دانشگاه

کل اخبار:3188

  • ۱۳۹۸-۰۲-۳۱ ۱۲:۰۰

    دانشگاههایی که بهترین عملکرد را در جذب هیئت علمی داشتند

    دانشگاه‌هایی که عملکرد خوبی در رعایت تقویم زمانی جذب داشتند در جلسه هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی شدند.

  • نقد ۱۳۹۸-۰۲-۲۸ ۱۱:۴۰

    «نقد نو» و جبهه‌گیری کرسی‌های دانشگاهی مقابل آن؛

    نقد دانشگاهی و نظریه

    پاسداران نقد دانشگاهی، به‌ویژه در گروه ادبیات فارسی، تفسیر معرفتی را بر تفسیر تحلیلی ترجیح می‌دهند، زیرا ارزیابی علم یا معرفتِ به‌کاررفته در تفسیر، مثل رجوع به مآخذ و منابع متعدد و ارائۀ کتابنامه‌ای مطول، بسیار مطمئن‌تر و آسان‌تر است تا ارزیابی تفسیری که بر مفروضات مارکسیسم یا فرویدیسم یا پدیدارشناسی استوار باشد.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۱۴:۰۰

    فرایند تایید اولویت های دانشگاهی متقاضیان جذب اعلام شد

    مرکز جذب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری روند چگونگی تایید ۳ اولویت متقاضیان جذب به عنوان دانشگاه مقصد را تشریح کرد.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۱۳:۰۰

    جزئیات پذیرش کاردانی نظام جدید اعلام شد/ پذیرش بدون آزمون ۳۰ رشته

    جزئیات پذیرش دوره‌های کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه‌ای و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی سال ۱۳۹۸ اعلام شد.

  • تاریخ ۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۱۱:۰۹

    یادداشتی دربارۀ نظریه و تاریخ اجتماعی؛

    نه آنکه عطار بگوید...!

    مهم‌ترین کلیدواژه در بستر تفهمی مطالعات تاریخ اجتماعی، «جهانِ زیسته» است و این محور، آن‌چنان مستحکم است که اجازه نمی‌دهد نظریه‌های بیگانه با زمانه و زمینۀ بومیِ یک پژوهش، در چنان مطالعه‌ای، ارج و قدر و اهمیتی داشته باشند. حتی بهترین نظریه‌های برآمده از زمانه‌ها و زمینه‌های دیگر و حتی آن‌هایی که مبتنی بر دانش تفصیلیِ راجع‌به زیست‌جهان‌های دیگرند، باز نمی‌توانند به‌طور عام برای همۀ زیست‌جهان‌ها به کار آیند.

  • رمان ۱۳۹۸/۰۲/۱۶

    گفت‌وگو با محمدجواد جزینی (۲)؛

    رمان نویسان جوان درگیر فرم

    نویسندگان جوان گاهی اوقات از سر ناپختگی مبهم می‌نویسند. آن پیچیدگی که ما به‌عنوان ارزش به آن نگاه می‌کنیم در بعضی از نویسندگان جوان باعث دردسر شده است؛ برای مثال، رمانی را چند بار می‌خوانیم و اصلاً متوجه نمی‌شویم چه می‌گوید! این مسئله به ناپختگی، کم‌تجربگی، بی‌تجربگی و ناتوانی نویسنده در بسامان کردن آن داستان بازمی‌گردد.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۱۵ ۱۰:۰۰

    ممنوعیت فعالیت ۳ دانشگاه وابسته به دستگاه اجرایی رفع شد

    معاون آموزش وزارت علوم گفت:مؤسسه شهیدقدوسی وابسته به قوه قضائیه، دانشگاه صدا و سیما و دانشگاه‌های علوم انتظامی از مصوبه شورای عالی اداری مستثنی شدند با این شرط که بر مأموریت خود متمرکز شوند.

  • فلسفه و دانشگاه ۱۳۹۸/۰۲/۱۵

    علم و اخلاق در گفت‌وگو با دکتر موسی اکرمی؛

    از ضرورت اخلاق حرفه‌ای تا شرایط تحقق رفتار اخلاقی در فعالیت علمی

    مدرک‌گرایی و غفلت از شایسته‌سالاری باعث شده‌اند که به نسبت تقاضا، مراکز زیادی در آموزش عالی ایجاد شوند و خود در عرضۀ کالا به ایجاد تقاضا نیز دامن بزنند. در چنین جامعه‌ای گرایش به ایجاد مراکز آموزش عالی زیاد شده که در ایجاد انواع «دانشگاه» دولتی و غیردولتی تجلی یافته در حالی که بخش عظیمی از این‌ها حتی کالج کوچک نیز نیستند تا چه رسد به دانشگاه. امتیاز شمار زیادی از دانشگاه‌های غیردولتی بر پایۀ رانت‌خواری به اشخاص حقیقی یا حقوقی داده شده.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۹ ۱۴:۰۰

    جشنواره‌ای معلق میان دو وزارتخانه/«دانشگاه» پشتوانه تئاتر میماند؟

    جشنواره بین‌المللی «تئاتر دانشگاهی ایران» که دوره بیست و دوم آن در حال برگزاری است، نقش بسزایی در تزریق جسارت، خلاقیت و نوآوری به تئاتر ایران داشته هرچند این نقش گاه کمرنگ شده است.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۸ ۱۰:۳۰

    نقش دانشگاه تربیت مدرس در توسعه رشته‌های نوین دانشگاهی

    رئیس دانشگاه تربیت مدرس گفت: دانشگاه تربیت مدرس در توسعه رشته‌های تحصیلات تکمیلی و ایجاد رشته‌های نوین نقش مهمی داشته و اثرگذار بوده است.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۶ ۱۲:۰۰

    اختیار ایجاد و انحلال مراکز پژوهشی به دانشگاهها واگذار شد

    مدیرکل سیاست‌گذاری امور پژوهشی وزارت علوم گفت: اختیار ایجاد مراکز پژوهشی به دانشگاهها واگذار شد و براساس آیین نامه جدید برای تأسیس مرکز پژوهشی دیگر نیازی به مجوز شورای گسترش نیست.

  • جواد منصوری ۱۳۹۸/۰۱/۲۶

    گفت‌وگو با رضا منصوری درباره انتحال، سرقت علمی و سیر تفکر در ایران؛

    هنوز فلسفه غرب را نمی‌فهمیم

    به نظر من دانشگاه باید بتواند به سوال‌های جامعه پاسخ بدهد. ممکن است این سوال‌ها این باشد که مثلا کارخانه‌ها خوابیده‌اند و چه باید کرد یا اینکه کهکشان‌ها از کجا آمده‌اند؟ اینها را برای مثال گفتم. ما باید روش‌ها را یاد بگیریم و به حل مسائل جامعه بپردازیم. یک وقت سوال‌ها در حد مسائل صنعتی است، اما گاهی سوال‌ها به گونه‌ای است که هیچ بخشی نمی‌تواند حل کند. دانشگاه باید برای این سوال‌ها آماده کند. یک بخشی از کار دانشگاه صنعت است، اما فقط صنعت نیست. ما این همه مشکل اجتماعی و فرهنگی هم داریم.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۱۵:۰۰

    جدال دانشکده‌ها/ بررسی مسائل دانشگاه در ایران از دیدگاه ایمانوئل کانت

    یکی از نهادهایی که دغدغه فلسفه و پایش و ارزیابی سیاست‌گذاری‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها را برعهده دارد گروه‌ها و دفاتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی اجتماعی در دانشگاه‌های ایران هستند.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۱۴:۳۰

    بیژن عبدالکریمی: دانشگاه در ایران اسیر روزمرگی است

    متاسفانه دانشگاه در ایران گرفتار شده است و تا از این گرفتاری خود را رها نکند، نخواهد توانست به کار کرد های خود جامه عمل بپوشاند.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۱۹ ۱۲:۰۰

    مجوز وزارت علوم برای پذیرش دانشجوی خارجی به دانشگاههای مرکز استان

    براساس مجوز وزارت علوم دانشگاه های سطح یک، دو و سطح ۳ مراکز استان ها می‌توانند در تمام رشته‌های دایر دوره دکتری خود دانشجوی خارجی و یا دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج پذیرش کنند.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۱۸ ۱۴:۲۰

    بودجه دانشگاه‌ها در سال ۹۷ کامل پرداخت نشد

    رئیس دانشگاه خواجه نصیر گفت: در سال ۹۷ بودجه دانشگاه‌ها به صورت ۱۰۰ درصدی اختصاص داده نشد و این امر فعالیت دانشگاه‌ها را با مشکل مواجه خواهد کرد.

  • 2 ۱۳۹۸-۰۱-۱۷ ۱۶:۴۲

    نگرشی انتقادی به توسعه جماعت‌محور

    در انبوه آثار دانشگاهی، کمتر نمونه‌ای می‌توان یافت که چون این کتاب بی‌وقفه میان بحث‌های نظری و عملی رفت وآمد کند.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۲۱ ۱۴:۲۰

    رفع منع قانونی برای پذیرش دانشجوی بیشتر در دانشگاه فنی و حرفه ای

    رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای از تشکیل جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو خبر داد و گفت: در جلسه آینده این شورا قرار است پذیرش دانشجو از دوره های نظری در دانشگاه فنی و حرفه ای بررسی شود.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۲۰ ۰۹:۳۳

    آیین نامه های دانشجویی بروزرسانی می شوند

    معاون دانشجویان داخل وزارت علوم از بررسی آیین نامه های دانشجویی و ارتباط بیشتر با سازمان هدفمندی یارانه ها برای بخش های تغذیه، خوابگاه و سلف دانشگاه ها در سال آینده خبر داد.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۱۹ ۱۷:۰۰

    شرایط جذب عضو هیئت علمی در دانشگاههای غیرانتفاعی

    رئیس اتحادیه دانشگاه‌های غیرانتفاعی با اعلام برخی شرایط جذب هیئت علمی در این دانشگاهها گفت: تعداد دانشجویان مراکز غیرانتفاعی کم بوده و نمی‌توانند عضو هیئت علمی زیادی جذب کنند.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۱۸ ۱۴:۴۰

    مهلت مجدد ثبت نام در کنکور ۹۸ از ۱۹ اسفند/ جزئیات دریافت کد سوابق

    فرصت مجدد برای ثبت نام داوطلبان متقاضی شرکت در کنکور سراسری سال ۱۳۹۸ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و دانشگاه آزاد اسلامی از یکشنبه ۱۹ اسفند آغاز می شود.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۱۸ ۱۲:۰۰

    علم؛ بخشی از طرح اجتماعی/نقش دانشگاه تهران درمدرن شدن آموزش عالی

    مقصود فراستخواه در همایش از مدارس نوین تا دانشگاه در ایران گفت: به عقیده من علم بخشی از طرح اجتماعی است.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۱۸ ۰۹:۴۹

    برنامه ۲ معاونت وزارت علوم برای حمایت ویژه از ۵ دانشگاه

    معاون اداری مالی وزارت علوم از همکاری مشترک این معاونت و معاونت آموزشی وزارت علوم در حمایت از پروژه ارتقا ۵ دانشگاه و ۵ واحد پژوهشی برتر کشور به تراز بین‌المللی خبر داد.

  • دانشگاه ۱۳۹۷-۱۲-۱۵ ۱۱:۰۷

    نگاهی به کتاب «گاه‌وبی‌گاهی دانشگاه در ایران»، نوشته مقصود فراستخواه (۲)؛

    آرمانی‌سازی گذشته و آینده

    آرمانی‌سازی از گذشته یا از دیگریِ غربی به ‌جای ترسیم تصویری کلی وارد جزئیات می‌شود و به «دستورالعمل» می‌رسد. دانشگاه گذشته یا دانشگاه غربی نمی‌تواند وضعیتی آرمانی برای حرکت ما باشد، به این دلیل واضح که آن‌ها وضعیت‌هایی انضمامی هستند با مشکلات و نواقص خاص خود. آرمانی کردن یک امر واقعی تناقضی است که در آرمانی‌سازی از گذشته یا از دیگری غربی وجود دارد.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۱۵ ۱۱:۰۰

    سیر تا پیاز پذیرش بدون کنکور/ فهرست رشته‌ها و دانشگاه‌ها اعلام شد

    مرحله جدید پذیرش دانشجو با کمک سوابق تحصیلی داوطلبان و بدون نیاز به شرکت در کنکور از ۲۰ اسفند آغاز می‌شود و در این روش داوطلب از بین گزینه‌هایی که دارد دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب می کند.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۱۳ ۱۶:۲۰

    تعیین ظرفیت پذیرش دانشجو به دانشگاه ها واگذار می شود

    معاون آموزشی وزارت علوم از بررسی یک طرح جدید خبر داد که به موجب آن تعیین ظرفیت پذیرش دانشجو به دانشگاه‌ها واگذار می شود.

  • فراستخواه ۱۳۹۷-۱۲-۱۲ ۱۳:۰۵

    نگاهی به کتاب «گاه‌وبی‌گاهی دانشگاه در ایران»، نوشته مقصود فراستخواه (۱)؛

    دانشگاه آرمانی‌شده: ضرورت دگرگونی معیارهای قدمایی فرهیختگی

    گاه زمینه‌مند به علم به‌مثابه «معنادهی به تجربه‌های زیسته که در زمینه‌ای اجتماعی صورت می‌گیرد»، آشکارا با «شناخت بی‌طرفانه» در تعارض است. نمونه‌های این تعارض در جاهای دیگری از کتاب حضوری صریح‌تر دارند، ازجمله در به‌کارگیری هم‌زمان رویکردهای ساختی-کارکردی، فوکویی و هابرماسی بدون احساس هیچ تعارضی میان آن‌ها. رویکرد ساختی-کارکردی چنان‌که گفته شد، روح کلی حاکم بر کتاب است.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۱۲ ۱۲:۲۸

    دانشگاه صدا و سیما دانشجوی علوم شناختی رسانه می پذیرد

    دانشگاه صدا و سیما براساس تفاهم نامه‌ای با مؤسسه آموزش عالی علوم شناختی، دانشجوی علوم شناختی رسانه جذب می‌کند.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۱۱ ۱۵:۰۰

    همایش از مدارس نوین تا دانشگاه در ایران برگزار می‌شود

    همایش از مدارس نوین تا دانشگاه در ایران در پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۰۸ ۱۴:۴۰

    پروژه‌بازی دانشگاه و دولت؛ قدرت‌یابی بوروکرات‌ها

    اتفاقی که برای ایده دانشگاه معطوف به حل مشکلات دولت در ایران افتاده گویا صرفاً شامل «تبعات» آن ایده است و خبری از دستاوردها نیست. این را می‌شود از نتایج پروژه‌هایی دانشگاهی دریافت.