نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۱۹:۱۹

    حل مسئله ذهن-بدن از طریق اندیشه‌های ملاصدرا شدنی است؟

    درگاهی به دیدگاه‌های مختلفی درباره مسئله ذهن-بدن اشاره کرد و از ناامیدی بسیاری از محققان برای حل این مسئله گفت. او ادعا کرد برخی از فیلسوفان افراط‌گرا عقیده دارند که باید مسئله را به کلی رها کرد. با این حال همچنان پرسش مهم این است که آیا می‌توان به کمک آراء ملاصدرا مسئله ذهن-بدن را حل کرد؟

  • ۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۱۹:۱۳

    کتاب «سکولاریسم؛ از ظهور تا سقوط» به چاپ دوم رسید

    چاپ دوم کتاب «سکولاریسم؛ از ظهور تا سقوط» به همت پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۴۳۵ صفحه منتشر شد.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۱۹:۱۰

    روایت لگنهاوزن از چالش وحدت عقل نظری و عملی در دستگاه اندیشه کانت

    محمد لگنهاوزن گفت: چالش وحدت عقل نظری و عملی در دستگاه اندیشه کانت در این است که عقل عملی اموری را به عقل نظری ارائه می‌کند که عقل نظری با آنها بیگانه است و نمی‌تواند از طریق مفاهیم خاص خود به آنها شناخت پیدا کند و در عین حال عقل عملی باور به این امور را ضروری می‌داند.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۱۹:۰۴

    چرا باید فلسفه بخوانیم؟

    فلسفه موضوعی است که بیشتر مردم از آن چشم‌پوشی کرده یا از آن اجتناب می‌کنند. با این حال، کارشناسان می‌گویند که فلسفه بخش مهمی از درک و قدردانی از جهان اطراف ما است. بنابراین، این ما را به این سؤال هدایت می کند که چرا فلسفه مهم است؟

  • ۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۱۸:۵۳

    هشتمین شماره مجله گفتمان پیشرفت منتشر شد/ تأملاتی درباره مفهوم آزادی

    هشتمین شماره مجله گفتمان پیشرفت با تصویری از شهید آیت الله دکتر محمد بهشتی بر روی جلد در 228 صفحه منتشر شد.

  • شب یلدا ۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۱۸:۰۱

    از خاستگاه جشن یلدا(چله) تا معنا- کارکرد آن

    بدون تردید جشن یلدا- چله همواره باری سیاسی را حمل کرده، یعنی اصل ایده‌ی گذرا بودنِ وضعیت تباهی(نهایتِ شب) و نیز ایده‌ی «شب آبستن» یعنی وضعیتی که چیزی ضدِ خودش را می‌زاید و از دل نهایتِ شب، آنتی‌تزی به کل متفاوت(نهایتِ نور) بیرون می‌آید، امکانی برای انسان ایرانی فراهم کرده که سیاسی تفسیر شود.