قرآن

کل اخبار:392

  • ۱۳۹۵-۱۰-۲۹ ۱۶:۲۰

    نقد و بررسی «ترجمه قرآن» بهاءالدین خرمشاهی در حسینیه ارشاد

    کتاب «ترجمه قرآن» اثر بهاءالدین خرمشاهی، ساعت ۱۶ شنبه ۲ بهمن‌ماه در کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد نقد و بررسی می‌شود.

  • ۱۳۹۵-۱۰-۲۸ ۱۲:۲۰

    ترجمه بهاالدین خرمشاهی از قرآن نقد می‌شود

    سلسله نشست‌های نقد و بررسی ترجمه‌های قرآن روز شنبه ۲ بهمن با محوریت نقد ترجمه بهاالدین خرمشاهی از قرآن کریم آغاز می‌شود.

  • ۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۷:۰۰

    آغاز نهضت رویکرد به قرآن‌های نفیس در جهان

    خوشنویس برجسته قرآن از آغاز نهضت رویکرد به قرآن‌های نفیس در جهان خبر داد و گفت: خوشنویسان طراز اول به سمت این کار رفته‌اند که هدف آنها برای ما نامشخص است.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۱:۰۰

    ۱۰۰ ترجمه قرآن در مقابل۲۵۰۰ ترجمه انجیل نشانه کم‌کاری ماست

    دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور با اشاره به۲۵۰۰ترجمه‌ای که از انجیل صورت گرفته، اقدام مترجمان مختلف برای بازگرداندن قرآن به تنها ۱۰۰زبان را نشانه کم‌کاری دانست.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۰:۰۰

    حدادعادل: ترجمه‌های کهن قرآن خزانه‌ای ارزشمند برای زبان فارسی است

    غلامعلی حدادعادل در آیین رونمایی از چاپ نفیس قرآن کریم با چهار ترجمه کهن گفت: ترجمه‌های کهن قرآنی، یک خزانه ارزشمند برای زبان فارسی است و فایده آن در درجه اول به دلیل واژگان کهن آن است و به آن اندازه که از لحاظ واژگانی اهمیت دارد از لحاظ نحوی مهم نیست.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۱۷ ۱۰:۲۰

    علت تغییر حالت پوست قرآن‌های کوفی/ گرما آب کلاژن‌ها را از بین برد

    کارشناس ارشد مرمت گفت: کلاژن‌های چرب پوست آهو نیاز به رطوبت دارند وقتی به آنها گرما داده شود آب درون مولکولی از بین رفته و باعث می‌شود حالت طبیعی پوست از بین برود.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۱۵ ۱۰:۲۰

    آسیب‌دیدگی جدی قرآن‌های کوفی در موزه دوران اسلامی

    برخی از صفحات ۸ قرآن متعلق به دوران صدر اسلام که بر روی پوست آهو و به خط کوفی نوشته شده بودند، براثر تغییرات هوا در ویترین های موزه دوران اسلامی آسیب جدی دیدند.

  • قران ۱۳۹۵-۰۹-۱۴ ۰۹:۳۶

    گزارش نقدهای دکتر احمد احمدی بر ترجمه‌های فارسی قرآن (۲)؛

    قرآن و ترجمه‌های بی‌شمارش

    انگار مترجم مفسرانه می‎فهمد، مترجمانه می‎نویسد، مفسر، مفسرانه می‎فهمد، مفسرانه هم می‎نویسد؛ یعنی او وقتی متن را فهمید در ۸ خط می‌نویسد، مجاز است، ولی مترجم باید برود همۀ قواعد فهم این آیه را به کار بگیرد و در دو خط بنویسد، حداکثر در یک‌ونیم خط ترجمۀ یک آیۀ یک‌سطری را بنویسد. ولی هیچ‌وقت نمی‌توانیم به صرف متن اکتفا بکنیم،

  • احمد احمدی ۱۳۹۵-۰۹-۰۲ ۰۹:۵۷

    گزارش نقدهای دکتر احمد احمدی بر ترجمه‌های فارسی قرآن(1)؛

    صراط مستقیم ترجمه‌های قرآنی

    رهبان و رهبانیت مذموم نیست، برای اینکه خدا می‌فرماید:وَ رَهْبَانِیَّةً ابْتَدَعُوهَا، این رهبانیتی که این‎ها بدعت آوردند، مَا کَتَبْنَاهَا عَلَیْهِمْ إِلَّا ابْتِغَاءَ رِضْوَانِ اللَّه، ما این را بر این‌ها ننوشتیم مگر برای ابتغای رضوان خدا. ببینید چقدر جمله‌اش صریح است آن‌وقت در ترجمه‎اش گیر می‎افتند که این چیزی که ضلالت است چگونه می‎شود که خدا بر این‌ها نوشته باشد؟ چند تا ترجمه را که بنده دیدم همه‎شان همین مشکل را داشتند.

  • انسان ۱۳۹۵-۰۸-۲۹ ۱۰:۱۲

    چالش «الانسان الکامل» در عرفان آندلسی- اسلامی (۱)؛

    آنتروپولوژی دینی از وحی تا اوراق محی‌الدین ابن‌عربی

    اصولاً «معنای انسان کامل در متون اسلامی به دو وجه قابل بررسی است، یکی بحث خلیفة‌الله و دیگر در امر عبدالله (گاهاً آن را مافوق خلیفه می‌دانند)؛ هر دو به ظاهر یک ریشۀ مشترک دارند، اما نوع پردازش و استفادۀ قرآن حکیم از دو مفهوم فوق کاملاً به دلیل و برهان نقلی و عقلی است. خلیفه‌ای که از آن در معرفی سکنات داوود نبی (ع) مورد استفاده قرار گرفته است در لابه‌لای واژگان آیه مشخص است؛ داوری به‌حق در میان مردم، پیروی نکردن از هوی و هوس (طاغوتی نشدن-تبه غریزه). اما آنچه که در مورد مقام عبودیت ارائه شده، حقیقتی بالاتر و ورای تیپولوژی‌های حکومتی، اجتماعی و سیاسی است، چیزی با بن‌مایه‌های عرفانی و عبادی.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۰۴ ۱۶:۰۰

    نقش و تأثیر قرآن کریم در زندگی مسلمانان / دکتر سیدحسین نصر - ترجمه دکتر انشاءالله رحمتی

    قرآن که سنت پیامبر(ص) مکمّل آن است، حتی به شیوة ظریف و لطیفی بر همة جوانب ادب تأثیر می‌نهد؛ ادب نه فقط شامل افکار، گفتار و کردار، بلکه حالات بدنی و قوای جسمانی را نیز شامل می‌شود؛ یعنی اینکه مسلمان سنتی به هنگام قدم‌زدن یا سخن‌گفتن، ورود به مسجد، نشستن در یک جمع یا سلام‌کردن به دیگران، چگونه ظاهر شود، بخشی از ادب اوست. به علاوه قرآن کریم قوای باطنی، به‌ویژه حافظه را دگرگون می‌کند و حتی بر رؤیاهای مؤمنان تأثیر می‌گذارد.

  • ۱۳۹۵-۰۷-۰۴ ۱۵:۲۰

    پیوند «انسان کامل» با حقیقت قرآن

    قرآن همان صورت مکتوب انسان کامل است. چنان­که اگر بنا بود کمالات و اوصاف وجودی انسان کامل به نگارش درآید کتابی همانند قرآن نوشته می‌­شد.

  • ۱۳۹۵-۰۷-۰۴ ۱۱:۲۰

    نشست «مبانی قرآن‌شناختی علوم انسانی» برگزار می‌شود

    نشست تخصصی «مبانی قرآن‌شناختی علوم انسانی» به همت گروه مطالعات قرآن و حدیث پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی دوشنبه پنجم مهرماه در دفتر قم پژوهشگاه برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۱۱:۰۰

    داعش حاصل و ثمره نگاه تک بعدی به قرآن است

    دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: داعش حاصل و ثمره نگاه تک بعدی به قرآن است و این افتخار بزرگ در کارنامه نظام اسلامی ما می درخشد که نگاه جامع به قرآن و معارف اسلام داشته و دارد.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۰ ۱۴:۴۰

    پرتوی از«پـرتـو»

    محمد مهدی جعفری، سیدعلی میرموسوی، سید ابوالفضل موسویان و محمدعلی مهدوی‌راد در میزگرد«طالقانی مفسر قرآن» حضور داشتند.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۱۷ ۱۳:۴۰

    قرآن موسیقی را ستایش می‌کند/ موضع فقه شیعه نسبت به موسیقی

    حجت الاسلام حسینی ژرفا گفت: نه تنها در قرآن کریم هیچ نکوهشی در مورد موسیقی نیست، بلکه در سه جا موسیقی ستایش می شود. آنچه در قرآن نکوهش شده لهو، لغو و زور است.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۱۵:۲۰

    عبدالله نصری: آنچه در قرآن آمده صرفا ناشی از فرهنگ زمانه و دانش شخص پیامبر نیست

    عبدالله نصری گفت: بازتاب بسیاری از رویدادهای زمان پیامبر در قرآن، یا از باب رد آنها و یا از باب مثال و نتیجه گیری بوده است. بحث از فرهنگ زمانه، این نتیجه را نمی دهد که قرآن کلام خدا نیست.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۱ ۱۷:۰۰

    دائرة المعارف قرآن لایدن؛ اثری از پژوهشگران غیر مسلمان

    دائرة‌المعارف قرآن عصاره‌ی کوشش‌ها و پژوهش‌هایی است که تاکنون در غرب درباره‌ی قرآن انجام شده و رویکردهای گوناگون غربیان به اسلام و قرآن در آن آشکار است.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۱۳:۴۰

    ۵ قرآن‌ دست‌نویس کهن را بشناسید

    نسخه‌های دست‌نویس زیادی از قرآن در مناطق مختلف جهان وجود دارد، اما ۵ نسخه خطی قدیمی از این کتاب الهی هستند که قدمت آنها به نخستین سال‌های صدر اسلام برمی‌گردد.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۱۹ ۱۸:۲۰

    «شب تفاسیر عرفانی قرآن مجید» برپا می‌شود

    «شب تفاسیر عرفانی قرآن مجید» به عنوان اولین شب از سلسله «شب‎های قرآن مجید» برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۱۸ ۱۶:۲۰

    کرامت انسانی از دیدگاه قرآن و روایات/ کرامت ذاتی و اکتسابی

    حجت الاسلام عبداللهی گفت: کرامت ذاتی خاص همه انسانهاست و همه از یک مرتبه وجودی خاصی برخوردارند اما غیر از کرامت ذاتی عام، انسان می تواند با اختیار خودش کرامت افزوده ای برای خود کسب کند.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۰۵ ۱۱:۰۰

    تمدن اسلامی با تمدن مسلمین تفاوت دارد

    رجبی دوانی استاد تاریخ اسلام در دهمین دوره تربیتی آموزشی منادیان حکمت گفت: تمدن اسلامی با تمدن مسلمین باهم متفاوت‌اند. آنچه ما به آن می‌گوییم اسلامی باید ریشه در قرآن، سنت و ائمه داشته باشد.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۰۲ ۱۳:۲۰

    نخستین همایش «کاربرد رویکرد تاریخ انگاره در مطالعات قرآنی»

    معاونت دانشجویی- فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی (پژوهشکده قرآن و عترت) واحد گرگان نخستین همایش «کاربرد رویکرد تاریخ انگاره در مطالعات قرآنی» را برگزار می کند.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۲:۲۰

    قدیمی‌ترین قرآن‌های خطی در جهان

    در این گزارش نگاهی به شاخص‌ترین قرآن‌های خطی جهان و نحوه کشف و دست‌یابی به این قرآن‌ها خواهیم داشت:

  • ۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۱:۴۰

    سه دیدگاه در نقش تاریخی زنان

    قرآن کریم، برای زن و مرد با حفظ مدار هر یک، نقشی تاریخی قائل است، زیرا همان گونه که نقش آفرینی تاریخی صدیقین و قدیسین را بیان می کند؛ نقش آفرینی تاریخی صدیقات و قدیس ها را نیز بیان کرده است.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۲۳ ۱۴:۴۰

    دومین میزگرد «قرآن؛ کلام خدا یا رویای نبی؟» برگزار می شود

    دومین میزگرد گروه اندیشه انجمن اندیشه و قلم با عنوان «قرآن کلام خدا یا رویای نبی ؟» به همت خانه اندیشمندان علوم انسانی وگروه اندیشه انجمن اندیشه و قلم برگزار می شود.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۹ ۱۰:۴۳

    آنچه از مراحل چاپ قرآن نمی‌دانید...

    برای به چاپ رسیدن یک قرآن حداقل 10 دور مصححان آن را تصحیح می‌کنند. ما حتی بعد از اینکه قرآن می‌خواهد به چاپ برسد، یک دور کامل قرآن را پرینت می‌گیریم و بین شش نفر آن را تقسیم می‌کنیم. صددرصد مصححان ما بانوان هستند

  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۴ ۱۷:۲۰

    قرآن؛ دیالکتیک، متن و تاریخ/ نگاهی به دعویِ«رویاهای رسولانه»

    بر مبنای آیات قرآن و تاکید سنّت اسلامی در طی پانزده قرن گذشته پیامبر عین کلماتی را که از جبرئیل می شنیده کتابت می کرده و قرآن نازل شده نسخه ای از متن اصلی است که در عالم ملکوت وجود دارد.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۴ ۱۶:۴۰

    نشست «زبان و پیام قرآن» برگزار می‌شود

    نشست «زبان و پیام قرآن؛ نسبت قرآن با خدا و پیامبر» را با سخنرانی آیت الله سید عباس حسینی قائم مقامی، استاد حوزه و دانشگاه و رئیس پیشین مرکز اسلامی هامبورگ برگزار می‌کند.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۵:۲۰

    قرآن؛ دریایی عظیم از گنجینه‌های ناشناخته/ یادداشت ستار عودی

    «قرآن مصدر خدا و دریایی عظیم از مجموعه دانش‌های مختلف با ظرفیت‌های نهفته بسیار است. بسیاری از گنجینه‌های قرآن هنوز ناشناخته مانده و کشف نشده است.» این جملات بخشی از یادداشت دکتر ستار عودی، دانشیار گروه تاریخ اسلام بنیاد دایره‌المعارف جهان اسلام است که به مناسبت ماه مبارک رمضان و نزول قرآن در اختیار ایبنا قرار داده است.