شناسهٔ خبر: 8654 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

مقام 16 جهان و مقام اول منطقه در تولید علم برای ایران اعلام شد

رئيس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری ايران با بیان اینکه کشورمان با تولید 32 هزار و 84 مقاله در حال حاضر مقام 16 توليد علم جهان را در دست دارد گفت: ايران رتبه اول منطقه در توليد علم جهان را نیز داراست و جایگاه آن از کشورهايی مانند فدراسيون روسيه، سوئيس، ترکيه و سوئد در این رده بندی بالاتر است.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از مهر؛ جعفر مهراد با بیان اینکه سال هاست که دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتی کشور با حضور در عرصه های بين المللی و چاپ و انتشار مقاله های پژوهشی در مجلات معتبر، رتبه علم ايران را در جهان افزايش داده اند اظهار داشت: شاخص های توليد علم در رتبه بندی کشورها، دانشمندان و پژوهشگران، دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتی، رشته های موضوعی و نشريات علمی يکی از عمده ترين شاخص هاست. در کشورهای پيشرفته جهان، که از بخش عمده ای از مقالات تحقيقاتی در فرايند تجاری سازی ایده ها و تحقیقات استفاده کرده و به ثروت و رفاه مردم می انجامد به عنوان معيار رشد و توسعه یافتگی نيز استفاده می شود.

رئيس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست پايگاه استنادی علوم جهان اسلام - isc - با بیان اینکه اکنون در هفته پژوهش و فناوری جا دارد که از آخرين اخبار توليد علم استفاده شود و به درجه پيشرفت علمی کشور نيز در مقايسه با ساير کشورها اشاره شود خاطرنشان کرد: گرچه ماه پايانی سال ميلادی رو به اتمام است اما بهتر است جهت رعايت دقت در بيان ميزان توليدات علمی ايران به سال ۲۰۱۲ ميلادی بسنده کرد. با اين حال به آمار سال ۲۰۱۳ نيز اشاره خواهم کرد.

مهراد افزود: با تلاش و مجاهدت های علمی استادان و پژوهشگران در سال ۲۰۱۲ ميلادی، ميزان آمار توليد علم ايران در پايگاه استنادی اسکوپوس۳۷۰۳۷ مقاله بوده است. اين رقم در سال جاری ميلادی به بيش از ۳۲۰۰۰ مقاله رسيده که پس از ثبت و نمايه سازی نشريات معتبر بين المللی قطعا ميزان توليدات علمی ايران به بیش از رقم سال ۲۰۱۲ خواهد رسيد؛ ايران با تولید ۳۲۰۸۴ مقاله در حال حاضر مقام ۱۶ توليد علم جهان را در دست دارد.

رئيس مرکز منطقه ای تصريح کرد: اين تعداد مقاله نشان دهنده بخشی از فعاليت های علمی و تحقيقاتی پژوهشگران و اعضای هيات علمی جمهوری اسلامی ايران است. گرچه تلاش دولت محترم بر تجاری سازی علم استوار است اما بايد به ياد داشته باشيم که در ملاقات هايی که با مقام معظم رهبری صورت می گيرد، رهبری معظم بر توليد علم نیز تاکيد دارند و ضمن اشاره بر شتاب توليد علم می فرمايند: " مشارکت کشورما در پيشرفت علمی و توليد علم دردنيا بيش از ۱۱ درصد است در حالی که ما بيش از ۱ درصد مردم دنيا هستيم... اين خيلی پيشرفت است. بنابراين بايستی کار کرد. و کار کنيد، و فکر کنيد. حتما تاثير دارد."

وی خاطرنشان کرد: در حاليکه ايران رتبه اول منطقه و ۱۶ توليد علم جهان را در دست دارد کشورهايی مانند فدراسيون روسيه، سوييس،ترکيه و سوئد هر کدام به ترتيب با توليد ۳۱۴۲۵ مدرک، ۳۰۳۸۴ مدرک، ۲۹۳۹۶ مدرک و ۲۶۴۹۵ مدرک رتبه های ۱۷، ۱۸، ۲۰،۱۹ توليد علم جهان را در اختيار دارند.

مهراد گفت: در همین بازه زمانی يعنی سال ۲۰۱۳ ميلادی از کشورهای در حال توسعه و نوظهور علمی تنها هندوستان، کره جنوبی، برزيل و تايوان نسبت به جمهوری اسلامی ايران پيشی دارند.

به گفته وی ميزان توليدات علمی هندوستان ۸۱۹۰۸ مدرک ( رتبه ۷ جهان)، کره جنوبی ۵۶۱۷۸ مدرک (رتبه ۱۲ جهان)، برزيل ۴۳۸۵۱ مدرک( رتبه ۱۳ جهان) و تايوان ۳۲۷۷۰ مدرک ( رتبه ۱۵ جهان) است.

نظر شما