نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۹:۱۶

    یک خلا بزرگ!/ عامل نابرابری ها در ایران امروز را، در سطح تئوریک باید جستجو کرد یا اقدام؟

    تئوری عدالت، انسجام ساختاری می دهد و سطوح مختلف حکمرانی می توانند بر پایه آن، کارکردهای مکمل داشته باشد و عملکرد آنها به نتیجه ختم شود؛ اما در فقدان تئوری، اقدامات اقتضایی صورت می گیرد، آن چنان که تا امروز بر ما گذشته است.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۴:۳۸

    روایتی از چگونگی شکل‌گیری گروهک کومله و فعالیت‌های خرابکارانه‌اش

    «خروج از سایه» روایتی از چگونگی شکل‌گیری گروهک کومله و فعالیت‌های خرابکارانه این گروهک تروریستی و اعضای آن در جریان ماه‌های نخستینِ پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۴:۱۶

    نخستین رویارویی چین با قدرت‌های سلطه‌جوی اروپایی

    معادلات مختلفی در حوزه سیاست خارجی میان دیپلمات‌ها و سیاست‌مداران وجود دارد و شاید اگر روی تحقیقاتشان تمرکز کنیم متوجه اختلاف دیدگاه‌های فراوانی درباره اعتبار کشورها بشویم. یکی از بزرگترین کشورهایی که با قهر و آشتی‌اش می‌تواند تاثیرات فراوانی بر اقتصاد جهان بگذارد، چین است. در ادامه معرفی مختصری از کتاب «چین» نوشته هنری آ. کیسینجر می‌خوانید.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۴:۱۴

    بحران دموکراسی از زبان چامسکی

    کتاب «دنیا دست کیست؟» مصاحبه دیوید بارسمیان با نوام چامسکی است که توسط ضیاء‌الدین خسروشاهی و مسعود حسن‌پور ترجمه شده و نشر هونار آن را منتشر کرده است. چامسکی در این کتاب به بحران دموکراسی اشاره کرده و وجوه مختلف حاکمیت مردم بر مردم را روشن ساخته است.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۳:۵۹

    گفت‌وگو با مهدی نورمحمدی درباره کتاب «اخبار و اسناد کلنل علینقی وزیری در مطبوعات دوره قاجار و پهلوی»

    مهدی نورمحمدی، پژوهشگر تاریخ و سندشناس می‌گوید: بزرگ‌ترین عامل مناقشه بین وزیری و موسیقیدانان زمانه‌اش در این بود که فعالان موسیقی به ویژه طیف سنت‌گرا اعتقاد داشتند که موسیقی وزیری نه غربی است نه ایرانی. نخستین انتقادی هم که از او می‌شود از سوی عارف قزوینی مطرح شد.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۳:۵۶

    تاریخ‌گری و تاریخ‌نگاری به روایت نوایی / الهام ملک‌زاده

    از اوان انقلاب مشروطه که شماری از ادیبان و دانشوران ایرانی با ایران‌شناسان اروپایی آشنا شدند و باب مراوده و مکاتبه بین آنها گشوده شد، کسانی از جمله علامه محمد قزوینی، سید حسن تقی‌زاده، محمدعلی فروغی و... روش‌های نوین پژوهش‌های ادبی و تاریخ‌نویسی و تصحیح انتقادی متون گذشته را آموختند و در ایران رواج دادند.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۳:۵۴

    نگاهی به کتاب «سرگذشت ایرانیان»

    کتاب «سرگذشت ایرانیان» خواننده را با تاریخ پرفراز و نشیب ایران و دوره‌های گوناگون آشنا می‌کند. این کتاب چکیده‌ای از تاریخ کامل کشور از پیدایش مادها تا پایان دوران قاجار است.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۳:۲۸

    سرآمد تفاسیر فارسی قرآن / حسین مسرت

    کشف الاسرار را اگر دانشنامه ای از علوم قرآنی ، دینی ، بلاغی ، حکمی ، عرفانی . کلامی و ادبی بخوانیم ، سخنی بیهوده نگفته ایم . و حتّی فراتر از آن برای نسل کنونی ، میراثی گران سنگ از ناب ترین واژگان پارسی است که می تواند به گران باری گنجینۀ واژگان زبان فارسی یاری کند .

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۳:۰۰

    انتشار مجلد سیزدهم «فهرست مقالات فارسی» در آیندۀ نزدیک

    مجلد سیزدهم فهرست مقالات فارسی در زمینۀ تحقیقات ایرانی به بنیادگذاری ایرج افشار، به‌کوشش و همّت ایران‌ناز کاشیان به‌زودی انتشار می‌یابد.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۲:۰۸

    اعلام برگزیدگان جایزۀ گنجینۀ پژوهشی ایرج افشار

    برگزیدگان هفتمین و هشتمین دورة جایزۀ گنجینه پژوهشی ایرج افشار در نودوهفتمین زادروز این ایران‌شناس و کتابدار فقید، مشخص و دو پایان‌نامه شایستۀ تقدیر دانسته شدند.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۱:۴۷

    جایگاه حکمت عملی در انسان شناسی اشراقی

    بیست‌ونهمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی سهروردی به «جایگاه حکمت عملی درانسان شناسی اشراقی» اختصاص دارد که با سخنان دکتر حسین هوشنگی در روز چهارشنبه بیستم مهرماه ساعت ۱۵ برگزار می‌شود.