فیلم

کل اخبار:1775

  • شبی که ۱۳۹۷-۱۱-۱۷ ۱۲:۰۶

    شبی که ماه کامل شد از نگاه منتقدین؛

    عاشقانه های یک تروریست

    تقابلی موثر وحرفه‌ای که با تبحر درام وتسلط بر زبان فیلم به شیوایی و ظرافت ساخته وپرداخته می‌گردد. اگرچه فیلم از آلودگی به صحنه‌های خشونت بار وترسیم هیاهوی جنگ وکارزار پرهیز می‌کند، اما همین زاویه نگاه ناظر وتلنگرهای کوتاه از شکل مواجه این گروهک انحرافی که در تفکرات عبدالمجید (معروف به عبد المالک ریگی) برمخاطب عیان می‌گردد برای نگاه پرسشگر او کافی است.

  • تختی ۱۳۹۷-۱۱-۱۶ ۱۳:۱۵

    درباره «غلامرضا تختی» فیلمی علیه مفهوم مردم؛

    زیبایی‏ شناسیِ زهر

    غلامرضا تختی ساخته‏ بهرام توکلی فیلمی‏ ست مهم درباره بدنِ ازپادرآمده یک قهرمان که همه سهمِ خود را از آن می‏ خواهند، فیلمی علیه مفهومِ مردم...

  • ۱۳۹۷-۱۱-۱۵ ۱۶:۳۰

    فیلم‌های «فجر۳۷» و چالش شفافیت مالی/ مطالبه‌ای که جدی شده است

    تهیه‌کنندگان فیلم‌های راه‌ یافته به جشنواره سی‌وهفتم فیلم فجر به ابهامات و سوالات درباره شرایط مالی تولید این آثار پاسخ می‌دهند.

  • ۱۳۹۷-۱۱-۱۳ ۱۵:۰۱

    شفاف‌سازی درباره بودجه «غلامرضا تختی»/ مدعیان سند منتشر کنند

    سازندگان فیلم «غلامرضا تختی» به کارگردانی بهرام توکلی ضمن اعلام شفاف بودجه تولید این فیلم سینمایی از همه مدعیان ورود پول‌های مشکوک به این پروژه سند مطالبه کردند.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۴ ۱۳:۰۰

    علی دهباشی: انتشار فیلم‌های منتشر نشده از جمالزاده در سال آینده/شاه دستور جمع‌آوری «خلقیات ما ایرانیان» را داد

    امروز 23دی سالروز تولد محمدعلی جمالزاده نویسنده‌ای است که او را پدر داستان کوتاه ایران می‌دانند، جمالزاده در سال 1376 در ژنو سوئیس درگذشت و تعاد بسیار زیادی اثر از خود به جا گذاشت، تعدادی از این آثار در طول سال‌ها منتشر شده و چند اثر دیگر هست که با ویراست جدید منتشر نشده و در دست نیست.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۱۹ ۱۲:۴۰

    بررسی چند انصراف از فیلم فجر / «جایگزین معرفی نمی‌شود»

    رئیس هیات مدیره انجمن فیلم کوتاه ایران در پی انصراف سه فیلم کوتاه از حضور در جشنواره‌ی فجر بیان کرد: ما نمی‌توانیم فیلم جدیدی را به جشنواره پیشنهاد بدهیم و یا آثاری را جایگزین فیلم‌های انصرافی کنیم.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۹ ۱۳:۴۰

    فیلم‌های بیلگه جیلان تقابل سنت و مدرنیسم

    فیلمنامه «قصبه» اثر نوری بیلگه جیلان، به همراه مقاله و مصاحبه‌ای با این کارگردان و نویسنده ترکیه‌ای منتشر شد.

  • قصبه ۱۳۹۷-۰۹-۲۸ ۱۶:۳۴

    قصبه

    نوری بیلگه جیلان

    جیلان در همه فیلم‌هایش ترس جداافتادگی و عقیم ماندن در روابط شخصی و اجتماعی انسان‌ها را به نمایش می‌گذارد. شخصیت‌های او گویی در بحرانی اگزیستانسیالیستی در مواجهه با جهان بیرون مدام در حال دست و پنجه نرم کردن با شکست‌هایشان هستند و بدون آنکه آگاهی‌ای از خود و شرایطشان داشته باشند در عین تلاش برای زیست بهتر همواره گیج و مبهوت و سرخورده به دور خود می‌چرخند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۶ ۱۴:۰۰

    حافظی که ما نمی‌شناسیم و گوته‌ای که نمی‌دانیم چه می‌کند!

    شب گذشته فیلم «حافظ و گوته» به پژوهشگری و کارگردانی فرشاد فرشته‌حکمت در آخرین شب جشنواره سینما حقیقت به نمایش درآمد و سعی داشت نگاهی داشته باشد به تاثیرات حافظ شیرازی بر یوهان ولفگانگ فون گوته شاعر و نویسنده آلمانی.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۶ ۰۸:۳۲

    «هنر و تجربه» نامزدهایش را در حقیقت اعلام کرد

    نامزدهای بخش هنروتجربه جشنواره بین المللی سینما حقیقت اعلام شد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۵ ۱۲:۴۰

    "جنگ سرد" فاتح جوایز فیلم اروپا شد

    تازه‌ترین ساخته پاول پاولیکوفسکی فیلمساز بریتانیایی متولد ورشو پنج جایزه سی‌ و یکمین دوره جوایز فیلم اروپا را به خود اختصاص داد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۰:۲۰

    چیزی به عنوان سینمای فلسفی وجود ندارد/باید از طریق فیلم‌ها فکر کنیم

    مازیار اسلامی می‌گوید: وقتی درباره چیزی به عنوان رابطه سینما و فلسفه صحبت می‌کنیم باید به شیوه‌های تولید فکر در سینما بپردازیم و سینما برای تولید فکر باید از مولفه‌های سینماتوگراف استفاده کند نه نظریات فلسفی.

  • شب های روشن ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۰:۰۲

    نگاهی به سینمای شاعرانه (۲)؛

    تماشاگر سینمای شاعرانه باید تماشاگری اندیشمند باشد

    در کشور ما واکنش‌های برخی از منتقدین، پژوهشگران و فیلم‌سازان به پدیده‌ای به نام «سینمای شاعرانه» تهاجمی و منفی است. چند ماه پیش در مصاحبۀ یکی از فیلم‌سازان مشهور و پرتجربه خواندم که گفته بود «این اصطلاحِ سینمای شاعرانه مزخرف است.» برخی نیز اصرار دارند که اصلاً چنین چیزی وجود ندارد؛ با این نگرش‌ها نمی‌شود پدیده‌ای آشکار در تاریخ سینمای ایران و جهان را انکار کرد.

  • فرشته حکمت ۱۳۹۷-۰۹-۱۸ ۱۳:۱۲

    سینمای شاعرانه چیست و نسبت آن با سینمای ایران کجاست؟ (۱)؛

    سینمای شعر، سینمای اندیشه

    ساده‌ترین پندار این است که فیلم شاعرانه را فیلمی بدانیم که برخوردار از دیالوگ‌ها یا مونولوگ‌های شاعرانه باشد؛ مثلاً در مورد «خانه سیاه است»، برداشت می‌شود که چون فروغ فرخزاد یک شاعر است و بخشی از نریشن این فیلم را شاعرانه نوشته، پس این فیلم به اعتبار نریشن شاعرانه‌اش و به اعتبار شاعر فیلم‌سازش فیلمی شاعرانه است؛ پس کسی می‌تواند فیلم شاعرانه بسازد که خودش شاعر کلمه باشد؛ همۀ این‌ها برداشت‌های نادرستی است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۶:۴۰

    نشست فیلم به مثابه فلسفه برگزار می‌شود

    نشست هفتگی شهر کتاب در روز سه‌شنبه ۲۰ آذر به نقد و بررسی مجموعه‌ «فیلم به مثابه فلسفه» اختصاص دارد.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۲۲ ۱۲:۰۰

    نیکنام حسینی‌پور: ۸۵درصد فیلم‌هایی که برنده اسکار شده‌اند اقتباسی هستند

    برگزیدگان بخش جنبی کتاب و سینما در سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران مشخص شدند. در این مراسم نیکنام حسین پور مدیرعامل خانه کتاب با اظهار امیدواری از تداوم رابطه خانه کتاب و انجمن سینمای جوان گفت: ما در حوزه ادبیات متون غنی داریم که از ساحت اقتباس می تواند با نگاهی سینمایی خوانده شود.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۰۱ ۱۴:۲۰

    آن‌ها که پول دستشان است نمی‌گذارند دیگران فیلم دفاع‌مقدسی بسازند

    تهیه‌کننده و کارگردان فیلم سینمایی «ماهورا» معتقدند سینمای دفاع مقدس در انحصار گروهی خاص قرار گرفته که به‌صورت غیرمستقیم جلوی ورود نگاه‌های تازه به این عرصه را سد کرده‌اند.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۵ ۱۵:۰۰

    نگاهی به ​سینمای تارانتینو در یک کتاب؛ از داستان عامه‌پسند تا هشت نفرت‌انگیز

    علی روحانی در کتاب «تارانتینو» با نگاهی متفاوت به نقد و تحلیل فیلم‌های کوئنتین تارانتینو پرداخته است.

  • لباوفسکی ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۵:۴۱

    لباوفسکی بزرگ

    جاشوا ام.تایری و بن والترز

    در این تک‌نگاری نویسنده کوشیده است ارجاعات فرهنگی و تاریخی فراوان فیلم را برای علاقه‌مندان فیلم رمزگشایی کند.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۱ ۱۵:۲۰

    چرخشِ مکرر چرخ‌ و فلک/ درباره آخرین ساخته وودی آلن

    گویی عشق به فیلمسازی برای این کارگردان هشتاد و دو ساله، نوعی وسوسه و وسواس جدایی‌ناپذیر از زندگی‌اش باشد و تردیدی نیست که آلن همواره کوشیده درونمایه‌های بنیادین و دغدغه‌هایش را هر بار به نحوی کمابیش متفاوت از زاویه‌ای مختلف یا در یک قالبِ داستانی دیگر نظاره کرده و به تصویر بکشد؛ به تعبیری، او از آن دسته فیلمسازهایی است که می‌کوشد با هر ساخته‌ جدید، واریاسونی از یک تمِ واحد ارایه کند.

  • سینما ۱۳۹۷-۰۷-۰۸ ۱۱:۰۶

    در نسبت دیالکتیک و سینما؛

    آسوده باشید، همه‌چیز غیرواقعی است!

    در جریان ساخته شدن یک فیلم دوربین جای «سوژه» را اشغال می‌کند و در برابر واقعیت خاص خود قرار می‌گیرد. دوربین «قاب» خود را انتخاب و از آن منظر واقعیت خویش را تجربه می‌کند و آن را به تصویر می‌کشد. دوربین ناظری است که می‌تواند واقعیت پیشِ روی خود را به‌گونۀ خاصی به تصویر بکشد. این قاب‌بندی و این تجربۀ تصویری و نظاره کردن واقعیت از منظری خاص، در فیلم‌های مستند هویداست. اما در جریانِ ساختن یک فیلم سینمایی، واقعیت غالباً چیزی است که ساخته می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۰۷ ۱۴:۴۰

    آرژانتین با داستان فرشته مرگ در اسکار

    سینمای آرژانتین فیلم «فرشته» به کارگردانی «لوئیس اورتگا» را به عنوان نماینده خود در شاخه بهترین فیلم غیرانگلیسی جوایز اسکار ۲۰۱۹ برگزید.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۴ ۱۱:۴۰

    محمد تهامی‌نژاد : فیلم‌ها تصویرگر واقعیت نیستند؛ تفسیر واقعیت‌اند

    محمد تهامی‌نژاد گفت:‌ فیلم‌ها بیش از آن که اطلاعاتی درباره موضوع و حوادث فراهم کنند، اسناد معتبری درباره سازندگان آن فیلم‌ها و روحیه زمانه خود هستند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۱۳ ۱۱:۴۰

    چکناواریان: می‌خواهم یک فیلم بازی کنم

    لوریس چکناواریان در نخستین اکران فیلم «۱۳ اکتبر ۱۹۳۷» گفت: این فیلم مستند لوریس چکناواریان شش سال قبل را نشان می‌دهد، اما تصمیم دارم یک فیلم بازی کنم چون کارهای درست را باید تجربه کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۱۰ ۱۳:۲۰

    مجموعه کتاب «فیلم به‌مثابه فلسفه» منتشر شد

    مجموعه کتاب «فیلم به‌مثابه فلسفه» با تألیف و ترجمه صالح نجفی و به‌همّت نشــر لِگا منتشر شد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۷ ۱۶:۰۰

    مجموعه ده‌جلدی «فیلم به‌مثابۀ فلسفه» صالح نجفی منتشر شد

    مجموعۀ سینمایی «فیلم به‌مثابۀ فلسفه» با تألیف و ترجمه صالح نجفی و به‌همّت نشــر لِگا منتشر شد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۶ ۱۵:۴۰

    رابطه بین فیلم‌های سینمایی ایرانی با جامعه ایران چیست؟

    کتاب «جامعه ایران در آینه سینما» کوششی برای نشان دادن رابطه بین فیلم‌های سینمایی ایرانی با جامعه ایران است. گفت‌وگوی بین هنرمندان و منتقدان هنر با جامعه‌شناسان و شناخت دیدگاه‌های هر گروه که منجر به همکاری موثری میان هنرمندان و علمای علوم اجتماعی می‌شود از مهمترین اهداف این پژوهش است.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۹ ۱۵:۰۰

    تأملی در فیلم «زشت و زیبا»احمدرضا معتمدی؛ سه‌گانه اگزیستانس، اشراق و عرفان/ تقدم شهود برعقل

    در فیلم «زشت و زیبا» احمدرضا معتمدی، سه مکتب اگزیستانسیالیسم هایدگر، فلسفه اشراق (سهروردی) و عرفان اسلامی (تصوف) دیده می شود که در هرسه مکتب شهود بر عقل تقدم دارد.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۷ ۱۳:۰۰

    «فیلم سازی و حکم در میانه هیدگر و آدورنو» و حکمت سینما

    کتاب «فیلم سازی و حکم در میانه هیدگر و آدورنو» و «حکمت سینما» به زودی از سوی انتشارات پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی منتشر می‌شوند.

  • علی حاتمی ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۲:۰۷

    نگاهی به سینمای علی حاتمی؛

    تاریخ مصور یا چهل تکۀ تاریخی؟

    حاتمی بارها این موضع را تکرار کرده است که بیش از تاریخ خود را ملزم به «رعایت مبانی درام» می‌دانسته و همواره کوشیده است که «تاریخ را به قواره درام دربیاورد». این در حالی است که منتقدان می‌گویند در برخی از این دستکاری‌های تاریخی، در نهایت چیزی هم عاید «درام» نشده است.