مدرن

کل اخبار:91

  • هابرماس ۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۰۹:۱۸

    یورگن هابرماس (۲)؛

    دمکراتیزه کردن دانشگاه

    مادامی‌که نخواهیم عامدانه روی حصول عقلانیت درنگ کنیم، نیازی به پذیرش وجود موضعی مخالف بین دانشگاهی با هدف تخصصی کردن مشاغل و دانشگاهی با هدف سیاسی کردن امور بیرونی و پدیده‌های خارجی نیست؛ به همین دلیل نباید از وجود دانشگاه غیرسیاسی‌شده یا بی‌تفاوت نسبت به مسائل سیاسی خوشحال باشیم، سیاست‌های روز باید به‌عنوان بخشی از جامعه‌ی درونی دانشگاه به شمار آیند.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۲۶ ۱۶:۴۵

    کاوش زرشناس در چیستی علوم انسانی مدرن

    زرشناس معتقد است: علوم انساني محصول مدرنيته و به عبارت دقيق‏تر فرزند جهان‏ بيني عصر به اصطلاح روشنگري است.

  • هابرماس ۱۳۹۴-۱۱-۲۵ ۰۹:۰۴

    یورگن هابرماس (۱)؛

    رسالت دانشگاه در جامعه‌ی مدرن

    گسترش دانش در دانشگاه‌ها بر کنش تفاهمی و ترابطی نیز تأثیر می‌گذارد، مع‌ذلک نکته‌ی درخور تأمل این است که هرگاه یک دانشگاه بر اساس استدلال‌های منطقی یا مطابق با اصول عقلانیت به‌مثابه یک کارخانه سازمان‌دهی شود، در آن صورت بدون آنکه خود واقف باشد به طور غیرمستقیم بر روند «درک خود» فرهنگی و هنجارهای عوامل اجتماعی تأثیر خواهد گذارد.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۱۵:۴۵

    موسیقی‌ معاصر چیست؟

    از لحاظ تاریخ آهنگ‌سازی، موسیقی‌ جدی را می‌توان به پنج دوره کلی‌ تقسیم کرد که هرکدام به دوره‌های ریزتری قابل تقسیم هستند؛ دوره باستان (تا قرن ششم)، اولیه (از قرن ششم تا ۱۸)، کلاسیک (از قرن ۱۷ تا ۲۰)، مدرن (نیمه اول قرن بیستم) و معاصر (نیمه دوم قرن بیستم تا به امروز). این تقسیم‌بندی چیزی جدا از تقسیم‌بندی تاریخی‌ است و نحوه بررسی‌‌اش بیشتر به صورت علمی‌، تکنیکی‌ و زیبایی‌شناسانه آهنگ‌سازی در قرون مختلف برمی‌گردد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۱۳ ۱۶:۱۵

    نقد ادبی از یونان باستان تا دوران مدرن در درسگفتارهای عباسلو

    احسان عباسلو گفت: سلسله نشست‌های سرای اهل قلم با نام «درسگفتارهایی درباره نقد ادبی» به نقد ادبی از افلاطون تا دوران مدرن می‌پردازد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۶ ۱۸:۱۵

    زیست اخلاقی در دنیای مدرن

    کی‌یر‌کگور فیلسوف و متاله دانمارکی می‌گوید هر انسان درهرحال در یکی از این سه مرحله زندگی می‌کند: مرحله لذت‌طلبانه، مرحله اخلاقی و مرحله عاشقانه‌زیستن. امروزه اخلاق‌مداران در وضعیت تناقض‌آلودی زندگی می‌کنند...

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۰۹:۱۵

    «نظریه هنر معاصر» منتشر شد/ بررسی تفاوت‌های هنر مدرن و هنر معاصر از منظر نظریه‌پردازی

    «نظریه هنر معاصر» نوشته آن ککلن با ترجمه بهروز عوض‌پور از سوی نشر نگاه روانه کتابفروشی‌ها شد. در این کتاب ضمن معرفی مهم‌ترین مکاتب هنری معاصر و هنرمندان آنها، به بررسی تفاوت‌های‌ میان هنر مدرن و هنر معاصر نیز پرداخته شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۱:۳۰

    آیا مدرن شدن ایران امری ممکن بوده، هست یا خواهد بود؟

    در ادامه درسگفتارهای پاییز ۱۳۹۴ موسسه مطالعات سیاسی ـ اقتصادی پرسش و در هفته سوم آبان ماه دو درسگفتار آغاز خواهد شد.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۰:۲۰

    پایان تاریخ در نظر فلاسفه مدرن و پُست مدرن

    پایان تاریخ در نظر فلاسفه مدرن و پست مدرن در دانشگاه تبریز نقد و بررسی می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۱۳:۲۰

    کتاب «مبانی نظری غرب مدرن» دوباره به بازار رسید

    کتاب «مبانی نظری غرب مدرن» نوشته شهریار زرشناش به چاپ دوم رسید.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۶:۵۰

    مدرنیست‌های دیده‌نشده در گالری آریا

    گالری آریا این روزها میزبان نمونه‌های شاخصی از آثار بزرگان مدرنیست ایرانی است که تا به حال هرگز دیده نشده‌اند. این آثار از مجموعه‌داران معتبر ایرانی مقیم آمریکا، فرانسه، انگلیس و... گردآوری شده که اکنون برای تماشا و فروش در تهران و گالری آریا سینه‌آویز دیوارند.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۸:۰۰

    خوش‌گذرانی سنتی و مدرن

    مشخصه‌ی خوش‌گذرانی سنتی، جستجو برای لذتهایی است که با کارهای کاملا ویژه‌ای چونان خوردن، نوشیدن، رابطه‌ی جنسی و امثال آن ارتباط دارد. استراتژی متفاوت و مدرن‌تر، در پی جنبه‌های لذت‌بخش در همه‌ی تجربه‌هاست.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۱۲:۴۰

    بحران ِ ما یا بحران هنر ِ ما؟ گفتگو با ناصر فکوهی

    بالا گرفتن بازار هنر در جهان و در ایران در اغلب قریب به اتفاق موارد برای هنر و هنرمندان ، بیشتر منفی بوده است تا مثبت. این مساله به دلیل ماهیت دولت های مدرن است که با دولت های پیش از انقلاب صنعتی متفاوتند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۳۱ ۱۸:۱۰

    رابطه ی بین بنیان خانواده و نهاد مدرسه

    دانش‌آموزانی که از طبقات پایین‌تر جامعه وارد مدرسه می‌شوند به طبع باید تلاش مضاعفی را به منصه‌ی ظهور برسانند چراکه بستر یکسانی برای آن‌ها در خانواده فراهم نبوده است. این دانش‌آموزان در برابر موانعی که ممکن است سر راهشان قرار بگیرد نسبت به سایر دانش آموزان شکننده‌تر هستند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۳ ۱۵:۲۰

    آفرینندگان و تولیدکنندگان: زندگی‌نامه‌ی آین رند

    رند که متولد روسیه بود با لهجه‌ی غلیظی حرف می‌زد و به نظر نمی­رسید که از قرارگرفتن در کانون توجه عموم احساس خوشایندی داشته ­باشد، بااین‌حال زیاد در انظار عموم ظاهر می­شد. او به­‌سان میک والاس و فیل دوناهو در تلویزیون ظاهر می­شد، و مجله‌ی «پلی‌بوی» گفت‌وگویی با وی منتشر کرد.

  • دلوز ۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۲:۰۳

    پائولا ماراتی؛

    ژيل دلوز و سينما

    مفهوم زمان – تصویر به دلوز این فرصت را داد تا به شرح موتاسیونی(جهش) بپردازد که در سینمای بعد از جنگ اتفاق افتاد و باعث جدایی سینمای کلاسیک از سینمای مدرن شد. بیان بین حرکت – تصویر و زمان -تصویر نه تنها به گفتمان داخلی در تاریخ سینما توجه دارد بلکه به بازگویی بین سینما و و دیگر هنرها می پردازد. طبقه‌بندی تصاویر دلوز، تاریخی از سینما را به عنوان تاریخی از اصول زیبا‌شناسی، علوم سیاسی و موضوعات فلسفی در قرن بیستم روشن می‌کند.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۱۵:۴۰

    «تاریخ فرهنگی مدرن ایران» نقد و بررسی شد

    شماره های ۳ و ۴ فصلنامه نقد کتاب علوم اجتماعی منتشر شد و در آن «تاریخ فرهنگی مدرن ایران» نقد شد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۹:۲۰

    جایگاه دین در جوامع مدرنِ امروزی

    جامعه مدرن از سوی برخی دانشمندان خود مغرب زمین مورد نقد جدی است وگروهی بر این باورند كه از پویایی افتاده و راه انحطاط را طی می‌كند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۱۲:۴۵

    معرفی کتاب ملت متجسد : ورزش، مردبودگی و تشکیل لائوس مدرن

    این کتاب کاملا نوآورانه، نشان می دهد چگونه ورزش و ایده های جسمی سیاست ها و فرهنگ لائوس مدرن را شکل دادند. ملاحظه تحولات فوق العاده – از استعمار فرانسوی تا ملی گرایی سلطنتی تا انقلاب سوسیالیستی تا توسعه دولت مدرن- از دید فرهنگ جسمی، روایت جالب توجه و نافذ سیمون کریک از ملتی است که هیچ شهرتی در ورزش حتی به مثابه یک کشور خوشگذران اما با مردمان تنبل ندارد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۵:۵۰

    دانشگر: تفاسیر مدرن مالایی متأثر از مکتب شیعی نبوده‌اند

    مجید دانشگر، استادیار دین‌پژوهی دانشگاه اتاگو در نیوزیلند در نشست «تفسیر در جهان مالایا» ضمن بیان این که تفاسیر مالایی به دو بخش کلاسیک و مدرن تقسیم می‌شوند، گفت: تفاسیر مدرن مالایی متأثر از مکتب شیعی نبوده‌اند. در دوران اخیر تنها می‌توان به تفسیر «المصباح» اشاره کرد که به آرای علامه‌طباطبایی پرداخته است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۱۳:۱۰

    مقدمه ای بر تبیین اسطوره های بنیانگذار شهر مدرن

    در این شهر، امروز، اسطوره هایی چون «دانش» و «پیشرفت» ، «اندیشمندی» ، «روشنفکری»، «شرق / غرب» ، «جهانی شدن» و ... به مثابه مفاهیمی «بدیهی» و «جهانشمول» شناخته می شوند در حالی که نه تنها در جهانشمولی آنها شک و تردید وجود دارد، بلکه خود این اسطوره ها را باید بر اساس نظام های اسطوری ای باستانی تری باز یافت که آنها هم البته عمدتا به تاریخ صنعتی شدن و پدید آمدن قدرت متمرکز در قالب دولت های ملی باز میگردند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۱۸:۱۰

    ایده‌های مدرن برای نقوش تزیینی/کتابی برای گرافیست‌ها

    کتاب «نگارخانه» اثر سید امین نبی‌پور از سوی انتشارات نظام الملک منتشر شد؛ این اثر برخی ایده‌های مدرن برای نقوش تزیینی را دربردارد.

  • حمید پارسانیا ۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۹:۳۴

    گفتاری از حمید پارسانیا؛

    تأثیر مبناهای فلسفی جهان مدرن بر علوم اجتماعی ایران

    رویکرد پدیدارشناختی در دانشگاه تهران بیش از آنکه در دانشکده‌ی علوم اجتماعی مستقر بشود در دانشکده‌ی ادبیات و در رشته‌ی فلسفه مستقر شد و در آنجا بیشتر کار شد، ولی این‌طور نیست که پیامدهای خود را در علوم اجتماعی نگذاشته باشد و مدعیان خود را نداشته باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۱۳:۳۰

    هشت دهه علوم اجتماعی در ایران در گفتگو با ناصر فکوهی

    هر اندازه ما زودتر و بهتر جهان را بفهمیم و خود را با ضوابط و قواعد علمی در جهان منطبق کنیم شانس بیشتری برای موفقیت داریم. در این حوزه وقتی تمام دنیا ایده های استعماری مردم شناسی را کنار می گذارد، می بینیم که ما به این ایده ها بازگشت می کنیم، روشن است که در چنین شرایطی نباید انتظار داشته باشیم که بازار کار و فناوری های جدید استقبال خوبی از کسانی بکنند که حتی حاضر به دست شستن از اسامی صد سال پیش نیستند. چون این تمایل به حفظ سنت هایی که خود استعماری بوده اند، خبر از نوعی بی خبری از جهان و روندهای علمی موجود در آن می دهد...

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۸ ۱۰:۳۰

    درسگفتار« روان‌کاوی و هنر مدرن» برگزار می‌شود

    درسگفتار «روان‌کاوی و هنر مدرن» با بررسی کتاب و آثار منتشر شده با این موضوع با حضور صالح نجفی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۱۱:۳۰

    محمدی: کتاب « دیالکتیک روشنگری» به سوژگی انسان مدرن می‌پردازد

    رحیم محمدی، مؤلف و مدیر حلقه مطالعاتی جهاد دانشگاهی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، در بازخوانی کتاب «نظریه و روش در تحلیل گفتمان» گفت: آدرنو و هورکهایمر در کتاب «دیالکتیک روشنگری» به سوژگی انسان مدرن پرداخته و معتقد هستند که انسان در دنیای مدرن شکل سوژگی یافته است.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۹:۳۰

    گفت‌وگوهای شهرام پازوکی درباره «عرفان و هنر در دوره مدرن» کتاب شد

    کتاب «عرفان و هنر در دوره مدرن» نوشته شهرام پازوکی حاوی گزیده‌ای از گفت‌وگوهایی است که از حدود 15سال پیش تاکنون با نویسنده انجام شده است. این کتاب از سوی نشر علم منتشر شده است.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۲ ۰۸:۴۰

    کتاب «درباره عصر روشنگری و جهان بینی آن» منتشر شد

    جلد اول از مجموعه کتاب های «بازخوانی فرهنگ و اندیشه مدرن» زیر مجموعه «اندیشه ها و جریان های فکری» با عنوان درباره عصر روشنگری و جهان بینی آن تألیف شهریار زرشناس از سوی انتشارات سروش منتشر شد.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۱:۲۵

    روایتی از انسان مدرن در مواجهه با بحران‌هایی خواسته و ناخواسته

    مجموعه داستان کوتاه «مثل کسی که از یادم می‌رود» نوشته سیاوش گلشیری منتشر شد. موضوعات اغلب داستان‌های این کتاب مسایل دنیای مدرن و بحران‌هایی است که خواسته یا ناخواسته بر سر راه انسان امروزی قرار می‌گیرد.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۴:۲۰

    نقدی بر کتاب «خیزش‌های عقلانی شدن در طلوع ایران مدرن»

    محمدحسین خسروپناه، منتقد و تاریخ‌نگار در نشست نقد کتاب «خیزش‌های عقلانی شدن در طلوع ایران مدرن» گفت: نویسنده در این کتاب تلاش کرده شکل‌گیری مدرنیته و چالش آن با سنت را ارائه دهد اما باید در تحلیل جامعه مدرن ایرانی از تاریخ‌نگاری صرف رویدادها پرهیز کرد و بحث‌های جامعه‌شناسی تاریخی بیشتری را مطرح کرد.