علوم انسانی

کل اخبار:1236

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۱۷:۵۰

    صاحب نظران درباره علوم انسانی چگونه می‌اندیشند؟

    کتاب «علوم انسانی از دیدگاه صاحب نظران» مجموعه مصاحبه و گفت‌وگوهای انجام شده با اندیشمندان حوزه علوم انسانی است که از اواخر سال 1386 تاکنون، هم‌زمان با برگزاری سالانه جشنواره بین‌المللی فارابی به منظور انتشار در نشریه این جشنواره تدوین شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۱۶:۴۶

    اهمیت نقش علوم انسانی در حل و فصل مسایل بین المللی

    وزیر علوم به نقش دانشگاه‎ها به ویژه دانشگاه‎هایی که در حوزه علوم انسانی فعالیت می‎کنند، در حل و فصل مسائل بین‎المللی و داخلی تاکید کرد و گفت: باید به این دانشگاه‎ها اهمیت ویژه‎ای بدهیم.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۳۱ ۰۸:۴۵

    ۷۵ درصد دروس علوم پایه بازنگری شد/ علوم انسانی به زمان نیاز دارد

    معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به بازنگری دروس دانشگاه ها تا پایان شهریور ماه گفت: رشته هایی که در اختیار شورای تحول قرار دارند از برنامه پیش بینی شده برای بازنگری عقب هستند.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۲:۴۰

    دلیل کاربردی نبودن تحقیقات علوم انسانی/ فردگرایی یک معضل مهم

    عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: فردگرایی در پژوهش های علوم انسانی مهم ترین معضل این حوزه بشمار می رود چراکه امکان اجرای تحقیقات کاربردی و ملی را سلب کرده است.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۱۱:۱۰

    اجرای دروس بازنگری شده علوم انسانی در دانشگاه ها از مهر ۹۴

    دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از مهر ۹۴ بخشی از برنامه ها که در شورای تحول اصلاح شده اند وارد مجموعه درسی دانشگاهی می شوند و به تدریج دیگر بخش ها نیز بعد از اصلاح وارد مجموع درسی خواهند شد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۴:۳۰

    علوم انسانی پشت درهای بسته پژوهشگاه ها و دانشگاه ها متحول نمی شود

    این پروسه باید در مسیر خود و با قواعدی خاص، به پیش رود، اینکه عده ای فارغ و خارج از فضای جامعه یا در محیط های دربسته پژوهشگاه ها و دانشگاه ها بنشینند و طرح مساله و پژوهش کنند، به پیشرفتی دست نمی یابیم.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۴:۵۰

    اولین مرکز نوآوری حوزه علوم انسانی راه اندازی می شود

    معاون سیاست گذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: امسال اولین مرکزی نوآوری در حوزه علوم انسانی در دانشگاه علامه راه اندازی می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۴:۴۰

    روشهای اشتباه حمایت از علوم انسانی/ تهدید سازمانها برای پژوهش

    استاد علوم انسانی دانشگاه تهران گفت: اگر حمایت مالی از پژوهش های علوم انسانی ساده انگارانه قلمداد شود؛ حمایت ها می تواند به پژوهش زیان وارد کند و تاکنون نیز شاهد چنین مسائلی بوده ایم.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۱:۲۰

    مشکلات ناشی از عدم تحول در علوم انسانی

    عدم تحول در علوم انسانی، مشکلات گوناگونی را در جامعه پدید می‌آورد. زندگی پیچیده‌ امروز، نیازمند علوم انسانی امروز است، وگرنه مشکلات و گرفتاری‌ها اجتناب‌ناپذیر خواهند بود.

  • میان رشته ای ۱۳۹۴-۰۵-۱۹ ۰۹:۰۲

    گفت‌و‌گو با رضا مهدی پیرامون میان‌رشته‌ای ها؛

    دانشگاه در ایران یک دبیرستان معظم با ساختار، فرایند وکتب معین است

    نگاه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ایران به مفاهیمی نظیر دانش، مهارت، نگرش، آموزش و فناوری، به نحوی است که نه تنها برای توسعه میان رشتگی بلکه برای هر نوع ابتکار اساسی دیگر نیز عرصه را باز نمی کند.. تاکنون توسعه میان رشتگی و ایجاد زمینه و شرایط برای توسعه آن، دغدغه و اولویت نظام دانشگاهی ما نبوده است. به نظر من، عملکرد دانشگاهها در قلمرو علوم سخت(Hard science)، بهتر از علوم انسانی بوده است.

  • همپل ۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۰۹:۴۸

    کارل گوستاو همپل؛

    نقش قوانین کلی در تاریخ

    در تاریخ نیز می‌توان به میزان هریک از شعب بررسی‌های تجربی، تبیین علمی برحسب فرضیه‌های عمومی مناسب یا نظریه‌ها که بخشی‌هایی از فرضیه‌های مربوط هستند به موفقیت دست یافت. این تز به روشنی در تضاد با این نظریه‌ی مأنوس در تاریخ است که بیان می‌دارد، تبیین واقعی و اصیل در تاریخ برحسب روشی انجام می‌گیرد که از نظر ویژگی‌هایش علوم اجتماعی را از علوم طبیعی متمایز می‌سازد که به روش فهم همدلانه معروف است.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۰۹:۰۰

    جامعه‌شناسی بنیادهای علمی علوم انسانی در ایران

    جهت پیشبرد برنامه گسترش عقلانیت در فضای عمومی و دفع تبعات اندیشه‌های خردستیز تکفیری و سلفی در حوزه‌های متعدد اجتماعی شایسته است بنیادها و مراکز علمی حوزه علوم انسانی ارتباط اندام‌وار داشته باشند.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۰۸:۳۸

    جای خالی جلسات همفکری حوزه و دانشگاه در علوم انسانی

    مدیر قطب علمی فلسفه دین اسلامی گفت: برگزاری جلسات مشترک حوزه و دانشگاه در زمینه علوم انسانی مقدمات تدوین مقاله، پایان نامه و نظریه پردازی متناسب با نیازهای جامعه را فراهم می کند.

  • ۱۳۹۴/۰۵/۱۳

    گمان کردیم فقه می‌تواند جایگزین آموزش علوم انسانی شود

    سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی طی مصاحبه ای گفت: فکر کردیم که با افزودن اطلاعات مربوط به حوزه اسلامی از علوم انسانی بی نیاز می شویم. این امر مشکل ما را دو چندان کرد.

  • فیاض ۱۳۹۴/۰۵/۱۰

    ابراهیم فیاض در گفت‌وگو با «فرهنگ امروز»؛

    علوم انسانی فروشی نیست!

    اگر علوم انسانی تأویل شود به علوم تجربی، به شدت خشن و خشونت‌زا می‌شود؛ چراکه انسان را تا حد یک شیء تقلیل می‌دهد، که خود مارکس هم با آن به مخالفت می‌پردازد، انسان تبدیل به کالا می‌شود و خریدوفروش به وجود می‌آید؛ این ساختاری است که در فاشیسم به وجود آمد و بعد از آن مارکسیسم علمی در شوروی به آن پیوست ...دانشگاه‌های ما صورتکی از علوم انسانی دارند، اما کار اصلی آن‌ها همان علوم پزشکی و فنی است.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۶ ۱۴:۴۰

    مسئولان از نگاه مادی گرایانه به علوم انسانی دست بردارند

    استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه مسولان باید از نگاه مادی گرایانه به حوزه علوم انسانی دست بردارند، گفت: علوم انسانی ادامه دهنده راه انبیاء و قرآن است و این مفاهیم از دل این علم به مردم منتقل می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۶ ۱۳:۴۰

    برگزاری سمینار بین المللی شریعتی و آینده علوم انسانی

    سمینار بین المللی شریعتی و آینده علوم انسانی با محورهایی همچون بازخوانی ظرفیت های اندیشه شریعتی برای دانش انسانیِ آکادمیک برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۶ ۱۳:۲۰

    علوم انسانی با اندازه گیری حرارت جهنم اسلامی نمی شود

    گروهی می گویند ایده علم دینی و اسلامی سازی دانش منجر به این شده که عده ای در اندیشه اندازه گیری درجه حرارت جهنم یا به دست آوردن ترکیبات شیمیایی جن ها باشند!

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۰۹:۳۰

    تشکیل شورای متون علوم انسانی/ به قلب مشکلات مردم ورود کرده‌ایم

    سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: بخش قابل توجهی از اهتمام پژوهشگاه متوجه مسائل مردم است از این رو به قلب مشکلات مردم ورود کرده ایم و در استانهای مختلف این مشکلات را شناسایی می کنیم.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۷:۰۰

    برگزاری نشست بین المللی جهانی اندیشی، روش ها و ضرورت ها

    نشست بین المللی جهانی اندیشی، روش ها و ضرورت ها به میزبانی بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار می شود.

  • تکنوکراسی 1 ۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۰۹:۲۴

    گفتاری از علیرضا منصوری پیرامون کاربردی‌سازی علوم انسانی(۲)؛

    علم کروزوئه‌ای فرآورده‌ی تکنوکراسی

    علم فعالیتی جمعی و دموکراتیک است که نخبه‌سالاری تهدیدی برای آن به‌شمار می‌رود. علم نیازمند تأیید نیست، بلکه بر نقد مداوم استوار است.. باید اجازه داد که پژوهشگر به انتخاب خود تخصص خود را انتخاب کند و گرنه این سیستم منجر به علم کروزوئه‌ای می‌شود که تکه تکه و منفصل است و وحدتی ندارد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۱۱:۵۰

    زیر شاخه‌‌های علوم انسانی با دید تجاری سازی تدوین می‌شوند

    مدیر مرکز رشد علوم انسانی پارک علم و فناوری قم از تدوین زیرشاخه های علوم انسانی با دید تجاری سازی خبر داد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۳:۲۰

    نقد و بررسی ۳ هزار کتاب علوم انسانی

    شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی با رویکرد تقویت تفکر انتقادی در علوم انسانی کشور و با جلب مشارکت اساتید دانشگاه‌ها به بررسی و نقد بیش از ۳۰۰۰کتاب علوم انسانی پرداخته است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۱:۰۰

    معرفی سامانه نقد نقد با رویکرد تقویت تفکر انتقادی در علوم انسانی

    شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی سامانه نقد نقد با رویکرد تقویت تفکر انتقادی در علوم انسانی را به علاقه مندان معرفی می کند.

  • تکنوکراسی ۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۰:۴۳

    گفتاری از علیرضا منصوری دربارۀ کاربردی‌سازی علوم انسانی (۱)؛

    خطر تکنوکراسی در کاربردی‌سازی علوم انسانی

    کارِ باخودبیگانه فقط در حیطۀ اقتصاد وجود ندارد؛ در فعالیت علمی هم بسیار رایج است که دانشجویان نسبت به کار خود بیگانه‌اند و کسانی دیگر مالک نهاییِ محصولات کاری آن‌ها، یعنی پروژه‌ها و مقالات آن‌ها به‌شمار می‌روند؛ دانشجویان مجبورند به‌جای کنجکاوی‌های ماجراجویانۀ شخصی روی مسائل اساتید یا اعضاء ارشد مؤسسه یا دانشگاه کار کنند.. پوپر، هم به دلیل این‌که به علم کروزوئه‌ای اعتقادی نداشت، و هم به‌دلیل ضدیت با تکنوکراسی یا نخبه‌سالاری، مخالف تقسیم کار در علم بود.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۹:۳۰

    کسی حاضر نیست برای علوم انسانی پول هزینه کند

    معاون پژوهشی دانشگاه علامه با بیان اینکه کسی حاضر نیست برای علوم انسانی پول هزینه کند، گفت: در بدنه جامعه نیاز به علوم انسانی احساس نمی شود.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۸:۲۰

    فراخوان ارسال مقاله به همایش ملی «علوم انسانی قرآن بنیان»

    همایش ملی «علوم انسانی قرآن بنیان» باهدف کمک به طرح تحول علوم انسانی و نظام‌سازی علمی و نیز افزایش تولیدات علمی در حوزه‌ علوم انسانی با مشارکت چندین دانشگاه و مراکز آموزش عالی کشور برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۰:۵۰

    «نقد در ترازو جهانی» کتاب شد

    تاب نقد در تراز جهانی در دو مجلد توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و به کوشش دکتر سید حسین حسینی دبیر شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی در اردیبهشت سال ۱۳۹۴ منتشر شد.

  • انفجار اتمی ۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۹:۳۲

    علوم انسانی، رقابت تسلیحاتی و آینده تمدن بشری؛

    برنامه‌ریزی و چشم‌انداز رادیکال

    همان‌گونه که جاناتان شل نوشته، «ما سعی می‌کنیم با یک سیاست نیوتونی در یک جهان انیشتینی سر کنیم.» آن‌چه بشریت بدان نیاز دارد، راهی است برای سامانِ نیرو‌های پیشرونده‌ای که به هزینه‌ی توسعه‌ی علوم اجتماعی و از این رو نهایتاً خود جامعه، ترقیات این چنین بهت‌آوری در علوم طبیعی حاصل کرده‌اند. دلیلی وجود ندارد که هوش بشر برای ساخت رایانه کفاف دهد ولی نتواند یاد بگیرد که جامعه‌اش را به شیوه‌ای سامان بخشد که اعضای آن از ابتکارشان برای حل معضلات اجتماعی و نه روانه کردن موشک به سمت یکدیگر استفاده کنند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۳ ۱۳:۴۰

    بررسی تکنوکراسی در کاربردی سازی علوم انسانی

    سلسله نشست های چیستی و چگونگی کاربردی سازی علوم انسانی و اجتماعی به میزبانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.