آموزش عالی

کل اخبار:303

  • ۱۳۹۶-۰۲-۲۴ ۱۳:۳۰

    معاون وزیر علوم خبر داد: ساماندهی آموزش عالی طی ۲ ماه آینده اجرایی می شود

    معاون آموزشی وزارت علوم با تشریح آخرین وضعیت سند آمایش آموزش عالی گفت: طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی تدوین شده و ظرف یکی دو ماه آینده اجرایی می شود.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۶:۲۰

    بین‌المللی سازی آموزش عالی مشکلات دیپلماسی را به حداقل می رساند

    استاد دانشگاه تورنتو با اشاره به نقش بین‌المللی سازی در همکاری کشورها گفت: بین‌المللی سازی آموزش عالی این قدرت را دارد تا مشکلات سیاسی و دیپلماسی کشورها را به حداقل برساند.

  • ۱۳۹۶-۰۱-۱۵ ۱۰:۰۰

    انتشار کتاب آموزش عالی و جذب دانشجویان خارجی

    کتاب آموزش عالی و جذب دانشجویان خارجی به قلم غلام‌رضا ذاکر صالحی منتشر شد.

  • زاویه ۱۳۹۵-۱۰-۰۱ ۲۱:۰۸

    نقدی بر گفته‌های محمد فاضلی در برنامه زاویه (۲)؛

     آیا تجویزهای محمد فاضلی راه‌گشا است؟

    اشکال محمد فاضلی این است که تصور می‌کند همه کتاب‌هایی از قبیل هابرماس و اباذری می‌نویسند، سپس با یک شبیه‌سازی ساده و تصور اینکه همۀ مشکل در مقاله است، خواهان جایگزینی مقاله‌ با کتاب می‌شود؛ و این بسیار شبیه موضوعی است که مارکس در دشمنی کارگران با ماشین بیان می‌کند؛ البته در آن دشمنی رنگی از واقعیت وجود داشت (که ساده‌سازی کار و به تبع آن سپردن کار بیشتر به کودکان و زنان و در نتیجه خیل بیشتر بیکاران یا به قول مارکس لشکر بود)، اما در ساده‌سازی فاضلی این رنگ از واقعیت وجود ندارد.

  • ۱۳۹۵-۱۰-۰۱ ۱۰:۰۰

    جدول میزان دانشجو در استانها/ علوم انسانی بیشترین طرفدار را دارد

    جدیدترین آمار آموزش عالی نشان می دهد از میزان بیش از ۴ میلیون دانشجو در کشور، ۵۴ درصد در بخش دولتی تحصیلی می کنند و گروه علوم انسانی و مقطع کارشناسی بیشترین میزان دانشجو در کشور را دارند.

  • فراستخواه ۱۳۹۵/۰۹/۲۸

    روش تحقیق در گفت‌وگو با مقصود فراستخواه؛

    سیطره کمیت بر آموزش عالی ما

    به قول پروین؛ جرم راه رفتن نیست، ره هموار نیست. سیطره کمیت بر آموزش عالی ما سبب شده که بچه‌ها چون راهی دیگر پیش روی خود نمی‌بینند به دانشگاه سرازیر می‌شوند. ساختارهای متمرکز و ناکارآمد ما است که دانشگاه را به گیشه بلیت برای ورود به بازار کار، بدل کرده است؛ بازاری پر فیس و افاده که حقیقتا بازار نیست چون در قبضه دولت است و سرسنگین است از سرگردانی متقاضیان کار در وانفسای بیکاری.

  • محمد فاضلی ۱۳۹۵-۰۹-۲۲ ۰۹:۵۴

    نقدی بر گفته‌های محمد فاضلی در برنامه زاویه(۱)؛

    آیا محمد فاضلی درِ جعبۀ پاندورا را می‌گشاید؟

    محمد فاضلی می‌گفت که کدام استاد برجسته در غرب مقاله می‌نویسد، آن‌ها کتاب می‌نویسند و مثال از هابرماس آورد. برخلاف نظر ایشان، در غرب هم کتاب و هم مقاله می‌نویسند. در ایران اگر طبق تجویز ایشان به جای مقاله، کتاب مؤثر بنویسند چه کسی با آن مخالف است؟ این سؤال پیش می‌آید چه کسی در ایران در حد هابرماس نوشته است؟ هابرماس هم مقاله‌ می‌نویسد، هم در مصاحبه‌های علمی شرکت می‌کند و هم کتاب می‌نویسد. آیا در رشتۀ جامعه‌شناسی، مقالۀ گرانو ویتر کمتر از یک کتاب تأثیر داشته است؟

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۱ ۱۱:۰۰

    داوری اردکانی درباره «فلسفه آموزش عالی» سخنرانی می کند

    موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی نشستی را با عنوان «فلسفه آموزش عالی» با حضور رضا داوری اردکانی برگزار می کند.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۱:۴۰

    داوری اردکانی در باب فلسفه آموزش عالی سخن می گوید

    به مناسبت هفته پژوهش موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی نشستی را با عنوان فلسفه آموزش عالی با حضور دکتر رضا داوری اردکانی برگزار می کند.

  • مالجو ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۰:۵۹

    محمد مالجو؛

    برنده‌ها و بازنده‌های کالایی‌سازی آموزش عالی در ایران چه کسانی‌اند؟

    وقتی دولت از اجرای وظیفه‌ای که اصل سی‌ام قانون اساسی بر عهده‌اش نهاده است عقب‌نشینی می‌کند، کسانی باید جای دولت را بگیرند. این جای‌گزینی در ایران با خصوصی‌سازی آموزش عالی رخ نداده است. در حد اطلاعات من، دست‌کم تا این اواخر حتا آجری از بخش دولتیِ آموزش عالی به بخش خصوصی واگذار نشده است. در عوض، اولاً به بخش خصوصی اجازه‌ی کار در قلمرو آموزش عالی داده شده و ثانیاً بخش‌های پایین‌دستی، خصوصاً خدماتی چون خوابگاه‌ها و بوفه‌ها و حمل‌ونقل و امثالهم، مشمول برون‌سپاری به رده‌های گوناگونِ پیمانکاران بخش خصوصی شده است.

  • عباس کاظمی ۱۳۹۵/۰۹/۱۵

    صورت‌بندی‌های جدید در دانشگاه ایرانی در گفت‌وگو با عباس کاظمی؛

    دانشگاه ترک برداشته است

    نظام آموزش و پرورش و مدارس ما افراد را برای ورود به دانشگاه آماده کرده و نه برای ورود به بازار کار. به همین خاطر است که گفتیم تا دو دهه قبل ادامه تحصیل به مثابه نردبان بود و حالا ادامه تحصیل به معنای بقا و دوام آوردن و زنده بودن است. عاقلانه‌ترین راهی که برای حفظ هویت برای جوانان ما باقی مانده، ماندن در دانشگاه است تا راهی برای مهاجرت یا بازار کار برای‌شان پیدا شود اما همین فرهنگ انتظار خود می‌تواند زمینه ایدئولوژهای‌ جدید اعتراض در دانشگاه شود.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۳:۲۰

    تصویری روشن‌ از وضعیت آموزش عالی جهان و ایران در کتاب «دانشگاه: تأملات نظری و تجربه ایرانی»

    کتاب «دانشگاه: تأملات نظری و تجربه ایرانی» در دو بخش «مفهوم و کارکرد دانشگاه» و «دانشگاه در ایران»، تلاش می‌کند پس از تبیین فلسفه دانشگاه و ارائه تأملات نظری و مفهومی درباره آن برخی از مشخصات فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها و بالاخص دانشگاه کارآفرین، این مشخصه‌ها و ملاک‌ها را بر دانشگاه‌های ایران تطبیق دهد.

  • جلد 14 ۱۳۹۵-۰۹-۰۱ ۱۲:۱۰

    شماره ۱۴ فرهنگ امروز منتشر شد؛

    شماره چهاردهم نشریه «فرهنگ امروز» منتشر شد

    پرونده اندیشه شماره ۱۴ فرهنگ امروز به اندیشه سیاسی توماس هابز اختصاص دارد. پرونده ای که با توجه به سه کتاب لویاتان، بهیموت و شهروند در پی یافتن این پرسش است: توجه دوباره به اندیشه سیاسی هابز تحت تاثیر چه شرایطی رخ می دهد؟

  • تری ایگلتون ۱۳۹۵-۰۸-۱۱ ۰۹:۳۲

    تحلیل تری ایگلتون از فشار نیروهای سرمایه‌دار و خشکیدن علوم انسانی در بریتانیا؛

    مرگ تدریجی دانشگاه

    اگر علوم انسانی در بریتانیا در حال خشکیدن بر سر شاخه است، علت عمدۀ آن، فشار نیروهای سرمایه‌دار از یک‌سو و متقابلاً ته کشیدن منابع مالی از سوی دیگر است. (سیستم آموزش عالی بریتانیا فاقد سنت‌های خیریه و نیکوکارانۀ آمریکایی است. عمدتاً به این دلیل که آمریکا میلیاردرهای بیشتری دارد.) ما همچنان راجع‌به جامعه‌ای صحبت می‌کنیم که در آن برخلاف آمریکا، آموزش عالی به‌طور متداول به‌عنوان کالا خریدوفروش نمی‌شود.

  • فاضلی ۱۳۹۵/۰۸/۰۳

    نگاه انتقادی نعمت‌الله فاضلی به وضعیت نشر علوم انسانی؛

    تالیف کتاب برای کسب امتیازات اجتماعی

    یکی از انسان شناسان کلاسیک به نام آلفرد کروبر، در حدود سال ١٩٤٠ کتابی با عنوان «ترتیبات فرهنگ» نوشته و در آن، تمام حوزه‌های هنری، ادبی و علمی کشورهای مختلفی را مطالعه می‌کند تا نشان دهد که خلاقیت در دوره‌های مختلف تاریخ چگونه اتفاق افتاده است و یکی از اصلی‌ترین گزاره‌هایی که به آن می‌رسد این است که خلاقیت به نبوغ و فرد وابسته نیست بلکه به ترتیبات فرهنگ در جامعه بستگی دارد. بهبود محتوای کتاب تابع ظرفیت‌های خلاقه جمعی تاریخی ما در لحظه اکنون است. واقعیت این است که در ظرفیت اکنون ما، خلاقیت ما همین قدر است. همان طور که در دوره‌هایی از تاریخ که دوران طلایی تمدن ایران اسلامی و دوره شکوفایی خلاقیت‌های بزرگ بوده، ترتیبات فرهنگ به گونه‌ای است که به خلاقیت میدان می‌داد.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۴ ۱۳:۰۰

    آموزش زبان و ادبیات ترکی و کردی دردانشگاه‌ها/  برای نخستین بار در تاریخ آموزش عالی ایران اتفاق افتاد

    وزیر پیشین علوم: راه‌اندازی رشته‌های ترکی و کردی در دانشگاه‌ها پیوند اجتماعی ایجاد می کند معاون فرهنگی وزیر آموزش و پرورش: آموزش در مدارس به زبان فارسی است اما استفاده از زبان‌های مادری در برنامه‌های فوق برنامه منعی ندارد

  • ۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۱۱:۴۰

    دین پژوهی در تاریخ ما ریشه دارد/ وضعیت «فلسفه دین» در ایران

    کارشناسان حوزه فلسفه دین که اخیراً رشد قابل توجهی در ایران داشته است، معتقدند آموزش عالی باید نسبت به توسعه کمی و کیفی این حوزه توجه بیشتری داشته باشد.

  • مالجو ۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۱۰:۳۷

    گزارشی از نشست «نهاد دانشگاه در ایران» (۱)؛

    دانشگاه در عصر اعتدال به کجا می‌رود؟

    با قدرت‌گیری دولت اعتدال، دولت به سمت تشکیل نوعی ائتلاف مسلط میان صاحبان قدرت درون طبقه‌ی سیاسی حاکم حرکت کرده است و می‌کوشد انواع رانت، چه مولد و چه نامولد، را به اعضای ائتلاف سیاسی‌ای که از سال ۱۳۹۲ به این سمت شکل گرفته توزیع کند، آن‌هم به این هدف که از طریق توزیع این رانت‌ها گروه‌های واجد توان خشونت‌زایی در طبقه‌ی سیاسی حاکم را در وضعیتی قرار بدهد که ببینند اگر دست به خشونت در زمینه های گوناگون اعم از سیاست داخلی و انتخابات و دیپلماسی خارجی و غیره بزنند، این رانت‌ها را از دست می‌دهند.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۴:۲۰

    تبدیل ۵ دانشگاه و مرکز پژوهشی به مراکز برتر بین المللی

    معاون پژوهشی وزارت علوم از اجرای ۴ پروژه اقتصاد مقاومتی در این وزارتخانه خبر داد و گفت: بازنگری و اصلاح نظام آموزش عالی برای تحقق کارآفرینی یکی از پروژه های این وزارتخانه است.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۵:۴۰

    برنامه‌های کمیسیون آموزش در دوره جدید/ توجه ویژه به بخش فرهنگ

    رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به برنامه های این کمیسیون در دوره جدید از توجه ویژه به مسایل فرهنگی در بخش آموزش عالی خبر داد.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۶ ۱۱:۲۰

    تاکید وزیرعلوم بر ناچیز بودن تخلفات اداری در آموزش عالی

    وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تخلفات اداری در آموزش عالی بسیار ناچیز است و بسیاری از تخلفات در اثر ناآگاهی از قوانین و مقررات و روش‌های اداری به وقوع می پیوندد.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۲ ۱۲:۰۰

    حاشیه های آموزش عالی یکی از دلایل کاهش شتاب علمی کشور

    دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شاید یکی از دلایل کاهش شتاب علمی کشور برخی از حاشیه هایی باشد که در چند سال گذشته در آموزش عالی کشور پیش آمده است.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۲ ۱۰:۱۰

    واحدهای بی مشتری آموزش عالی تعطیل می شوند/ ساماندهی پیام نور

    معاون آموزشی وزارت علوم از طرح مدیریت منطقه ای آموزش عالی خبر داد و گفت: مراکز آموزش عالی بی مشتری و دانشجو خود به خود تعطیل می شوند.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۱ ۱۲:۴۰

    توسعه رشته‌های دانشگاهی متناسب با نیاز مناطق

    چندسالی می‌شود که با توسعه فضاهای آموزش عالی در سراسر کشور دیگر کسی دغدغه ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی عالی را ندارد؛ از شهرهای بزرگ گرفته تا دور‌افتاده‌ترین نقاط کشور امروز میزبان مراکز دانشگاهی‌ای هستند که آغوش خود را برای پذیرش دانشجویان باز کرده‌اند.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۱ ۱۰:۰۰

    رئیس مجتمع آموزش عالی شیروان منصوب شد

    وزیرعلوم تحقیقات و فناوری با صدور حكمی رئیس مجتمع آموزش عالی شیروان را منصوب كرد.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۰۹:۵۹

    توقف پذیرش دانشجو و انحلال برخی مراکز آموزش عالی

    وزیرعلوم تحقیقات و فناوری از انحلال و توقف پذیرش دانشجو در برخی از مراکز آموزش عالی خبر داد و گفت: وزارت علوم در تلاش برای افزایش کیفیت دانشگاههای کشور است.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۱۱:۴۰

    بهترین کشورها برای تحصیلات دانشگاهی معرفی شدند

    نظام رتبه بندی «کیو اس» هر ساله فهرست بهترین دانشگاه های دنیا را مشخص می کند و امسال قوی ترین نظام های آموزش عالی دنیا را معرفی کرده است.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۱۲ ۱۶:۰۰

    ساماندهی مراکز فنی حرفه ای براساس سند آمایش آموزش عالی

    رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: ساماندهی مراکز فنی و حرفه ای براساس برنامه و سیاست سند آمایش آموزش عالی صورت خواهد گرفت.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۲۹ ۱۳:۵۹

    امضای تفاهم همكاری میان وزارت علوم و شورای آموزش عالی ترکیه

    وزارت علوم و شورای آموزش عالی تركیه به منظور گسترش همكاری های علمی در بخش آموزش عالی، یادداشت تفاهم همكاری امضا كردند.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۱۵ ۱۳:۱۵

    انجام برنامه‌ریزی های جدید برای ارتقای کیفیت آموزش عالی،با تصویب طرح آمایش

    وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری در دیدار نوروزی با کارکنان این وزارت‌خانه گفت : با تصویب طرح آمایش آموزش عالی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، برنامه ریزی های جدید و منطقی برای گسترش و ارتقای کیفیت آموزش عالی کشور صورت می گیرد.