شعر

کل اخبار:552

  • ۱۳۹۸-۰۷-۲۳ ۱۰:۰۰

    عبدی: شعر منزوی شعر تکرار است

    سالار عبدی، شاعر و پژوهشگر با اعلام خبر کتاب جدیدش درباره حسین منزوی گفت: شعر منزوی شعر تکرار است که باید به تکرار خواند و به تکرار گریست و به تکرار خندید و به تکرار آوازش کرد.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۱۷ ۱۰:۳۰

    شعر شاعران بی‌زبان شوروی

    علیرضا بیات به تازگی دست به ترجمه شعر شاعران دهه ۵۰ و ۶۰ شوروی زده است که آثار خود را به شکل خودنشر و برون‌نشر منتشر می‌کردند.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۱۴ ۱۴:۰۱

    در باب جنس جوایز شعر؛ یک «نه» به هزار «بله» ...!

    سیدعلی صالحی، شاعر پیشکسوت و شناخته شده کشورمان در یادداشتی به موضوع جوایز حوزه شعر پرداخته است.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۱۴ ۱۱:۰۱

    سینا کمال‌آبادی: محمود درویش در تمام زندگی‌اش عاشق بود/شعر درویش از نزار قبانی عمیق‌تر است

    سینا کمال‌آبادی، مترجم گزیده اشعار محمود درویش اظهار کرد: درویش در تمام زندگی‌اش عاشق بود؛ ‌بدون اینکه ما بخواهیم معشوقی مشخص کنیم، عشق یکی از ویژگی‌های جدا نشدنی زندگی درویش است.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۰۲ ۱۶:۳۰

    یکه‌تازی شعر از اقلیم جنوب تا خرد انتقادی/ گفت‌وگو با عنایت سمیعی درباره شعر و زندگی منوچهر آتشی

    وضعیت منوچهر آتشی، وضعیت ترا‍ژیکی بود. هم در بعد زندگی شخصی و هم در ارتباط با مسائل سیاسی. آتشی شاعر بوده و در مقام شاعر به هیچ رو طرفدار هیچ دولتی، نه قبل و نه بعد از انقلاب نبوده و این را شعرهای او فریاد می‌‎زند.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۰۲ ۱۵:۳۰

    روح گیاه در خاک پیر/ درباره شعر منوچهر آتشی

    شعر آتشی نمایانگر پارادوکسی در فرم است؛ از یکسو به خاطر پیروی از نیما، فرمی مدرن دارد و از سوی دیگر چون همین فرم را در خدمت مضمون قرار می‌دهد، القاگر اندیشه‌ای گذشته‌گرا ست.

  • ۱۳۹۸-۰۶-۳۱ ۱۲:۰۰

    تندرکیا و نیما ، شکل دیگر سخن‌گفتن/ به بهانه کتاب «گزارش نهیب جنبش ادبی شاهین» اثر فرشاد سنبل‌دل

    تندرکیا معتقد است به جای قافیه قاطع، سجع ملایم باید باشد در پایان سطرها و ساختمان شعر براساس فکرها و ایده‌ها به چند بند تقسیم شود. یعنی هر قطعه شعر از چند بند نامساوی و بندها از مصراع‌ها ساخته شده‌اند که قافیه قاطع ندارند پس واحد این شعر آزاد نه بیت و مصرع که بند است. این یک تفاوت بارز است بین تندرکیایی که می‌خواهد بانی باشد و نیما. در دستگاه نظری نیما تمام شعر سازنده وزن آن است. برای همین می‌نویسد: «مصرع‌ها و ابیات دسته‌جمعی و به طور مشترک وزن را تولید می‌کنند» در حالی‌که تندرکیا به وحدت بند می‌اندیشد

  • ۱۳۹۸-۰۶-۳۱ ۱۱:۰۰

    صله غزل‌های بی‌صله/ برای حسین منزوی و شاعری‌اش

    مرد رشید شعر امروز با چنین روحیه‌ای دور از تهران هم زندگی می‌کرد و جز موارد نادر دسترسی به تریبونی نداشت اما صدایش آنقدر بلند بود که رفته ‌رفته به گوش علاقه‌مندانش برسد و نامش را دهان به دهان و قلم به قلم بچرخاند.

  • ۱۳۹۸-۰۶-۳۱ ۱۰:۳۰

    خیره به زیبایی با چشم‌های نسبی‌انگار/ شعر حسین منزوی در گفت‌وگو با عبدالجبار کاکایی

    برداشتم از شعر منزوی، بهمنی و بهبهانی این است که هر سه شاعر، نگاه نسبی‌انگار به زیبایی دارند. معشوق و ممدوحی که در شعر اینها وجود دارد،کاملا زمینی شده و حتی گاهی اوقات زیبایی‌اش مورد پرسش هم قرار می‌گیرد. اصلا تفاوت غزل امروز و دیروز در همین است که تو پابسته نیستی و همراهی و با شعر کنار می‌آیی و شاعر سعی نمی‌کند ذهن تو را با صدور احکام مورد تهاجم قرار دهد. او تو را با ادامه شعر همراه می‌کند.

  • ۱۳۹۸-۰۶-۱۲ ۱۷:۰۰

    گفت‌ و گو با مفتون امینی درباره شعر و زندگی مهدی اخوان ثالث/ درویشِ وطن‌پرست

    اخوان سیاسی بود اما امتیاز عمده شعر او در این سیاسی بودن نبود. به نظرم بهترین تعبیر را محمد حقوقی از اخوان داشت. می‌گفت مهم‌ترین امتیاز اخوان نه زبان اوست، نه ایرانیتش و نه رگه‌های سیاسی شعرش بلکه امتیاز او «غم» است و حساسیت منحصر به فردش در بیان آن غم. به هر حال وقتی اخوان را با نظامی، سعدی، کلیم، شهریار و... مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم کم از آنها نیست.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۰۵ ۱۳:۳۰

    ​درآمدی بر شعر معاصر آمریکا

    نقد و بررسی کتاب «درآمدی بر شعر معاصر آمریکا»، نوشته‌ کریستوفر بیچ با ترجمه‌ کامران احمدگلی در مرکز فرهنگی شهرکتاب برگزار خواهد شد.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۰۲ ۱۳:۳۰

    بازگشت شدید/ درباره شعر بیژن الهی

    شعر بیژن الهی در دوره‌ای پدید آمد که زمانه شعر متعهد بود. متعهدها شعر را ابزاری در خدمت فعالیت‌های سیاسی اجتماعی می‌خواستند و طبیعتا شعری مثل شعر الهی را بر نمی‌تافتند.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۰۲ ۱۱:۰۰

    گریستن و نگریستن در چاه بیژن/ گفت‌وگو با محمدرضا اصلانی درباره جهان شعری و گوشه‌گیری بیژن الهی

    سلیقه بیژن الهی، یک سلیقه زبانی- تصویری است. شعر بیژن مدام تصویر می‌دهد به جای آنکه زبان را ابزار بیان موضوع کند. او در شعرش، دیدن را گسترش می‌دهد. از نظر ماکوزه، شعر مدرن از این منظر سیاسی است که چون از ابزاری شدن سر باز می‌زند، انسان را هم تشویق می‌کند به اینکه چطور از ابزاری شدن سرپیچی کند. شعر الهی در زبان، خطر می‌کند و این خیلی مهم است. کسی که خطر نمی‌کند، چیزی را هم کشف نمی‌کند. اگر کریستف کلمب خطر نمی‌کرد، امریکایی هم کشف نمی‎شد.

  • پرویز شاپور ۱۳۹۸-۰۴-۳۰ ۱۲:۰۰

    نگاهی به کارنامه پرویز شاپور در حوزه کاریکلماتور؛

    کاریکلماتور از «شاپور» تا «توییت»

    شاملو علاقۀ زیادی به شاپور داشت، به همین خاطر مجموعه «هوای تازه» را به وی هدیه کرد. هرچند معتقد بود شاپور نباید به یک موضوع پیله کند و باید کارهایش را قبل از چاپ کمی بُر بزند. شاملو دوست داشت گزیده‌ای از کاریکلماتورهای شاپور را آماده کند که مرگ به او اجازه نداد.

  • ۱۳۹۸-۰۴-۱۶ ۱۵:۰۰

    دیدگاه عباس کیارستمی درباره جایگاه شعر در ایران و جهان

    زنده‌یاد عباس کیارستمی معتقد بود که درد و شعر به‌ هم آمیخته است و از این رو ایران سرزمین تولید شعر و مخاطب شعر است.

  • ۱۳۹۸-۰۴-۰۴ ۱۵:۰۰

    ​چاپ مجموعه اشعار پل‌استر برای نخستین بار

    مجموعه شعر «فاصله‌ای به اندازه سه اینچ»، اثر پل استر با ترجمه ساناز محب از سوی نشر سیب سرخ منتشر شد.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۲۱ ۱۰:۳۰

    م. موید: «نیمای شعر» خیلی عقب‌تر از «نیمای اندیشه» است

    به اعتقاد م.موید ما دو نیما در شعر داریم؛ نیمای شعر و نیمای اندیشه و نیمای شعر خیلی عقب‌تر از نیمای اندیشه است.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۴ ۱۴:۲۰

    آیا شعر فرزند و نثر فرزندخوانده ادبیات ما است؟

    برخی صاحب‌نظران معتقدند که آثار منثور ادبیات فارسی به اندازه آثار منظوم آن مهم‌اند،اما توجه بیش از حد به آثار منظوم ادبیات کلاسیک فارسی، باعث مغفول ماندن آثار نثر شده است. اما باید دید همه مسئله همین است...؟

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۰ ۱۶:۰۰

    عناصر یک شعر کودک خوب چیست؟

    یک کودک باید چه چیزی در شعر پیدا کند؟ نه تنها در شعری که به طور خاص برای کودکان نوشته شده، بلکه در اشعاری که تصور می‌شود برای کودکان جالب است.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۱۳ ۱۴:۳۰

    شایگان از آمدوشد شعر و فلسفه می­‌گوید

    گلنار گلناریان مترجم مجموعه شعر «از کران تا کران، از دریا به دریا» می‌گوید: در اشعار شایگان از سه درون­مایه وجد، راز و مرگ بسیار استفاده شده است. او از آمد و شد شعر و فلسفه می­‌گوید و اعتقاد دارد که میان تفکر واقعی و شعر، شباهت­‌های بسیار وجود دارد.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۱۳ ۱۲:۲۰

    انتشار اشعار بی‌وزن نیما یوشیج

    دومین دفتر اشعار منتشر نشده نیما یوشیج از سوی فرهنگستان زبان و ادب فارسی منتشر شد. در این دفتر برای نخستین بار نمونه‌هایی از اشعار بی‌وزن نیما آمده است.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۱۱ ۱۲:۴۰

    یاد اخوان در سالروز تولدش

    امروز، یعنی دهم اسفندماه ۱۳۹۷ دقیقا نود سال از تولد شاعر پرآوازه و موسیقی‌پژوه ایرانی اهل خراسان، مهدی اخوان‌ثالث می‌گذرد. «م. امید» شعر فارسی که اگر زنده بود، حال باید نودمین سال تولدش را جشن می‌گرفتیم. شاپور جورکش، پژوهشگر و منتقد ادبی به مناسبت زادروز مهدی‌اخوان ثالث یادداشتی نوشته و در اختیار ایبنا قرار داده است.

  • ۱۳۹۷-۱۱-۲۸ ۱۳:۰۰

    قیصر امین‌پور برترین شاعر و بایرامی برترین داستان نویس ۴۰ سال

    نتیجه نظرسنجی پایگاه اینترنتی شهرستان ادب برای شناسایی برترین نویسندگان، شاعران و آثار ادبی در چهل سال گذشته منتشر شد: قیصر امین‌پور برترین شاعر و محمدرضا بایرامی برترین نویسنده ۴۰ سال اخیر.

  • ۱۳۹۷-۱۱-۱۴ ۱۴:۲۰

    بخش کودک و نوجوان جشنواره شعر برگزیده نداشت/دو اثر شایسته تقدیر

    «احتیاط کنید! پرنده‌ها پای سفره‌ی صبحانه‌اند» و «خداحافظی در خیابان پاییز» دو اثر شایسته تقدیر بخش کودک و نوجوان سیزدهمین جشنواره شعر فجر معرفی شدند.

  • ۱۳۹۷-۱۱-۰۷ ۱۳:۴۳

    معرفی نامزدهای بخش ویژه سیزدهمین جایزه خبرنگاران

    فهرست نامزدهای بخش ویژه سیزدهمین جایزه کتاب سال شعر به انتخاب «خبرنگاران» معرفی شدند.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۳۰ ۱۳:۲۰

    محمود دولت‌آبادی مطرح کرد: آنقدر کتاب نخوانید که یادتان برود چه می‌خواهید بگویید

    محمود دولت‌آبادی در جلسه رونمایی از مجموعه شعر جدید رسول رخشا گفت: اگر در شاعر بودن تکلیفت را با خودت روشن نکنی در یک جایی به مشکل بر می‌خوری و من بر اشراقی و خردمندانگی شاعر تاکید دارم و به‌نظرم برای شاعر صدق باطن و دانایی نیاز است.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۰:۴۹

    شاعر آلمانی که به ایران‌آمد و تحویلش نگرفتند/​انسنز برگر چراغ راه جوامع در حال توسعه است

    اژدر انگشتری مترجم اشعار انسنز برگر معتقد است که اگر بخواهیم از انسنز برگر به‌عنوان یک شاعر تاثیرگذار نام ببریم، باید بگوییم که او تاثیرش را در جوامعی مثل ما می‌گذارد؛ به عبارتی انسنز برگر می‌تواند برای کشورهای در حال توسعه که درگیر یک سری از بحران‌های اجتماعی، ادبی هستند، چراغ راه باشد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۳ ۱۳:۲۰

    ده حقیقت جالب درباره امیلی دیکنسون

    ۱۸۸ سال از تولد امیلی دیکنسون، شاعر آمریکایی می‌گذرد و هنوز اشعارش محبوبیت خود را حفظ کرده‌اند. به همین بهانه اتفاقات مهم زندگی شاعر آمریکایی را مرور می‌کنیم.

  • شعر ۱۳۹۷-۱۰-۱۵ ۱۶:۴۰

    چیزها صرفاً هستند فلسفه در شعر والاس استیونس

    سایمون کریچلی

    شعر ما را به این بینش رهنمون می کند که چیزها صرفاً هستند، و این تجربه آرامشی به همراه دارد که باعث می شود تخیل فشار واقعیت را به عقب براند.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۱۵ ۱۶:۲۰

    غلبه بیانگری بر فرم در شعر جوانان امروز ایران

    حافظ موسوی می‌گوید در شعر شاعران جوان امروز مسئله فرم غالب بر بیانگری بوده و باید رویکرد اثر بخشی اجتماعی را با دقت در لایه های شعرشان جستجو کرد.