کل اخبار:85
-
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۱:۰۰
مکتب نشانهشناسی امبرتو اکو بررسی میشود
نشست هفتگی شهر به بررسی و تحلیل ˝مکتب نشانهشناسی امبرتو اکو˝ اختصاص دارد.
-
۱۳۹۴-۱۱-۲۶ ۱۶:۵۷
صوت/ خانوادهی مدرن و مسئلهی نفاق (۸)
بهمن نامورمطلق
-
۱۳۹۴-۱۱-۰۱ ۲۲:۱۸
صوت/ تأثیر تحولات فناورانه در الگوی خواب و بیداری (۷)
احمد پاکتچی
-
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۵:۲۷
صوت/ نشانه-پدیدارشناختی سبک زندگی مهاجر (۶)
امیرعلی نجومیان
-
۱۳۹۴-۰۷-۱۲ ۱۵:۰۲
صوت/ «ازدواج سفید» تقابل سبک زندگی واقعی با سبک زندگی توهمی (۵)
علی عباسی
-
۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۱۵:۰۰
ریشه های خالکوبی، سوراخکاری (Piercing) و سایر نشانه های بدنی در نوجوانان و جوانان
به نظر میرسد در جوامع امروزی توجه بسیار زیادی به نشانههای بدنی میشود. تمایل بسیار زیادی که امروزه به خالکوبی، سوراخکاری و ... وجود دارد از کجا ریشه میگیرد؟ آیا باید ریشهی آنها را در جوامع سنتی جستوجو کرد؟!
-
۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۱۲:۳۰
نشست «نشانه، هویت هنر» برگزار میشود
گروه جامعه شناسی هنر انجمن جامعه شناسی ایران نشست«نشانه، هویت هنر» را برگزار میکند.
-
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۶:۰۳
صوت/ تغييرات سبك زندگی و تأثیر آن بر الگوهای «ازدواج» (۴)
فرهاد ساسانی
-
۱۳۹۴-۰۶-۲۰ ۱۵:۲۳
بارت و امپراتوری نشانهها
پیتر تریفوناس
امپراتوری نشانهها را به خاطر نوآوری نظری و سبکگرایانهاش باید نقطه عطفی در نظریهی انتقادی معاصر دانست که سبب معرفی بارت به عنوان چهرهی برجستهی نشانهشناسی فرانسوی به جهان شد.
-
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۲۳:۰۰
صوت/ سبک زندگی، بزنگاه چالشهای بینگفتمانی (۳)
فرزان سجودی
-
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۲:۳۰
فرزان سجودی: تصویر و متن هرکدام فضاهای متفاوتی از منظر نشانهای دارند
فرزان سجودی، نشانهشناس، مترجم و عضو هیات علمی دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر تهران در نشست «سینما و ترجمه» ضمن اشاره به طبقهبندی انواع ترجمه از منظر رومان یاکوبسون گفت که تصویر و متن هرکدام دنیاها و فضاهای متفاوتی را از منظر نشانهای دارند و نباید یکی را برتر از دیگری دانست. بهباور سجودی در اقتباس سینمایی دیگر مساله تقدم و تاخر نسبت به رمان و فیلم مطرح نیست، بلکه یک گفتمان بهروزی بین این دو رسانه برقرار شده و هرکدام یکدیگر را تکمیل میکنند.
-
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۱:۰۱
صوت/ پدیدار شدن سبک زندگی در ارتباط با گروه مرکزی مرجع (۲)
مرتضی بابکمعین
-
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۲:۱۷
صوت/ چالشهای نشانه-انسانشناختی سبک زندگی (۱)
حمیدرضا شعیری
-
۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۱۶:۲۰
انتشار «مقدمهای بر تاریخ و مبانی نشانشناسی»
کتاب «مقدمهای بر تاریخ و مبانی نشانشناسی» تلاش میکند به خواننده بگوید که نشانها عمیقا در تار و پود فرهنگ و ذهنیت انسان اروپایی تنیده شدهاند و باید اعتراف کرد که بخشی از فهم دقیق ذهنیت انسان اروپایی از مجاری درک کارکرد نشانها در فرهنگ اروپایی میگذرد.
-
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۰۹:۵۹
حمیدرضا شعیری؛
نشانه-معناشناسی حایلهای گفتمانی
در درون روایت، حایلهای گفتمانی سبب میشوند تا از خودبسندگی متنی رها شویم و روایت به ابزاری حایلی تبدیل شود که از طریق آن نهادهای اجتماعی، روابط اجتماعی، هویتها، سلوک اخلاقی، تعامل و مذاکره، تطبیقپذیری، قدرت ریسکپذیری، فیلترهای اخلاقی و اجتماعی مورد مطالعه قرار گیرد.
-
۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۱۶:۳۰
«نشانهــمعناشناسی ادبیات» حمیدرضا شعیری منتشر میشود
«نشانهــمعناشناسی ادبیات: الگوی مطالعه نظامهای گفتمانی ادبی» تازهترین کتاب حمیدرضا شعیری، عضو هیات علمی دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس، است که به زودی از سوی انتشارات دانشگاه تربیتمدرس روانه کتابفروشیها میشود.
-
۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۱۱:۲۰
انتشار «روش و روششناسی تحلیل تصویر» با رویکرد انتقادی
کتاب «روش و روششناسی تحلیل تصویر» تالیف ژیلیان رُز منتشر شد. این اثر منبع آموزشی مستقیم و یا تکمیلی مناسبی برای دروس مختلف روش تحقیق در دپارتمانهای علوم انسانی، هنر، علوم اجتماعی و مطالعات رسانهای به شمار میآید.
-
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۰:۲۲
تأملی نشانه شناختی درباره نام خلیج فارس؛
استعاره در برابر تاریخ: هویتزدایی خلیج فارس!
«خلیج عربی» صرفاً یک استعاره است که در معادلات قدرت برساخته میشود. معمولاً سیاست در بسیاری موارد از فنون استعاری یعنی بدیلهای زبانی به جای هم بدون پایهی تاریخی بهره میجوید. بدیل زبانی مذکور حاصل دوران جدید و عامل قدرت است که میکوشد نماد تاریخی خلیج فارس را ساختارشکنی کند.
-
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۰۹:۴۶
«نشانهشناسی تغییرات در الگوی خواب و بیداری در نسلهای اخیر جامعهی ایران»؛
تأثیر تحولات فناورانه در الگوی خواب و بیداری
اسنادی از ۴ هزار سال پیش در پاپیروسهای مصری باقی ماندهاند که در آنها نسبت به دوران نوجوانی اظهار نگرانی کردهاند. علت اظهار نگرانی نسبت به دورهی نوجوانی از نه گفتن نسل جدید به نسل قبلی خود آغاز میشود، در واقع این مسئله به دورهی اینترنت و فیسبوک مربوط نمیشود، میتوان گفت که از ابتدا این مشکل وجود داشته است.
-
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۰۸:۵۸
تحلیل گفتمان شخصیتهای چندسبکی سینمای معاصر ایران؛
خانوادهی مدرن و مسئلهی نفاق
تعداد قابل توجهی از فیلمهای ایرانی شخصیتهایی را به تصویر میکشند که به طور همزمان چندین سبک زندگی دارند؛ در واقع با توجه به بافتها و گفتمانهای گوناگون، سبک زندگی این افراد تغییر میکند. برخی به دلیل سودجویی اقتصادی و برخی دیگر برای کسب قدرت یا حتی مسائل اخلاقی و روانی دچار زندگی چندشخصیتی و چندسبکی شدهاند.
-
۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۱۶:۳۰
آرتور آسابرگر: باید به سمت کاربردی کردن نظریهها حرکت کنیم
آرتور آسابرگر، عصر روز یکشنبه ۱۳ اردیبهشت میهمان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران شد و در نشست این دانشکده با موضوع اسطوره، شادمانی و رسانه به سخنرانی پرداخت.
-
۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۱۲:۵۶
معنا به مثابه تجربه زیسته
مرتضیبابک معین
کتاب حاضر سعی دارد ضمن تاکید بر آرا و اندیشههای لاندوفسکی، و بسط و توضیح ابعاد گم شدهی معنا که تا ظهور نشانهشناسی نوین با دورنمای پدیدارشناختی خاموش باقی مانده بود، جنبههای متفاوت نشانهشناسی کلاسیک و خصوصا نظام روایی برنامهمدار را به چالش کشد،
-
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۰۹:۱۴
سبک زندگی در ترجمه؛
نشانه-پدیدارشناختی سبک زندگی مهاجر
تعریف نشانهشناختی و پدیدارشناختی سبک زندگی این است که آن امری از-پیش-ساخته نیست که ما در آن قرار بگیریم. سبک زندگی در یک رابطهی التفاتی معنی پیدا میکند و در سطحی کلانتر، تبادل التفاتی میان سوژه و ابژه به هر یک از دو سوی تبادل دلالت، ارزش و هویت میبخشد. هر سبک زندگی معنی دارد، دارای ارزشهایی است و نهایتا هویتساز است.
-
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۱۰:۳۱
تجزیه و تحلیل نظام معنایی سبک زندگی در ایران معاصر؛
«ازدواج سفید» تقابل سبک زندگی واقعی با سبک زندگی توهمی
سبک زندگی توهمی کنش نیست زیرا از تفکری خاص پیروی نمیکند، پدیدهای است که تنها «نمود» دارد و «بود» ندارد، در واقع عنصر عقل و آگاهی در آن سهمی ندارد؛ ازدواج سفید بین دو قطب ازدواج سنتی و فحشا به نوعی به این سبک از زندگی برمیگردد.
-
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۸
«سبک زندگی» در یازدهمین همایش نشانهشناسی؛
سبک زندگی، بزنگاه چالشهای بینگفتمانی
چطور زندگی میکنیم، وسایل زندگی خود را از چه نوعی تهیه میکنیم، چگونه چیدمان داریم، چگونه رفتار میکنیم، با چه لحن و بیانی سخن خود را به مخاطب منتقل میکنیم، اینها شبکهی درهمپیچیدهای از لایههای متفاوتی است که اسم آن را سبک زندگی میگذاریم و این بستر خود جولانگاه عمل گفتمانهای متفاوت دیگر است.
-
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۰۹:۲۵
تغيير در سبك زندگی مشترك در آينهی تغيير معنای واژهی «ازدواج»؛
تغييرات سبك زندگی و تأثیر آن بر الگوهای «ازدواج»
تغییرات سبک زندگی میتواند الگوهای ازدواج را دچار تغییر کند. الگوی ازدواج بر مبنای خواست شخصی بینافردی، بدون انجام مراسم و ثبت محضری و بدون بررسی میشود. اگرچه در زبان انگلیسی از این نوع همباشی با عنوان شراکت یا پارتنرشیپ یاد میشود، در ایران با عبارت «ازدواج سفید» از آن یاد میشود.
-
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۴:۲۰
تاثیر نشانه شناسی بر گذار از ساختگرایی به واسازی (دیکانستراکشن)
سوسور معتقد بود زبانشناسی تنها بخشی از علم نشانهشناسی است و البته مهمترین بخش آن، و اصولی که در مورد نظامهای نشانهشناختی به کار میروند در زبانشناسی نیز کاربرد خواهند داشت؛ این نظر او بعدها از سوی رولان بارت رد شد، بارت برخلاف سوسور معتقد بود قوانین نظام های دلالت معنایی را از راه شناخت قواعد حاکم بر زبان باید شناخت.
-
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۰۹:۳۳
«چهار طریق برخورد دیگری مغلوب با گروه مرکزی مرجع و شکلگیری چهار سبک زندگی»؛
پدیدار شدن سبک زندگی در ارتباط با گروه مرکزی مرجع
در مباحث اجتماعی ارتباط بین سوژه و دیگری او، سوژهها همان شخصیتهای اجتماعی هستند که به نسبت پراتیکهایی که انجام میدهند نقشها و وضعیتهای نسبی پیدا میکنند؛ کارها را به شکل بیناتعریفی به هم نزدیک یا از هم جدا میشوند.
-
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۰۹:۰۶
از شیوهی حضور اجتماعی تا شکل و سبک زندگی؛
چالشهای نشانه-انسانشناختی سبک زندگی
گفتمان یک کنش نظاممند، نیتمند و آگاهانه است، همین وجه آگاهانهی گفتمان سبب میشود تا بتوان نظام نشانه-معنایی دخیل در شکلگیری آن را یافت و مورد تحلیل قرار داد. هرگاه انسان در مرکز فرایندهای نشانه-معنایی قرار گرفته و در چالش با شرایط زیستی و اشکال حضور در پی ترسیم سبکی متفاوت باشد، با چالشهای نشانه-انسانشناختی مواجه میشود.
-
۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۰۹:۱۷
نگاهی نشانهشناختی به تحول معنایی-کارکردی آموزش عالی (۱)؛
زایش شبهعلم در کشور
نگاهی تبارشناسانه به مفهوم واژه دکتری در غرب و در ایران نشان میدهد که افول معنایی و کارکردی دکتری در ایران اتفاق افتاده است، درحالیکه در غرب واژهی دکتری که ابتدا برای رشتههای طب، حقوق و فلسفه عمدتاً به کار میرفت برعکس، با تخصصی شدن علوم اعتبار و کارکرد تخصصیتر و سازمانیافتهتری دور از تعلقات امر سیاسی به خود گرفته است. دکتری بهعنوان عالیترین مدرک تولید علم در غرب، همسو با تخصصی شدن رشتهها بُعد دیگری پیدا کرده است، آن بُعد عبارت است از ابداع و تولید علم در وجه غالب!