نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۸ ۱۹:۴۳

    کمردرد؛ عارضه‌ای جدی که نیاز به تشخیص و درمان فوری دارد

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۸ ۱۶:۳۴

    رویارویی مسائل جدید از امکانات سنت و تفکرات مدرن

    کتاب «فلسفه دین» از این جهت قابل تأمل برای دین پژوهانی است که مایلند هم پایگاهی در سنت و هم پایگاهی در جهان مدرن داشته باشند.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۸ ۱۶:۳۳

    معاصر بودن، شجاعت زل زدن به تاریکی زمانه است!

    جورجو آگامبن می‌گوید: معاصر پدیده نادری است و موضوع آن، پیش از هر چیز شجاعت است؛ از آن رو که معاصر بودن یعنی این که بتوانیم نه تنها به تاریکی زمانه زل بزنیم، بلکه نیز در این تاریکی نوری را ببینیم که در حین جاری شدن به سمت ما، با سرعتی بی‌نهایت از ما دور می‌شود.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۸ ۱۶:۳۱

    «فیلسوفی که به زندگی دینی می‌نگرد» به بازار کتاب آمد

    زینا هیتز، نویسنده کتاب تحسین‌شده «گمشده در تفکر» کتاب دیگری با عنوان «فیلسوفی که به زندگی دینی می‌نگرد» نوشته که محور آن، پرسشگری درباره چرایی و چگونگی جذب انسان‌ها به دین، دین‌داری و وفاداری آدم‌ها به مذهب است. این کتاب در سال جدید میلادی منتشر خواهد شد.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۸ ۱۶:۳۰

    جامعه‌شناسان تاریخی بازتابی ریشه مسایل امروزی را در گذشته می‌دانند

    روح‌الامین گفت: جامعه‌شناسانی که در زمره جامعه شناسی تاریخی بازتابی در این کتاب هستند، معتقدند هر پدیده، هنجار و مسئله در دنیای مدرن امروزی، پیشینه‌ای در گذشته و در تاریخ دارد و تاریخ در زندگی حال و آینده بازتاب دارد.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۸ ۱۶:۲۸

    سیر تحول و تطور آثار فرهنگی و باستان‌شناسی ایران در دوره ساسانی

    نشست تخصصی «ملاحظاتی درباره تدوین تاریخ اجتماعی زنان قاجار بر اساس اسناد مالی» از سوی پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار شد.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۸ ۱۶:۱۸

    تأملی در تلویحات سهروردی

    سی‌وششمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی سهروردی به «تأملی در تلویحات سهروردی» اختصاص دارد که با حضور دکتر نجفقلی حبیبی در روز چهارشنبه ۲۱ دی ساعت ۱۱ صبح برگزار می‌شود.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۸ ۱۶:۱۷

    مکاتبات دوران سامانیان و آل بویه و غزنویان به عربی و یا فارسی؟ / حسن انصاری

    من تصور می کنم عمده آنچه از رسائل عربی از کارگزاران حکومتی در این دوره ها از وزیران و کاتبان معروف امروز دستیاب است؛ آنها که زبان اصلی شان فارسی بود و در دستگاه های اداری حکومت های ایرانی و یا دستگاه های اداری ایرانی کار می کردند همه اصلشان به فارسی نوشته شده و بعدا تحریرهای عربی آنها صرفا برای مفاخره اهل ادب تحریر و تنظیم شده و برای ما به ودیعت گذاشته شده.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۸ ۱۶:۱۴

    ممنوعیت تحقیر انسان

    در اسلام رحمانی که دین خادم مردم است، در نقطه مقابل آن آموزه‌های بنیادگرایی افراطی دینی ترویج می‌شود؛ «انسان» در حوزه فردی و اجتماعی هویت شناخته شده و مورد احترام دارد و دین و کتاب آسمانی در ماموریتی کلی به «هدایت و ایمان اختیاری مردمان» دعوت نموده است. شریعت ذیل آن اما، هر چند طریقیت دارد.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۸ ۱۶:۰۸

    مروری بر کتاب «آقای سانسورخداحافظ!»

    نوشتن برای تغییر

    روزنامه‌نگاری کیش تازه‌ای در میدان مذاهب و ادیان جهان نیست اما به اعتبار اینکه می‌خواهد روایت خاص خود را از حقیقت عرضه بدارد شراکت و شباهتی با نظام‌های آیینی پیدا می‌کند.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۸ ۱۶:۰۴

    اگر اصلاحات امیرکبیر دنبال می‌شد، ایران بسیار پیشرفت می‌کرد

    عباس سلیمی نمین گفت:اصلاحات امیرکبیر، به شکل گسترده‌ای دیوان‌سالاری را تقویت می‌کرد، تا وقتی امیرکبیر در رأس دستگاه‌های دولتی قرار داشت، فساد اداری در سطح نازل بود.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۸ ۱۶:۰۰

    تضاد فرهنگی در هتل‌های سنتی شیراز و اصفهان