ابن خلدون

کل اخبار:37

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۱۱:۴۰

    قانعی راد: آراء ابن‌خلدون با اندیشه‌های کلاسیک اجتماعی قابل مقایسه است

    محمد‌امین قانعی‌راد گفت: فرید العطاس معتقد است نظریه ورزی خلاقانه ابن خلدون با بهترین دستاوردهای فکری اندیشمندان کلاسیک علوم اجتماعی قابل مقایسه و رقابت است.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۱۶ ۰۸:۵۰

    اندیشه‌های ابن خلدون قابلیت طرح شدن در حوزه‌های وسیع‌تری را دارد

    استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران در نشست جامعه شناسی خلدونی گفت: اندیشه های ابن خلدون قابلیت مطرح کردن در حوزه های وسیع تری دارد به ویژه در جامعه شناسی معرفت می توان آن‌را مطرح کرد.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۱۶ ۰۸:۴۰

    فرید العطاس: پرداختن به ابن‌خلدون ما را از هژمونی مستشرقین رها می‌کند

    استاد دانشگاه سنگاپور گفت: اگر بخواهیم از هژمونی مستشرقین بیرون بیاییم و محدود به اندیشه های جامعه شناسان غربی نباشیم، نیازمند پرداختن به اندیشمندانی از جهان غیر غرب به ویژه ابن خلدون هستیم.

  • منطق ابن خلدون ۱۳۹۳-۰۴-۱۶ ۱۲:۱۵

    منطق ابن خلدون

    مسعود بینش

    الوردی محور نظریه‌ی ابن‌خلدون را نه عصبیت یا دولت، بلکه بدویت و تمدن و تزاحم آن‌ها می‌داند که نوعی چرخه اجتماعی پدید می‌آورد که باعث تغییر مستمر جامعه انسانی می‌شود. کشف و فهم موضوع دوقطبی ایستایی و پویایی در مظاهر اجتماعی از دستاوردهای نظریه ابن‌خلدون است.

  • ابن خلدون طباطبایی ۱۳۹۲-۱۰-۰۹ ۱۰:۰۱

    حسین کچویان، محسن صبوریان/ بررسی تفسیر «طه حسین»، «محسن مهدی» و «سیدجواد طباطبایی» از ابن‌خلدون؛

    ابن‌خلدون و مفسران(3): سیدجواد طباطبایی

    در سراسر کتابِ «ابن‌خلدون و علوم اجتماعی»، نویسندگان معاصر به‌دلیل عدم توجه به تفاوت ماهوی دو مفهوم مدینه (polis) و اجتماع (society) و جامعه‌شناس خواندن ابن‌خلدون سرزنش می‌شوند، اما طباطبایی خود مشخصاً هیچ‌گاه تفاوت این دو را در مقایسه‌ی با هم توضیح نمی‌دهد.

  • محسن مهدی ۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۹:۵۲

    حسین کچویان، محسن صبوریان/ بررسی تفسیر «طه حسین»، «محسن مهدی» و «سیدجواد طباطبایی» از ابن‌خلدون؛

    ابن‌خلدون و مفسران(2): محسن مهدی

    خوانش محسن مهدی در این کتاب به‌شدت مناقشه‌برانگیز و تأثیر لئو اشتراوس بر او – همچنان­که طباطبایی هم متذکر شده انکار ناپذیر است.ناصیف نصّارف مهدی را نخستین کسی می‌داند که اقدام به تبیین کلی اندیشه‌ی ابن‌خلدون به‌عنوان یک نظام کرده است. با ‌وجود این، باید توجه داشت که تمجید نصّار از اثر مهدی، متوجه وجه فلسفی و سیستماتیک خوانش اوست و نه محتوای آن.

  • طه حسین ۱۳۹۲-۱۰-۰۴ ۰۹:۳۰

    حسین کچویان، محسن صبوریان/ بررسی تفسیر «طه حسین»، «محسن مهدی» و «سیدجواد طباطبایی» از ابن‌خلدون؛

    ابن‌خلدون و مفسران(1): طه حسین

    طه حسین به­ عنوان پیشگام مفسرین ابن‌خلدون در عالم اسلام، می‌کوشد تا فهمی انتقادی از چیزی که از نظر او نه جامعه‌شناسی است و نه تاریخ ارائه دهد. او می‌کوشد تا با ارائه‌ی تفسیری از ابن‌خلدون و نقد برخی دیدگاه‌های مستشرقین، روح عربی را حفظ کند.