نمایش همه
  • فاضلی ۱۳۹۵-۰۱-۲۹ ۱۰:۵۹

    داود مهدوی زادگان/ نقدی بر کتاب تجربه تجدّد نعمت الله فاضلی(۱)؛

    روایت دیروزی شدن

    نویسنده تلاش دارد به چالش کشیده شدن خانواده سنتی از سوی تحوّلات مدرن را برجسته کند ولی معلوم نیست که فرهنگ شدن چشم‌چرانی و تماشاگری جنسی و همخانگی و روز عشق و افزایش آمار طلاق چه چالشی برای خانواده سنتی ایرانی پدید آورده است که موجب از دست دادن مشروعیت آن شده باشد؟ چالش برخی از همین چالش‌های مدرن در جامعه ایرانی به خودش باز می‌گردد و درنتیجه پایه‌های مشروعیتی خانواده سنتی بیشتر تقویت شده است.

  • قشقایی ۱۳۹۵-۰۱-۲۵ ۱۲:۴۳

    خاطرات ملک منصورخان قشقایی

    ملک منصورخان قشقایی

    آنچه در این اثر بیش از هر چیز دیگر در خور توجه می‌باشد، اهمیت مباحث آن از لحاظ جامعه‌شناسی سیاسی جوامع در حال گذار است.

  • مصدق ۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۱۲:۰۳

    اقتصاد تحریم نفت جدال بر سر تجربه مصدق

    گروه نویسندگان گردآوری و ترجمه: بهرنگ رجبی

    این کتاب مختصر شرح مباحثه ای است میان اقتصاددانانی از طیف های مختلف فکری درباره میزان توفیق تدابیری که محمد مصدق برای رویارویی با تحریم نفتی حاصل از ملی کردن صنعت نفت در ایران در پیش گرفت.

  • مدخل49 ۱۳۹۵-۰۱-۰۷ ۲۱:۵۱

    مدخل‌های دانشنامه‌ استنفورد (۴۹-۵۰)

    برای کسی که می‌خواهد اولین‌بار با مسئله یا مبحثی در فلسفه آشنا شود یا شناخت بهتری از آن حاصل کند، یکی از گزینه‌های مناسب این است که کار را با خواندن مدخل یا مدخل‌های مربوط به آن در دانشنامه فلسفه استنفورد آغاز کند.

  • عزیز نسین ۱۳۹۵-۰۱-۰۵ ۲۲:۰۱

    بچه‌های امروز معرکه‌اند

    عزیز نسین

    عزیز نسین در این کتاب به انتقاد از نظام آموزشی جامعه خود و شیوه‌های غلط تربیتی خانواده‌ها می‌پردازد.

  • هنر ۱۳۹۵-۰۱-۰۱ ۲۳:۰۶

    نظریه هنر معاصر

    آن ککلن

    هنر معاصر باعث ایجاد مکاتب و بحث های بسیاری در جای جای جهان گشته و نظریه های آن در اکثر دانشگاه های جهان جزو مواد درسی درآمده است.

  • کتابخوانی ۱۳۹۴-۱۲-۲۶ ۰۹:۵۹

    بسته پیشنهادی کتاب فرهنگ امروز؛

    راهنمای کتابخوانی نورورزی

    فرهنگ امروز به روال سال های پیش در ایام تعطیلات بسته پیشنهادی کتاب خود را برای مطالعه اهالی علوم انسانی پیشنهاد میدهد. امسال این کتابها نه از زبان تحریربه فرهنگ امروز بلکه از طریق برخی اساتید دانشگاهی علوم انسانی پیشنهاد داده می شود.

  • داوری ۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۳:۵۱

    آفاق فلسفه در سپهر فرهنگ

    گفتگوهای حامد زارع با رضا داوری اردکانی

    گفتگوی با متفکران و ثبت ناگفته‌های آنها، هم مجالی فراهم می‌آورد برای آشنایی بیشتر با متفکر و نزدیک‌تر شدن و انس گرفتن خوانندگان با او، هم زمینه‌ای می‌شود برای ثبت بخشی از تاریخ شفاهی ما و منبعی برای تحقیقات آتی.

  • اقتصاد ۱۳۹۴-۱۲-۱۶ ۱۶:۵۴

    اقتصاد سیاسی توسعه‌نیافتگی مسائل اقتصادی- سیاسی جهان سوم

    عبدالمجید سیفی، احمد ساعی

    موضوع این کتاب آشنایی با اقتصاد سیاسی کشورهایی است که به اصطلاح «جهان سوم» خوانده می شوند.

  • باران ساز ۱۳۹۴-۱۲-۱۲ ۱۷:۵۲

    باران‌ساز

    ریچارد ناش

    نویسنده در نمایشنامه‌ی باران‌ساز، بیش از دیگر آثارش، مقوله‌ی چالش زندگی اجتماعی را با چاشنی روان‌شناسی اجتماعی و روان‌شناسی به‌طور عام، به تماشا می‌گذارد.

  • سوسیالیسم ۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۱۱:۵۹

    یا سوسیالیسم یا بربریت از قرن آمریکا تا دوراهی سرنوشت‌ساز

    ایستوان مزاروش

    طرفداران واقعی سوسیالیسم بی‌تردید طرفدار جهانی‌شدن هنجارهای اجتماع و پیوند تمام جامعه بشری با یکدیگرند، اما به قول مزاروش، دست‌یابی به چنین هنجارهایی بدون برابری واقعی و اصیل ممکن نیست.

  • اندیشه سیاسی ۱۳۹۴-۱۱-۲۶ ۱۶:۵۶

    تاریخ اندیشه‌ی سیاسی در ایران ملاحظاتی در مبانی نظری

    سیدجواد طباطبایی

    زمانه‌ی ایدئولوژی‌زده‌ی ما عصر سیاسی‌بافی‌های بی‌رویه است و گمان می کنیم که هر مخالف‌خوانی و سیاسی‌بافی را می‌توان به مرتبه‌ی اندیشه ارتقاء داد.. خلأ اندیشه را نمی‌توان با خلأ نیندیشیدن پر کرد و با میراث‌سازی‌هایی که مرده‌ریگی پشتوانه‌ی آن نیست، تنها می‌توان اصل میراث را نابود کرد.

  • مدخل ۱۳۹۴-۱۱-۲۵ ۱۴:۳۷

    مدخل‌های دانشنامه‌ استنفورد (۵۱-۵۲)

    برای کسی که می‌خواهد اولین‌بار با مسئله یا مبحثی در فلسفه آشنا شود یا شناخت بهتری از آن حاصل کند، یکی از گزینه‌های مناسب این است که کار را با خواندن مدخل یا مدخل‌های مربوط به آن در دانشنامه فلسفه استنفورد آغاز کند.

  • پینکارد ۱۳۹۴-۱۱-۲۵ ۰۹:۲۹

    سیدجواد طباطبایی/ نگاهی به ترجمه کتاب «فلسفه آلمانی» تری پینکارد؛

    ایده آلیسم آلمانی در ایران

    یکی از موانع فهم ایده‌آلیسم آلمانی در ایران این بوده است که زبان گروه فلسفه در آغاز فرانسه بود و در دهه‌های اخیر به طور عمده انگلیسی جای فرانسه را گرفته است. از این‌رو، حتی اگر در میان اهل فلسفه علاقه‌ای به ایده‌آلیسم آلمانی وجود داشته، اما مانع زبان امکان نمی‌داد که همۀ ظرایف فلسفۀ آلمانی به درستی فهمیده شود

  • قاجار ۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۱۱:۳۴

    دوران قاجار چانه‌زنی، اعتراض و دولت در ایران قرن نوزدهم

    ونسا مارتین

    نویسنده‌ی این اثر توجه خود را به نقش و چگونگی دخالت مردم عادی در روند سیاسی کشور معطوف کرده است و اینکه آنان تا چه حد می‌توانستند در این روند موثر واقع شوند و چه روش‌هایی برای سازماندهی خود برمی‌گزیدند تا سیاست و مشی حکومت را تغییر دهند.

  • علمداری ۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۰۸:۳۸

    نقدی بر کتاب «زیست جهان و اهمیت آن برای نظریه‌ی سیاسی»؛

    کتابی فائق در شرط لازم سیاست اما قاصر در شرط کافی

    در اثر مذکور، شناخت پیشانظری سیاست فربه‎تر از شناخت تاریخی و متافیزیکی آن است، شناختی که مبتنی بر تجربه‌ی زیسته و به‌صورت توصیفی و نه تبیینی و نه تجویزی است. بنابراین، اثر مذکور در شرط لازم سیاست (بعد تجربی) فائق بوده، ولی در شرط کافی سیاست (بعد تاریخی و فلسفی) قاصر بوده است. مخلص کلام، اینکه پرداختن به سیاست زمانی کامل خواهد شد که هم بعد تجربه و هم بعد تاریخ و فلسفه‌ی آن توأمان مورد توجه قرار گیرند.

  • اواتار ۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۷:۱۳

    اواتار

    استفن بکستر

    درحالی که جیمز کامرون در حال آماده کردن سه قسمت بعدی فیلم اواتار است، اکنون فرصت مناسبی برای بازگشت به دنیای اواتار و کاوش علم در آن است.

  • خردسیاسی ۱۳۹۴-۱۰-۲۹ ۱۱:۱۰

    خرد سیاسی در زمان توسعه نیافتگی

    رضا داوری اردکانی

    این کتاب متضمن خلاصه مطالبی است که در ده پانزده سال اخیر توسط رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم نوشته شده است.

  • کودتا ۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۱۰:۱۵

    نگاهی به کتاب «سید ضیاء: عامل کودتا»؛

    سایۀ کودتا بر سر سید ضیاء

    مصاحبه‌های صدرالدین الهی با سید ضیاءالدین طباطبایی، اگرچه به‌قصد تاریخ شفاهی و به‌شیوۀ این‌گونه مصاحبه‌ها انجام و تنظیم نشده‌اند، اما مصاحبه‌هایی مفید و درخور هستند.مصاحبه‌هایی که هرچند به‌شیوۀ ژورنالیستی بوده و اکثراً بدون دستگاه ضبط‌صوت انجام شده‌اند، اما تصویری از فضای مصاحبه و شخصیت مصاحبه‌شونده ارائه می‌شود که برای مخاطبان مفید است. همچنین در این مصاحبه‌ها، کمتر از مصاحبه‌شونده تحلیل وقایع خواسته شده است و مصاحبه‌ها بیشتر حول وقایع تاریخی می‌چرخد که راوی در آن‌ها حضور داشته است.

  • شاهنامه ۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۱۲:۵۵

    شاهنامه ۱ و ۲

    سجاد آیدنلو

    شاهنامه ۱ و ۲ کتاب هایی هستند که برای درسی با همین عنوان در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی تدوین شده است. این دو کتاب منتخبی هستند از اشعار شاهنامه.

  • طبیبیان ۱۳۹۴-۱۰-۱۵ ۰۹:۰۹

    نگاهی به کتاب «روش علم» محمد طبیبیان؛

    بازخوانی اسلوب‌های اندیشه‌ی علمی از عصر روشنگری تا کنون

    وقتی این کتاب را برای مطالعه به دست گرفتم، انتظار داشتم که نویسنده ضمن بررسی روش علم، تعریف جامع و مانعی از علم ارائه دهد.اما متأسفانه نگاه نویسنده در این بررسی اولاً، در مجموع وصفی تاریخی به روش‌های گوناگون علم از ارسطو و بعد از عصر روشنگری گرفته تا پوپر، لاکاتوش و ... است. ثانیاً، جایی هم که می‌رسد تا تعریفی از علم ارائه دهد، تعریف علم را به امان خدا می‌سپارد و به «حیطه‌ی فعالیت علمی» می‌پردازد.

  • مادر ترزا ۱۳۹۴-۱۰-۱۴ ۱۲:۳۷

    مادر ترزا یادداشت‌های شخصی

    برایان کولودیژچوک

    اگنس گونزا بوژادیو معروف به مادر ترزا راهبه کاتولیک آلبانیایی و تأسیس‌کننده‌ی ماموران امور خیریه در هند بود. وی به خاطر خدمات انسان‌دوستانه‌اش در سال ۱۹۷۹ ، جایزه نوبل صلح را دریافت کرد.

  • آبراهامیان ۱۳۹۴-۱۰-۱۳ ۰۸:۳۱

    نگاهی به کتاب «مردم در سیاست ایران» آبراهامیان؛

    در کشاکش خیابان‌ها

    پیوند مقالات این کتاب به‌طور روشن تکاپوهای اجتماعی و طبقاتی ا‌ست و این مهم نه صرفاً از سر تلاش مترجم یا انتشارات، که به‌دلیل پیوند و روشمند بودن کار مؤلف در پژوهش است. آبراهامیان نه‌تنها در مقاله‌ها، بلکه در سایر آثارش، استدلال‌های خود را به‌طور روشن از فکت‌ها و اسناد به‌کارگرفته جدا می‌کند و سپس با خطِ مشخصی، اسناد را در خدمت نتیجۀ مورد نظر کنار هم قرار می‌دهد. از مجموع بازتاب‌های آثار آبراهامیان پیداست که اغلب در عین استقبالِ عمومی از آثار او، جامعۀ آکادمیک نگاه نه‌چندان خوش‌بینی به آنان دارند.

  • اشمیت ۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۰۹:۴۵

    از شاعرانه‌سازی سیاست تا سیاست‌زدایی روشن‌فکرانه/ تگاهی به کتاب رمانتیسیزم سیاسی کارل اشمیت؛

    چرا ما به جای عمل فقط حرف می‌زنیم؟

    رمانتیسیزم، خدا -اصل غایی موقعیت‌انگاری فلسفی سنتی- را با خودآگاهی زیبایی‌شناختی و فردی جایگزین می‌کند، متافیزیک را سوژه‌محور و خصوصی می‌کند. اما اشمیت معتقد است که تعالی سوژه‌ی تک‌افتاده تنها در نظم اجتماعی بورژوازی فراهم می‌شود. بدون آن خلوتگاه درونی که لیبرالیزم برای فرد فراهم می‌کند، تخیل رمانتیک هدف یورش‌های خودکامانه و غیرقابل پیش‌بینی از بیرون قرار می‌گیرد.

  • معرفت شناسی ۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۱۶:۰۴

    معرفت‌شناسی

    رابرت ام. مارتین

    در فلسفه برای مطالعه دانش، نام رسمی معرفت‌شناسی به‌کار برده می‌شود. واژه‌ی «معرفت‌شناسانه» به معنای وابسته به مطالعه دانش است؛ در حالی که «معرفتی» به معنای وابسته به دانش است. این واژه‌ها اصطلاحات پرکاربرد فلسفی هستند که در این کتاب ذکر خواهند شد.

  • یاسپرس ۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۰۸:۵۳

    گزارشی از نشست نقد و بررسی کتاب «ایده‌ی دانشگاه»؛

    ایده‌ی یاسپرس یا مانیفست او

    این متن، پر است از بایدها و لحنی مانیفست‌گونه و شعارزده، و حتی گاهی این شعارها همدیگر را نقض‌می‌کند، اما حقیقت امر این است‌که بعد از جنگ جهانی دوم و فروپاشی بخش‌های زیادی از مظاهر فکری و فرهنگیِ تمدن انسانی، شاید اولین کاری که می‌توان کرد، کشیدن فریادهایی از سرِ درد و مواجهه با فاجعه است.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۱۶:۲۳

    علم، دین و فلسفه در گفتگو با مهدی گلشنی

    کتاب علم، دین و فلسفه حاصل گفت‎وگوی تعدادی از دانشجویان دوره کارشناسی ارشد فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف با دکتر مهدی گلشنی درباره علم و فلسفه، فلسفه علم، علم و دین، تکنولوژی، جهانی شدن و وضعیت کنونی علم در کشور است.

  • هایدگر ۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۱۱:۱۴

    مارتین هایدگر

    مانفرد گایر

    این کتاب جزء مجموعه کتاب‌های انتشارات روولت آلمان است که با عنوان تک نگاری‌های rororo منتشر شده و مورد توجه دانشگاهیان، پژوهشگران و مخاطبان عام قرار گرفته است.

  • فروید ۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۱۴:۳۵

    فروید و سندروم حافظه‌ی کاذب

    فیل مالن

    سندروم حافظه‌ی کاذب، پدیده‌ی اجتماعی شایعی قلمداد شده که روان‌درمان‌گرهایی که راهی غلط در درمان می‌پیمایند باعث می‌شوند تا بیماران خاطراتی از سوءاستفاده‌ی جنسی سرهم کنند.

  • ایران شیعی ۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۴:۰۹

    آیین و اسطوره در ایران شیعی

    جبار رحمانی

    در این کتاب مناسک عزاداری و ابعاد مختلف آن با رویکرد انسان‌شناسی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.