اقتصاد

کل اخبار:264

  • ۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۱۴:۴۰

    رشد گرافیک به شرایط اقتصادی وابسته است/ دریافت یک «جایزه ویژه»

    مهدی مهدیان معتقدست رشد در عرصه گرافیک به شرایط اقتصادی وابسته است و در ۲ سال اخیر گرچه وضعیت سفارش به گرافیست‌ها در حوزه صنعت بهتر شده اما در عرصه فرهنگی رشدی نداشته‌ایم.

  • ۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۱۲:۲۰

    دردسرهای نو لیبرالیسم اقتصادی

    روز گذشته، نشست «آیین گشایش سلسله نشست‌های جایگاه اقتصاد مقاومتی در گفتمان فرهنگی ایران» توسط دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامرضا غفاری، رییس دانشکده علوم اجتماعی، حسین راغفر، استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا و ناصر فکوهی، استاد دانشگاه تهران برگزار شد.

  • ۱۳۹۵-۰۷-۲۵ ۱۱:۴۰

    نقدی بر یک دهه رشدگرایی/ نئولیبرالیسم، بیش از حد تحسین شده؟

    برخی سیاست‌های نئولیبرالی به جای ارایه رشد، بر نابرابری به قیمت به مخاطره انداختن توسعه ماندگار افزوده است.» این دیدگاه‌های منتقدان سیاست های نولیبرالی است.

  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۰ ۱۲:۴۰

    کتاب «دولت و توسعه‌ی اقتصادی در ایران» منتشر شد

    تمرکز اصلی کتاب «دولت و توسعه‌ی اقتصادی در ایران» بررسی نقش و تأثیر دولت در روند توسعه‌ی اقتصادی است. سوال اصلی این است که به رغم این که دولت نقش سیاستگذار، مجری و ناظر سیاست توسعه‌ی اقتصادی را برعهده داشت، چرا در پیش‌برد برنامه‌ی توسعه‌ی اقتصادی با شکست مواجه شده است؟

  • ۱۳۹۵-۰۷-۰۴ ۰۸:۴۵

    نفت و شبکه‌های آسیب‌پذیر سرمایه

    کارگران صنعت نفت به‌دفعات نقش تعیین‌کننده‌ای در مبارزات ایرانیان برای آزادی‌های سیاسی و انقلاب اجتماعی ایفا کردند: در ١٩٠٧-١٩٠٦/١٢٨٦-١٢٨٥ (در بازگشت به وطن در پی نابودی بزرگ‌ترین صنعت نفت جهان در باکو در اثر انقلاب ١٩٠٥ روسیه)؛ در ١٩٥٣-١٩٥١/١٣٣٢-١٣٣٠، و نیز در انقلاب ١٩٧٩-١٩٧٨/١٣٥٨-١٣٥٧. اما اندیشیدن به کارگران صنعت نفت یک مسئله است و صحبت از پدیده‌ای به بزرگی و کلیت طبقه کارگر مسئله‌ای دیگر و گذر از این فاصله مستلزم یک جهش بزرگ است.

  • مالجو ۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۱۴:۰۲

    گزارشی از نشست بحران‌های اقتصادی و تدابیر سیاسی در ایران امروز؛

    تعلیق تاریخی اقتصاد ایران

     این حجم فرار سرمایه در ایران حکایت از یک بحران بزرگ‌تر در سطح اقتصاد سیاسی و ساختار نهادی سیاسی در ایران و وجود نظم آنارشیک در این ساختار هست. این انتظام آنارشیک موجب تلاطمی دایمی در طبقات فرادست می‌شود. طبقات فرادست در دهه‌های اخیر یا از طریق رانت‌های بروکراتیک یا از طریق رانت‌های وفاداری شکل گرفته‌اند. اما این طبقات فرادست به سبب نظم آنارشیک سطح سیاسی که در قالب اختلافات و دعواها و ستیزهای جناحی می‌بینیم، دایم دچار تلاطم می‌شوند و در چنین شرایطی انتقال سرمایه‌ها به خارج راهی برای گریز از این تلاطمات است.

  • نئولیبرالیسم ۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۰:۳۸

    نگاهی به نظریه‌ی نولیبرالی جامعه سایمون کلارک؛

    پروژه‌ای سیاسی برای تسخیر فرمانروایی اقتصاد

    نولیبرالیسم، وقت و استحکام خود را مرهون جذابیت ایدئولوژیکش است، اما نمی‌بایستی که آن را صرفاً به‌مثابه یک ایدئولوژی در نظر گرفت، چراکه به نظر می‌رسد مبتنی بر بنیان‌های علمی اقتصاد مدرن لیبرال باشد. اقتصاد نولیبرال کنونی در قیاس با نسخه‌ی قرن نوزدهمی‌اش که بر پایه‌ی مجموعه‌ای از مدعیات ساده‌انگارانه در باب ویژگی بازار و رفتار کنشگران در بازار است، کمتر جزم‌گرایانه به نظر می‌رسد.

  • هایک ۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۱۰:۱۵

    تاملی در اندیشه فردریش هایک؛

    فردریش هایک که من می‌شناختم و کژ و راستی که او فهمید

    شاید هشیاری نیمه‌آگاهانه از محدودیت‌های فلسفه‌ی عقلی بوده است که تفکر عمیق تکاملی او را تجدید قوا می‌کرد. دفاع او از بازار آزاد باوری بود به آنچه او نظم خودجوش در جامعه می‌خواند. نظری که مدعی بود که تنها اگر انسان‌ها تحت تأثیر دولت‌های ستم‌پیشه نمی‌بودند به گونه‌ای رشد می‌کردند که می‌توانستند با آزادی و صلح با هم زندگی کنند.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۳ ۱۷:۰۰

    کتاب «بهای نابرابری» منتشر شد

    کتاب «بهای نابرابری» نوشته پروفسور ژوزف استیگلیتز برنده جایزه نوبل اقتصاد، به همت اسماعیل رئیسی استاد دانشگاههای شیراز ترجمه و منتشر شد.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۱۹ ۱۰:۴۰

    مهمترین دلیل برای عدم خلاقیت موزه‌داران عوامل اقتصادی است

    رئیس شورای بین‌المللی موزه‌ها در ایران یکی از مهمترین دلایل برای عدم خلاقیت در موزه‌داری کشور را عوامل اقتصادی دانست و گفت: قبلا موزه داران سختی کار می‌گرفتند و انگیزه داشتند.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۱۲:۳۵

    «درآمدی پیشرفته بر اقتصاد فرهنگی» چاپ شد

    کتاب «درآمدی پیشرفته بر اقتصاد فرهنگی» نوشته روث تاوزا با ترجمه احتشام رشیدی و انسیه ابری توسط انتشارات تیسا منتشر و راهی بازار نشر شد.

  • اقتصاد فرهنگی ۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۱۲:۱۲

    درآمدی پیشرفته بر اقتصاد فرهنگی

    روث تاوز

    همه اصطلاحات فنی اقتصاد به زبانی ساده در این کتاب شرح داده شده است.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۳۰ ۱۷:۰۰

    شاکری: در کتابم مدل مطلوبی برای اقتصاد ایران ارائه دادم/ کیفیت نقدینگی مهم‌تر از کمیت آن است

    عباس شاکری در نشست بررسی کتاب «مقدمه‌ای بر اقتصاد ایران» گفت: سعی کردم در این کتاب علاوه بر ارائه تاریخچه‌ای از نظریات مدل مطلوبی برای اقتصاد ایران ارائه بدهم چراکه اقتصاد ایران مسائل ویژه خود را دارد و بسیاری از مسائل علم اقتصاد در کشورهای دیگر و در کشور ایران به گونه‌ دیگری وجود دارد.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۰:۲۰

    نشست «بررسی مسائل پیش روی اقتصاد ایران» برگزار می‌شود

    نشست «بررسی مسائل پیش روی اقتصاد ایران» به مناسبت انتشار کتاب «مقدمه‌ای بر اقتصاد ایران» در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

  • محمد حکیمی ۱۳۹۵-۰۴-۲۳ ۱۱:۱۴

    محمد حکیمی؛

    ذکر چند نکته درباب توسعه قلمرو و تحول فقه

    فقه ما به دلیل ادعای پویایی، باید همه‌ی ابعاد افعال مکلف را پاسخ‌گو باشد و دیگری اینکه باید همه‌ی اصناف، اقشار و ازمنه را در بر بگیرد. مثلاً آیا یک روستایی با آدمی که در شهر پُرجمعیت زندگی می‌کند، در همه‌ی زمینه‌ها، از نظر کمّی و کیفی، مسائلش یکی است؟

  • ۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۶:۲۰

    معرفی اقتصادی‌ترین دانشگاههای ایران/ ۹ دانشگاه صدرنشین جدول شدند

    دانشگاه های ایرانی در پایگاه استنادی جهان اسلام از جایگاه ویژه ای برخوردارند و بررسی چهار شاخص موثر علمی در ۵۰ دانشگاه ایرانی نشان از وضعیت رو به رشد آنها دارد.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۱ ۱۶:۰۰

    فعالیت فارغ التحصیلان علوم انسانی در زمینه های اقتصادی

    دیرکل فناوری وزارت علوم گفت: درحال حاضر ۴ مرکز رشد علوم انسانی در کشور درحال فعالیت هستند و به زودی یک مرکز رشد جدید نیز راه اندازی خواهد شد.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۹ ۱۰:۳۳

    مدسازی برای اقتصاد جهانی/ «سلیقه آمریکایی» چگونه صادر می‌شود؟

    شورای طراحان مد آمریکا (CFDA) اجتماعی غیرانتفاعی است که در سال ۱۹۶۲ تأسیس و تأثیر ویژه‌ای بر جهانی شدن سلیقه آمریکایی در جهان داشته است.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۸ ۱۰:۴۰

    اقتصاد هنر در گرو فقر تاريخی

    شايد امروز وقت آن رسيده كه به هنر هم به شكل يك بازار كامل نگاه شود و اين هيچ منافاتي با «ذات» هنر ندارد؛ به هرحال بايد حلقه‌اي ارتباطي ايجاد شود تا افراد بيشتري هنرمند و آثارش را بشناسند. براي اين كار شايد مهم‌ترين بسترساز دولت باشد كه مي‌تواند با بازوهاي قدرتمند تبليغاتي كه در اختيار دارد اين فرهنگ‌سازي را انجام دهد.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۷ ۱۹:۴۰

    «عقلانیت اقتصادی» به روایت مصطفی ملکیان

    کتاب «‌بینش اقتصادی برای همه» به علت ویژگی‌های خاص محتوایی و نگارشی مورد توجه اهالی اندیشه با تخصص غیراقتصادی هم قرار گرفت. آنچه به‌عنوان امتیاز این کتاب شمرده می‌شود و استاد ملکیان را هم به اظهار نظر پیرامون آن واداشت، ارائه مفاهیم اصلی و عمومی شاخه‌های اصلی اقتصاد به زبانی ساده و با ارائه مثال‌های فراوان و قابل فهم برای همه بود.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۳:۰۰

    به روزرسانی اقتصاد حوزوی/ شناسایی نخبگان حوزوی در سه مرحله

    رئیس کمیسیون فرهنگی و پژوهشی بنیاد نخبگان گفت: یکی از نیازهای مهم جامعه به روز رسانی اقتصاد حوزوی و انطباق آن با اقتضائات معیشتی مردم است.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۱:۴۰

    تفاوت‌های اقتصاد حراج و اقتصاد هنر/ درباره حراج تهران و فروش‌هايش

    پنجمين دوره حراج تهران برگزارشد و همچون دفعات قبل سوالات گوناگوني را چه در سطح جامعه يا در عرصه فرهنگي دامن زده است. اينكه مي‌بينيم به‌نوعي مردم خارج از حوزه هنر هم كنجكاو اين اتفاق شده‌اند و نسبت به آن حساسيت نشان مي‌دهند خود نشان‌دهنده درگير شدن بخش مهمي از افراد با مقوله هنر و آثار هنري است.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۱:۴۰

    محسن رنانی: هزينه‌های توسعه در ايران به صورت بحرانی افزايش يافته است

    «به دليل توسعه تك‌بعدي در ٤٠ سال اخير هزينه‌هاي توسعه به‌شدت افزايش يافته و به نقطه بحران نزديك شده‌ايم، به اين مفهوم كه در شرايطي كه در سال ١٣٨٤ هزينه توليد يك شغل ٢٠٠ ميليون تومان برآورد مي‌شد، امروز اين عدد به ٩٠٠ ميليون تومان رسيده است. » محسن رناني، اين تحليل را در قالب موضوع سخنراني خود تحت عنوان «كودكي توسعه و توسعه كودكي» در چهارمين همايش سالانه مرزهاي دانش اقتصاد توسعه عنوان كرد

  • ۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۵:۴۰

    شورای صنفی نمایش نبض اکران و اقتصاد سینما را کنترل می‌کند

    مدیرعامل خانه سینما اظهار کرد که نبض اکران و اقتصاد سینما در شورای صنفی نمایش کنترل می‌شود.

  • هگل و مارکس ۱۳۹۵-۰۲-۰۸ ۰۹:۳۸

    نگاهی به دیالکتیک و خودمیانجی‌گری در نظریه‌ی آزادی مارکس؛

    فراسوی بی‌کرانگی کاذب سرمایه

    در حالی که مفهوم عدالت مارکس در سال‌های اخیر، موضوع مباحثات نظری گسترده‌ای بوده است، مفهوم «آزادی» او به‌نسبت توجه کمتری را به خود جلب کرده است. احیای علاقه به هگل به‌عنوان فیلسوف آزادی، موقعیت جدیدی را برای بازبینی تفکر مارکس در باب این مفهوم مناقشه‌برانگیز در اندیشه‌ی سیاسی جدید ایجاد کرده است. این پس‌زمینه قابل دارای اهمیت است، چرا که نظریه‌ی آزادی مارکس شامل بررسی انتقادی بسیاری از ایده‌های کلیدی هگل است.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۴:۴۰

    پناهجويی، بازنمايی مفهومی يك وضعيت انسانی

    مساله پناهجويي و مهاجرت در كنار تهديدات ديگر و تغييرات آب هوايي از مهم‌ترين مسائل امروز سياست جهان است. اهميت اين مساله با توجه به تغيير نيازهاي بازار كار، تروريسم، دولت‌هاي ورشكسته در خاورميانه و شمال آفريقا، تغييرات جمعيتي، افزايش نرخ بيكاري و بحران‌هاي اقتصادي جهاني بسيار جدي‌تر شده است.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۱:۲۰

    تشکیل فدراسیون «اقتصاد، فرهنگ و هنر» در اتاق ایران

    رئیس اتاق ایران از سهم ۱۲ درصدی صنایع خلاق در تولید ناخالص داخلی کشورها خبر داد و گفت: فدراسیون «اقتصاد ، فرهنگ و هنر » در اتاق بازرگانی ایران تشکیل می‌شود.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۱۷:۴۰

    بازنگری مفاهیم متعارف اقتصاد توسط یک اقتصاددان آمریکایی

    جان گالبرایت نویسنده کتاب «علمِ اقتصادِ کلاه‌برداریِ معصومانه» در اثر خود یکسری مفاهیم متعارف اقتصاد را مورد بازنگری قرار داده وگسست در تاریخ اندیشه اقتصاد سرمایه داری را نشان داده است.

  • مالجو ۱۳۹۵-۰۱-۱۵ ۱۱:۱۶

    نگاهی به تاریخ و ویژگی های اندیشه اقتصادی در ایران معاصر/ محمد مالجو؛

    وظیفه جامعه عـلمی اقـتصاد چیست؟

    این‌که تاکنون فرایند‌ انتقال‌ اندیشهء اقتصادی خمیر مایهء جامعه علمی اقـتصاد در ایـران را فراهم‌ کرده،چندان جـای تعجب ندارد.این‌که از این پس نیز فرایند انتقال باید پاینده بماند اصلا جای تعرض‌ ندارد؛.. آنچه‌ ‌ ‌مـایهء‌ تعجب‌ و سبب تعرض است و بیشتر به تراژدی می‌ماند این است که،درین سامان،تولید انـدیشهء اقـتصادی از ایـن پس نیز به واقعیتی‌ هستی شناختی‌ تبدیل‌ نشود.این‌جاست‌ که جامعهء علمی اقتصاد به چالش فراخوانده می‌شود.در‌ ایـن‌ میانه،نگاه‌ درجهء دوم است که پاسخگوست و سبب‌ساز.

  • سرمایه داری ۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۱۱:۲۱

    سرمایه‌داری چگونه عمل می کند؟

    گورکنان سرمایه‌داری

    تصورات مبهم از سرمایه‌داری نمی‌توانند توضیح دهند مشخصه نظام سرمایه‌داری در تمایز از دیگر صورت‌های اجتماعی چیست، و این تا حدودی به جهت طفره‌رفتن از پرسش دیگری است: در بدو امر نظام سرمایه‌داری از کجا پیدا شد. اگر سرمایه‌داری همیشه وجود داشته - به اشکال مختلف - یا اگر فرایند مشخصی برای تغییر تاریخی از جوامع غیر‌سرمایه‌داری به سرمایه‌داری در کار نباشد چیزی نمی‌توان درباره وجه تمایز سرمایه‌داری گفت.