نقد

کل اخبار:973

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۸:۱۰

    نگاهی به فیلم «رخ دیوانه» از منظر جامعه‌شناسی

    یکی از مهم ترین پدیده های اجتماعی که در فیلم نمایش داده می شود موضوع شبکه های اجتماعی ست. تیتراژ فیلم، با طرح صفحه ی فیس بوک ساخته شده است و فیلم با چت کردن پیروز با دوستش قدیمی اش(مسعود) در فیس بوک و پیوستنش به یکی از گروه های اجتماعی فیس بوکی آغاز می شود که همین سرآغاز همه ی ماجراهای فیلم است

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۲:۳۰

    مهم‌ترین آرای سروش در یک کتاب نقد و ارزیابی می‌شوند

    عبدالحسین خسروپناه و حسن پناهی آزاد، نویسندگان کتاب «سروش، دین و نواندیشی: نقد و ارزیابی دیدگاه‌های دکتر عبدالکریم سروش» به طرح، نقد و ارزیابی مهم‌ترین دیدگاه‌های دکترعبدالکریم سروش پرداخته‌اند.

  • فتح زاده ۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۹:۳۶

    نقدی بر کتاب «هوسرل، اخلاق، دریدا»؛

    از سر گرفتن پرسش اخلاقی

    مؤلف با گام‌هایی سنجیده، نقد اخلاقی و سهمگینِ لویناس بر پدیده‌شناسی هوسرل، به‌عنوان میراث ناب اندیشه‌ی فلسفی غرب را معرفی و در ادامه تلاش می‌کند تا با ارائه‌ی قرائتی از پدیده‌شناسی، تاحدی به دفاع از آن بپردازد، اما هم لویناس و هم هوسرل به نظر مؤلف در بن‌بست اخلاق به دام می‌افتند و در نهایت، این دریدا است که «راه برون‌رفت از این بن‌بست را به ما نشان می‌دهد».

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۴:۴۰

    پخش سری جدید «مجله تئا‌تر» با موضوع بررسی تئاترهای بین‌المللی

    سری جدید مجموعه برنامه تخصصی «مجله تئا‌تر» با تمرکز گسترده بر مباحث تئا‌تر ایران و جهان تولید و پخش می‌شود.

  • مارک تی کونارد ۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۰:۱۰

    نگاهی به کتاب «فلسفه‌ی فیلم نوآر»؛

    فیلم نوآر بازنمایی وجه سیاه و تاریک ذات بشر

    پدیده‌‌ی فیلم نوآر تاکنون به تعداد زیادی از نظرورزی‌های جامعه‌شناختی پا داده است. پل شریدر در مورد زمینه‌های جامعه‌شناختی فیلم نوآر، بر ترومای بر‌جای‌مانده از جنگ جهانی دوم تأکید کرده است. مصائبی که ازجنگ‌برگشتگان برای ازسرگیری زندگیِ معمولی در جامعه‌ی پس از جنگ با آن‌ها دست‌به‌گریبان بوده‌اند. از نظر او، فیلم نوآر رابطه‌ی تنگاتنگی با وضعیت اجتماعی دوران پس از جنگ دارد‌.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۷:۴۰

    نقد کتاب رفیع‌پور با حضور عباس عبدی و تقی آزاد ارمکی

    کتاب توسعه و تضاد، نوشته دکتر فرامرز رفیع پور توسط عباس عبدی و تقی آزاد ارمکی نقد و بررسی می شود.

  • مارکسیسم جامعه شناسانه ۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۱۱:۴۰

    نقدی بر کتاب «مارکسیسم جامعه‎شناسانه» نوشته مایکل بوراوی؛

    مارکسیسم اخته شده‌ی پسامارکسیست‌ها!

    چیزی که مارکسیسم جامعه‌شناسانه موعظه می‌کند، گونه‌ای رفتار آشتی‌جویانه اجتماعی است در جامعه‌ای که هنوز دشمنی طبقاتی به عیان‌ترین شکل آن، وجود دارد و هیچ تحول و تغییری که در آن روی دهد، بدون ترس از منجر شدنش به انقلاب سیاسی نیست و دلیل خشونت هم ناشی از این امر است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۷:۵۰

    «راز بزرگ سلمان» در سرای اهل قلم نقد می‌شود

    کتاب «راز بزرگ سلمان» نوشته «هادی خورشاهیان» در سرای اهل قلم مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۵:۲۰

    در جستجوی جانِ جهان/ یادداشتی بر فیلم جدید نولان

    آنچه که در "میان ستاره ای" از رابطه ی کوپر و دخترش می بینیم به نوعی قلب این اثر است. یک تصویر جالب و دلگرم کننده از رابطه ای پدر- فرزندی که میتوان آن را استعاره ای از رابطه ی خالق و مخلوق به حساب آورد.خالقی که "ظاهرا" مخلوق را ترک نموده و او را به حال خویش رها کرده است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۴:۲۰

    دکترنصرالله پورجوادی: فلسفه را باید «زندگی» کرد

    دکتر نصرالله پورجوادی، چهره ماندگار فلسفه و عرفان، در یادداشتی با عنوان «فلسفه از تعلل به مستی» نقدی را بر وضعیت فلسفه و فلسفه‌خوانده‌‌ها وارد می‌کند و می‌گوید این روزها فلسفه شده‌است حرف و حرف و حرف! در حالی که فلسفه، «روش زیستن» است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۳:۲۰

    درنگی بر کتاب «سهروردی و افکار او» نوشته کریم مجتهدی

    «سهروردی و افکار او (تاملی در منابع فلسفه اشراق)» عنوان کتاب جدید دکتر کریم مجتهدی، استاد پیشکسوت فلسفه است. وی در این کتاب اعتقاد دارد فلسفه در جستجوی امکانات تفکر جدید است و سهروردی و فلسفه او برای سیر فلسفه در ایران در خور تامل است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۸:۴۰

    به بهانه همایش ملی مطالعات اجتماعی دین

    محوریت یافتن تجربه زیسته دینی و حتی تجربه زیسته بی دینی در مطالعات اجتماعی دین در ایران نوید تحولی کیفی در این عرصه است. این تحول را می توان در ریشه های فکری و معرفت شناختی نسل آینده متخصصان اجتماعی دین دانست. نسل پیشین از گفتمان روشنفکری و جامعه شناسی انتقادی وارد مطالعه دین می شدند، در حالیکه نسل جدید و نسل آینده متخصصان اجتماعی دین از مطالعات میدانی و کیفی و همچنین از رویکردهای همدلانه و تفسیری وارد مطالعات دین می شوند. نقد آنان نیز قبل از هرچیز مبتنی است بر درک و تجربه زیسته عرصه دینی مورد مطالعه.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۴:۱۰

    انتقاد از روایت‌های غیرواقع در کتاب «اشتباه می‌کنید؛ من زنده‌ام»

    میکائیل جانعلی‌پور، منتقد ادبی گفت: متاسفانه روایت‌ها در کتاب «اشتباه می‌کنید؛ من زنده‌ام» با شواهد تاریخی منطبق نشده‌اند.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۴۰

    استادان علوم سیاسی مذاکرات لوزان را نقد و بررسی می کنند

    نشست بررسی و نقد دیدگاه های موافق و منتقد در خصوص مذاکرات هسته ای لوزان با حضور استادان و صاحبنظران علوم سیاسی و نیز اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای در دانشگاه علامه برگزار می شود.

  • ابطحی و نقد کتاب پیروزمند(3) ۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۱۰:۰۷

    محمدتقی موحدابطحی/ نقدی بر کتاب «رابطه منطقی دین و علوم کاربردی» (۱)؛

    تحریر محل نزاع

    چه معانی‌ای برای توسعه ارائه شده است؟ قلمرو دین کجاست؟ آیا دین برای توسعه‌ی اجتماعی بشر برنامه دارد؟ نقش‌آفرینی دین در اداره‌ی حکومت چه لوازمی دارد؟ محتوای علوم در قرون اخیر با سده‌های قبل چه تفاوتی کرده است؟ علت رشد سریع علوم جدید چیست؟ رابطه‌ی علم و تکنولوژی چیست؟ دانشگاه‌ها و حوزه‌ها در پاسخ‌گویی به نیازهای نظام جمهوری اسلامی چه وظیفه‌ای دارند؟ و ..

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۵:۱۰

    در برنامه «سینمامعیار» مطرح شد؛

    رخ دیوانه، نسخه اصلاح شده فیلم تقاطع است

    برنامه این هفته سینما معیار با موضوع «فیلم رخ دیوانه و بررسی ژانر اجتماعی در سینمای ایران» با حضور کارشناسان دکترسید بشیر حسینی، جبار آذین و ابوالحسن داوودی کارگردان فیلم رخ دیوانه برگزار شد.

  • کالینیکوس بخش اول ۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۱:۴۵

    نقد کتاب «ساختن تاریخ»/ بخش اول؛

    کالینیکوس و درآمیختن مارکسیسم با فلسفه‌ی تحلیلی

    کالینیکوس اساساً نه معتقد است انسان‌ها اسیر دست تاریخند، نه معتقد است که بر اساس موضع فردگرایانه انسان همه‌کاره است... کالینیکوس اظهار می‌کند که بر طبق فردگرایی روش‌شناختی ساختارها باید برحسب افراد تبیین شود، ... در این گفته‌ی کالینیکوس یک دیالکتیکی وجود دارد بین فاعلیت، عاملیت، کنشگری افراد و سوژه‌ها.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۱:۵۰

    شماره ۷۲ فصلنامه علمی ـ پژوهشی نقد و نظر منتشر شد

    مجله نقد و نظر فصلنامه علمی ـ پژوهشی فلسفه و الاهیات در شماره ۷۲ با موضوعات مختلف به چاپ رسید و منتشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۱۳:۳۰

    برگزاری نشست نقد و بررسی ترجمه‌ سه دهه ادبیات انقلاب اسلامی در تركیه

    مركز ترجمه حوزه هنری به مناسبت روز هنر انقلاب اسلامی نشستی را با موضوع نقد، بررسی و آسیب‌شناسی ترجمه‌ سه دهه ادبیات انقلاب اسلامی در تركیه برگزار خواهد كرد.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۱۲:۲۰

    آموزش نقد و ویراستاری کتاب در ایرانداک

    پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) دوره آموزشی نقد کتاب و ویراستاری کتاب را 24 و 31 فروردین‌ماه برگزار می‌کند.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۱۱:۴۰

    نقد و بررسی کتاب «عرفان و هنر در دوره‌ی مدرن» در شهر کتاب

    نشست نقد و بررسی کتاب «عرفان و هنر در دوره‌ی مدرن» با حضور دکتر محمدرضا ریخته‌گران، دکتر سیدمسعود زمانی و دکتر شهرام پازوکی در شهر کتاب برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۱۱:۳۰

    دانشگاه‌های كافكایی ما

    هر آینه شاهدیم كه همچنان دستفروش‌ها در كنار كتابفروشی‌ها از فروش مقاله علمی -پژوهشی(!)، پایان نامه در مقاطع كارشناسی ارشد و دكترا و... سخن می‌رانند. بی‌معنایی این مساله اینجا رخ نمون می‌شود كه اصولا چه دلیلی دارد كه فردی «درس» بخواند تا مدرك «كارشناسی ارشد» و «دكترا» بگیرد؟!

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۱۰:۳۰

    نشست نقد و بررسی کتاب «فقه و سیاست در ایران معاصر» برگزار می‌شود

    نشست نقد و بررسی کتاب فقه و سیاست در ایران معاصر «تحول حکومت‌داری و فقه حکومت اسلامی» نوشته دکتر داوود فیرحی در سرای اهل قلم برگزار می شود.

  • هگل-مارکس ۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۳۹

    ‌‌‌گفتاری از مارکس در نـقد اسلوب فلسفی هگل؛

    هگل و مفهوم کلیت انضمامی

    فیلسوف نظری از مفهوم «میوه» دست می‌کشد، ولی ایـن دسـت کـشیدن‌ به‌ شیوه‌ای تصوری و اسرارآمیز است، یعنی انگار که از آن دست نکشیده است؛ بنابراین، او‌ تـنها بـه گونه‌ای ظاهری انتزاعات خود را تعالی بخشیده است، او تقریباً این‌گونه استدلال‌ می‌کند‌: اگـر سـیب، گـلابی، هلو و موز چیزی جز جوهر، یعنی مفهوم انتزاعی میوه‌ نیستند‌ پس‌ چرا گاهی بـه‌صـورت سیب، گاهی گلابی و گاهی هلو در نظر ما جلوه می‌کنند؟ این انواع ظاهری‌ مختلف‌ که‌ چـنین چـشمگیر بـا مفهوم نظری ما مبنی بر وحدت جوهر در تضاد‌ می‌باشد‌ از کجا سر زده است؟

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۸ ۱۴:۲۰

    نسبت رویداد و کنش در فیلمنامه شبگرد

    در این مقاله به بهانه انتشار فیلمنامه شبگرد قصد دارم به این سئوال پاسخ دهم که آیا وجود هر رویدادی از سوی نویسنده در داستان مضر است؟ یا این‌که تناسب و رابطه میان رویداد و کنش باید چگونه باشد که طراوت و منطق درونی فیلمنامه از میان نرود.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۸ ۱۴:۲۰

    آیا فردا نوبت به معلمانی دیجیتالی خواهد رسید؟

    در حال حاضر با معرفی فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی برای تدریس ( TICE ) در مدرسه ، امکان دارد تا ماهیت حرفه ی آموزگاری به طور کامل دچار دگرگونی شود. آیا معلمان در دنیای آموزشی فردا تنها نقش آموزش دهنده ی نحوه ی استفاده از ابزار دیجیتال به دانش آموزان را بر عهده خواهند داشت؟

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۸ ۰۹:۵۰

    «در فضیلت نقد» به روایت سردبیر روزنامه اطلاعات به چاپ رسید

    کتاب «در فضیلت نقد» شامل 240 مقاله سردبیر روزنامه اطلاعات طی سال‌های 84 تا 93 است که در حوزه‌های فرهنگ، اجتماع، اقتصاد و سیاست نگاشته شده و می‌تواند به عنوان منبعی برای درس‌های مقاله نویسی، یادداشت نویسی، تحلیل نویسی و تفسیرنویسی مورد استفاده دانشجویان رشته روزنامه‌نگاری و ارتباطات قرار گیرد.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۰۸:۴۵

    نشست نقد و بررسی کتاب «فلسفه‌ فرهنگ» برگزار می‌شود

    نقد و بررسی کتاب فلسفه فرهنگ به همت موسسه شهر کتاب برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۴:۵۰

    دروغی از جنس تصویر

    «رخ دیوانه» فیلمی است به سبک «نقاب»، «یه حبه قند» و یا در مدل هالیوودی‌اش «دختر گمشده» که سعی دارند مدام مخاطب را شگفت زده و مجبور کنند تا آنچه را که دیده مرور کند و به حقیقت آن شک.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۴:۲۰

    نقد باورهای مغرب زمین ژیژک به چاپ رسید

    نقدباورهای مغرب زمین نوشته ژیژک با ترجمه کیوان آذری از سوی نشر دانشگاه محقق اردبیلی به چاپ رسید.