کل اخبار:398
-
۱۳۹۷-۰۷-۲۳ ۱۳:۰۰
جامعهشناسی مردممدار در گفتوگو با بهرنگ صدیقی: زبان مردم در برابر زبان دولت و بازار
جامعهشناسی مردم مدار درصدد ترمیم رابطه جامعهشناسی با مردم است و پلی است برای برقراری این ارتباط. این پل محل رفتوآمد و ملاقات و گفتوگوی جامعهشناسان و مردم است.
-
۱۳۹۷-۰۷-۲۳ ۱۱:۴۰
گفتوگوی متقابل علم و مردم/ جبار رحمانی
جامعهشناسی مردممدار به دنبال آن است که به مردم کمک کند به درکی عمیقتر از شرایط تاریخی و اجتماعیای برسند که از آنها کسانی که هستند را ساخته است.
-
۱۳۹۷-۰۷-۱۵ ۱۵:۲۰
رحیم محمدی از جامعهشناسی تاریخی ایران میگوید
سلسله نشستهای پرسش از ایران با عنوان درسهایی در جامعهشناسی تاریخی ایران با محوریت کتاب «تجدد ایرانی» نوشته رحیم محمدی برگزار میشود.
-
۱۳۹۷-۰۷-۱۰ ۱۰:۵۴
تقی آزاد ارمکی و یوسف اباذری در دانشگاه تهران در نقد جواد طباطبایی به اندیشه ایرانشهری تاختند؛
جواد طباطبایی؛ سرشتنمای وضع فکری دهه ۹۰
طباطبایی بیشتر روی گسست سوار است و به همین دلیل هم خیلی کمتر به واقعیت معاصر جهان ایرانی وصل است و دارد ایدولوژی میسازد. ما باید توجه کنیم که در علوم اجتماعی ما به طباطبایی به این معنا خیلی کار نداریم و طباطبایی خیلی نمیتواند به ما کمک کند تا از او نظریه اجتماعی دربیاوریم و بعد به وسله آن مسئله آزادی و دین را توضیح دهیم.
-
۱۳۹۷-۰۷-۰۳ ۱۶:۰۰
کتاب «درآمدی بر جامعهشناسی مصرف» منتشر شد
کتاب «درآمدی بر جامعهشناسی مصرف» نوشته پیترکوریگان با ترجمه شایسته مدنی لواسانی توسط انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.
-
۱۳۹۷-۰۷-۰۲ ۱۲:۴۰
دانشگاه گسسته از جامعه/ دانشگاه «از نردبان تا سایبان» در گفتوگو با عباس کاظمی جامعهشناس
پولی شدن دانشگاه غیر از خصوصیشدن دانشگاه است. دانشگاههای ما خصوصی نشدهاند، حتی دانشگاههای علمی - کاربردی و آزاد خصوصی نیستند، اما پولی هستند. یعنی درآمدشان را از مشتریان یعنی دانشجوها میگیرند، در حالی که در غرب دانشگاههای خصوصی درآمدشان را هم از دانشجویان و هم از صنعت و بازار میگیرند
-
۱۳۹۷-۰۶-۲۷ ۱۰:۰۰
«جامعهشناسی خشونت و آزارجنسی» منتشر شد
کتاب «جامعهشناسی خشونت و آزارجنسی» نوشته امیررضا پرحلم منتشر و روانه بازار کتاب شد.
-
۱۳۹۷-۰۶-۲۵ ۱۲:۰۰
مبنای تراژدی امام حسین، حکمت است/ فروپاشی ظلم جهانی با نهضت حسینی
استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران گفت: قرآن کتاب حکمت است و این حکمت در روز عاشورا در یک تراژدی داستانی تفسیر و تعبیر شده است.
-
۱۳۹۷-۰۶-۱۸ ۱۰:۲۵
آیا تذکر یوسف اباذری مبنی بر «سیاستزدایی» در جامعه ایرانی به معنای «شکست» جامعهشناسی در آکادمی ایرانی است؟ (۲)؛
ارتباط سیاسی شدن دانشمند و ناتوانی او در کار علمی
ایدآل تایپ وبری را میتوان به تعبیری معقولیت رویداد تاریخی و همزمان قضاوت ما (دانشمند) دربارۀ آن دانست و چنان که از دو سخنرانی «علم در مقام حرفه» و «سیاست در مقام حرفه» بر میآید، قضاوت سخن گفتن دربارۀ محتوای پدیدۀ فرهنگی نیست بلکه توجه به فرم و گونۀ آن است. کوتاه سخن آن که سیاسی شدن دانشمند در معنای اکید و سرراست کلمه فقط یک معنی میتواند داشته باشد: ناتوانی دانشمند در کار علمیاش.
-
۱۳۹۷-۰۶-۱۳ ۰۹:۳۰
آیا تذکر یوسف اباذری مبنی بر «سیاستزدایی» در جامعه ایرانی به معنای «شکست» جامعهشناسی در آکادمی ایرانی است؟ (1)؛
قانون و رویداد
مفاهیم برآمده از قوانین عام هرگز نمیتوانند توضیح دهند که چرا برخی رویدادها و پدیدههای تاریخی اجتماعی از آرایشی خاص برخوردارند و نه از آرایشی دیگر. علوم قانونمحور یکتایی و ویژه بودن واقعیتی را که در آن زندگی میکنیم به چنگ نمیآورند. فهم مناسبات و دلالتهای تاریخی فرهنگی رویدادها در کلیت قانون از هم میپاشد.
-
۱۳۹۷-۰۶-۰۷ ۱۵:۲۰
نقدی بر کتاب «جامعهشناسی خودمانی»: «بگذریم»؛ جامعهشناسی که از همه مسائل به سادگی »گذشته» است!
در کتاب «جامعهشناسی خودمانی» صحیحترین حرف، در پایان بسیاری از پاراگرافها بیان شده است: «بگذریم». یک بررسی کوتاه در کتاب، بحق بودن این گزاره در سراسر کتاب را مشخص میکند؛ اینکه نویسنده از همه مسائل به سادگی «گذشته» است.
-
۱۳۹۷-۰۶-۰۵ ۱۰:۱۲
مسیر تمدن بهسوی آسانگیری است/ فرآیند غیررسمی شدن
برخی از محققان معتقدند که از قرن نوزدهم به اینسو جوامع بهتدریج آسانگیر شدهاند. درواقع هنجارهای اجتماعی سختگیرانه قرون قبل، بهتدریج با افراد مدارا میکنند.
-
۱۳۹۷-۰۶-۰۳ ۱۶:۲۰
در نقد عوام زده شدن انتقاد
یک جامعه شناس یا یک روشنفکر نباید به دام جریان اعتراضی عوام زده و سطحی بیفتد، باید مراقب عوام زدگی در اصلاح اجتماعی باشد.
-
۱۳۹۷-۰۵-۲۸ ۰۹:۴۸
نگاهی به کتاب پارادایم جدید آلن تورن؛
چرخشهای پارادایمی
تورن در پیوند با موضوع سوژه بحث تاریخمندی را طرح میکند. شاید یکی از نقدهایی که بتوان به این اثر وارد دانست، عدم ارائۀ تعریفی جامع از همین مفهوم تاریخمندی است. در نتیجه این ابهام خواننده ناگزیر است تا مباحث مختلف طرحشده در آثار این اندیشمند را کنار هم قرار دهد تا به تصویری نسبتاً جامع از مفهوم یادشده دست یابد.
-
۱۳۹۷-۰۵-۲۷ ۱۲:۲۰
قانعیراد جامعه شناسی را به جامعه آورد
موسوی گفت: قانعی راد با تلاش شبانه روزی جزو نادر کسانی بودند که جامعه شناسی را به جامعه آوردند و شاید بعد از فوت ایشان تنها جامعه شناسی باشد که تصاویرش در مراکز عمومی شهر آویخته میشود.
-
۱۳۹۷-۰۵-۲۲ ۱۷:۰۰
کنفرانس بینالمللی جامعه شناسی دین برگزار می شود
بیست و یکمین کنفرانس بینالمللی جامعه شناسی دین ژوئن ۲۰۱۹ در سیدنی- استرالیا برگزار میشود.
-
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۱۵:۲۰
جامعه شناسی منطق اصلی جهان مدرن است/ وضع علوم اجتماعی در جهان سنت
حسین کچویان در طرح گفتمان نخبگان علوم انسانی گفت: امروز جامعهشناسی منطق اصلی جهان مدرن است و متفکرین اخیر بزرگ غرب عمدتا متفکرین اجتماعی بودند و ابزار اصلیشان نیز جامعه شناسی بود.
-
۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۱۵:۰۰
الگوی توسعه وارداتی به اختلاف طبقاتی و اشرافیگری منجر میشود
استاد جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه ما الان نظریه اقتصادی برای همراه کردن توسعه و عدالت نداریم، گفت: توسعه وارداتی قطعاً به اختلاف طبقاتی و اشرافی گری منجر می شود.
-
۱۳۹۷-۰۵-۱۷ ۱۰:۴۰
جامعه شناسی منطق اصلی جهان مدرن است/ وضع علوم اجتماعی در جهان سنت
حسین کچویان در طرح گفتمان نخبگان علوم انسانی گفت: امروز جامعهشناسی منطق اصلی جهان مدرن است و متفکرین اخیر بزرگ غرب عمدتا متفکرین اجتماعی بودند و ابزار اصلیشان نیز جامعه شناسی بود.
-
۱۳۹۷-۰۵-۰۷ ۱۷:۰۰
نسل جدید جامعه شناسی ایران به خواندن آثار قانعی راد احتیاج دارد
محمد فاضلی گفت: نسل جدید جامعه شناسی ایران به خواندن و نوشتن آثاری همچون این اثر محمد امین قانعی راد احتیاج دارد.
-
۱۳۹۷-۰۴-۳۱ ۱۳:۴۰
نظریههای کلاسیک جامعهشناسی به چاپ دهم رسید
کتاب «نظریههای کلاسیک جامعهشناسی» نوشته «تیم دیلینی» کتابی است که میتواند برای دانشجویان علاقهمند به مطالعه در مورد نظریههای جامعهشناسی مفید واقع شود.
-
۱۳۹۷-۰۴-۳۱ ۱۲:۴۰
جامعه شناس، چانه زن اجتماعی است/جامعه شناسی؛ علم یا ابزار قدرت؟
استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران گفت: جامعه شناسان اینجا از جامعه شناسی به عنوان ابزاری برای رسیدن به قدرت و منابع استفاده می کنند نه به عنوان یک علم.
-
۱۳۹۷-۰۴-۲۷ ۱۴:۰۰
فروپاشی نخبگانی با خیزش اجتماعی/ تحلیل جامعه شناختی وضعیت ایران
حجت الاسلام حمید پارسانیا گفت: نخبگان سیاسی، اغلب به رقابتهای مربوط به خود نظر داشتهاند و مسائل روزمره زندگی مردم ما کمتر مسأله آنها بوده است.
-
۱۳۹۷-۰۴-۲۰ ۱۲:۴۰
نشست «بررسی جامعهشناختی وضعیت دینداری در ایران» برگزار می شود
نشست «دین و جامعه؛ بررسی جامعه شناختی وضعیت دینداری در ایران» به همت کانون اندیشه جوان ۲۰ تیرماه برگزار می شود.
-
۱۳۹۷-۰۴-۱۲ ۱۱:۴۰
عباس کاظمی: کتاب «حکایت دانشگاه» گروههای جامعهشناسی را آزار میدهد
عباس کاظمی، عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در نشست نقد و بررسی کتاب «حکایت دانشگاه» با اشاره به دیدگاه بوردیو گفت: جامعهشناسی علم آزار دهنده است و کار محدثی نیز در این کتاب این بوده که گروهها را آزار دهد.
-
۱۳۹۷-۰۴-۱۱ ۱۴:۴۰
جامعه شناسی تاریخی (مفاهیم، نظریه ها، نقد و بررسی) منتشر شد
کتاب جامعه شناسی تاریخی (مفاهیم، نظریه ها، نقد و بررسی) تالیف «مجید کافی» از سوی انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده است.
-
۱۳۹۷-۰۳-۲۷ ۱۰:۴۰
امیل دورکیم؛
خودکشی و همبستگی اجتماعی
دور کیم معتقد بود که منبع همیشه حاضر اشتیاق و تعصب افراطی ، خواهش های افسار گسیخته است. زمانی که مردم بدون ساختن اهداف دست یافتنی و تدابیر و چاره های روشن و صریح ، زندگی می کنند ، وقتی که فقط ” رویا های آسمانی ” روی سر آن ها قرار دارد آن ها در معرض پریشانی ها و آشفتگی های عاطفی قرار می گیرند .
-
۱۳۹۷-۰۳-۲۳ ۱۵:۴۰
نفس کشیدن قاتل جان شدهاست/ جامعهشناسی شهر ایرانی در گفتوگو با پرویز اجلالی
شهرهای امروز ما نتوانستهاند میان حمل ونقل و زندگی انسانی هم تعادلی ایجاد کنند. داستان آلودگی هوا و پارکینگ شدن شهرهای بزرگ، که آینده شهرهای کوچک هم هست، را کیست که نداند و از بابت آن تاسف نخورد؟ میگویند با تکامل اجتماعی و رشد صنعت، وابستگی انسانها به لطف طبیعت کم میشود. اما ظاهرا فعلا اوضاع برعکس شده است.
-
۱۳۹۷-۰۳-۲۳ ۱۳:۰۰
دانشگاه، همسو با جامعه ایران است/ تولید و مصرف فرهنگی در دانشگاه
نعمت الله فاضلی در نشست نقد و بررسی کتاب «تولید و مصرف فرهنگی در دانشگاه ایرانی» گفت: دانشگاه و جامعه ایران با هم از جهات مختلف همسویی دارند.
-
۱۳۹۷-۰۳-۲۲ ۱۳:۲۰
کتاب «جامعهشناسی فوتبال در بافتی جهانی» منتشر میشود
ترجمه کتاب «جامعهشناسی فوتبال در بافتی جهانی» نوشته جیم کله لند، استاد علوم اجتماعی دانشگاه لوبوروی انگلستان، بهزودی منتشر میشود. این کتاب توسط حمید پورنگ در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ترجمه شده است.