سایر حوزه‌ها

  • دیروز ۱۳:۱۴

    داوران جشنواره کن معرفی شدند

    فهرست داوران بخش مسابقه اصلی جشنواره کن به ریاست ژولیت بینوش اعلام شد.

  • دیروز ۱۰:۰۰

    درباره حضور زنان در پوستر نمایشگاه کتاب

    «فرهنگ ایرانی، گرچه در مقاطعی یا موضوعاتی اندک ناحقی به زنان نشان داده، اما در مجموع از دیرباز و پیش از آن که حتی غربی‌ها داعیه حمایت از حقوق زنان داشته باشند، در کمال قدرشناسی و احترام بوده است. ادبیات فارسی، فرهنگ فولکور و هنر ایران گواه این رویکرد است.

  • دیروز ۰۹:۱۲

    سیمین دانشور، نویسنده‌ای که به خاطر فشار ساواک استاد تمام نشد!

    به قول خودش «مرحوم فروزانفر، مرا دوشیزه مشکین شیرازی می‌نامید تا اشارتی باشد به پوست آفتاب‌خورده جنوبی‌ام.» سیمین تاج یا آنطور که ما می‌شناسیمش سیمین دانشور، زنی یکتا در ادبیات ماست.

  • ۲ روز قبل

    آژانس یهود در قلب تهران

    «بنا به دعوت قبلی آژانس یهود ساعت ۱۵ روز مزبور در حدود ۳۰۰ نفر از روسا و کارگردانان موسسات و سرشناسان یهود مقیم تهران در آژانس یهود حضور یافته‌اند.»

  • ۳ روز قبل

    فرهنگ ایرانی در ویترین خود چه دارد؟

    فرهنگ‌ایرانی در ویترین‌خود چه دارد نام‌ نشستی است که در خانه اندیشمندان‌علوم انسانی برگزار خواهد شد.

  • ۳ روز قبل

    سکوت ایران در قبال تصمیم مهم دولت هند برای زبان فارسی

    مدیر مرکز میکروفیلم نور با اشاره به انتخاب زبان فارسی به‌عنوان زبان کلاسیک کشور هند، تاکید کرد که حفظ این زبان نیازمند عزم جدی‌تر مسئولان ایرانی است.

  • ۴ روز قبل

    قدرتی به نام ملودی؛ فراتر از اسلحه و آتش

    حامد عسکری می‌گوید: «سیدالأمه» صرفاً یک موسیقی یا آلبوم نبود، بلکه تجربه‌ای حیرت‌انگیز و متفاوت بود. به‌گونه‌ای که دیگر نمی‌توان حسن نصرالله را بدون آن ملودی و آن فضا در ذهن مجسم کرد.

  • ۴ روز قبل

    از ادبیات تا صحنه؛ کدام تئاترهای اقتباسی این روزها در حال اجرا هستند؟

    این روزها شاهد اجرای آثار نمایشی متعددی در صحنه تئاتر هستیم که با اقتباس از متون برجسته، تلاش دارند تا مخاطبان هنر ششم را با روایتی متفاوت و جذاب همراه سازند.

  • ۷ روز قبل

    گزارشی از جشن تولد صدمین سالگی لنین در تهران

    علی‌اصغر حکمت: لنین نسبت به ایران احساسات دوستانه داشت و دلیل آن لغو قراردادهای تحمیلی روسیه تزاری با ایران بود... لنین به توسعه تکنولوژی علاقه خاصی داشت...

  • ۸ روز قبل

    فارسی مهمترین عنصر فرهنگ ایران‌زمین است

    حسن انوری، نویسنده و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم شب زبان و ادب فارسی گفت: اگر فارسی نبود رابطه اقوام مختلف ایران‌زمین ناممکن می‌شد و این مهمترین عنصر فرهنگ ایران‌زمین موجب ارتباط و پیوستگی اقوام گوناگون است.

  • ۹ روز قبل

    زنان قرن هفدهمی فقط اجازه داشتند گل و گیاه نقاشی کنند!

    نقاشی‌های حیرت‌انگیز طبیعت بی‌جان‌ «راشل رویش» که از آثار «رامبرانت»‌ هم بیشتر فروش داشتند، اکنون در نمایشگاهی بزرگ به نمایش درآمده‌اند.

  • ۹ روز قبل

    داستان فُضَیل عِیاض به روایت عطار نیشابوری

    فُضَیل عِیاض یکی از چهره‌های برجسته زهد و تصوف در تذکره‌الاولیا عطار نیشابوری است. او در ابتدا راهزنی مشهور بود، اما سرگذشت او پس از شنیدن آیه‌ای از قرآن که وجدانش را بیدار کرد، دگرگون شد.

  • ۱۰ روز قبل

    حکایت مهاجرانی که در سرزمین جدید جایی ندارند

    مهاجرت برای بسیاری از ایرانیان داستانی است از گم‌شدن در میان دو دنیا؛ از یک طرف، مهاجران با چالش‌های فرهنگی و روانی مواجه‌اند و از طرف دیگر، جامعه میزبان هم گاهی آن‌ها را از خود نمی‌پذیرد. این بینابینی، وضعیت پیچیده‌ای به وجود می‌آورد که ریشه‌های هویتی و روانی افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

  • ۱۱ روز قبل

    حراج تابلوی فتحعلی‌شاه و خاندانش در لندن

    تابلوی مذکور که از طرف شخص ناشناسی برای حراج عرضه شده بود به وسیله یکی از عتیقه‌فروشان لندند خریداری گردید.

  • ۱۴ روز قبل

    جزئیات برگزاری مرحله اول سی‌امین المپیاد علمی دانشجویی کشور اعلام شد

    سی‌امین المپیاد علمی دانشجویی کشور روز جمعه ۲۹ فروردین ماه در دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود.

  • ۱۴ روز قبل

    چه ‌زمان باید خواندن یک کتاب را کنار بگذاریم؟

    هیچ کتاب‌خوانی با این وسوسه غریبه نیست. بخشی از یک کتاب را خوانده‌اید، اما دیگر جذابیتی برایتان ندارد، حوصله‌تان سر رفته و ندایی آرام زیر گوشتان زمزمه می‌کند: «بس است. بگذارش کنار». خیلی از کتاب‌خوان‌ها نیمه رهاکردن کتاب‌ها را دوست ندارند. بعضی‌ها هم الگوی عملشان این است که یا کتابی را شروع نمی‌کنم، یا اگر شروع کردم به هر قیمتی باید تمامش کنم. واقعیت این است که ملزم کردن خودمان به تمام‌کردن کتاب‌ها چندان هم خوب نیست؛ آنچه اهمیت بیشتری دارد این است که بدانیم کِی وقت آن رسیده که یک کتاب را کنار بگذاریم.

  • ۱۴ روز قبل

    کتاب ها و کبوترها

    نعمت الله فاضلی از خاطره دیدارش از منزل دهباشی می گوید

  • ۱۴ روز قبل

    عماد افروغ؛ جامعه‌شناسی که در کتابخانه‌اش محبوس نبود

    فرهیختگان در آستانه سالگرد درگذشت مرحوم دکتر عماد افروغ با سید احمد حسینی‌سنگِ‌چال گفت‌وگو کرده است. بخش‌هایی از این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

  • ۱۴ روز قبل

    اردوگاه‌های گولاگ، از واقعیت تا «پایتخت»

    «در ماداگان زندانیان هرگز پیر نمی‌شوند. زندانیان ماگادان سرود الوداع با عزیزان خود می‌خواندند و می‌دانستند که دیگر نخواهند توانست همسر، کودکان، والدین و عزیزان خود را در آغوش بگیرند. در ماگادان درجه سرما در زمستان‌ها گاهی به ۶۰ درجه زیر صفر می‌رسد. طبق قانون سوسیالیسم استالینی در سرمای تا ۵۰ درجه زیر صفر باید کار می‌کردیم.»

  • ۱۵ روز قبل

    «بیایید کاری کنیم»

    ۱۸۰۰ نفر از فعالان فرهنگی و رسانه‌ای ایرانی تاکید کردند: ما فعالان فرهنگی و رسانه‌ای ایران، با چشمانی اشکبار و قلب‌هایی آتش‌گرفته، تمام انسان‌های آزاده را به قیام علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی فرا می‌خوانیم.