روایت

کل اخبار:63

  • ۱۳۹۶-۱۱-۱۸ ۱۳:۰۰

    روایتی از حذف نویسندگان انقلاب/ پدرخوانده‌هایی که کتاب نمی‌خوانند

    سعید تشکری در یادداشتی به آنچه حذف نویسندگان انقلاب از صحنه ادبیات کشور می‌داند انتقاد کرد.

  • ۱۳۹۶-۱۱-۰۸ ۱۱:۰۰

    «روایت در فیلم داستانی» روی میز نقد؛ از هیچکاک تا گدار

    چهارمین نشست «گفت‌وگویی درباره یک کتاب» عصر سه‌شنبه ۱۰ بهمن پیرامون کتاب «روایت در فیلم داستانی» در تالار زنده‌یاد عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۰۷-۱۰ ۱۴:۴۲

    اگر داستانی روایت نشود، چه پیش می‌آید؟

    می‌توان به زعم بارت، روایت را در سراسر زندگی دید. وی حضور روایت را همچون «عشق» در سراسر زندگی می‌داند، و تمام رفتارهای بشری را زیر عنوان روایت تقسیم می‌کند- از نقاشی و رقص گرفته تا داستان‌پردازی و موسیقی-.  اما سوال مکوئیلان همچون روایت‌شناس، پیرامون از میان‌رفتن روایت داستانی است نه اخصا خود روایت.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۲۰ ۰۹:۴۰

    روایت هاشمی رفسنجانی از آیت‌الله طالقانی در سالروز درگذشت‌اش

    در سی‌و هشتمین سالروز درگذشت، آیت‌الله طالقانی، به نقل از کتاب «یاران امام خمیی، مردان تاریخ» بخش‌هایی از خاطره‌های آیت‌الله هاشمی درباره آیت‌الله طالقانی را مرور کردیم.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۰:۲۰

    صادق زیباکلام: روایت ناقص از ٢٨ مرداد ٣٢، امسال هم ادامه داشت

    پاسخ زیبا کلام به پرسش چه کسی مصدق را سرنگون کرد؟

  • ۱۳۹۶-۰۵-۱۶ ۱۷:۰۰

    راویِ وقت سکوت/ بررسی تکنیک‌های روایی در رمان «وقتِ سکوت»

    مارتین‌سانتوس علاوه‌بر به‌کارگیری شیوه‌ مرسوم و کلاسیک گفت‌وگو از سایر تکنیک‌های آن نیز بهره برده است که بعضاً بدیع بوده و از نوآوری‌های او محسوب می‌شود. مهم است که مخاطب دریابد که استفاده از این تکنیک‌ها نه صوری بوده است و نه محصول ذوق‌زدگی، بلکه فقط‌وفقط از آن‌رو است که محتوا و مفهوم قابل‌انتقال چنین ایجاب کرده است.

  • ۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۱۲:۰۰

    روایت یک نویسنده غیرایرانی از زندگی حضرت خدیجه(س)

    کتابی با موضوع زندگی حضرت خدیجه(س) برای مخاطبان نوجوان از سوی نشر آرما منتشر شد.

  • سیدان ۱۳۹۶/۰۳/۱۶

    گفت‌وگو با آیت‌الله سیدجعفر سیدان در باب الحیاه؛

    از اصطلاح تفکیک سوءاستفاده کرده‌اند

    مجموعۀ «الحیاة» ضمن اینکه در پی حفظ آثار مکتب وحی و جمع‌آوری مطالب است، هدف اصلی آن این بوده است که به جامعه جهت و به خوانندگان هدف دهد؛ خوانندگان را در جهت هدف‌های این روایات و مطالب قرار دهد تا به روایات اعتقادی معتقد شوند، به صفات مطرح‌شده در روایات اخلاقی متخلق شوند و به روایات عملی عمل کنند.

  • ۱۳۹۵-۱۱-۱۰ ۱۷:۴۰

    روایت‌هایی از خانه و خانواده ایرانی در روزگار قاجار

    این نوشتار، ویرایش تازه از متن پژوهشی گسترده با نام «زندگی روزمره در اواخر ایران عصر قاجار(Everyday Life in Late Qajar Iran)» نوشته دکتر شیرین مهدوی، عضو دپارتمان تاریخ دانشگاه یوتا در آمریکا به شمار می‌آید بوده که در سال ٢٠١٢ میلادی در مجله «مطالعات ایرانی» منتشر شده است.

  • ۱۳۹۵-۱۱-۱۰ ۰۸:۲۲

    تاریخ روایت‌های تصویری در «کمیک‌ها، مانگاها و رمان‌های مصور»

    «کمیک‌ها، مانگاها و رمان‌های مصور» نوشته رابرت اس.پترسون با ترجمه مهرداد گروسی از سوی انتشارات علمی فرهنگی به بازار کتاب آمد.

  • ۱۳۹۵-۱۱-۰۹ ۱۶:۰۰

    دل زنده: پایه و اساس هنر را روایت‌های تاریخ هنر می‌سازند

    سیامک دل زنده، نویسنده و پژوهشگر هنر، در نشست نقد و بررسی کتاب «تالار قندریز؛ تجربه‌ای در عرضه اجتماعی هنر» گفت: پایه و اساس هنر را روایت‌های تاریخ هنر می‌سازند و مشکل اساسی ما در حال حاضر،‌ فقدان همین روایت‌هاست.  

  • ۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۲:۰۰

    یک مترجم: ترجمه ارتباط بین دو نوشتار و روایت بسیار شخصی است

    «آنیتا راجا»، مترجم زبان آلمانی به انگلیسی آثار ادبی است. وی در طی مطلبی در مجله asymptotejournal از تجربه‌های خود به عنوان یک مترجم ادبی سخن می‌گوید.

  • آنکرسمیت ۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۰۹:۵۶

    تاملی در نگاه روایت‌گرایانه آنکرسمیت به تاریخ؛

    طنین تراکتاتوس در فلسفه‌ی تاریخ

    آنکراسمیت با طنینی تراکتاتوسی-ویتگنشتاینی و اسلوبی روایی-منطقی به شرح آرای خود کوشیده است. وی آرای خود را ابتدا در شش گزاره بیان می‌کند، پس از هر گزاره‌ی اصلی، وی با نوشتن زیرگزاره‌ها -که ذهن انسان را به لحن کوبنده‌ی تراکتاتوس ارجاع می‌دهد- گزاره‌های اصلی را شرح و تفسیر می‌کند. وی نگاهی کاملاً منطقی و نحوی به گزاره‌های روایی و شیوه‌های روایت‌گرایانه در تاریخ دارد.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۱۸:۲۰

    روایت‌کودتا از زبان دکتر غلامحسین صدیقی، وزیر کشور دکترمصدق

    اتفاقا خانه‌ای که ما در آن ساکن بودیم، قبلا متعلق به آقای دکتر مصدق بود و ایشان به ما گفتند که به دستور خود من آن را ساخته‌اند و بعد آن را به مبلغ شانزده هزار تومان فروختم. این تصادف خالی از غرایب نبود که خانه قدیم خود دکتر، در چنین روزی، پناهگاه او و ما شود!

  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۲ ۱۲:۲۰

    معمای ایزابل آرچر/ ارزیابی مجدد «کنش روایی»

    مهم‌تر از آنکه در داستان‌نویسی ایرانی یا تلقی رایج از آن مصداق‌هایی این‌چنین بیابیم يا نیابیم، مسأله بر سر دریافتی از داستان‌نویسی است که هر قدر هم به ادبیات مدرن ارجاع می‌دهد و نقل‌ قول می‌آورد، باز هم نمی‌تواند احساس تازه‌ای خلق کند.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۹ ۱۷:۴۵

    روایت حبیب احمدزاده از تألیف «بوف کور» زیر چاپ رفت

    روایت حبیب احمدزاده از چگونگی تالیف رمان «بوف کور» در قالب کتابی با عنوان «گفتگو با سایه یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد» زیر چاپ رفت.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۸ ۱۲:۲۹

    روایت معلم دامغانی از یک تضاد در شعر حافظ

    علی معلم دامغانی می‌گوید حافظ قرآن بودن با ایرانیت غلیظی كه در اشعار حافظ وجود دارد متضاد است و اگر این‌ها را كشف كنیم شاید بتوانیم به تفسیرهای دقیق و درستی از اشعارش برسیم.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۱۶:۴۵

    پیش اجلاسیه «نا كارآمدی ارزش زدايی از روايت تاريخی» در دانشگاه اصفهان برگزار می شود

    هیأت حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره، پیش اجلاسیه نقد «نا كارآمدي ارزش زدايي از روايت تاريخي» به همت معاونت پژوهشی دانشگاه اصفهان و دبیرخانه هیأت حمایت از کرسی ها برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۲۸ ۰۹:۵۰

    ˝شام آخر در وین˝ منتشر شد

    ˝شام آخر در وین˝ روایت یک خبرنگار هسته‌ای از مذاکرات ایران با گروه ۱+۵ منتشر شد.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۲۶ ۱۲:۰۵

    روایتی جدید از جاده ابریشم منتشر شد

    کتاب جاده ابریشم روایتی تاریخی و جدید از جهان  به قلم  پیتر فرانکوپان است که روز چهارم فوریه سال جاری منتشر و روانه بازار کتاب شد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۰:۳۰

    معمای شاه» مشکل روایت دارد

    یک منتقد سینما و تلویزیون با اشاره به نقاط ضعف سریال «معمای شاه» بیان کرد که فیلمنامه و قصه اصلی در این اثر کشش دراماتیک ندارد و مخاطب را به خود جذب نمی کند.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۰:۰۰

    روایت انتقادی نیچه از نهادهای آموزشی/ دلزدگی‌ای که تکرار می‌شود

    مجموعه‌ای از سخنرانی‌های فردریش نیچه فیلسوف آلمانی بر علیه سیستم آموزشی به زودی در قالب یک کتاب منتشر و روانه بازار کتاب می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۱ ۱۸:۰۰

    «روايت يك مرگ در خانواده»؛ داستان عشق و تنهايي

    تمام جزييات كتاب در هماهنگي با خطوط كلي كتاب است و مرگ در تمام جنبه‌هايي كه به آنها مي‌پردازد داراي معني است.

  • احمد آرام ۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۰۹:۱۲

    احمد آرام؛

    مساحی زبان در پهنای روایت

    هر شخصیتی که از درون فضای یک کتاب سر برآورد، با او یک روایت نیز زاده می‌شود و همین روایت برای هر سینماگری جذاب می‌شود تا نقل و انتقالی صورت بگیرد و فضای بصری یک فیلم با روایت ادبی به سمت سینمای داستان‌گو کشیده شود. البته نظریه‌پردازان و سینماگران مدرن‌اندیش در حواشی این مجادله‌های ادبی و هنری گرد هم جمع شدند تا تفکر مدرنیته در سینما را به‌عنوان موج نویی بر‌آمده از فرم و تکنیک و گونه‌ای ضدروایت ترویج دهند و به ثبت رسانند.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۰۴ ۰۹:۵۰

    محمدرضا سرشار «قصه‌هایی از حضرت محمد(ص)» را روایت کرد

    «قصه‌هایی از حضرت محمد(ص)» یک مجموعه ۱۰ جلدی از محدرضا سرشار درباره پیامبر اکرم (ص) است. نویسنده در این مجموعه، در قالب داستان، مخاطبان خود که کودکان هستند را با زندگی و اخلاق پیامبر آشنا می‌کند.

  • عبدالکریمی ۱۳۹۴-۰۷-۰۴ ۰۹:۲۳

    گزارشی از نشست «ادبیات نسل پرسش»؛

    نسل پرسش و ضرورت به رسمیت شناختن آن

    نسل جدیدی که در جامعه ما ظهور یافته است چند ویژگی اساسی و بنیادین دارد. این نسل، همچون پدران خویش لیکن با شدت و حدّتی بیشتر، از بحران هویت رنج می‎‌برد و به هیچ وجه نمی‎‌تواند به پرسش از کیستی خویش پاسخی محصل دهد. جهان این نسل جهانی بی‎‌متافیزیک است، با این توضیح که این نسل از فلسفه و متافیزیکی برای تبیین جهان و توضیح شأن و جایگاه خویش در این جهان برخوردار نیست.

  • سجودی ۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۰:۰۵

    نقد و بررسی کتاب «درآمدی به روایت‎شناسی» (۱)؛

    بارت و جهان بی‎شمار روایت‎ها

    روایت‎های جهان بی‎شمارند؛ روایت بیش و پیش از هر چیز مجموعه‎ی عظیم و متنوعی از انواع ادبی است که خود بین مواد گونه‎گون توزیع شده است، گویی که هر ماده‎ای مستعد پذیرش داستان‎های انسان است. امروز همین ایده به اینجا رسیده است که می‎توان پرسید پس کجا روایت نیست؟

  • حمیدرضا شعیری ۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۰۹:۵۹

    حمیدرضا شعیری؛

    نشانه-معناشناسی حایل‌های گفتمانی

    در درون روایت، حایل‌های گفتمانی سبب می‌شوند تا از خودبسندگی متنی رها شویم و روایت به ابزاری حایلی تبدیل شود که از طریق آن نهادهای اجتماعی، روابط اجتماعی، هویت‌ها، سلوک اخلاقی، تعامل و مذاکره، تطبیق‌پذیری، قدرت ریسک‌پذیری، فیلترهای اخلاقی و اجتماعی مورد مطالعه قرار گیرد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۱۳:۳۰

    نمایش «تاج محل» در سینماروایت

    پنجاهمین جلسه «سینما روایت» به اکران و بررسی فیلم سینمایی «تاج محل» می پردازد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۱۲:۲۰

    روایت دختر محمود استادمحمد از واپسین روزهای پدر

    محمود استادمحمد به‌همراه منصور خلج، از شاخص‌ترین چهره‌های نسل دوم تئاتر ملی و نوین ایران به حساب می‌آمد. خالق نمایش‌نامه‌های ماندگاری چون ««آسد‌کاظم»»، «شب بیست‌ویکم»، «سرای رنج و شکنج» و «دیوان تئاترال»، متولد سال ١٣٢٩ در محله دروازه‌دولاب تهران بود.