نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۱ ۱۶:۳۶

    تاریخ بیهقی؛ کتابی از میان رفته یا آرزویی شکل نگرفته / محمّدرضا حاج‌بابایی

    تاریخ بیهقی از جمله آثار گرانسنگ نثر فارسی است که با توجّه به موضوع آن، در دو حوزهٔ ادبیّات و تاریخ، مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین پرسش‌هایی که در باب این کتاب مطرح است، میزان حجم و محتوای این کتاب است. موضوع تاریخ بیهقی، چنان‌که امروزه در دست ماست، روایتگر چگونگی به قدرت رسیدن مسعود غزنوی و حوادث دوران زمامداری وی تا اندکی پیش از مرگ اوست.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۱ ۱۶:۳۱

    حمایت مالی آیت‌الله بروجردی از پژوهش‌های تاریخی/ دار قالی برای جریان تاریخ‌نگاری انقلاب

    موسی حقانی گفت: وقتی حجت الاسلام علی دوانی رجبی از آیت‌الله بروجردی برای چاپ کتابی کمک خواست، ایشان رجبی دوانی را به حضور پذیرفت و ضمن تشکر و تقدیر از او، دست زیر پتویی برد که روی آن نشسته بود و پشت سر هم پول درآورد که مجموعا مبلغ قابل توجهی شد که گره بزرگی از زندگی مرحوم دوانی را باز کرد.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۱ ۱۶:۲۸

    دانشگاه باید خودش را تعریف کند/ به جای انتقال دانش علمی در پی درک نوع تفکر علمی باشیم

    دانشگاه‌های ما به طور متوسط بودجه‌ای برابر یک دهم تا یک صدم بودجه دانشگاه‌های خوب مشابه در دنیا دریافت می‌کنند. با وجود این وضعیت فقر مالی هیچ دانشگاهی تا به حال مطرح نکرده است که این فقر مالی را چگونه مدیریت کند که بشود گفت در علم یا حتی تنها در آموزش دانش علمی معقول رفتار می‌کند؟

  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۱ ۱۶:۲۶

    «تاریخ بیهقی»؛ تاریخ یا ادبیات؟

    ابوالفضل محمد بن حسین بیهقی نویسنده و مورخ، سده پنجم هجری سال ۳۸۵ در بیهق جنوب سبزوار کنونی دیده به جهان گشود. او اوایل عمر را در نیشابور به تحصیل دانش اشتغال داشت، سپس به سمت دبیری وارد دیوان محمود غزنوی و حکمرانان بعد از او شد و در سال ۴۱۸ هجری خورشیدی پس از درگذشت استادش بونصر مشکان به سمت دبیر دیوان شاهی برگزیده شد.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۱ ۱۶:۲۵

    «مکالمات خیالی» گفتمان مطبوعاتی دوره مشروطه

    کتاب «مکالمات خیالی»، گونه‌ای نو از انتقاد در گفتمان مطبوعاتی دوره مشروطه است؛ محورهای موضوعی آن نقد ساختارهای سیاسی و مخاطبش جامعه ایرانی بوده و نام بسیاری از نویسندگان آن‌ها نیز از ترس مجازات توسط دولت وقت، مخفی شده و علیرغم گذر زمان همچنان گمنام مانده است.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۱ ۱۴:۴۸

    گفت‌وگو با علیرضا حسینی‌صدر درباره «نقاشی ایرانی»

    علیرضا حسینی‌صدر یکی از نقاشان و مدرسانی است که به طور جدی بر مقوله «نقاشی ایرانی» تمرکز دارد. درباره اهمیت این هنر می‌گوید: درست است که پس از ورود اسلام به ایران، شاخصه‌های اسلامی وارد نقاشی ما شده، اما اگر درباره «مانویت» به کسب اطلاعات بپردازیم و درباره‌اش بخوانیم، درخواهیم یافت که ریشه نقاشی ایرانی همین «مانویت» است.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۱ ۱۴:۴۱

    بیهقی، مورخی که به تاریخ رنگِ دگر زد

    تاریخ بیهقی، اثر گرانسنگ ابوالفضل بیهقی، از شیواترین متون زبان فارسی است که نثر امروز تا حد زیادی الهام گرفته از آن و نوشتار بیهقی در قرن پنجم هجری است و نامگذاری اول آبانماه به عنوان روز این مورخ نامی و پدر نثر فارسی، اقدام فرهنگی درخور تحسینی در راستای مانایی زبان فارسی به شمار می‌رود.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۱ ۱۳:۳۱

    مدال نقره چهل و هفتمین نمایشگاه بین المللی اختراعات سوئیس2022 توسط حانیه ابوئی مهریزی