نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۵-۰۴ ۱۱:۲۹

    عرفان تطبیقی در گفت‌وگو با دکتر همایون همتی – بخش دوم

    عرفان، شناخت خداوند و شئون و تجلیات او از طریق علم حضوری و معرفت شهودی است که دو ساحت نظری و عملی یعنی چشیدن و تجربه دارد. عرفان مختص قوم و فرهنگ خاصی نیست و لذا می‌تواند با روشهای متنوع، بین مفاهیم، سنتهای عرفانی، عارفان و روشهای سیر و سلوکشان، به منظور تعمیق فهم شناخت و مفاهمه با دیگر سنتها مورد مقایسه و سنجش قرار گیرد.

  • ۱۴۰۱-۰۵-۰۴ ۱۱:۲۷

    میراث حمید عنایت

    دکتر سیدحمید عنایت (زاده هشتم شهریور ۱۳۱۱ در تهران) تحصیلات خود را در رشته علوم سیاسی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران دنبال کرد. در سال‌های جوانی مدتی به فعالیت در حزب توده پرداخت. پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ از هواداران خلیل ملکی و جامعه سوسیالیست‌ها بود. سال‌های تحصیلش در دانشگاه با دوران پرفراز و نشیب اوایل دهه ۱۳۳۰ همزمان شده بود، دوره‌ای

  • ۱۴۰۱-۰۵-۰۴ ۱۱:۲۶

    نگاهی به کتاب پدیدارشناسی تربیت

    یادگیری اطوار هستن

    کتاب پدیدارشناسی تربیت شامل هفت مقاله در زمینه تعلیم و تربیت با نگاهی پدیدارشناسانه -عمدتا متاثر از فلسفه هایدگر- است که توسط فلورا عسکری‌زاده و سعید دلیل ترجمه شده است. این به نظر خلاف آمدی در جریان بازار ترجمه‌های کتب علوم انسانی در ایران است. 

  • ۱۴۰۱-۰۵-۰۴ ۱۱:۲۴

    زندگی بزرگ‌ترین واقف تاریخ معاصر ایران چگونه گذشت

    حاج حسین آقا ملک، واقف و بنیانگذار کتابخانه و موزه ملی ملک در ۱۱ ربیع‌الاول سال ۱۲۸۸ ه.ق (۱۲۵۰خورشیدی) در تهران متولد شد.خانواده‌اش اصالتا تبریزی و مجتهدزاده بودند. اما پدربزرگش آقا مهدی به کسوت روحانیان درنیامد، بلکه به تجارت روی آورد و از امتیاز دوستی با میرزا تقی‌خان امیرنظام (امیرکبیر آینده) برخوردار شد و سرای امیر در بازار تهران را به احترام و نام او بنا کرد.

  • ۱۴۰۱-۰۵-۰۴ ۱۱:۲۲

    ادبیات تطبیقی در گفت‌و گو با بهمن نامورمطلق – بخش نخست

    رئیس فرهنگستان هنر می‌گوید ادبیات تطبیقی وسیله‌ای در دست استعمار شد، اما همین دانش می‌توانست به عنوان سلاحی در خدمت جوامع استعمارزده باشد، چرا که استعمار ادبی را انکار می‌کند.

  • ۱۴۰۱-۰۵-۰۴ ۱۱:۲۰

    «آیین و اسطوره در ایران شیعی» منتشر شد

    «آیین و اسطوره در ایران شیعی؛ انسان‌شناسی مناسک عزاداری محرم» نوشته جبار رحمانی توسط نشر آرما منتشر شد.

  • ۱۴۰۱-۰۵-۰۴ ۱۱:۱۹

    گفت‌وگو با مهشید گوهری کاخکی درباره کتاب «پایداری هویت ایرانی زیر سیطره مغول»

    مهشید گوهری کاخکی گفت: ایرانیان که فاجعه هجوم مغولان را تجربه کرده بودند، کوشیدند بر ویرانه‌های بازمانده از سرزمین ایران، شالوده‌های هویت ایرانی را از نو بسازند. آنها نشان دادند که ایرانیان پس از هر شکستی دوباره برمی‌خیزند و با نیرویی دوچندان فرهنگ و هویت خود را بازسازی می‌کنند. تمدن و هویت ایرانی با وجود هر ضربه و تهاجمی همچنان پایدار می‌ماند و بر تمدن قومِ غالب، چیره و دوباره شکوفا می‌شود.

  • ۱۴۰۱-۰۵-۰۴ ۱۱:۱۸

    سومین نشست تخصصی حکیم نظامی گنجه‌ای

    اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، سومین نشست تخصصی حکیم نظامی گنجه‌ای با عنوان «پیوند حکمت و فلسفه با اندیشه‌های حکیم نظامی» را سه شنبه ۲۸ تیرماه ۱۴۰۱ برگزار می‌کند.

  • ۱۴۰۱-۰۵-۰۴ ۱۱:۱۷

    گرامیداشت یاد احمد مهدوی دامغانی در دهمین شماره «تجربه»

    شماره‌ی دهم دوره‌ی جدید مجله‌ی «تجربه» با گرامیداشت یاد احمد مهدوی دامغانی به مناسبتِ چهلمین روزِ درگذشتش منتشر شد. طرح جلد این شماره به مصطفی ملکیان اندیشمند ایرانی اختصاص پیدا کرده است.

  • ۱۴۰۱-۰۵-۰۴ ۱۱:۱۳

    حیات علمی دکتر دادبه بیانگر تألیف شعر و فلسفه در جان و جهان اوست

    مراسم بزرگداشت مقام علمی و فرهنگی دکتر اصغر دادبه ادیبِ فلسفه‌دان و چهره ماندگار ادبیات عرفانی و فلسفه اسلامی به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی شنبه اول مردادماه ۱۴۰۱ در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن برگزار شد.