نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۵۰

    تحلیل اندیشه‌های زیمل از منظر فلسفه و جامعه‌شناسی هرمنوتیک مدرن

    این کتاب اندیشه‌های زیمل را از منظر فلسفه و جامعه‌شناسی هرمنوتیک مدرن تحلیل می‌کند. فردیناند فلمن به‌طور ماهرانه زمینه تاریخی مفاهیم زیمل و تأثیر آن بر دیگر جامعه شناسان و فیلسوفان به ویژه در آلمان را ارائه می‌دهد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۴۷

    فولکلورشناسِ نستوه

    «محسن میهن‌دوست»، پژوهشگر و فولکلورشناس نستوه، عضو شورای علمی دانشنامۀ فرهنگ مردم ایران، پس از سالها تحمل بیماری، یکشنبه‌شب در 78سالگی از میان ما رفت. استاد میهن‌دوست از دورۀ جوانی پژوهش در حوزۀ فولکلور را با کارهای میدانی آغاز کرد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۴۰

    روایت سلطان صاحبقران از زیارت حضرت سیدالشهدا(ع)

    ناصرالدین شاه قاجار پیش از آنکه سفرهای فرنگ برود در سال ۱۲۴۹ شمسی به زیارت عتبات عالیات رفت. سفرنامه هم نوشت و از این سفر ۵ ماهه توصیفی دلنشین از زیارت حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام و حرم مطهر امیرالمؤمنین علی (ع) دارد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۳۹

    پیش‌بینی‌های بدیع‌الزمان فروزانفر دربارۀ زبان فارسی

    "بدیع‌الزمان فروزانفر" بر این باور بود که روزی بشر از خواب گران بر خواهد خاست و روی به ادبیات خواهد آورد و قیمت حافظ و سعدی و مولوی و شعرای دیگر فارسی‌زبان بر مردم روشن خواهد شد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۳۷

    «شُکوه ایران باستان» منتشر شد

    کتاب «شُکوه ایران باستان» نوشته هانری اشترلین با ترجمه صبا لطیف‌پور منتشر شد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۳۶

    «ابوریحان» بنیانگذار مطالعات تطبیقی ادیان است

    انجمن آثار و مفاخر فرهنگی یکشنبه سیزدهم شهریورماه ۱۴۰۱ در روز ‏بزرگداشت «ابوریحان بیرونی» مراسم پاسداشت این حکیم، فیلسوف و ‏ریاضیدان برجسته ایرانی – اسلامی را برگزار کرد.‏

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۳۴

    مقام علمی بیرونی / مهدی محقق

    ابوریحان، محمد بن احمد بیرونی، در بامداد روز پنجشنبه سوم ذی‌حجه سال ۳۶۲ که مصادف با مهرروز، یعنی شانزدهم شهریور سال ۳۴۲ بود، به عرصه گیتی گام نهاد و مطابق آنچه به خط شاگردش ابوالفضل سرخسی صاحب کتاب «جوامع‌التعالیم» بر حاشیه یکی از کتاب‌های استاد آمده، وفاتش در شب جمعه، دوم رجب سال ۴۴۰ اتفاق افتاده است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۳۰

    وجود و ماهیت فلسفه اسلامی / حسن بلخاری ـ بخش دوم و پایانی

    استاد صدوقی سها در تعریف رایج فلسفه، آن را کاملا «مبتنی بر عقل» می‌دانند، لیک «به قدر و طاقت بشری»، و این تعریض مهمی است که اگر بشر مبنا و محور تعریف فلسفه است، پس قطعاً نمی‌توان قوای ادراکیه او را صرفاً در عقل منحصر ساخت و از دیگر قوای ادراکی‌اش چشم پوشید.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۲:۰۱

    آغاز پیش تولید فیلم داستانی «پارتیتور»