نمایش همه
  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۱۵:۴۱

    آثار هنرمندان جهان نباید در ایران مرمت شوند!

    علیرضا سمیع‌آذر درباره مرمت آثار هنری در ایران می‌گوید: «اثر هنری هنرمندان جهانی تحت هیچ شرایطی نباید در ایران مرمت شود؛ چون مرمت نوعی مداخله در اثر هنری است و تمام لحظات انجام آن باید به صورت تصویری ثبت و مستندنگاری شود و به تأیید مرجع موثقی برسد. حال اگر مرمت در ایران، حتی توسط افراد باتجربه هم انجام شود، ارزش اثر افت خواهد کرد.»

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۱۴:۳۵

    برگزاری افتتاحیه روزهای فیلم وانیمیشن ایرانی در کتابخانه ملی ایروان با حضور سفیر کشورمان

    مراسم افتتاحیه روزهای فیلم وانیمیشن ایرانی در کتابخانه ملی ایروان باحضور مهدی سبحانی سفیر ایران در ارمنستان، رایزن فرهنگی سفارت، رئیس کتابخانه ملی ایروان، رئیس دانشگاه تئاتر و سینمای ارمنستان و تعدادی از ایران شناسان، مترجمان و فعالان حوزه فرهنگی در سالن نمایش کتابخانه ملی ایروان برگزار شد.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۱۳:۲۰

    گزارش یک جشن؛ «بهار در بهار» در میدان آزادی با اجرای رقص اصیل کردی

    جشن ملی نوروز شامگاه جمعه - ۲۴ اسفندماه - و در آستانه ولادت امام حسن مجتبی (ع) با عنوان «بهار در بهار» در پهنه برج آزادی برگزار شد.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۱۲:۳۴

    وظیفه ایران‌شناسان در مقابل تهاجم فرهنگی/ زبان فارسی نماد وحدت و انسجام ملی

    رئیس جدید بنیاد ایران‌شناسی رمز ماندگاری ایران به عنوان یک ملت در طول هزاران سال را مدیون صبر در مقابل شدائد، حلم در تعامل با یکدیگر، ابتکار و نوآوری در بزنگاه‌های تاریخی، آزادمنشی و آزاد اندیشی و دوری از تعصب دانست و گفت: البته در دنیای امروز با استفاده از انواع شیوه‌های تبلیغاتی و ابزارهای روزآمد، سعی وافر در ربایش ذهن جوانان ما دارند تا آنان را از تعلق خاطر به هویت اصیل و مام میهن خود دور کنند و اینجاست که وظیفه ایران شناسان، در صیانت از ایران در برابر این تهاجم بسیار اهمیت پیدا می‌کند.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۱۱:۴۵

    انتشار یادداشت‌های جلال آل احمد برای اولین‌بار

    جلد اول «یادداشت‌های روزانه جلال آل ­احمد» با تدوین محمدحسین دانایی از سوی انتشارات اطلاعات منتشر شد و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۱۰:۳۹

    صنعت نمایش خانگی به روزمرگی افتاد؟

    سال ۱۴۰۳ برای صنعت نمایش خانگی سالی پررقابت و چشمگیر بود؛ رقابت شدید میان پلتفرم‌ها و افزایش تولیدات به ۴۷۹ قسمت، این صنعت را به‌طور قابل توجهی جلو برد.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۰۹:۲۰

    مدیران سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منصوب شدند

    محسن جوادی با صدور احکام جداگانه‌ای مدیران ستاد برگزاری سی‌وششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را منصوب کرد.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۰۸:۲۹

    زرتشتیان در تاریخ اسلام آغازین و در دوره پساباستان

    اندرو. دی. مگنسون در پژوهشی تاریخی، فکری و تحلیلی تلاش کرده تا زاویه‌ای از رابطه اولیه میان زرتشتی‌های ساکن در فلات ایران و مسلمانان فاتح را مورد کندو کاو قرار دهد. برای درک اهمیت این رویارویی درک ماهیت دین زرتشتیان در دوره پساباستان مهم است.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۵ ۰۷:۲۴

    کتاب «بازی‌سازی تاریخ»؛ رویکردی جدید به آموزش علوم اجتماعی

    کتاب بازی‌سازی تاریخ یک رویکرد جدید به آموزش علوم اجتماعی به بررسی نقش بازی‌ها در آموزش تاریخ می‌پردازد و فواید استفاده از تکنیک‌های بازی‌سازی را برای یادگیری بهتر معرفی می‌کند.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۳ ۱۴:۰۸

    خبرخرید تور ارزان قشم/ چگونه اقتصادی به قشم سفر کنیم؟

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۲ ۱۶:۱۴

    علی منتظری رئیس جهاددانشگاهی شد

    در یکصد و هفتادمین جلسه‌ هیئت امنای جهاددانشگاهی، دکتر علی منتظری به عنوان رییس جدید این نهاد انتخاب و به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی شد.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۲ ۱۵:۱۹

    سال به پایان رسید و قصه تئاتر شهر به سرانجام نرسید

    هرچند در آخرین روزهای سال ۱۴۰۳ به سر می‌بریم اما ساخت و ساز حریم تئاتر شهر به عنوان اصلی‌ترین مجموعه تئاتر کشور و نماد تئاتر ایران همچنان بلاتکلیف است.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۲ ۱۴:۱۵

    ظرفیت پایان‌نامه‌های دانشگاه آزاد در خدمت حل مسائل کشور

    پژوهش در مقطع دکتری نه‌تنها فرصتی برای تولید علم و نوآوری به شمار می‌رود، بلکه نقشی کلیدی در حل مسائل پیچیده ملی، انتقال فناوری به صنعت و رشد اقتصادی کشورها ایفا می‌کند. دانشگاه آزاد اسلامی نیز با رویکرد جدید خود و با تأکید بر پژوهش‌های مسئله‌محور و کاربردی، گامی مهم در راستای استفاده از پتانسیل دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای حل چالش‌های جامعه برداشته است.

  • ملانظر ۱۴۰۳/۱۲/۲۲

    گفت‌وگو با حسین ملانظر؛

    مناسبات استعمار و ترجمه

    یکی از پایگاه‌های استعمار، وزارت علوم و اساتید دانشگاه هستند. چگونه و بر چه مبنایی به استاد دانشگاه امتیاز می‌دهند؟ اگر استاد دانشگاه تولید کرد باید قدر او را دانست، اما اگر او در این تلۀ ‌ترجمه بود و تولید قلابی کرد باید او را تنبیه کنند نه تشویق.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۲ ۱۳:۱۱

    حماسه سجادیه با خوانش سید مهدی

    اگر در جای‌جای کره‌ی زمین قدم بگذارید و با آدم‌ها هم‌کلام شوید، کمتر کسی را می‌یابید که نام حسین (ع) را نشنیده باشد و داستان حق‌طلبی و مظلومیتش را نداند. بعد از حدود هزار و چهارصد سال، داستان واقعه‌ی کربلا همچنان زنده، سوزناک و مملو از پیام در جریان است و می‌توان ردی از آن را در این جهان دگرگون‌شده دید.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۲ ۱۲:۳۴

    فتوای تحریم تنباکو میرزای شیرازی موجب تقویت نفوذ روحانیت در جامعه شد

    فتوای میرزای شیرازی نقطه عطفی در تاریخ سیاسی کشور و روحانیت شیعه به شمار می‌رود که تأثیرات سیاسی مهمی بر جای نهاده است.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۲ ۱۱:۲۴

    نوروز؛ جلوه‌ای از همبستگی و انسان‌دوستی

    معاون وزیر امور خارجه ایران، نوروز را جلوه‌ای از همبستگی و انسان‌دوستی دانست که بی‌توجه به جغرافیا و ملیت‌ها همه جهان را نو می‌کند.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۲ ۱۰:۱۶

    چرا «گفتگو با کافکا» برای گوستاو یانوش مهم بود؟

    یانوش شیفته کافکا و تشنه دانستن بود و ما لابه‌لای این گفتگوها، به کافکا نزدیک می‌شویم. ما با کافکا دیگر تنها به عنوان یک چهره ادبی روبه‌رو نیستیم؛ بلکه با او به عنوان یک انسان، با تمام ضعف‌هایش مواجه می‌شویم.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۲ ۰۹:۳۳

    آغاز ثبت‌نام نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴

    ثبت‌نام نوبت دوم آزمون‌ سراسری‌ سال‌ ۱۴۰۴ از سوی سازمان سنجش آموزش کشور آغاز شد.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۲ ۰۸:۲۹

    فرصت مطالعاتی کوتاه مدت خارج از کشور برای دانشجویان دکتری فعال شد

    رئیس سازمان امور دانشجویان از فعال شدن فرصت مطالعاتی کوتاه مدت (شش ماهه) خارج از کشور ویژه دانشجویان دکتری خبرداد.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۲ ۰۷:۲۱

    چهاردهمین همایش روز نیایش برگزار می شود

    چهاردهمین همایش روز نیایش، روز جمعه 24 اسفند در سالن همایش های بین المللی کتابخانه ملی برگزار می شود.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۱ ۱۶:۱۱

    نشست "رونمایی کتاب «از قول آشنا» جشن نامه دکتر منصوره اتحادیه" برگزار شد

    نشست "رونمایی کتاب «از قول آشنا» جشن نامه دکتر منصوره اتحادیه" به همت نشر تاریخ ایران و با همکاری گروه تاریخ و باستان شناسی خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۱ ۱۵:۱۱

    آثار شگفت‌انگیزی که در مقبره فرعون کشف شدند

    مصرشناسان و علاقه‌مندان به تاریخ در سراسر جهان همچنان از کشف نادر و بی‌نظیری که ماه گذشته اعلام شد، تحت‌تاثیر قرار گرفته‌اند. این کشف مربوط به گروه مشترک باستان‌شناسان انگلیسی ـ مصری است که سرانجام مقبره گمشده فرعون «تحوتموس دوم» مصرباستان را پیدا کرده‌اند. این نخستین‌بار است که یک محوطۀ دفن سلطنتی از زمان کشف مقبره «توت‌عنخ‌آمون» ‌ توسط «هاوارد کارتر» در سال ۱۹۲۲ میلادی پیدا می‌شود. اگرچه آثار به دست آمده از این قبر آسیب دیده‌اند اما حاوی سرنخ‌های مهمی درباره هویت فرعون هستند.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۱ ۱۴:۴۵

    نگذاریم سرمایه‌های علمی کشور به راحتی از دست بروند/جاذبه‌ها را برای ماندن نخبگان در کشور افزایش دهیم

    وزیر علوم کاهش امید، نشاط و انسجام اجتماعی را عوامل اصلی مهاجرت نخبگان از کشور دانست و گفت: باید جاذبه ها را برای ماندن نخبگان در کشور افزایش داده و دافعه ها را کاهش دهیم، نباید بگذاریم نخبگان و استعدادهای کشور به عنوان ذخیرهای ارزشمند حوزه علمی کشور به راحتی مهاجرت کنند.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۱ ۱۳:۳۸

    برگزاری نشست «فردایی دیگر، گفتارهایی درباره آینده نزدیک ایران»

    شانزدهمین گردهمایی اصحاب علوم انسانی انقلاب اسلامی با عنوان «فردایی دیگر، گفتارهایی درباره آینده نزدیک ایران» چهارشنبه ۲۲ اسفند برگزار می‌شود.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۱ ۱۲:۲۱

    ایرج افشار و آثار سترگ و پُربرگ و باری که به یادگار ماند

    کتاب «این دفتر بی‌معنی» یادگارنمای فرهنگی از ایرج افشار است. وی در این کتاب چنین نوشته است: اگر به نوشتن این مجموعه پرداختم برای آن است که آیندگان را از اطلاعاتی که خودم داشته‌ام آگاه کنم و به مطالبی بپردازم که کمتر در نوشته‌های دیگران بدان‌ها پرداخته شده است.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۱ ۱۱:۲۰

    فراخوان همایش ملاصدرا با موضوع فلسفه و مسائل زنان منتشر شد

    از بنیاد حکمت اسلامی صدرا در متن فراخوان مقاله بیست و نهمین همایش بزرگداشت ملاصدرا آمده است: این همایش با موضوع «فلسفه و مسائل زنان» در خرداد ۱۴۰۴ و بمناسبت روز ملی بزرگداشت ملاصدرا برگزار خواهد شد.

  • نیکو سرخوش ۱۴۰۳-۱۲-۲۱ ۱۱:۱۵

    نیکو سرخوش؛

    اسلام سیاسی یا آچارفرانسۀ تحلیل

    اسلام سیاسی در بسیاری از تحلیل ها یک آدرس غلط است. اینک پرسش اصلی این است که چگونه این آدرس غلط تا بدین اندازه فراگیر شده است و به سهولت می توان نُسَخ متفاوت آن را با کارکردی مشابه از حسن منصور گرفته تا محمد مالجو از مصطفی مهرآئین تا حاتم قادری مشاهده کرد.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۱ ۱۰:۰۷

    رژیم فستینگ الهام گرفته از آموزه‌های ابن سیناست

    محسن ناصری، پزشک و استاد فارماکولوژی دانشکده طب سنتی دانشگاه شاهد در مورد تأثیر طب ابن‌سینا در دنیای امروز گفت: «تئوری سردی و گرمی غذا» در طب ابن‌سینا در حال گسترش در جهان است و روش‌هایی مانند فستینگ که از آموزه‌های او الهام گرفته شده است در کشورهایی مانند آلمان و آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۲۱ ۰۹:۲۱

    یک فیزیکدان در بنیاد ایران‌شناسی؛ چالش جدید فرهنگ‌دوستان

    موفقیت صالحی در سمت ریاست بنیاد ایرانشناسی به توانایی وی در ایجاد تعامل سازنده با متخصصان و پژوهشگران این حوزه‌، جذب سرمایه‌گذاری و حمایت‌های مالی برای پروژه‌های تحقیقاتی بنیاد، و همچنین ارتقای جایگاه بنیاد در سطح ملی و بین‌المللی بستگی دارد.