انقلاب

کل اخبار:57

  • ادبیات ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۱:۰۷

    سخنرانی طاهر بن جلون در افتتاحیه‌ جشنواره بین‌المللی کتاب برلین ۲۰۱۱؛

    ادبیات چه می‌تواند بکند؟

    شک راه نزدیک شدن به واقعیت است. شک و تخیل. شک و ابداع. رمان چیزی نیست جز فرایند ابداع که در آن شخصیت‌ها با قلم رمان نویس به دنیا می‌آیند و می‌میرند. باورپذیری درونی رمان، با باورپذیریِ واقعیت متفاوت است. بی‌آنکه بخواهم کاملا این سخن پل سلان را تایید کنم که: «من هرگز خطی ننوشته‌ام که هیچ سروکاری با وجودم نداشته باشد»، می‌توانم این ایده را فراتر ببرم و بگویم ما از شبی می‌نویسیم که بر ما حکم می‌راند و نمایشی گاهاً ننگین و شرم‌آور را در پس خود پنهان کرده است.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۱۵ ۱۳:۴۰

    روایتی دیگر از تبعیض نژادی در آمریکا

    رمان « انقلاب» اثر دبورا وایلز روایتی از تبعیض نژادی در سال‌های دهه‌شصت میلادی است.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۸:۳۰

    بحران مارکسیسم/ گفت‌وگو با لویی آلتوسر در اواخر عمرش درباره کمونیسم، انقلاب و سیاست

    «خیلی خوشحالم که در رم هستم. حتماً می‌دانید که برای ما فرانسوی‌ها شهر رم، مثل همه‌جای ایتالیا، جایی است برای مواجهه با ویژگی‌هایی تقریباً شگفت‌انگیز». این‌ جملات را لویی آلتوسر قبل از آغاز مصاحبه در یکی از پشت‌بام‌های شهر رم، مشرف به کلیسای سن‌پیترو واتیکان، می‌گوید.

  • جیمز جویس ۱۳۹۶-۰۵-۰۱ ۱۰:۳۰

    چالشی در باب گفتمان رسمی آکادمیک؛

    «نظریه‌پردازی بچه‌مدرسه‌ای»: مواجهه با آکادمی در «اولیس»

    تحمیل معیار رسمی آکادمیک، باعث در کانون ‌قرار گرفتنِ نظامِ ارزشیِ غربی می‌شود؛ نظامی با ارزش‌هایی نظیر وضوح، شفافیت و خطی ‌بودن که اغلب نویسندگان ادبیات جهان اکیداً در برابر آن ایستادگی می‌کنند. افزون بر این، این معیار رسمی با تقویت گونه‌ای از تمرینات ذهنی، پتانسیل انقلابی اندیشه‌هایی را که در ادبیات جهان عرضه می‌شود، تحلیل می‌برد.

  • ۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۰۹:۵۵

    شریعتی اگر امروز بود چه می کرد؟/ انقلاب واقعی از منظر شریعت

    احسان شریعتی، استاد دانشگاه تهران گفت: شریعتی اعتقاد داشت که انقلاب واقعی بسیار بلندمدت خواهد بود و با تغییر دولت ها، انقلاب واقعی که همان گسست معرفتی و اخلاقی و عقیدتی باشد، حاصل نمی‌شود.

  • ۱۳۹۶-۰۳-۲۱ ۰۰:۴۸

    انقلاب را از خودمان شروع کنیم / تری ایگلتون

    جرج توماسون، یکی از دوستان ویتگنشتاین، می‌گفت ویتگنشتاین نه در نظر که در عمل مارکسیست است. اما واقعاً معلوم نیست این گفته تا چه پایه صادق است، آن هم دربارۀ مردی که اعتصاب‌کنندگان را به خاطر فقدان نظم درونی سخت به باد انتقاد می‌گرفت و فعالان کمپین‌های حامیِ صلح را مُشتی «کثافت» نامیده بود. ویتگنشتاین، همچنین، اعتقاد داشت که فاشیسم و سوسیالیسم در کنارهم بیانگر سویه‌های «خطا و بیگانۀ» مدرنیته هستند.

  • کتاب ۱۳۹۶-۰۳-۰۱ ۱۰:۰۴

    آیا خواندن یک کنش سیاسی است؟

    خواندن، خلأ و کنش سیاسی

    خواندن به‌خودی‌خود کنش سیاسی محسوب نمی‌شود، اما این دو مسئله در یک تقابل دوسویه بسیار نزدیک هم قرار دارند؛ خواندن همواره منجر به آگاهی می‌شود و این آگاهی مطالبات تازه‌ای را به همراه می‌آورد و مطالبات تازه کنش‌های سیاسی و اجتماعی را بر یک جامعه بار می‌کند. آگاهی از ندانستن می‌تواند پایان جهل و آغاز آگاهی ما باشد؛ و آگاهی از خلأ پرناشدنی خواندن و کنش سیاسی می‌تواند ما را به‌سوی عمل سیاسی خوب هدایت کند.

  • ۱۳۹۵-۱۲-۲۱ ۱۷:۰۰

    مساله انقلاب بود نه انقلاب فرهنگی

    چیستی، چرایی و چگونگی انقلاب فرهنگی در نشستی با حضور عبدالمجید معادیخواه، عباس عبدی و عباس سلیمی نمین

  • ۱۳۹۵-۱۲-۱۶ ۱۶:۴۰

    متافلسفه فضایی میان فلسفه و انقلاب/ نگاهی به یکی از مهم‌ترین آثار فلسفی قرن بیستم اثر آنری لوفه‌ور

    آنری لوفه‌ور (١٩٠١-١٩٩١)، فیلسوف فرانسوی، امروز به لطف پژوهشگران و متفکران بریتانیایی و آمریکایی و به ‌خاطر تأثیر زیادی که بر متفکرانی چون دیوید هاروی، فردریک جیسمون و دیگران داشته متفکری کاملا شناخته‌شده است.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۲ ۰۹:۱۳

    نفوذ سیاست نیم‌بند در سینمای ایران

    خبر ساخت تازه‌ترین فیلم محمدحسین مهدویان در حالی منتشر شد که رسانه‌ها از سیاسی بودن این فیلم خبر داده‌اند.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۱۱ ۱۱:۴۰

    کارگاه انقلاب کوپرنیکی کانت در فلسفه برگزار می‌شود

    کارگاه انقلاب کوپرنیکی کانت در فلسفه به همت موسسه خورشید اندیشه و با ارائه محمد مهدی اردبیلی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۵-۰۸-۰۲ ۱۳:۴۰

    کنفرانس بین‌المللی «شش سال بعد از انقلاب» برگزار می‌شود

    عصام عبدالشافی، استاد دانشگاه قاهره گفت: اندیشکده مصری، اکنون در حال آماده کردن خود برای برگزاری اولین کنفرانس بین المللی با موضوع «شش سال بعد از انقلاب» از ۲۱ الی ۲۳ ژانویه سال آینده است.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۱ ۱۰:۴۰

    راه پیشرفت عادی سازی انقلاب نیست/ مولفه های انقلابی مرحوم طالقانی

    موسی حقانی، رئیس موسسه مطالعات تاریخ ایران گفت: اینکه راه پیشرفت را عادی سازی انقلاب قلمداد کنیم خلاف مسیر دیدگاه آیت الله طالقانی و امام است و با انقلاب نسبتی ندارد.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۱۷:۴۰

    دولتی خواندن بزرگان شعر انقلاب اسلامی بی‌انصافی است

    فاطمه راکعی در بزرگداشت مرحوم سبزواری با اشاره به اینکه اشعار وی دارای اخلاص و هنر خاص است، گفت: عده‌ای از بزرگان شعر انقلاب به عنوان شاعر دولتی نام بردند، این بی‌انصافی است.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۱۴:۲۰

    رنگ انقلاب/ مرور نقد روزنامه‌های آلمانی بر اجرای «ایوانف» امیررضا کوهستانی

    ایوانفِ کوهستانی، از یک‌سو، در ارتباط با زمانی روشن، قابل‌تشخیص و کنونی است. اینجا توییتر و فیس‌بوک هم پیدا می‌شود، شایعه‌ای که خانواده لِبِدِف روی مُبلِ میهمانی از خودش درمی‌آورد، در شبکه‌های اجتماعی‌ این دوره هم پژواک می‌یابند.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۱۳ ۱۱:۲۰

    روایت محمود گلابدره‌ای از «لحظه‌های انقلاب» نقد می‌شود

    نشست نقد و بررسی کتاب «لحظه‌های انقلاب» نوشته سیدمحمود گلابدره‌ای برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۲ ۱۳:۴۰

    «سوسیالیسم، فاشیسم و انقلاب» به کتابفروشی‌ها رسید/ گشتی در دنیای تفکر آنتونیو گرامشی

    نشر «حکمت کلمه» کتاب «سوسیالیسم، فاشیسم و انقلاب» اثر آنتونیو گرامشی را با ترجمه کامران برادران منتشر کرد. در این اثر دنیای تفکر گرامشی یه عنوان یک متفکر ایتالیایی درباره سه مفهوم سوسیالیسم، فاشیسم و انقلاب پیش روی خوانندگان قرار گرفته است.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۰ ۱۰:۴۰

    یک کتاب تازه از گرامشی ترجمه شد

    کتاب «سوسیالیسم، فاشیسم و انقلاب» نوشته آنتونیو گرامشی با ترجمه کامران برادران توسط انتشارات حکمت کلمه منتشر و روانه بازار نشر شد.

  • جامعه شناسی ۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۰۹:۱۶

    درآمدی بر اثبات‌گرایی در جامعه‌شناسی؛

    جامعه‌شناسی سلاحی بر ضد نیروهای نظم‌ناپذیر انقلابی

    جامعه‌شناسی سلاحی است که باید بر ضد نیروهای نظم‌ناپذیر انقلابی به کار گرفته شود. جامعه‌شناسی به سوژه‌های رام‌نشدنی می‌آموزاند که نمی‌توانند بدون کیفر از نظم خودانگیخته و طبیعی امور سرپیچی کنند، این امر نیروهای هژمونیک اجتماعی و سیاسی را در شرایط امنیت پایدار قرار خواهد داد.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۱۱:۴۰

    تلخ همچون ماكسيم گوركی/ گذري بر زندگي نويسنده روس به بهانه تولد او

    گوركي در سال ١٩١٣ در پي فرمان عفو عمومي به مناسبت سيصدمين سالگرد سلسله رومانوف به روسيه بازگشت اما از نقادي اجتماعي و سياسي دست برنداشت و نوشته‌هاي فرهنگي مهمي شامل بخش اول خودزندگينامه‌اش را نوشت.

  • اباذری ۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۰۸:۴۸

    مقاله‌ای از یوسف اباذری درباره «عصر تصویر جهان» (۱)؛

    هایدگر و علم

    از نـظر هایدگر بزرگی علم‌ طبیعی‌ در قرن شانزدهم و هفدهم ناشی از آن بود که «علما در‌ آن‌ دوران فیلسوف نیز بـودند» و مـی‌دانستند‌ کـه امر واقعی وجود‌ ندارد‌ و امر واقع از آن‌ حیث امر واقع است که در پرتو مفاهیم بنیادی مورد ملاحظه‌ قـرار‌ گـیرد. هایدگر در اینجا نکته‌ای را‌ متذکر‌ می‌شود که‌ نـاشی‌ از‌ نـاآگاهی فـیلسوفان آلمانی از‌ تحولی بود که در فلسفه علم رخ داده بـود.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۱۸:۰۰

    امکان تغییر کاربری یکی از کتابفروشی‌های خیابان انقلاب/ آیا «ترنجستان سروش» تعطیل می‌شود؟

    امروز خبری مبنی بر فروش یا تغییر کاربری یکی از کتاب‌فروشی‌های مهم خیابان انقلاب منتشر شد: «ترنجستان سروش». شنیده‌ها حاکی از تلاش برخی از اهالی نشر با سازمان صدا و سیما برای منصرف کردن این سازمان است.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۲۶ ۰۹:۳۰

    تجلیل از پدر شعر انقلاب در پنجاه و هشتمین «عصرانه ادبی فارس»

    حمید سبزواری در پنجاه و هشتمین «عصرانه ادبی فارس» مورد تجلیل قرار خواهد گرفت.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۷ ۱۳:۲۰

    جشن بزرگداشت دهه فجر انقلاب در بلاروس برگزار شد

    جشن بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی به همت رایزنی فرهنگی ایران در بلاروس، در محل سالن «خانه دوستی ملل» و همزمان با شب شعر پارسی در شهر مینسک، برگزار شد.

  • ناسیونالیسم ۱۳۹۴-۱۱-۱۷ ۰۸:۴۲

    در باب چگونگی شکل‌گیری و تکوین ناسیونالیسم؛

    ناسیونالیسم رمانتیک یا خودفریبی

    نباید از یاد برد که ناسیونالیسم رمانتیک که زمانی همچون نیرویی مقاومتی در برابر تهاجم و استیلای خارجی عمل کرده بود اینک موجب تکوین فرزندی ناخلف یعنی آلمان نازی بود. تردیدی نیست که بسیاری از کشورهای امروزی که روی نقشه جهان موجودند کار خود را با ناسیونالیسم رمانتیک آغازیده‌اند، چون تنها منبع مشروعیتشان همین ایده بود.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۳:۴۵

    درباره انقلابی که جهان را واقعا جهانی کرد

    بر اساس واقعیت تاریخی می‌توان گفت جنگ داخلی انگلیس، انقلاب فرانسه و جنگ داخلی آمریکا تحولاتی خشونت‌آمیز و رادیکال در بستر روندی سیاسی بودند که با انقلاب بورژوایی، دموکراسی را ضرب کردند و سرانجام بعد از دو قرن و جنگ‌های جهانی به لیبرال- دموکراسی انجامید.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۹:۵۰

    اصلاح یا انقلاب/ نوشتاری از رزا لوکزامبورگ

    با نگاهی منطقی به نظریه برنشتاین، کلام من شاید غلوآمیز بنظر آید. آیا او مستمرا دم از سوسیال دموکراسی و اهدافش نزده است؟ آیا برنشتاین به صریح ترین زبان، مکررا، بارها و بارها نگفته است که او خود نیز در جهت هدف غایی سوسیال دموکراسی تلاش میکند اما به شیوه ای دیگر؟ آیا تاکید نکرده که بویژه رویه کنونی سوسیال دموکراسی را تایید میکند؟