کل اخبار:973
-
۱۳۹۹-۰۵-۰۵ ۱۷:۰۰
آیا سلبریتیها نمیتوانند کتابهای فلسفی بخوانند؟
میل به نمایش کتابخوانی آن هم در حوزه هایی چون فلسفه در سلبریتیها از موضوعاتی است که مخالفان و موافقان خود را دارد؛ شاید این شکل از کتابخوانی به گریز سلبریتیها از برچسب خوردن به عنوان افراد عامی برمیگردد، اما آیا خواندن کتابهای پیچیده و مفهومی برای انسان اعتباری به دست میآورد و یا یک پرسش دیگر آیا یک سلبریتی نمیتواند یا نباید فلسفه بخواند؟
-
۱۳۹۹-۰۵-۰۵ ۱۲:۳۰
کتاب «راه باریک آزادی» نقد و بررسی میشود
اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نشست آنلاین نقد و بررسی کتاب «راه باریک آزادی» را برگزار میکند.
-
۱۳۹۹-۰۴-۲۹ ۱۱:۰۰
در کتاب «در دفاع از پوپولیسم چپ» مطرح شد: نقدهای واردشده بر پوپولیسم چپ ناشی از چیست؟
شانتال موف در کتاب «در دفاع از پوپولیسم چپ» معتقد است بسیاری از نقدهای واردشده بر پوپولیسم چپ ناشی از عدم فهم این رویکرد است.
-
۱۳۹۹-۰۴-۱۵ ۱۶:۰۰
آشنایی با انواع نقد در معماری/ درباره کتاب «معماری و اندیشه نقادانه»
-
۱۳۹۹-۰۴-۱۴ ۱۱:۰۰
طبل رسوایی مقالهسازی در نشریات علوم انسانی کی به صدا درمیآید؟
انتشار مقالات علمی - پژوهشی در نشریات علوم انسانی در سالهای اخیر انتقادات زیادی به همراه داشته به گونهای که برخی نام «علمی» آنها را مورد ابهام قرار داده است.
-
۱۳۹۹-۰۴-۰۸ ۱۴:۰۰
موسی اکرمی مطرح کرد؛ تفاوت ما و غربیها در نوشتن کتب و مقالات علمی و پژوهشی
به گفته یک پژوهشگر فلسفه علم، کتابسازی و مقالهسازی در کشوری مانند ایران زیادتر شده است و در غرب تقریبا این معضل را نمیتوان دید.
-
۱۳۹۹-۰۴-۰۴ ۱۳:۳۰
مرور مجلدات دوم تا چهارم تاریخ سکسوآلیته/رویکرد نوین فوکو در نقد
چاپ دوم کتاب «نقد چیست؟ و پرورش خود» میشل فوکو با ترجمه نیکو سرخوش و افشین جهاندیده توسط نشر نی منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۴-۰۴ ۱۲:۰۰
نوشتاری از سید یحیی یثربی؛ مسئولان فرهنگی فضا را برای حرکت فکری و نقد افکار باز کنند
مسئولان فرهنگی فضا را برای حرکت فکری و سخن تازه و نقد و برخورد افکار باز کنند و با طرح نو، مطلب جدید و برداشتهای به روز و کارآمد، راه انحراف و بیراهه را ببندند.
-
۱۳۹۹-۰۴-۰۳ ۱۳:۰۰
یادداشتی به قلم محمد زارع شیرین کندی/ در نبوغ شریعتی تردیدی نیست اما...
تردیدی در نبوغ شریعتی نیست اما نبوغ که گاه بر هوش بالا یا حافظه قوی دلالت دارد همواره راهگشا و گرهگشا نیست و گاه احتمال دارد مشکلی بر مشکلات دیگر بیفزاید.
-
۱۳۹۹-۰۳-۳۱ ۱۴:۰۰
نقدهای حسینی طباطبایی از اندیشه سروش/مثنوی و رد «رویای رسولانه»
عبدالکریم سروش برای اثبات تئوری رویای رسولانه شواهدی را از ملاصدرا، غزالی و مثنوی معنوی آورده، اما حسینی طباطبایی در کتاب «وحی قدسی» ثابت میکند که سروش این سخنان را تحریف کرده است.
-
۱۳۹۹-۰۳-۱۸ ۱۶:۰۰
نقدِ نقدِ نقد/ شرحی بر دو نامه آقایان اسماعیل شفیعی و حمیدرضا نعیمی
-
۱۳۹۹-۰۳-۱۲ ۱۶:۳۰
یادداشتی از سیدیحیی یثربی؛ نقد، پیششرط نظریهپردازی است
ما در علوم انسانی رشد نداشتهایم، زیرا رشد باید با نظریهپردازی انجام پذیرد و نظریهپردازی خودش با دو مقدمه لازم، امکان دارد؛ یکی نقد است و دیگری مسئله.
-
۱۳۹۹-۰۲-۳۰ ۱۶:۳۰
شوخطبعی ناخوشایند/ جوجو ربیت، راهنمای ساختن فیلم جنگی
عجیبترین ژانر، ژانر جنگی است که وقتی با ملودرامها میآمیزند، بهترین فیلمهای عاشقانه دنیا مانند کازابلانکا را رقم میزنند و زمانی که با کمدی آمیخته میشود، برترین فیلمهای کمدی تاریخ مانند فیلم «بودن یا نبودن» را نتیجه میشوند.
-
۱۳۹۹-۰۲-۳۰ ۱۴:۰۰
تئاترِ شگفتانگیز برندها/ کتابِ کوسهی شکمپُرِ۱۲میلیون دلاری نشان میدهد چهگونه برندها جایگزین نقدِ هنری میشوند
چرا کسی خریدی بالای یکمیلیون دلار انجام میدهد؟ این کار چه نفعی برای او دارد؟ اگر پای سودِ مالی در میان باشد، راههای کمریسکتری در میان نبوده برای انجام؟ حقیقت این است که پای «جایگاهِ اجتماعی» در میان است. وقتی خریداری اثری گران از حراجیِ معروف میخرد، بارها جلوهی بیشتری دارد از زمانی که مثلا یک لامبورگینی میخرد
-
۱۳۹۹-۰۲-۲۲ ۱۲:۰۰
خسرو احتشمامی: وجود رهبری در گسترش شعر امروز خیلی موثر بوده است/ براهنی نقد نمیکرد، فحش میداد
خسرو احتشامی، شاعر پیشکسوت اصفهانی گفت: بدون تعارف میخواهم نکتهای را بگویم. تنها شخصیتی که در این 40 سال از شعر دفاع کرده و پشتیبان شعر بوده، شخص مقام معظم رهبری است. از این رو به نظر من وجود ایشان در گسترش شعر امروز خیلی موثر بوده است.
-
۱۳۹۹-۰۲-۰۷ ۱۴:۰۰
شیرین آی شیرین/ نگاهی به سریال «نونخ۲» ساخته سعید آقاخانی؛ با ادای دین به اورامانات
-
۱۳۹۹-۰۱-۲۷ ۱۶:۳۰
کالبدشکافی دردهای بیدوا/ درنگی بر کارنامه ادبی زنده یاد قاسم هاشمینژاد
در کنار نقدنویسی، هاشمینژاد به سبب روزنامهنگار بودن، مصاحبهگر چیرهدستی هم بود. اهمیت گفتوگوهای او را میتوان در نوع ورود به بحث، محتوای پرسشها، برخورداری پرسشها از موضعگیری انتقادی، مقهور نشدن در برابر نام و آوازه مصاحبهشوندگان- و فیالمثل کسی چون ابراهیم گلستان- و ... به روشنی دید. اگر گفتوگوی ادبی را قالبی بدانیم که در صورت مطلوب خود دربردارنده دو وجه همزمان ژورنالیستی و ادبی است، باید مصاحبههای هاشمینژاد را به عنوان صورت مثالی گفتوگوهای مهم ادبی در دهه 50 در نظر آوریم.
-
۱۳۹۹-۰۱-۲۷ ۱۵:۰۰
کافکای افسانهای و کافکای واقعی/رودررو و بیتعارف با آقای ک
رادک مالی نویسنده و گرافیست چکی، بهگفته خود در کتاب «فرانتس کافکا انسان زمان خود و زمان ما» تلاش کرده تصویری واقعی و نه افسانهای، از خالق داستانهای «مسخ» و «قصر» ارائه کند.
-
۱۳۹۹-۰۱-۱۶ ۱۶:۳۰
نقدی بر تطبیقهای عبدالکریم سروش در مسأله خرافه و جامعه دینی
یکی از منشاءهای خرافهخیزی و باطلگویی، اظهار نظر بر اساس ناآگاهی و اکتفا به شنیدههای غیر متقن است.«عبدالکریم سروش» به تازگی نسبت به مساله خرافه و جامعه دینی سخنانی را مطرح کرده است.
-
۱۳۹۸-۱۲-۱۳ ۱۷:۰۰
سه زن از یک دهه پر آشوب/ نگاهی به رمان «پاییز فصل آخر سال است»
مریم کیانی، نویسنده و پژوهشگر در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری کتاب قرار داده است، به رمان «پاییز فصل آخر سال است»، اثر نسیم مرعشی پرداخته است. اثری که توانست به عنوان اثر برگزیده جایزه ادبی جلال آلاحمد انتخاب شود.
-
۱۳۹۸-۱۱-۲۳ ۱۶:۳۰
نشست «معرفی و بررسی مجموعه تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی» برگزار شد: استفاده از منبع نامعتبر «ویکیپدیا» در نگارش یک اثر تاریخی!
نویسنده مجموعه کتاب «تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی» میگوید: در چند سال گذشته درباره وقایع بعد از انقلاب کتابهای زیادی نوشته شده، اما بیشتر تکنگاری است.
-
۱۳۹۸-۱۰-۲۵ ۱۵:۰۰
نقد پستمدرن لذت و تخیل را نادیده گرفته است
رستمی میگوید: بلزی در «آیندهای برای نقد» برای اولین بار به موضوع زیبایی شناسی لذت و چرایی لذت بخش بودن داستان میپردازد و بر این باور است که نقد معاصر از این موضوع غفلت کرده است.
-
۱۳۹۸-۱۰-۱۱ ۱۶:۳۰
ابتذال وارد میشود/ سریالهای شبکه نمایش خانگی و نمایش سخاوتمندانه سطحینگری، تازه به دوران رسیدگی و پولپرستی
در مورد سریالهای شبکه نمایش خانگی مهمترین نکتهای که وجود دارد این است که این مجموعهها تلاش میکنند تصاویر جذاب و لوکسی را پیش روی مخاطب بگذارند که تماشاگر در حالت عادی در زندگی پیرامون خودش کمتر با آن مواجه میشود و دیدن این مجموعهها بیشتر جنبه رویاسازانه دارد.
-
۱۳۹۸-۰۹-۲۵ ۱۵:۳۰
عملکرد بنیاد سعدی در زبان فارسی قابل نقد جدی است
رضامراد صحرایی:بسیاری از اهداف تاسیس بنیاد سعدی هنوز دست نخورده است، برخی دستگاهها به جای اینکه به پیشبرد این موضوع و اهداف کمک کنند، مقابل آن میایستند.
-
۱۳۹۸-۰۹-۲۴ ۱۷:۰۰
شبکه پدر خواندگی در ادبیات فارسی معاصر
یکی از پدرخواندههای ادبی دکتر شفیعی کدکنی است. اگرچه او استاد برجسته دانشگاه و محقق و شاعر گرانقدری است ولی حوزه فعالیتهای ادبی و تحقیقاتش فقط منحصر به ادبیات سنتی کشورمان است.
-
۱۳۹۸-۰۹-۲۴ ۱۳:۳۰
انتقادات برگزیده جایزه پروین از جایزه جلال
الهام فلاح، نویسنده و برگزیده جایزه پروین اعتصامی در یادداشتی که در اختیار ایبنا قرار داده است به صورت مختصر به نقد جایزه ادبی جلال آلاحمد پرداخته است.
-
۱۳۹۸-۰۹-۱۸ ۱۳:۰۱
وقتی یوسف اباذری با نئولیبرالیسم همسو بود
مهمترین نقد اباذری در دهه ۸۰ به برنامه تعدیل ساختاری آن بود که در ایران زمانی که تبعات اجتماعی برنامه مزبور ظهور وبروز کرد سیاستمداران آن را رها کردند و همچون تاچر آن را تا انتها پیش نبردند.
-
۱۳۹۸-۰۹-۱۷ ۱۱:۳۰
فقر نگاه ادبی و دید استراتژیک/در بر همان پاشنه میچرخد!
انتخاب شعار سی و سومین دوره نمایشگاه کتاب تهران بار دیگر از چند منظر رویکرد اطلاعرسانی این رویداد را پیش چشم قرار میدهد.
-
۱۳۹۸-۰۹-۱۶ ۱۶:۳۰
جایزهای که اعتبارش را از سکههایش بگیرد نگاه وسیعی ندارد/ نقدی بر جایزه جلال
مجتبی گلستانی درباره جایزه جلال آلاحمد گفت: این جایزه باید به بهترین شکل برگزار شود و نگرش جامعی داشته باشد. چنین جایزهای که اعتبارش را از سکههایش میگیرد نگاه فراخی ندارد.
-
۱۳۹۸-۰۹-۱۳ ۱۴:۰۰
سلبریتیها باید مدیریت شوند/اولویت نقد فالوورها بر نقد سلبریتیها
نشست علمی سلبریتیسم و و فرهنگ شهرت به همت جامعه رسانه اسلامی دانشگاه صدا و سیما در سالن ورکشاپ این دانشگاه برگزار شد.