یوسف اباذری

کل اخبار:49

  • فراستخواه ۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۰۹:۰۸

    گزارشی از اولین مجمع اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور (۲)؛

    در باب مسئولیت دانشگاه

    ما در جامعه‌ای هستیم که با شکست اخلاقی مواجه هستیم، برای رفع این شکست اخلاق نیاز است که از طریق این مکان‌های سوم عمل کرد؛ در این وضعیت بازار شکست‌خورده است، نهادها شکست‌خورده، دانشگاه شکست‌خورده، دولت شکست‌خورده و از طریق این فضاهای عمومی است که مشغله‌ی علمی پیدا می‌کنیم، یادگیری فعال را یاد می‌گیریم، خودفهمی علمی را یاد می‌گیریم، فعالیت‌های میان‌رشته‌ای را یاد می‌گیریم.

  • جامعه شناسان ۱۳۹۵-۰۲-۲۸ ۰۹:۳۶

    گزارشی از اولین مجمع اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور (۱)؛

    دعوا بر سر ...؟!!

    اتحادیه‌ی سراسری دانشجویان می‌تواند به رشد علوم اجتماعی در کشور کمک کند. اما این اتحادیه سرتاسری از كجا آمده است؟ دانشجویانی كه در انجمن صنفی دانشجویان كار می‌كنند دو سال است كه به دنبال یك انجمن سراسری هستند كه نه تنها با تشكیل این اتحادیه سراسری موافقت نكردند، بلكه انواع اتهامات را هم به این دانشجویان پیگیر وارد كردند. چگونه این اتحادیه در چهار ماه توانست پا بگیرد؟

  • یوسف اباذری ۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۱۱:۳۰

    یوسف اباذری؛

    گلایه نكنید، یاد بگیرید

    یك طفولیتی در ما ایرانیان هست كه من آرزو می‌كنم بازار آزاد آن را درمان كنم چرا كه بازار آزاد یك طرف دیگر هم دارد كه می‌گوید بخواهید و نخواهید من جای گلایه باقی نمی‌گذارم. آن رژیم سابق بود كه می‌خواست باج دهد و البته خشونت هم داشت. بازار آزاد می‌گوید یا می‌میرید یا می‌مانید. بیخود نیست كه حرف‌های آقای فراستخواه ناگهانی ظهور می‌كند. این صحبت‌ها به دنبال یك اخلاق هستند كه به نظر من وجود ندارد.

  • اباذری ۱۳۹۴-۱۲-۱۲ ۰۹:۱۵

    مقاله‌ای از یوسف اباذری درباره «عصر تصویر جهان» (۳)؛

    مقایسه‌ای مـیان آراء هـایدگر بـا‌ تاماس‌ کوون

    هر چـند تاماس کوون‌ از‌ منظری ویتگنشتاینی کار خود را‌ آغاز‌ کـرده اسـت،‌ اکنون‌ باید روشن شده باشد که هـرمنوتیک او تـا چـه حد شبیه هـرمنوتیک هـایدگری است. این‌ هرمنوتیک‌ زمـانی آشـکارتر می‌شود که کوون دست‌ به‌ تحلیل‌ مشخص‌ نظریه‌های‌ علمی می‌زند. کوون‌ زمانی‌ که فـیزیک نـیوتونی را با فیزیک ارسطویی مقایسه می‌کند، درسـت هـمان مواردی را پیـش مـی‌کشد کـه‌ هایدگر‌ نیز‌ بر آنـها انگشت گذاشته است.

  • هایدگر ۱۳۹۴-۱۲-۰۸ ۰۹:۱۹

    مقاله‌ای از یوسف اباذری درباره «عصر تصویر جهان» (۲)؛

    هایدگر و ماهیت علم مدرن

    انسان‌ با عینی‌کردن و محاسبه کردن و تکنیکی‌کردن هـمه‌چیز در صـدد فتح جهان برمی‌آید، از پی این امر، انسان‌شناسی به عنوان نظامی فلسفی متولد می‌شود و درصـدد بـرمی‌آید تـا با توجه‌ به‌ محوری‌بودن انسان، جهان را توضیح دهد. بر این مبنا هرچه بیشتر جـهان بـه تصویر مبدل شود و در دسترسِ دستکاری انسان قرار می‌گیرد یا به عبارت دیگر عـینی‌تر شـود، آدمـی‌ نیز‌ ذهنی‌تر می‌گردد‌ و جسورانه‌تر درصدد فتح جهان برمی‌آید.

  • اباذری ۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۰۸:۴۸

    مقاله‌ای از یوسف اباذری درباره «عصر تصویر جهان» (۱)؛

    هایدگر و علم

    از نـظر هایدگر بزرگی علم‌ طبیعی‌ در قرن شانزدهم و هفدهم ناشی از آن بود که «علما در‌ آن‌ دوران فیلسوف نیز بـودند» و مـی‌دانستند‌ کـه امر واقعی وجود‌ ندارد‌ و امر واقع از آن‌ حیث امر واقع است که در پرتو مفاهیم بنیادی مورد ملاحظه‌ قـرار‌ گـیرد. هایدگر در اینجا نکته‌ای را‌ متذکر‌ می‌شود که‌ نـاشی‌ از‌ نـاآگاهی فـیلسوفان آلمانی از‌ تحولی بود که در فلسفه علم رخ داده بـود.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۷:۰۰

    زمينه و زمانه جامعه‌شناسی در گفت‌وگو با عبدالحسين نيك گوهر

    من وارد مباحث پلميك نمي‌شوم. پلميك يعني جدل لفظي. اباذری در دهه ١٣٨٠ هم در يك سخنراني از مرگ جامعه‌شناسي مثل استادي كه شما گفتيد، سخن گفت! در جشنواره جامعه‌شناسي كسي كه از مرگ جامعه‌شناسي حرف بزند، بايد كج‌سليقه باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۹ ۱۲:۳۰

    «جیوگی» اظهارنظر اباذری درباره پاشایی را به بحث می گذارد

    مستند ترکیبی «جیوگی» شنبه، ۲۱ شهریور با پخش بخش‌هایی از اظهارنظر جامعه شناسانه دکتر یوسف علی اباذری درباره مرحوم مرتضی پاشایی و موسیقی‌اش، «تفاوت فرهنگ‌عامه بافرهنگ روشنفکری» را به بحث می‌گذارد.

  • بادذری عبدالکریمی ۱۳۹۴-۰۳-۲۱ ۱۰:۴۳

    نقد بیژن عبدالکریمی بر یوسف اباذری؛

    چرا جامعه‌شناسی «بی‌جایگاه» شده‌است؟

    نگرانی بنده این است که حمله دکتر اباذری به فلسفه به توجیه دفاع از خرد جامعه‌شناسی، فلسفه و تفکر فلسفی را مورد تفقد انتقادات خویش قرار داده و بار دیگر تیغ به دست زنگی مست ناخردی، سطحی‌اندیشی و پوپولیسم داده‌ شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۴:۵۰

    همسایگی جامعه‌شناس و فیلسوف در شهر/ بازتابی از سخنرانی اباذری

    برای اباذری «فلسفه» نام آن کوششی است که می‌خواهد در کسر از جامعه‌شناسی، جامعه ایران را بفهمد و هدایت کند. آن حرکتی که می‌کوشد تصور خودش از جامعه را به جای جامعه بگذارد

  • علوم اجتماعی ۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۰۹:۰۰

    نقدی بر همایش «هشت دهه علوم اجتماعی در دانشگاه تهران» از منظر دانشجویان؛

    به پایان آمد این دفتر، حکایت همچنان باقیست

    در همایش هشت دهه علوم اجتماعی در دانشگاه تهران، دانشجویان علوم اجتماعی این دانشگاه خواستار تریبون شدند تا اعتراضات و سؤالات خود را به گوش اساتید این رشته رسانده و از آنان خواستار دستاوردهای هشت دهه علوم اجتماعی در این دانشگاه باشند. اما سوالات بی‎پاسخ در همایش باقی ماند.

  • اباذری ۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۱:۳۲

    گزارشی از سخنرانی یوسف اباذری در همایش ۸ دهه علوم‌اجتماعی ایران؛

    انزواى جامعه‌شناسی

    با تضعیف جامعه‌شناسی، دو علم تقویت شدند؛ یکی روانشناسی است و دیگری فلسفه. منظور از روانشناسی این است: این نحله می‌گوید جامعه مشكل دارد اما از نظر آن، مشكل كجاست؟ مشكل در فرد است، نه در جامعه. چه كسی باید به این فرد رسیدگی كند؟ روانشناسی. كاستی‌ای در جامعه‌شناسی وجود ندارد بلكه این نحله دیگر جایی برای جامعه‌شناسی قایل نیست.

  • یوسف اباذری ۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۱:۲۵

    صوت/ پدیده پاشایی (6)

    قانعی‌راد، اباذری و فاضلی

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۵ ۱۷:۴۵

    پانوشتی بر سخنان دکتر یوسف اباذری درباره‌ی مرتضی پاشایی؛

    پدیده‌ی پاشایی، پدیده‌ی اباذری / علیرضا شفاه

    حکم این نیست که دکتر اباذری دچار یک تعارض منطقی یا دوگانگی شخصیتی است، بلکه این دوگانگی ضرورتاً از دل رسالت روشنفکر در مواجهه با امر سیاسی برمی‌آید. روشنفکری از اساس خود را با دو خطر روبه‌رو می‌بیند: روزمرگی و فلسفه‌بافی.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۰۸ ۱۰:۳۰

    درباره کتاب «تنهایی دم مرگ»/ یادداشتی از یوسف اباذری

    نوربرت الیاس، جامعه‌شناسی است که بیش از 90 سال عمر کرد و در 84 سالگی«تنهایی دم مرگ» را نوشت تا نخستین جامعه‌‌شناسی باشد که به روایت مرگ و ابعاد روانی و جامعه‌شناختی آن پرداخته است. دکتر یوسف اباذری، استاد دانشگاه و مولف بیش از 20 کتاب دانشگاهی در نوشتاری به بررسی این کتاب پرداخته است.

  • اباذری-احمدی-فرهادپور ۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۱:۲۴

    مراد فرهادپور، یوسف اباذری/ نقدی بر کتاب «ساختار و تاویل متن» بابک احمدی؛

    آشفتگی و بی‌معنایی

    ساختار و تأویل متن نه فقط ساختار و معنا و بلکه حتی موضوع معین و مشخصی نیز ندارد، کتاب به واقع معجون عجیبی است که قدری از همه چیز در آن یافت می‌شود: مقداری نشانه‌شناسی (پیرس، موریس)، کمی ساخت‌گرایی فلسفی (فوکو)، مقداری نقد ادبی ساخت‌گرا به اضافه‌ی کمی نشانه‌شناسی ادبی «اکو»، نارسایی و سطحی بودن بسیاری از شروح و تفاسیر مؤلف و مهم‌تر از آن، نفس ترکیب کتاب گواه آن است که مؤلف نیز درک روشنی از مواد اولیه‌ی معجون خویش ندارد.

  • ۱۳۹۳-۰۵-۱۸ ۱۸:۰۰

    نظر یوسف اباذری درباره «تنهایی دم مرگ» چیست؟

    یکی از دلایلی که امراض خطرناک (مانند سرطان) اینقدر سخت به نظر می‌رسد این است که ما در جریان متمدن‌شدن، مرگ را سرکوب کرده‌ایم. یکی از دلایل آن دینی است. آدم و حوا در بهشت جاودان بودند. بعد از این‌که از بهشت رانده شدند، مرگ با آنها به اینجا آمد. بشر مقداری از این‌که بهشت را رها کرده و به اینجا آمده است و در اینجا خواهد مرد، احساس گناه می‌کند و همین‌طور که فروید نشان داده است آدم‌ها همیشه آرزوی مرگ پدرشان، مادرشان، خواهرشان یا برادرشان را دارند.

  • ۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۲:۵۲

    نشست نقد و بررسی «اندیشه های اجتماعی علی شریعتی» برگزار می‎شود

    نشست تخصصی «بررسی اندیشه های اجتماعی علی شریعتی» امروز در انجمن جامعه شناسی ایران برگزار می‎شود.

  • یوسف اباذری ۱۳۹۳-۰۳-۰۹ ۱۱:۱۶

    صوت/ پوپولیسم؛ عوام گرایی یا مردم باوری(3)

    یوسف اباذری