شناسهٔ خبر: 6735 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

خروجی علوم انسانی کنونی ارتباطی با اندیشه‌های دینی ندارد

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به دغدغه رهبری درباره تحول علوم گفت: تربیت و دست پرورده دانشگاه‌های کشور ناشی از علوم انسانی با محتوای غیردینی و سکولار است که ارتباطی با اندیشه‌های دینی انقلاب ندارد.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از خبرگزاری شبستان؛ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه رویکرد مجلس در بحث آموزش عالی معطوف به تحول رشته های انسانی است، گفت: تعلل وزرا در اسلامی کردن دانشگاه ها، برخورد مجلس را در پی دارد.

 

زهره طبیب زاده نوری با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت رشته های علوم انسانی به معضلی برای کشور تبدیل شده است، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب بارها در مورد وضعیت رشته های علوم انسانی هشدارهایی دادند که این امر به منزله یک زنگ خطر جدی است. وی با بیان اینکه به هر حال تربیت و دست پرورده دانشگاه های کشور ناشی از یک علوم انسانی با محتوای غیردینی و سکولار است که ارتباطی با اندیشه های دینی انقلاب و نظام ندارد، افزود: فرمایشات رهبر معظم انقلاب طی ۲۰ سال اخیر که تحت عنوان کلی ناتوی فرهنگی توسط ایشان مطرح شده، در بخش دانشگاهی به بحث علوم انسانی و ماهیت غیردینی آن مربوط می‎شود.

 

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تذکرات شدید رهبر معظم انقلاب در مورد آسیب رشته های علوم انسانی در حال تدریس در دانشگاه ها باعث شد حرکات مختلفی در نهاد های متفاوت انجام شود، ادامه داد: مجموعه های متفاوتی در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری اقداماتی انجام دادند و در حال حاضر شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی با انگیزه تحول در علوم انسانی آغاز به کار کرده است.

 

وی با بیان اینکه مجلس نهم نیز از ابتدای آغاز به کار خود در بحث تحول در علوم انسانی اقداماتی انجام داده است، تصریح کرد: در این راستا کمیسیون آموزش و تحقیقات، کمیته ای با عنوان کمیته تحول در علوم انسانی و ضرورت آن ایجاد کرده است که به سهم خود موارد را پیگیری می‎کند.

 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات کمیته تحول علوم انسانی این کمیسیون عنوان کرد: این کمیته که از ابتدای مجلس نهم تشکیل شده اقداماتی در جهت آشنایی با مراکز فعال در علوم انسانی و رویکرد مسئولان آن و اقداماتی انجام شده شان در این زمینه انجام داده است و تقریبا با اکثر مراکز فعال در بحث علوم انسانی و تحول در آن جلساتی برگزار و اطلاعات نسبی بدست آورده است.

 

طبیب زاده نوری با بیان اینکه یکی از مشکلات موجود در بحث تحقق علوم انسانی اسلامی این است که با تغییر و تحول در مسئولان و مدیران اجرایی و غیر اجرایی رویکردها نیز دچار تغییر می شوند، ابراز کرد: با تغییر و تحولات انجام شده در پی تغییر دولت، کمیته تحول علوم انسانی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز مجبور است مدیران را از ابتدا دعوت کرده و آنها را توجیه کرده و به طورمتقابل گفتگویی داشته و آنان را از دیدگاه های مجلس آگاه کند.

 

وی با بیان اینکه مشکل ما در بحث تحول علوم انسانی با دولت یازدهم این است که رویکرد مسئولانی که در دولت جدید در حوزه های مورد نظر به خصوص آموزش عالی هستند رویکرد تحول در علوم انسانی نیست، گفت: رویکرد مجلس عطف به تحول رشته های انسانی در دانشگاه ها است که باید ابتدائا انجام شود اما متاسفانه برخی از وزرا قائل به اسلامی شدن دانشگاه ها نیستند.

 

عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس در بحث تحقق علوم انسانی اسلامی وظایف خود را انجام خواهد داد، توضیح داد: انتخاب بهترین وزیر علوم در اختیار نمایندگان مجلس نیست زیرا این افراد از طریق رئیس جمهور انتخاب می شوند اما مجلس قطعا نظارت خود را در این زمینه دارد.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمایندگان تنها می توانند یک وزیر را انتخاب و یا رد کنند اما برخورد نظارتی نمایندگان در مورد انجام وظیفه قانونی وزرا کارساز است، تاکید کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه ای در مورد اسلامی شدن دانشگاه ها دارد که وزیر علوم موظف به عملیاتی کردن آن است که در صورت عدم اقدام با برخورد مجلس مواجه می‎شود. 

 

وی با بیان اینکه غیر از وزارت علوم، شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیته تحول علوم انسانی مجلس، نهادهای دیگر از جمله حوزه و دانشگاه و مراکز پژوهشی نیز باید در بحث تحول علوم انسانی فعال باشند، ادامه داد: حوزه و دانشگاه نیز با تحقق وحدت خود به تحول علوم انسانی کمک می کند و باید بدانند بدون یکدیگر عضو کاملی را تشکیل نمی دهند تا بتوانند در ایجاد تحول موثر باشند.

 

طبیب زاده نوری با بیان اینکه ممکن است حوزه و دانشگاه در مباحث کلان همکاری هایی کرده باشند، خاطرنشان کرد: در بحث تحول علوم انسانی شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی در حال بررسی سرفصل دروس و محتوا و کتب آموزشی و بازنگری آنها است که بخشی از اسلامی شدن دانشگاه ها نیز به بحث کتب آموزشی مربوط است.

نظر شما