نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۵-۱۸ ۱۲:۱۴

    آیا تجربه بالکان در خاورمیانه تکرار خواهد شد؟/ دولت-ملت‌سازی گرانیگاه بحران در خاورمیانه

    مولف در کتاب «خاورمیانه و پارادایم سایکس_ پیکو» می‌کوشد با تحلیل کنش‌های متقابل میان نیروهای برآمده از پارادایم سایکس- پیکو آن را به عنوان توالی بحران مورد ارزیابی قرار دهد.

  • ۱۴۰۱-۰۵-۱۸ ۱۲:۱۲

    تلقی اشرافی از فرهنگ در جامعه ایران وجود دارد/ سلطه فرهنگی همواره آبستن ضد خویش است

    جمال محمدی می‌گوید: در جامعه ایران تلقی­ اشرافی از فرهنگ وجود دارد که بر اساس آن تصور می‌­شود حوزه فرهنگ منحصراً متعلق به فضلا و نوادر است. این نگاه اشرافی نقشی اساسی در بازتولید قدرت دارد. به­ علاوه، در ایرانِ کنونی هژمونی فرهنگی را خود دولت حمایت و تقویت می‌­کند.

  • ۱۴۰۱-۰۵-۱۸ ۱۲:۰۷

    فراخوان برای ویژه‌نامۀ حسن ذوالفقاری

    فراخوان ارسال یادداشت و مقاله برای انتشار ویژه‌نامه‌ای در معرفی آثار و خدمات حسن ذوالفقاری منتشر شد.

  • ۱۴۰۱-۰۵-۱۸ ۱۲:۰۶

    بررسی بحر طویل عامیانه در آخرین یادگار زنده‌یاد ذوالفقاری

    انتشارات ققنوس کتاب «بحرطویل عامیانه و بحر طویل‌سرایان»، نوشته زنده‌ِ‌یادحسن ذوالفقاری و مسلم نادعلی‌زاده را عرضه کرد.

  • ۱۴۰۱-۰۵-۱۸ ۱۲:۰۲

    محرم سال ۱۲۸۹ به روایت ناصرالدین شاه

    تهران در دوران قاجار تکایای بسیاری داشت که در دهه عاشورا و سایر روزهای عزاداری مورد استفاده عزاداران حسینی قرار می‌گرفت. مهم‌ترین تکیه تهران که اینک اثری از آن باقی نمانده، تکیه دولت تهران بود. در این گزارش به خاطرات ناصرالدین شاه در دهه عاشورای سال ۱۲۸۹ هجری قمری یعنی یکسال پیش از پایان بنای تکیه دولت آمده است.

  • بابک احمدی ۱۴۰۱-۰۵-۱۸ ۱۲:۰۱

    بهزاد جامه بزرگ؛

    خدمت و خیانت بابک احمدی به تکوین اندیشۀ معاصر ایران

    بابک احمدی حفره‌ای را در جامعۀ فکری فلسفی ایران دیده بود که بیش از آنکه بُعد معرفتی داشته باشد، نشئت‌گرفته از خلأیی روان‌شناختی بود که تظاهر به دانایی را بیش از دانایی می‌پسندید. این شرایط برای کسی که از ابزار مناسب کار در این حوزه بهره‌مند بود، می‌توانست دکان دونبش پررونقی را رقم زند؛ همان‌طور که سال‌هایی بعد از این نیز افراد دیگری با همین حربه توانستند کسب‌وکار پررونقی را برای خود رقم زنند.

  • ۱۴۰۱-۰۵-۱۸ ۱۱:۵۸

    «ادبیات مشروطه» به ابهامات درباره تاریخ معاصر ایران پاسخ داده است

    سیدقاسم ناظمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در آیین رونمایی از کتاب «ادبیات مشروطه» گفت: باید قبول کنیم ادبیات، هنر، سیاست و... جامعه امروزه متاثر از قیام مشروطه بوده و توجه نویسنده به این موضوع می‌تواند پاسخگوی ابهامات زیادی باشد.

  • ۱۴۰۱-۰۵-۱۸ ۱۱:۵۷

    گفت‌وگو با توحید ملک‌زاده درباره کتاب «سلماس در دوران مشروطیت»

    ملک‌زاده می‌گوید: موج مشروطه‌خواهی به قدری قوی بود که حتی جمع کثیری از متنفذین ایل حاکم قاجاریه نیز در سلک مخالفین محمدعلی‌شاه قرار گرفتند. هر چه باشد مشروطه‌خواهان طالب زندگی بهتری بودند ولی متاسفانه طوفان حوادث دنیای خارج آذربایجان از یک سو و از سوی دیگر قرائت متفاوت غیر آذربایجانیان از مشروطیت، این خواسته را تحت‌الشعاع خود قرار داد و ممالک محروسه ایران با آن همه زیبایی به کشوری با سیستم حکومتی مکانیکی و سرکوبگر فرهنگ‌های زنده و پویا تبدیل شد.

  • ۱۴۰۱-۰۵-۱۸ ۱۱:۵۵

    گفت‌وگو با مسعود کوهستانی‌نژاد به مناسبت ۱۴ مرداد سالگرد مشروطه

    مسعود کوهستانی‌نژاد گفت: در باکو با لیاخوف مصاحبه می‌شود و درباره ماجرای فتح تهران از او سوال می‌کنند. او می‌گوید در منجیل نیروهایمان را جلوی سپهدار اعظم و قوای مشروطه‌خواهان چیده بودیم تا مانع از ورود آنها به تهران شویم. نمی‌دانم چه اتفاقی افتاد که نیروها شبانه عقب کشیدند و راه را برای فتح تهران باز کردند!

  • ۱۴۰۱-۰۵-۱۸ ۱۱:۵۴

    موسیقی آیینی در گفت‌وگو با مجتبی قیطاقی، پژوهشگر موسیقی و هنرهای اسلامی

    موسیقی آیینی بخش مهمی از فرهنگ موسیقایی ایران است. این نوع موسیقی در آیین‌های مختلف و البته در جای‌جای ایران همچنان حضور دارد؛ اگرچه تشخیص سره از ناسره توسط برخی مخاطبان شاید آسان نباشد، اما آنچه اهمیت دارد و بسیاری از کارشناسان و دغدغه‌مندان این حوزه به آن بارها و بارها اشاره کرده‌اند، حفظ اصالت‌هاست.