۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۳:۵۱

    آفاق فلسفه در سپهر فرهنگ

    گفتگوهای حامد زارع با رضا داوری اردکانی

    گفتگوی با متفکران و ثبت ناگفته‌های آنها، هم مجالی فراهم می‌آورد برای آشنایی بیشتر با متفکر و نزدیک‌تر شدن و انس گرفتن خوانندگان با او، هم زمینه‌ای می‌شود برای ثبت بخشی از تاریخ شفاهی ما و منبعی برای تحقیقات آتی.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۰:۳۰

    داوری اردکانی: کشوری که کشاورزی ندارد،‌ هیچ ندارد/ بدون کشت، صنعت هم نخواهیم داشت

    رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم در مراسم تجلیل از مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی کشور با بیان اینکه کشوری که کشاورزی ندارد،‌ هیچ ندارد، گفت: بدون کشت، صنعت هم نخواهیم داشت.

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۴-۱۲-۱۸ ۰۹:۰۸

    رضا داوری اردکانی؛

    عقل­گرایی، نقل­گرایی در سیر و بسط تاریخ ایران

    بحث فقیهان بحث عقلی است. نقل را باید فهمید. همه که نقل را یکسان نمی‎فهمند. اگر اینطور بود، اگر همه یکسان نقل را می‏فهمیدند، علم دین اصلاً موضوع نداشت. اصلا علم تفسیر و روایه و اصول و ... لزومی نداشت. دین از عقل جدا نیست. آدمی از عقل جدا نیست. این زندگی و نظام زندگی از عقل جدا نیست. فقه و علم دین هم در متن این زندگی است و نمی‏تواند از عقل جدا باشد.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۶ ۱۲:۰۰

    «آفاق فلسفه در سپهر فرهنگ» در گفت‌وگو با رضا داوری اردکانی

    گفت‌وگوهای تفصیلی حامد زارع، روزنامه‌نگار حوزه اندیشه با رضا داوری اردکانی فیلسوف معاصر ایرانی ورئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در کتاب «آفاق فلسفه در سپهر فرهنگ» منتشر شد.

  • طباطبایی ۱۳۹۴-۱۲-۱۲ ۱۷:۵۳

    صوت/ برنامه‎ریزی توسعه در آرای رضا داوری‎اردکانی

    سید محمدتقی طباطبایی

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۲ ۱۲:۴۵

    داوری اردکانی: آینده نگری از لوازم مدرنیته است/ علم جدید قدرت کارسازی دارد

    داوری اردکانی در مراسم گرامیداشت روز جهانی آینده گفت: اگر بخواهیم آینده نگری را بشناسیم، مدرنیته را باید بشناسیم؛ یعنی آینده نگری از لوازم مدرنیته است.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۰۹:۱۸

    مراسم گرامیداشت روز جهانی آینده برگزار می شود

    دومین مراسم گرامیداشت روز جهانی آینده با حضور رضا داوری اردکانی، آیت الله محقق داماد و عبدالرحیم گواهی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۹:۳۰

    کشور ما همواره کشور علم بوده است

    داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم درمراسم گرامیداشت روز مهندسی و تجلیل از مهندسان برجسته کشور گفت:در میان مردم جهان تنها ما بودیم که علم یونانی، هندی و چینی را فرا گرفتیم و بر آنها افزودیم.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۵ ۱۳:۴۵

    آثار داوری‌اردکانی و کریم مجتهدی کتاب درسی دانشگاه می‌شود

    کتاب‌های «ما و تاریخ فلسفه ایرانی» اثر رضا داوری‌اردکانی و «ایرانیان با فلسفه‌های جدید غرب» نوشته کریم مجتهدی با تایید شورای علمی بررسی کتب و متون علوم انسانی به‌عنوان کتاب‌های دانشگاهی انتخاب شدند.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۴ ۱۲:۴۵

    اروپا بیرون خودرا خوب نمی شناسد/ داعش؛ دمل چهره جهان توسعه نیافته

    داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم در دیدار با پروفسور اشتنگر، رئیس انجمن بین المللی میان فرهنگی گفت: ما به عمق تاریخ اروپا توجه نکرده ایم اما اروپا هم بیرون اروپا را خوب نمی شناسد.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۱۳:۱۵

    گفتگوهای حامد زارع با رضا داوری اردکانی منتشر می شود

    گفتگوهای تفصیلی حامد زارع، روزنامه نگار حوزه اندیشه با رضا داوری اردکانی فیلسوف معاصر ایرانی ورئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در کتاب «آفاق فلسفه در سپهر فرهنگ» به زودی منتشر می شود.

  • خردسیاسی ۱۳۹۴-۱۰-۲۹ ۱۱:۱۰

    خرد سیاسی در زمان توسعه نیافتگی

    رضا داوری اردکانی

    این کتاب متضمن خلاصه مطالبی است که در ده پانزده سال اخیر توسط رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم نوشته شده است.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۱۶:۴۵

    داوری اردکانی: جامعه ما علوم انسانی را به رسمیت نمی‌شناسد

    استاد فلسفه دانشگاه تهران گفت: جامعه ما علوم انسانی را به رسمیت نمی‌شناسد و به این علم اهمیت نمی‌دهد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۱۶ ۱۷:۳۰

    داوری اردکانی: تاریخ علم جدید، تاریخ نقد است

    داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم در همایش بزرگداشت ابن هیثم گفت: تاریخ علم جدید، تاریخ نقد است و بدون نقد، علم میسر نمی‌شود.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۱۵ ۱۲:۱۵

    داوری‌اردکانی: حجت‌الاسلام احمدی حساب کتاب‌های «سمت» را دارد

    رضا داوری‌اردکانی، فیلسوف در مراسم اعطای ششمین جایزه علمی «استاد دکتر علیمحمد کاردان» و تجلیل از مقام علمی حجت‌الاسلام دکتر احمد احمدی، رییس سازمان انتشارات «سمت» گفت: دکتر احمدی، از کتاب‌های منتشر شده انتشارات «سمت»‌ به کسی هدیه نمی‌دهد. وی حساب کتاب‌های این سازمان را دارد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۱۳ ۱۳:۰۰

    بزرگداشت ابن هیثم با حضور داوری اردکانی

    همایش بزرگداشت ابن هیثم، دانشمند بزرگ جهان اسلام با عنوان جهان‌بینی نور به میزبانی فرهنسگتان علوم برگزار می‌شود.

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۰۸:۵۷

    رضا داوری اردکانی؛

    ملاحظاتی درباره حکمت

    آیا حکمت ایمانیان همان حکمت عارفان است؟ نظر شمس تبریزی هر چه باشد شیخ بهاءالدین عاملی حکمت ایمانیان را در برابر حکمت یونانیان قرار داده است. اهل فلسفه ما از همان آغاز که به جستجو و آموزش فلسفه پرداختند حکمت را عین فلسفه یا وجه و صورتی از آن دانستند.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۷ ۰۹:۰۰

    کشور ما دانشمند دارد اما نظام علمی نه

    داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم در سرمقاله نشریه فرهنگستان علوم آورده است: کشور ما دانشمند و پژوهشگر دارد اما نظام علم و پژوهش ندارد و به این جهت پژوهش ها هماهنگ نیست.

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۴-۰۹-۰۱ ۰۹:۲۹

    گزارشی از سخنرانی رضا داوری اردکانی در همایش «حکمت و معنویت» (۲)؛

    عوامانه و غیرعوامانه بودن، شکاف بین حکمت و فلسفه

    حکمت یک اختلاف بزرگ با فلسفه دارد، بدین معنا که فلسفه برای اهلش است. فلسفه بحث و نظر است یعنی قابل چون‌وچراست، قابل رد و اثبات است؛ لذا نظر را از فلسفه نمی‌شود گرفت اما بحث را از حکیم می‌توان گرفت. بیشتر آنچه به نام حکمت ضبط و نقل شده برای مردم مفهوم است و حتی گاهی ممکن است به سخن عوامانه شبیه باشد، اما در باب فلسفه این‌گونه نیست.

  • داوری اردکانی ۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۱۵:۴۶

    صوت/ نظم در فلسفه یونانی

    رضا داوری اردکانی

  • داوری اردکانی ۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۰۸:۵۲

    داوری‌اردکانی در سمینار علوم ریاضی و چالش‌ها؛

    علم جدید و جهان ریاضی

    با طرح ریاضی است که تکنولوژی جدید پدید می آید و جهان مسخّر می شود و مگر تکنولوژی کنونی صورتی از تحقق ریاضیات نیست. اصلاً کوشش برای یکی کردن منطق و ریاضی اثبات این قضیه بود که ریاضیات علمی در کنار علوم دیگر و مثلاً بالاتر از آنها نیست بلکه صورت همه علوم است.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۳:۱۰

    امروزه ریاضی مدخل علوم نیست بلکه همه علوم ما ریاضی است

    رئیس فرهنگستان علوم در سمینار علوم ریاضی و چالشها گفت: اگر ریاضی نباشد، همه علوم فعلی بهم می ریزد. ریاضی فقط مدخل علوم نیست بلکه همه علوم ما ریاضی است. به این جهت پیشرفت ریاضی، نشانه پیشرفت علم است.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۰۸:۴۰

    رضا داوری در نشست یادروز حافظ در مرکز فرهنگی شهر کتاب؛

    حافظ متفکر است، اما فیلسوف نیست

    مردم از حافظ چه می‌خواهند که با هر نوع طرز تفکر، بینش و روشی که دارند حافظ پاسخگوی آن‌هاست؟ چرا مردم با حافظ انس دارند؟

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۷:۴۰

    داوری اردكانی: صورت و معنای شعر حافظ یکی است

    رضا داوری اردكانی، استاد فلسفه در «همایش حافظ» گفت: شعر حافظ صورت و معنای یكسانی دارد؛ یعنی درون و بیرونش یكی است و با تأمل بر آن هربار می‌توان مفاهیم جدیدی استخراج كرد.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۰:۱۰

    داوری: لزومی ندارد هنرمند، فیلسوف هم باشد/ شعر آموختنی نیست

    رضا داوری اردکانی با بیان اینکه ما از شاعر توقع نداریم فلسفه بگوید، گفت: علم با روش‌هایی تعلیم داده می‌شود اما شعر امری آموختنی نیست و علم به شمار نمی‌رود.

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۹:۲۱

    رضا داوری اردکانی/ بخش دوم؛

    علم و بنای عالَم اسلامی

    جامعه‌شناسی، اقتصاد، مردم‌شناسی، تاریخ غربی و... بحران‌های جامعه‌ی غربی را حل كرده است حالا ما با آن‌ها می‌خواهیم مسائل خودمان را حل كنیم؟ آن‌ها پاسخ به مسائل ما نیستند، پاسخ به مسائل دیگری است؛ اما ما از آن جهان بحرانی جدا نیستیم بحران آن جهان، بحران ما هم می‌شود، چنان‌كه بحران ما بحران آن‌ها هم می‌شود، به این جهت ما نمی‌توانیم از آن علم جدا باشیم چنان‌كه فیزیك مستقلی نمی‌خواهیم بسازیم، جامعه‌شناسی و اقتصاد مستقلی هم نمی‌توانیم بسازیم؛ اما اقتصاد و جامعه‌شناسی ما باید پاسخ به مسائل ما باشد.

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۴-۰۷-۱۲ ۰۹:۰۴

    رضا داوری اردکانی /بخش اول؛

    ما و مواجهه با علم جدید

    علم و تكنولوژی چنان اهمیت دارد كه هیچ قومی نمی‌تواند از آن صرف‌نظر كند. علم و تکنولوژی استوانه‌ی عالم غربی و عالم توسعه‌یافته است. توسعه با علم صورت گرفته است و هر قومی كه فكر توسعه باشند ناگزیر باید علم داشته باشد. کم‌وبیش در این ۲۰، ۳۰ سال اخیر این توجه پیدا شده است كه چه نیازی به علم داریم؟ چرا باید به سمت علم برویم؟ چگونه باید در راه علم برویم و چه مشکل‌ها و موانعی در راه علم ما وجود دارد؟