کل اخبار:1017
-
۱۳۹۹-۰۳-۲۶ ۱۳:۰۰
هوگوخوانی در ایران؛ باید همه آثار ویکتور هوگو دوباره ترجمه شود
بنفشه فریسآبادی مترجم معتقد است: بخشهای زیادی از آثار هوگو که قبلا منتشر شده، بنا بر صلاحدید مترجم یا عدم دسترسی به منابع کافی برای پژوهش درباره عبارات، اصطلاحات و وقایع تاریخی، حذف، کوتاه یا خلاصه شدهاند. به همین دلیل لازم است همه آثار او دوباره توسط مترجمانِ تازهنفس و بهروزتر و حتما به صورت مستقیم از زبان فرانسه ترجمه و منتشر شوند.
-
۱۳۹۹-۰۳-۱۸ ۱۴:۰۰
نویسندهای که قهوه زیاد و ایستادهنوشتن سبب جوانمرگیاش شد
بالزاک عادت به ایستاده نوشتن داشت، شبها به افراط قهوه میخورد تا بیدار بماند و بتواند بنویسد و همین افراط هم، پایههای سلامتیاش را سست کرد تا نتواند عمر زیادی داشته باشد.
-
۱۳۹۹-۰۳-۱۷ ۱۷:۰۰
مقاله ای از رسول جعفریان؛ ایران و قفقاز جنوبی: از سیاست تا فرهنگ دینی
رسول جعفریان در مقاله ایران و قفقاز جنوبی: از سیاست تا فرهنگ دینی، نگاهی کلی می کند بر مناسبت میان ایران و منطقه جنوب شرقی آن، از دربند تا گرجستان و ایروان و از آنجا تا قره باغ و اردباد.
-
۱۳۹۹-۰۳-۰۷ ۱۷:۰۰
استاندال، روانشناس عشق، سیال بین رمانتیسم و رئالیسم
«نیچه» استاندال را بهعنوان «آخرین روانشناس بزرگ فرانسوی» خوانده است، در این گزارش به این موضوع پرداختهایم که دلیل این موضوع چه بوده و شهرت این نویسنده در عرصه ادبیات، از چه جهت است.
-
۱۳۹۹-۰۲-۲۹ ۱۵:۰۰
گزارشی تحلیلی از فردوسیشناسی و شاهنامهپژوهی در ایران و جهان؛ جنبش فردوسیپژوهی در ایران و جهان
یاسر موحدفرد، دبیرکل بنیاد فردوسی و مدیرعامل موسسه فردوسی توسی در گزارشی تحلیلی به فردوسیشناسی و شاهنامهپژوهی در ایران و جهان پرداخته است.
-
۱۳۹۹-۰۲-۲۷ ۱۶:۳۰
چرا ما نوبل نمیبریم؟/ نویسندگان ما حتی در بین مخاطبان داخلی نیز کار سختی برای دیده شدن دارند
-
۱۳۹۹-۰۲-۰۷ ۱۵:۰۰
۱۷ دانشگاه ایرانی در بین اثرگذارترین دانشگاه های دنیا
رتبه بندی ۲۰۲۰ تأثیرات دانشگاهها از سوی نظام رتبه بندی بین المللی تایمز منتشر شد و ۱۷ دانشگاه ایرانی در جمع ۷۶۶ دانشگاه موثر دنیا قرار گرفته اند.
-
۱۳۹۹-۰۱-۲۶ ۱۷:۰۰
نه سلامت را قربانی اقتصاد و نه اقتصاد را قربانی سلامت کنیم/گفتوگو با عباس سلیمی نمین، درباره ایران پس از کرونا و اولویتهای امروز کشور
ما در دوران پساکرونا به سمت نوعی همبستگی پیش میرویم/ امروز مردم به دعوت مسوولان پاسخ میدهند و همراه هستند و اعتماد عمومی تا حدی ترمیم شده و بیش از این ترمیم خواهد شد
-
۱۳۹۹-۰۱-۱۶ ۱۵:۰۰
افشای حقایقی درباره اقتصاد ایران در جنگ جهانی دوم
کتاب «سیاستورزی در ایران مدرن» پژوهشی است درباره دورانی کوتاه ولی مهم از سیاستورزی در طول جنگ جهانی دوم و رقابت دیرینه بریتانیا و شوروی در ایران.
-
۱۳۹۸-۱۲-۲۵ ۱۵:۰۰
کتاب خاطرات یکباستانشناس از دهه ۳۰ ایران منتشر شد
کتاب «وقتی بچه بودم» شامل خاطرات اسماعیل یغمایی باستانشناس از دهه ۳۰ ایران توسط انتشارات دادکین منتشر و راهی بازار نشر شد.
-
۱۳۹۸-۱۲-۲۵ ۱۳:۰۰
گفت و گو با مولف کتاب «فقر تفکر فلسفی»؛ سرمایههای فکری در دوران صفویه با سهلانگاری از بین رفت
سرمایههای عظیم فکری در دوره صفویه در ایران از دست رفت و از قرن دهم به بعد عملا نخبهای را در سطح جهان نداریم.
-
۱۳۹۸-۱۲-۲۰ ۱۵:۳۰
بررسی نقش خاندانهای مرزدار در روند شکلگیری ایران امروزین
مطالعه روند شکلگیری مرزهای خاوری ایران، شاید یکی از بهترین راهها برای آشنایی با این حقیقت باشد که فروپاشی سرزمینی دهشتانگیز ایران در سده نوزده میلادی ریشه در ناآشنایی خود ایرانیان با تاریخ جغرافیایی و جغرافیای سیاسی کشورشان در درازنای تاریخ داشته است.
-
۱۳۹۸-۱۲-۱۷ ۱۱:۲۱
مقاله جدید اسلاوی ژیژک درباره کرونا و تحشیه ای بر آن؛
مشتِ فیلم «بیل را بکش» به سرمایهداری
اِپیدمی ویروسِ کرونا پیوسته منتشر شده و اپیدمیهای وسیعی از ویروسهایی ایدئولوژیک را به راه انداخته است. ویروسهایی در جوامعِ ما که در سکوت به فعالیت مشغول بودند: اخبار جعلی (fake news)، تئوریهای توطئه پارانوئیک، هیاهوهای نژادپرستانه و غیره. نیازِ پزشکی موجه برای قرنطینه تحتِ فشار ایدئولوژیک پژواکی برای تاسیس مرزهای روشن به راه میاندازد؛ پژواکی برای قرنطینه دشمنانی که تهدیدی برای هویت ما به حساب میآیند.
-
۱۳۹۸-۱۱-۳۰ ۱۱:۳۰
نشست صدسال آموزش عالی فلسفه در ایران برگزار میشود
نشست صدسال آموزش عالی فلسفه در ایران و مراسم نکوداشت یحیی مهدوی در خانه اندیشمندان علوم انسانی در ایران برگزار میشود.
-
۱۳۹۸-۱۱-۲۶ ۱۷:۰۰
روایت متفاوت احسان نراقی از سفر فوکو به ایران
دانیل دفر نیز در سفر فوکو به ایران همراهش بود. آنها در تهران به مهمانی احسان نراقی نیز رفتند، امری که باعث شد تا همسر نراقی برآشفته شود.
-
۱۳۹۸-۱۱-۲۳ ۱۵:۰۰
حامیان علم و فناوری در جهان و ایران چه کسانی هستند؟
کتاب «حامیان علم و فناوری در جهان و ایران» تألیف رضا ماحوزی روانه بازار نشر شد.
-
۱۳۹۸-۱۱-۲۳ ۱۳:۵۵
بحثی درباره زمان و تاریخ به مناسبت اتمام ترجمه فارسی مجموعه اسلام ایرانی هانری کربن؛
دم مسیحایی امام در الهیات شیعه
یکی از اساسیترین مسائلی که روبهروی کربن قرار دارد، حلّ این معماست که آیا تاریخ همان چیزی است که مردم را شکل میدهد و یا آنکه انسانها تاریخ را میسازند؟ آنچه مسلم است، انسان تنها زمانی به حل این معما نائل میشود که به تولّد روحانی جدیدی دست یابد. هنگامی که این تولد رخ دهد، دیگر سنّت با تاریخ در تضاد نخواهد بود.
-
۱۳۹۸-۱۱-۱۹ ۱۱:۵۱
ایران زمین ؛ در روایت حکیم ابوالقاسم فردوسی؛
بیشه شیران
سراسر شاهنامه اگر جنگ میان ایرانی ها و تورانی ها ( که هر دو از نژاد آریایی ها هستند) رخ داده ، این نزاع ، جنگ نژادی و زبانی نیست ؛ بلکه تخاصم میان اندیشه نیک و بد است ، میان آزمندی با فروتنی ، جنگ آزادگان با دشمنان آزادی است ، جنگ میان خردمندی با کینه ورزی است . نه برتری نژاد آریایی مهم است و نه زبان پارسی ، بلکه این اندیشه و پندار نیک است که خردمندی را پیشه خود می کند ، چرا که خرد افسر شهریاران است و زیور نامداران...
-
۱۳۹۸-۱۰-۲۹ ۱۷:۰۰
فراز و فرود ارتش سرخ درخاک ایران
متن زیر نگاهی دارد به حضور نیروهای نظامی اتحاد جماهیر شوروی در ایران و چگونگی خروجشان.
-
۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۷:۰۰
آخرین نقطه ناامیدی/ نگاهی به فرآیند، علل و عواملی که منجر به فرار محمدرضاشاه از کشور شد
دو عارضه باعث شد نوار کامیابیهای محمدرضا پهلوی قطع شود و حتی در سرنگونیاش نقش عمده داشته باشد؛ نخست عارضه دیکتاتوری و خودمحوری شاه بود که پس از دهه ۴۰ همچون غدهای رو به بزرگی نهاد و دیگری عارضه افزایش درآمدهای نفتی بود که همچون سرطان به جان اقتصاد ایران افتاد.
-
۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۱:۰۰
کتاب «تأثیر فرهنگی معماری ایران در چین» منتشر شد
کتاب «تأثیر فرهنگی معماری ایران در چین؛ نمونههایی از هنر معماری اویغوری» نوشته جوری قدیر و خالق داوود با ترجمه نادره بدیعی از سوی انتشارات علمی فرهنگی منتشر شد.
-
۱۳۹۸-۰۹-۲۶ ۱۴:۰۰
اعطای بورس تحصیلی متقابل ایران و مجارستان
براساس مذکرات وزارت علوم و بهداشت، بنیاد بورس مجارستان با اعطای تعدادی بورس متقابل در رشته های تحصیلی مختلف در مقاطع تحصیلات تکمیلی برای سال تحصیلی ۲۰۲۱-۲۰۲۰ موافقت کرد.
-
۱۳۹۸-۰۹-۱۷ ۱۴:۳۱
نشست «مارکس و مسئله علوم اجتماعی در ایران» برگزار می شود
نشست «مارکس و مسئله علوم اجتماعی در ایران» با حضور محمدتقی چاوشی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار می شود.
-
۱۳۹۸-۰۹-۱۶ ۱۱:۵۰
نگاهی به میراث اندیشه سیاسی نیکولو ماکیاوللی در ایران؛
احیای شهریار
ماکیاوللی در ایران بیش از آن از نگاه متفکری سیاسی بر اساس رخداد بزرگ فلسفه اروپا در عصر رنسانس شناخته شود ، به عنوان متفکری روباه صفت و مکار همراه با دینداری ریاکارانه و پیمان شکنی معرفی شده است ؛ این در صورتی است که ماکیاوللی در مادون اهداف گفتارها و نوشته های خود در دو کتاب مهم خویش به سیاست از منظری صرفا رئالیستی و مدرن نگریسته است.
-
۱۳۹۸-۰۹-۱۲ ۱۱:۳۰
همایش بینالمللی «جایگاه زن در تمدن ایران و اسلام» برگزار میشود
همایش بینالمللی «جایگاه زن در تمدن ایران و اسلام»، به همت بنیاد ایرانشناسی و با همکاری کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران برگزار میشود.
-
۱۳۹۸-۰۹-۰۴ ۱۳:۳۰
نگاهی به روابط فرهنگی ایرانیان و ترکان؛ از دوران باستان تا سلجوقیان
کتاب «روابط فرهنگی ایرانیان و ترکان (از دوران باستان تا سلجوقیان)» با گردآوری و تالیف کامروز خسرویجاوید، در قالب یک پژوهش به شاخصترین وجوه روابط فرهنگی میان ایرانیان و ترکان پرداخته است.
-
۱۳۹۸-۰۸-۲۱ ۱۲:۰۰
شناخت حیات مادی و معنوی ملتها از طریق مطالعه اسطورهها
«آیینها و مراسم آیینی ایران و جهان» نوشته مشترک مریم نوتاش و احمد تمیمداری توسط انتشارات مهکامه منتشر شد.
-
۱۳۹۸-۰۷-۲۹ ۱۱:۳۰
ویزای ۲۰ دانشجوی ایرانی به آمریکا لغو شده است
گزارشی جدید حاکی از آن است که ویزای حداقل ۲۰ دانشجوی ایرانی به آمریکا لغو شده است. طبق آمار وزارت امور خارجه تعداد ویزاهای اعطایی به دانشجویان ایرانی تقریبا نصف شده است.
-
۱۳۹۸-۰۷-۲۹ ۱۱:۰۰
گسترش همکاری دانشگاه های ایران و موسسه تبادلات آکادمیک آلمان
گسترش همکاری های علمی موسسه تبادلات آکادمیک آلمان با دانشگاه های ایران در دیدار قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل با مدیر موسسه مذکور تاکید شد.
-
۱۳۹۸-۰۷-۲۸ ۱۲:۵۷
نظام معانی دانشگاه ایرانی؟!
توهمات شبه دانشگاهی صرفا در شخصیت برخی از اساتید بروز نخواهد یافت بلکه ممکن است در برخی از دانشجویان مقطع تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس و دکتری این پدیده وارد شود و این قشر به جای تحصیل و مطالعه و درس خواندن، صرف عکس یادگاری و عکس گرفتن و کپی یا فوروارد کردن از مطالب و کتاب هایی که نه یکبار خوانده اند و نه مفاهیم این کتاب ها را درک کرده، تمام وقت مفید خود را به هدر دهند و یا در کتاب سازی هایی صرف کنند، که صرفا با رزومه سازی به دنبال چهره سازی علمی از خویش شوند